![]() |
mi se pare o prostie
1. Sunt atatea fete/femei singure, care-si vad de treaba, incat chiar nu inteleg de ce un barbat ar lua de nevasta o (fosta) desfranata. Nu invocati chestia cu iubirea aproapelui, "indiferent de cat e de murdar" etc. Asta e dragoste fata de oameni in general, adica nimeni nu trebuie sa urasca pe nimeni, indiferent de ceea ce face. Dar de aici si pana la a construi o viata alaturi de o (fosta) desfranata e cale lunga.
2. Desfranarea, dupa parerea mea, e de doua feluri, ambele incalificabil de grave. Prostitutia - amorul pe bani - practicata din comoditate (e cea mai simpla cale de a face bani multi, de ce sa mearga sa aiba grijaj de un batran, de un copil, de ce sa spele pe jos, mai bine recurg la smecherii din astea) si al doilea tip este desfranarea de viciu. Acele femei care se dau multora, tuturor, nu pentru bani sau favoruri, ci pur si simplu pentru ca au in ele o pofta nestapanita. Ambele sunt de evitat, in opinia mea, de femeie. Barbatii gandesc altfel si cad mai usor in diverse capcane, deci s-ar putea sa ma contrazica. Imi permit la final o mica gluma, spusa de un vechi prieten: "Sigur ca am mancat si eu din acea prajitura buna, dar am mancat la cofetarie, nu am luat-o acasa". |
Citat:
eu niciodata nu m-asi marita cu un baiat care a avut mai multe inaintea mea |
Ai dubii???
Citat:
De asemenea...s-ar putea sa fii luat peste picior de "lupii moralisti", dar am vazut ca nu prea s-au bagat. Sa nu bagi in seama daca ti se intampla. Fiecare are drama lui, povestea lui si multi incearca sa para cu totul altceva decat sunt... |
Lumea in care traim
Citat:
Stateam de vorba cu preotul din parohia mea si la un moment dat mi-a dat un exemplu de cat de dificila este misiunea de duhovnic. Ce urmeaza sa spun nu este banc luat de pe Internet. Vine intr-o zi la el un cuplu pentru spovedania dinainte de casatorie. El e politist si ea prostituata. S-au cunoscut la strada, s-au placut, s-au hotarat sa faca nunta. Dupa ce au marturisit toate acestea, ei i-au spus preotului ca se castiga bine din meseria asta, asa ca au hotarat ca ea sa presteze in continuare in specializarea aleasa. Inca o data: el politist, ea prostituata. Imaginati-va ca sunteti in locul preotului respectiv, care trebuie teoretic sa-i dezlege de pacate pentru taina casatoriei. |
Citat:
Din punctul meu de vedere aceasta nu este iubire,ci eventual patima amestecata cu multe alte lucruri urate. Banuiesc ca preotul nu ar avea cum sa le dea binecuvantare,pana nu fac un canon si pana ei nu renunta al acest gand si practica. |
Citat:
|
Citat:
Daca dupa cativa ani,neavand experienta necesara va fi extrem de curios sa vada cum e si pe alte pajisti frumos colorate? |
Citat:
Daca s'ar iubi cu adevarat, ei nu ar putea pune asemenea conditii, iar daca nu se iubesc, ce sa caute la Sfanta Taina a Cununiei ?! Citat:
Cu Nunta nu ne jucam, nici nu "iesim la o plimbare". Este nevoie de o iubire cat mai matura, din partea amandorura. |
Citat:
|
Citat:
Nu sunt de acord, indiferent de motivul pentru care nu poti sa iubesti o persoana in vederea casatoriei, sau a unei relatii de durata...ai plecat pe drumul tau, ca e desfranare, patima jocurilor de noroc, consumul dulciurilor in exces....sau croiul pantalonilor, pur si simplu asa e normal sa stea lucrurile...dragostea pentru aproapele nu e acelasi lucru cu sentimentul ca vei trai toata viata cu o persoana, asa cum e ea in totalitatea ei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:33:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.