Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Diferente intre versiunile Scripturii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8430)

Illuminatu 27.03.2012 21:54:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437566)
"Mi se pare" e totuși o părere... Părere bazată pe o fraudă lingvistică - ca să mă exprim mai elegant. Dacă m-aș exprima mai brutal, aș zice că Înalt Prea Sfinția Sa are o mare problemă de nu s-a pocăit de fraudarea textului sacru!

I.P.S. a fost, din cate stiu eu, membru onorific al Academiei romane, iar la traducerea aceasta a lucrat si Andrei Plesu, care e o somitate in limbile clasice, recte greaca veche.
Vorbiti cam prea usor despre niste lucruri care, cu siguranta, va depasesc cu mult.
Iar atitudinea de "acuzator" (apropo, in greaca "acuzator" se traduce in "diabolos") este specifica intunericului legalist in care va zbateti.

Illuminatu 27.03.2012 21:58:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437569)
Pomenirea Lui nu se face doar prin frângerea pâinii, ci și prin a bea paharul.http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1232.gif

Asta chiar e o carcoteala..
Sf.Scriptura vorbeste de frangerea painii, iar eu am folosit cuvintele versetului.
Bineinteles ca aveti dreptate in ceea ce priveste modalitatea celebrarii, dar nu v-ati putut abtine..
Nu-i nimic, va iert pentru asta!

delia31 27.03.2012 21:59:19

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 437522)
(cel putin asa sustineti, desi nu credeti in invierea mortilor - adevarat manifestarea a credintei in Invierea Domnului). [u].

???? de unde ai dedus o asemenea elucubratie??

stefan florin 27.03.2012 22:07:50

Citat:

Tocmai am scris că o frângeau zilnic, nu doar duminica.
dar ai omis raspunsul. Voi frangeti paine asa cum o faceau apostolii IN FIECARE ZI, deci si duminica?

stefan florin 27.03.2012 22:09:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437563)

Tocmai am scris că o frângeau zilnic, nu doar duminica.

Amice, AI OMIS sa dai un raspuns! Voi "frangeti painea" in fiecare zi asa cum faceau apostolii, DECI SI DUMINICA?

osutafaraunu 27.03.2012 22:29:57

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437570)
I.P.S. a fost, din cate stiu eu, membru onorific al Academiei romane, iar la traducerea aceasta a lucrat si Andrei Plesu, care e o somitate in limbile clasice, recte greaca veche.
Vorbiti cam prea usor despre niste lucruri care, cu siguranta, va depasesc cu mult.
Iar atitudinea de "acuzator" (apropo, in greaca "acuzator" se traduce in "diabolos") este specifica intunericului legalist in care va zbateti.

Nu am acuzat diletantismul părintelui, Doamne ferește! Chiar apreciez traducerea dumnealui (poate mai mult decât a lui Cornilescu prin unele părți -dar sst, să nu mă audă frații). Ci frauda (adăugarea de cuvinte în textul sacru), în cunoștință de cauză. Or asta îl învinovățește cu atât mai mult, potrivit Sfintei Scripturi. Repet: pe cel ce adaugă (ori scoate) ceva din Biblie, îl acuză Dumnezeu, nu eu. Eu nu am de unde ști dacă nu s-a pocăit și a corectat. Poate editorii sunt vinovați că n-au tipărit corectura...
În "întuneric legalist" se zbate cel ce crede că prin respectarea regulilor poate accede în Cer. Recte prin păzirea Legii, ori prin programa de "nevoințe" și canoane. Dar asta e o altă problemă [spinoasă]...

osutafaraunu 27.03.2012 22:30:51

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437574)
Asta chiar e o carcoteala..
Sf.Scriptura vorbeste de frangerea painii, iar eu am folosit cuvintele versetului.
Bineinteles ca aveti dreptate in ceea ce priveste modalitatea celebrarii, dar nu v-ati putut abtine..
Nu-i nimic, va iert pentru asta!

Mulțumesc pentru mărinimie!

osutafaraunu 27.03.2012 22:31:36

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437579)
dar ai omis raspunsul. Voi frangeti paine asa cum o faceau apostolii IN FIECARE ZI, deci si duminica?

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437580)
Amice, AI OMIS sa dai un raspuns! Voi "frangeti painea" in fiecare zi asa cum faceau apostolii, DECI SI DUMINICA?

Puțintică răbdare stimabile, vorbeam la telefon!
Nu, nu o facem zilnic, dar parcă nici voi n-o faceți zilnic, de nu mă înșel...

Illuminatu 27.03.2012 22:42:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437587)
În "întuneric legalist" se zbate cel ce crede că prin respectarea regulilor poate accede în Cer. Recte prin păzirea Legii, ori prin programa de "nevoințe" și canoane. Dar asta e o altă problemă [spinoasă]...

Si eu asa cred, ca daca faci din "nevointe" si canoane un scop in sine, nu este prea mult castig duhovnicesc.
Dar va intreb, cel ce serbeaza sambata se va mantui?

osutafaraunu 27.03.2012 22:44:02

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437596)
Dar va intreb, cel ce serbeaza sambata se va mantui?

Depinde. Nu de faptul că o serbează, căci Legea nu mântuiește, ea doar ne arată păcatul și ne îndreaptă spre Cel ce poate ierta păcatul. L-am numit aici pe Iisus. De El depinde. Și de disponibilitatea noastră în a-I accepta oferta harului prin credință (ce aduce și mântuire).

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:40:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.