![]() |
Citat:
Dar fi atent, consider că în cuvintele mele, mici și mândre, reprezint cu nevrednicie Biserica lui Hristos. Și pe Hristos. Deci fi atent că unde nu ești de acord cu mine, o să te lovesc cu toată puterea. Cu iubire. :) Și nu glumesc. E război în cuvânt. Și nu lupt împotriva ta, lupt împotriva vrăjmașilor nevăzuți, care te țin strâns. Împotriva ereziei protestante. E o luptă dusă cu argumente biblice, logice. Nu cu rugăciuni. Doar în sinea noastră, în fine, nu expuse, bine? Doamne miluiește. Citat:
|
Citat:
Asta e ca acel "decat" in limbajul bucurestenilor: "am decat trei asi biblici in maneca". |
Bine Igor atunci asa ramane, apreciez bunavointa. Cu privire la cel de-al doilea aspect, cum crezi si cum te va calauzi EL,nu te pot obliga.Ne vedem in zilele urmatoare. Nu iti face griji, nu te voi menaja si nu cer sa fiu menajat.La final nu se va schimba nimic, nu sunt adeptul unei metanoia virtuale,dar discutia va fi interesanta.
Iluminatu chiar imi esti simpatic :)) Nu sunt atat de rau pe cat ma crezi, nici atat de ostil, nu ma deranjeaza sa ma critici cum vrei si uite, ca sa dau un semn de simpatie: cand vom vorbi noi doi o sa iti pun o intrebare.Iti promit ca daca imi raspunzi patristic, dar amplu si frumos argumentat, in semn de apreciere iti ofer in dar o exceptionala carte ortodoxa, din partea mea.Sunt convins ca iti va fi de folos.Nu este nimic ironic in propunerea mea ci este sincera si directa. Tu apreciezi bineinteles.Numai bine. |
Să știi că nu te aștept. Fiindcă-mi doresc să fi de acord cu mine. Consider că ce am zis, e și poziția Bisericii lui Hristos. Nefiind de acord, lupți contra lui Hristos. Dar dacă Hristos n-are nimic împotrivă, fiindcă te iubește, și eu trebuie să fac la fel. Deci orice va fi, primim cu drag, căci "toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate", nu? - II Timotei, 3, 16
Dar să fi foarte atent, te rog, la ce am scris, că îmi doresc să te ajute. Mă bucur mult că ești pașnic. |
Citat:
Si totusi, in acest context Dumnezeu se foloseste de un mormant pentru a invia din morti un om??? Tu incerci macar sa gandesti putin mai larg? Dumnezeu ii fereste pe evrei sa idolatrizeze mormantul Sf.Prooroc Moise, dar mai tarziu se foloseste de un mormant pentru a savarsi o minune. Ce concluzie tragi de aici, tovarase Iuda? Pe de alta parte: "2.și Sarra a murit la Chiriat-Arba, care e în vale – adică în Hebron, în țara Canaanului. Și a venit Avraam s'o plângă pe Sarra și s'o jelească. 3.Apoi s'a ridicat Avraam de dinaintea moartei sale și a grăit cu fiii lui Het a, zicând:" Facere 23. Patriarhul Avraam a plans-o pe Sara stand de fata cu ea. "8.Și l-au plâns fiii lui Israel pe Moise, în șesurile Moabului, la Iordan, aproape de Ierihon, timp de treizeci de zile, până s'au sfârșit zilele jelitului în plângerea după Moise." Deuteronom 34. Foarte probabil ca fiii lui Israel l-au jelit pe Sf.Prooroc Moise de fata cu el. |
Igor nu am timp sa postez zilnic, indiferent cat de generoasa este propunerea ta. Cand pot postez si vorbim,cand nu pot faci ce crezi tu,nu trebuie sa ma astepti.Nu as dori sa te simti jignit,nu iti desconsider zelul sau pasiunea dar nici nu pot sa iti promit ceva ce stiu ca nu se va putea in acel mod.
Iluminatu..tot simpatic :)) Ma lasi sa ma culc sau tii mortis sa te contrazici cu mine pana canta cocosu pe gard? Acum sunt Iuda?:)) In ritmul in care ma umpli de complimente termini rapid personajele biblice.Nu stiam ca esti expert in Septuaginta, trebuie sa imi revizuiesc atitudinea.Am zis ca le folosesc pe toate mai draga, vezi mai sus.Ma uimesti ca de aprins esti, in scop apologetic bineinteles.Daca ai putea ai fi cu mine precum Fineas :)). Cu tine am terminat pt moment dar vom relua discutia, sa nu iti faci griji.Trebuie sa ma concentrez pe ce a scris Igor,macar el vrea sa ma salveze, mai am o sansa :) Noapte buna, scrie ce vrei tu. |
Pelerin, învățătura Bisericii se bazează și pe Sfânta Tradiție, nu doar pe Sfânta Scriptură, iar prima este mai veche și în unele puncte mai dezvoltătă decât a doua. Știi foarte bine poziția Sfinților Părinți cu privire la cinstirea icoanelor și a moaștelor. Nu înțeleg unde bați și ce încerci de fapt să demonstrezi.
|
Frate ce noapte furtunoasa, :)) Ovidiu eu stiu ce spui si sunt de acord, stiu foarte bine cum va raportati la ele, in trecut nu am participat la asemenea polemici dar..Igor a deschis un topic adresat protestantilor daca am inteles bine. Tot el a stabilit cadrul discutiei foarte clar: doar Biblia.Am si intrebat asta, ca sa fiu sigur. Omul a invitat pe cei diferiti de el, sau poate nu am inteles eu bine, sa dialogheze cu el pe tema cinstirii icoanelor dpdv al textelor biblice.Eu am zis sa particip la dialog,nu am nteles ca ar fi un monolog, daca este asa ma retrag eu.Intrucat particip este evident ca voi sustine un punct diferit de el.La fel de evident ca nici un ortodox nu imi va da dreptate mie, este o minima logica.Prin urmare am zis sa particip la invitatia lui,daca tot a lansat-o, nu cred ca toate versetele invocate de el pot sustine cinstirea icoanelor. Este punctul meu de vedere.Omul a fost de acord sa comentez chiar si in aceste conditii.
La final toti ii vor da dreptate lui, probabil, si fiecare va pleca in treaba lui.Nu se va schimba nimic.Crezi ca ar trebui sa ma retrag din discutie pt ca voi prezenta o pozitie diferita? Daca consideri ca ar fi ceva ofensator in asta imi spui,ne stim de ceva vreme si tin cont de parerea ta.Probabil nu am inteles eu intentia topicului. |
Din moment ce știi finalul care mai e sensul discuției? Unul sigur va ieși șifonat...sau mai mulți, Doamne ferește! ...)))
Igor are impresia că te va converti ...:))) Pardon, versetele lui pe post de bâtă. Alegerea îți aparține, dar să știi că ceea ce vei scrie s-ar putea să lovească... |
Sa ma converteasca pe internet? :)) Pai daca acesta este scopul chiar il iubesc de-a binelea: un exceptional romantic, plin de bune intentii dar un romantic.In schimb ar fi trebuit sa ma gandesc la ce ai spus la final, fie si din respect pt cei de aici.Nu stiu cum sa procedez, ma voi gandi,m-ai pus pe ganduri.De convertire nu poate fi vorba,i-am spus si lui,prefer in viata reala,finalul este stiut,polemicile previzibile si pe deasupra....
Voi tine cont de ce ai spus,voi vedea cum voi proceda. Multumesc pt observatie, cateodata una singura, chiar delicat spusa, te poate pune pe ganduri mai mult decat zeci de discutii aprinse, plus epitete pline de dragoste :) Numai bine Ovidiu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:14:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.