Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Intrebare pt sectanti: de ce va considerati copiii sfinti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8994)

Doriana 15.04.2010 13:06:29

Citat:

În prealabil postat de crissta (Post 235362)
as avea o intrebare pentru sectanti(pentru ca,indiferent daca va place sau nu,asta sunteti.V-ati desprins din Biserica Mama !

Da, in Romania te simti majoritara, nu-i asa, crissta?

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 235294)
Sa presupunem ca merge un ortodox intr-o tara majoritar...catolica sau anglicana, sau baptista. Deci acolo ortodoxia ar fi o secta pentru ca e desprinsa de biserica majoritara. Sunt curioasa cat de bine s-ar simti cand l-ar lua un baptist prieteneste dupa umeri si l-ar intreba: "Draga sectantule, explica-mi si mie problema asta..." :)) Oare ar mai afisa definitia DEX-ului?

Iti place sau nu, asta esti :))

crissta 15.04.2010 13:06:53

am avut niste sectanti penticostali pe scara
si i-am interbat,ca fac daca le moare copilul nebotezat?
si sti ce au zis?
ca il boteaza mort...auzi enormitate

crissta 15.04.2010 13:08:27

in fata Lui Dumnezeu ma simt,nu majoritara,pentru ca Mantuitorul spune:"Bucura-te turma mica",ci ma ismt a Lui Dumnezeu.

Doriana 15.04.2010 13:11:21

Citat:

În prealabil postat de crissta (Post 235362)
Deci ,ce va faceti daca un copil moare nebotezat?
unde ajunge el? copii nu sunt sfinti

" Căci bărbatul necredincios se sfințește prin femeia credincioasă și femeia necredincioasă se sfințește prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voștri ar fi necurați, dar acum ei sunt sfinți."

Deci, daca un parinte este credincios va avea copiii sfinti prin faptul ca el slujeste Domnului

Citat:

si sti ce au zis?
nu cred. Cineva rastamaceste.

Grabriella 15.04.2010 16:43:31

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 235375)
" Căci bărbatul necredincios se sfințește prin femeia credincioasă și femeia necredincioasă se sfințește prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voștri ar fi necurați, dar acum ei sunt sfinți."

Deci, daca un parinte este credincios va avea copiii sfinti prin faptul ca el slujeste Domnului

nu cred. Cineva rastamaceste.

oare nu sesizezi contradictia in cadrul ideologiei neopropestante?
spuneti ca 'sfant' = pus de o parte pentru Dumnezeu.Adica 'ales' pentru a fi al Lui Dumnezeu.Ales poate fi oricine ! Asta o stie doar Cel ce alege adica Cel ce sfinteste. Este asta oare o alegere automata? Sau presupune alegerea si o intrare in Imparatia Lui Dumnezeu? Vorba lui Iosif Ton: mantuirea este un bilet pe care l-ai castigat si cu care intri automat in cer? Deci daca credinta ta este puternica inseamna ca automat Dumnezeu iti va baga in rai si sotul si copiii poate si nepotii?

Grabriella 15.04.2010 16:48:27

Daca este adevarat atunci de ce contestati dreptul ortodocsilor de a-si boteza copii mici. Pentru ca in acesta aceptiune au tot dreptul ,datorita credintei parintilor,sa consfinteasca prin botez sfintenia copiilor lor.

Doriana 15.04.2010 16:57:59

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 235538)
oare nu sesizezi contradictia in cadrul ideologiei neopropestante?
spuneti ca 'sfant' = pus de o parte pentru Dumnezeu.Adica 'ales' pentru a fi al Lui Dumnezeu.Ales poate fi oricine ! Asta o stie doar Cel ce alege adica Cel ce sfinteste. Este asta oare o alegere automata? Sau presupune alegerea si o intrare in Imparatia Lui Dumnezeu? Vorba lui Iosif Ton: mantuirea este un bilet pe care l-ai castigat si cu care intri automat in cer? Deci daca credinta ta este puternica inseamna ca automat Dumnezeu iti va baga in rai si sotul si copiii poate si nepotii?

Crissta pusese o intrebare iar eu i-am dat un citat din Sf Ap Pavel. Ramane sa aleaga ea ce e adevarat sau nu. Cu Iosif Ton nu prea am avut de-a face, l-am vazut o singura data la o conferinta.

LE ...de fapt la doua...

Doriana 15.04.2010 17:15:56

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 235541)
Daca este adevarat atunci de ce contestati dreptul ortodocsilor de a-si boteza copii mici. Pentru ca in acesta aceptiune au tot dreptul ,datorita credintei parintilor,sa consfinteasca prin botez sfintenia copiilor lor.

Gabriella, draga mea, nu stiu pe unde ai fost tu de esti asa de marcata, dar te rog sa accepti ca, pana una alta, nu ma cunosti si nu stii ce contest si cui contest.

In ce priveste subiectul botezului, marturisesc ca ma depaseste si nici nu il agreez. M-am botezat constienta si de buna voie, asa cum ai facut-o si tu si sunt foarte fericita ca am facut-o.

crissta 15.04.2010 17:56:23

V-ati incurcat rau de tot ,voi sectantii,in a interpreta evangheliile. Ce vrei sa zici ca am rastalmacit faptul ca mi-au zis ca il boteaza mort?
atunci raspunde-mi tu. Ce faceti daca moare un copil nebotezat?

AlinB 15.04.2010 18:52:40

Citat:

În prealabil postat de crissta (Post 235372)
si sti ce au zis?

Stai ca astia is aia destepti, ca macar s-au prins ca botezul nu e asa doar un spectacol public facultativ.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:40:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.