Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

ioanna 17.03.2013 14:06:51

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510402)
Am o rugaminte: sa eliminam diferentele confesionale si discutam ca intre crestini. Amandoi credem in acelasi Dumnezeu si stim ca a ucide este un pacat..

Cand veti renunta d-voastra sa ma catalogati ca "crestin", o sa renunt si eu la a va aplica eticheta confesionala. Mai bine nu-mi spuneti crestin, decat sa folositi ghilimelele.

beniamin777 17.03.2013 14:07:59

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510401)
Daca intra un om in casa si incearca sa va violeaze sotia, ce faceti?

Eu am credinta in Dumnezeu si stiu ca El ma va pazi de acest lucru dezonorant. Stiu ca asa ceva nu se va intampla.

Se poate intampla sa suferim, sa fim chinuiti dar stiu ca Dumnezeu nu va ingadui sa fim dezonorati.

ioanna 17.03.2013 14:13:56

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510404)
Eu am credinta in Dumnezeu si stiu ca El ma va pazi de acest lucru dezonorant. Stiu ca asa ceva nu se va intampla.

Pentru d-voastra victimele violului se fac vinovate de prea putina credinta? Daca ar fi avut credinta, ar fi fost pazite de un lucru atat de dezonorant?
http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...dventista.html

beniamin777 17.03.2013 14:14:26

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510393)

Va referiti cumva la modul de gandire al sectei doamnei White?

Ar fi onorabil, pentru dvs., sa va retrageti din discutie. Sunteti depasita de subiect, din punct de vedere crestin, si de aceea cautati sa creati o situatie conflictuala cu iz de cartier.

Nu vorbim de adventisti iar despre doamna White nici pe atat. Vorbim de atitudinea crestina intr-o situatie deosebita. Va rog. spuneti ceva despre Dumnezeu si principiile Sale. Daca nu puteti .... treba dvs. ce faceti.

ioanna 17.03.2013 14:16:47

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510406)
Ar fi onorabil, pentru dvs., sa va retrageti din discutie. Sunteti depasita de subiect, din punct de vedere crestin, si de aceea cautati sa creati o situatie conflictuala cu iz de cartier.

Adventistii de ziua a 7-a considera pe toti ortodocsii depasiti din punct de vedere crestin, deci ar fi onorabil sa va retrageti din discutii, nu credeti? D-voastra nu vorbiti de atitudinea crestina, ci de atitudinea adevntista.

Aveti liberatatea sa ignorati postarile care nu va satisfac.

beniamin777 17.03.2013 14:19:16

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510405)
Pentru d-voastra victimele violului se fac vinovate de prea putina credinta?

Nu am spus asta. Incercati sa fiti cinstita si sa nu-mi atribuiti cuvinte pe care nu le-am spus.

Repet: eu am credinta ca nu mi se va intampla ceva dezonorant (nici mie, nici sotiei mele). Punct.

Nu judec credinta altora. Credinciosilor li se intampla multe iar eu nu-i judec dupa ceea ce patesc.

iuliu46 17.03.2013 14:23:07

Ce tampenie !
Omul ala a ajuns sa fie decorat pentru ca alti conationali de-ai lui au omorat o gramada de oameni. Fiecare tara a avut sanitari, pana si nemtii, rusii si japonezii. Si bucatari si cei responsabili cu izmenele. Dar decoratiile le-au luat pentru ca altii au omorat nu pentru ca ei au facut mancare buna sau au pazit izmenele.

beniamin777 17.03.2013 14:23:08

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510407)
Adventistii de ziua a 7-a considera pe toti ortodocsii depasiti din punct de vedere crestin, deci ar fi onorabil sa va retrageti din discutii, nu credeti? D-voastra nu vorbiti de atitudinea crestina, ci de atitudinea adevntista.

Aveti liberatatea sa ignorati postarile care nu va satisfac.

Sunt ortodocsi care pot discuta din punct de vedere al invataturilor crestine, fara sa se lege, in mod josnic, de confesiunea celui cu care discuta (pentru a-l ataca cu tot felul de mizerii). Nu este cazul dvs. si va rog sa nu-i bagati pe toti in aceeasi oala.

ioanna 17.03.2013 14:26:27

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510410)
Sunt ortodocsi care pot discuta din punct de vedere al invataturilor crestine, fara sa se lege, in mod josnic, de confesiunea celui cu care discuta (pentru a-l ataca cu tot felul de mizerii). Nu este cazul dvs. si va rog sa nu-i bagati pe toti in aceeasi oala.

Nu stiam ca a mentiona numele fondatoarei cultului d-voastra e o mizerie, de parca v-ati rusina de ea. E insa problema d-voastra.

Revenind la subiect, toata lumea stie ca a ucide e un pacat. Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc si sa va spun ca si non-adevntistii stiu asta. Despre participarea la razboi s-a discutat de multe ori pe forum.http://www.crestinortodox.ro/editori...boi-99554.html

beniamin777 17.03.2013 14:30:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510409)
Ce tampenie !
Omul ala a ajuns sa fie decorat pentru ca alti conationali de-ai lui au omorat o gramada de oameni.

Unde este tampenia? Dvs. vorbiti fara sa fi urmarit documentarul. Omul acela a fost decorat pentru ca si-a riscat viata, in mod continuu, pentru a salva alte vieti.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510409)
Fiecare tara a avut sanitari, pana si nemtii, rusii si japonezii.

Dar, sanitari ca acesta, mai rar. Sa te cateri pe stanci dupa raniti, pe care sa-i cobori in siguranta sau sa umbli iar si iar prin ploaia de gloante, pe sub nasul inamicului, pentru a culege raniti parasiti de toti, etc. nu poate face decat un om cu credinta puternica in Dumnezeu si dragoste pentru semeni.

stefan florin 17.03.2013 14:33:10

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510400)
Despre ce lucru facut vorbiti si cu ce au beneficiat adventistii?

P.S. Banuiesc ca nu va referiti la atitudinea razboinica a unor "crestini", in frunte cu maimarii lor, cand au fost prigoniti unii semeni care credeau altfel. Sunt evenimente petrecute in tara noastra crestina.

ai inteles gresit si nu te mai victimiza atat (referitor la "progonirile" vostre de catre "popii" ortodocsi). M-am referit la faptul ca daca tu ca adventist poti sa te inchini cui doresti sa te manifesti liber din punct de vedere religios si nu numai, o faci datorita luptei si a jertfei celorlalte culte: ortodocsi (majoritate), catolici si alte culte protestante (in minoritate), iar tu vii acum si arunci cu piatre in ei, ca vezi Doamne ei au fost nistre criminali si au incalcat o porunca divina

stefan florin 17.03.2013 14:36:42

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510413)
Dar, sanitari ca acesta, mai rar. Sa te cateri pe stanci dupa raniti, pe care sa-i cobori in siguranta sau sa umbli iar si iar prin ploaia de gloante, pe sub nasul inamicului, pentru a culege raniti parasiti de toti, etc. nu poate face decat un om cu credinta puternica in Dumnezeu si dragoste pentru semeni.

nu stiam ca pe un front de lupta sunt si reprezentanti de la Guiness book care monitorizeaza sanitarii sa vada care sunt mai viteji si in felul acesta sunt decorati. Si uite asa asta al vostru a ajuns sa fie decorat.Vivat!

beniamin777 17.03.2013 14:41:52

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510411)
Nu stiam ca a mentiona numele fondatoarei cultului d-voastra e o mizerie, de parca v-ati rusina de ea. E insa problema d-voastra.

Este o mizerie motivul pentru care l-ati mentionat. Este un subterfugiu josnic, deseori utilizat de cei care nu doresc o discutie sincera pe baza invataturilor pur crestine. Ca sa cada numaidecat in picioare (desi nu le foloseste la nimic) unii recurg la deviatii necinstite.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510411)
Revenind la subiect, toata lumea stie ca a ucide e un pacat. Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc si sa va spun ca si non-adevntistii stiu asta. Despre participarea la razboi s-a discutat de multe ori pe forum.http://www.crestinortodox.ro/editori...boi-99554.html

Si totusi, pana la urma se ajunge la concluzia ca este bine sa ucizi. Ar fi pacat sa nu o faci. Vedeti argumentul gresit cu Moise si egipteanul ucis. Credeti ca Dumnezeu a aprobat gestul? De ce a trebuit sa stea Moise, dupa acel eveniment, inca 40 de ani la reeducare (in pustia madianului)?

ioanna 17.03.2013 14:42:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510415)
Si uite asa asta al vostru a ajuns sa fie decorat.Vivat!

Cred ca e un material folosit de propaganda adventa pentru a arata unii dintre ei, desi au participat la razboi, n-au cauzat moartea nimanui, ci doar au salvat vieti.

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510416)
Si totusi, pana la urma se ajunge la concluzia ca este bine sa ucizi.

N-am spus asa ceva, e doar speculatia dv. Am spus ca moartea unora in razboi e o consecinta secundara a luptei de aparare. Intentia ta e sa te aperi, nu sa omori.

beniamin777 17.03.2013 14:45:32

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510415)
nu stiam ca pe un front de lupta sunt si reprezentanti de la Guiness book care monitorizeaza sanitarii sa vada care sunt mai viteji si in felul acesta sunt decorati. Si uite asa asta al vostru a ajuns sa fie decorat.Vivat!

1. L-au monitorizat camarazii sai 9care dau marturie, in documentar).
2. Nu este al nostru. Cred ca si ortodocsii au exemple de genul acesta. Sunt ai nostrii si sunt niste pilde pentru noi.

beniamin777 17.03.2013 14:49:12

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510417)
Cred ca e

Nu credeti ca ar fi mai bine sa nu va "marturisiti credinta", aruncand cu noroi in altii?

Citat:

N-am spus asa ceva, e doar speculatia dv..

Dvs. ati citit articolul pe care l-ati postat? Eu comentam articolul, nu spusele dvs.

iuliu46 17.03.2013 14:50:34

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510413)
Unde este tampenia? Dvs. vorbiti fara sa fi urmarit documentarul. Omul acela a fost decorat pentru ca si-a riscat viata, in mod continuu, pentru a salva alte vieti.

A fost decorat pentru ca statul lui a supravietuit ca sa-l decoreze. Si a supravietuit pentru ca unii au omorat o gramada de oameni.
Nu am spus ca nu este un erou, sau ca sanitarii nu fac acte de eroism. Dar nu datorita sanitarilor se castiga razboaiele si supravietuiesc statele pentru a-i decora pe sanitari. Ci pentru ca unii omoara mai multi oameni decat isi permite inamicul sa arunce in lupta.

ioanna 17.03.2013 14:51:15

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510421)
Nu credeti ca ar fi mai bine sa nu va "marturisiti credinta", aruncand cu noroi in altii?

Nu credeti ca nu sunteti in masura sa dati sfaturi?

centesimusoctavus 17.03.2013 14:52:56

Citat:

Intentia ta e sa te aperi, nu sa omori.

Atunci de ce ați dat exemplul cu violul? Pentru a te apăra de violatori ori hoți, este nevoie să-i ucizi? Uite, Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice, că s-au săturat de atâtea crime săvârșite în numele Creștinismului!

ioanna 17.03.2013 14:54:16

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510424)
Atunci de ce ați dat exemplul cu violul? Pentru a te apăra de violatori ori hoți, este nevoie să-i ucizi? Uite, Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice, că s-au săturat de atâtea crime săvârșite în numele Creștinismului!

Am dat exemplul cu violul, pentru ca fratele d-voastra adventist a spus ca in niciun caz nu se reactioneaza agresiv. De aceea l-am intrebat daca ar asista pasiv daca cineva ar atenta la sotia lui.

Fratele dv. adventist condamna pe cei care au participat la razboi; asa reiese din spusele lui. Eu am spus ca conteaza si intentia, adica oamenii au mers cu intentia de a se apara, nu de a ucide.

centesimusoctavus 17.03.2013 14:55:42

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510425)
Am dat exemplul cu violul, pentru ca fratele d-voastra adventist a spus ca in niciun caz nu se reactioneaza agresiv. De aceea l-am intrebat daca ar asista pasiv daca cineva ar atenta la sotia lui.

Nici nu s-a pus problema "asistenței pasive". Soldatul cu pricina a fost cât se poate de activ în a salva viețile camarazilor lui răniți.

ioanna 17.03.2013 14:58:44

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510426)
Nici nu s-a pus problema "asistenței pasive". Soldatul cu pricina a fost cât se poate de activ în a salva viețile camarazilor lui răniți.

Noi discutam despre altceva, despre legitima aparare, daca reactionezi sau nu. Adventistii de ziua a 7-a condamna sau nu existenta Armatei? Are ea un rol sau ar trebui sa o desfintam? Daca suntem atacati, armata poate interveni (interventie ce se finalizeaza cu capturarea, ranirea sau moartea unora) sau ar trebui sa lase pe atacatori sa omoare oameni nevinovati?

iuliu46 17.03.2013 15:01:06

Mie mi-a adus aminte de Sangeorzan de care am invatat la scoala generala.
La sfarsit, dupa multe acte de eroism il intreaba maiorul : Cate vieti ai tu Sangeorzane ? Ce fel de om esti tu ?
Sunt Comunist tovarase maior ! :)

centesimusoctavus 17.03.2013 15:12:25

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510429)
Noi discutam despre altceva

Aveți dreptate, ați discutat [ca de obicei] despre cu totul altceva decât topicul propus.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510429)
Adventistii de ziua a 7-a condamna sau nu existenta Armatei? Are ea un rol sau ar trebui sa o desfintam? Daca suntem atacati, armata poate interveni (interventie ce se finalizeaza cu capturarea, ranirea sau moartea unora) sau ar trebui sa lase pe atacatori sa omoare oameni nevinovati?

Adventiștii de ziua a șaptea condamnă crima în toate formele ei. Dacă toți oamenii ar gândi la fel, dar mai ales dacă toți am aplica în practică gândirea aceasta, n-ar mai fi nevoie de Armată și Poliție.

ioanna 17.03.2013 15:16:03

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510433)
Adventiștii de ziua a șaptea condamnă crima în toate formele ei. Dacă toți oamenii ar gândi la fel, dar mai ales dacă toți am aplica în practică gândirea aceasta, n-ar mai fi nevoie de Armată și Poliție.

Crima este condamnata de toti crestinii, nu doar de adevntistii de ziua a 7-a. De asemenea, stiti bine ca doar la Parusie va avea loc prefacerea lumii, deci pacatul va exista in lume, intotdeauna va plana amenintarea unora. Care este pozitia adventistilor de ziua a saptea fata de razboiul de aparare?

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510433)
Aveți dreptate, ați discutat [ca de obicei] despre cu totul altceva decât topicul propus.

M-am molipsit de la dv.

beniamin777 17.03.2013 15:17:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510425)

Fratele dv. adventist condamna pe cei care au participat la razboi; asa reiese din spusele lui. Eu am spus ca conteaza si intentia, adica oamenii au mers cu intentia de a se apara, nu de a ucide.

"Fratele" condamna altceva: justificarea crimei si chiar invaluirea acesteia in ambalaj de virtute.

Sa ma fereasca Dumnezeu, dar daca as fi constrans sa ucid si as face-o, nu as cauta justificari ci m-as numi ucigas. Sa-i spunem pacatului pe nume.

ioanna 17.03.2013 15:18:59

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510435)
"Fratele" condamna altceva: justificarea crimei si chiar invaluirea acesteia in ambalaj de virtute..

Este intelegerea d-voastra eronata, nu a noastra. A ucide e un pacat, dar chiar daca nu-ti doresti, uneori se intampla, datorita unor circumstante (vedeti razboiul de aparare), asta am tot spus.

Soldatii sunt decorati pentru ca si-au aparat tara si semenii , le-au salvat vietile, nu pentru numarul oamenilor ucisi.

@osutafaraunu: spuneti ca oamenii pleaca din bisericile istorice pentru ca s-au saturat de crimele facute in numele Crestinismului. Ce crime in numele Crestinismului a facut Biserica Ortodoxa?

centesimusoctavus 17.03.2013 15:28:19

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510434)
Crima este condamnata de toti crestinii, nu doar de adevntistii de ziua a 7-a.

Îmi cer iertare, dar de pe ultimele pagini postările ortodoxe dădeau impresia că se face apologia crimei (bineînțeles mascată de legitima apărare și apărarea Patriei).

Citat:

Care este pozitia adventistilor de ziua a saptea fata de razboiul de aparare?

Adventiștii nu au doctrină militară (nici în ce privește cucerirea, nici în ce privește apărarea), ei sunt total împotriva războiului. De aceea, de regulă nu optează pentru serviciul militar activ.

Citat:

M-am molipsit de la dv.

În cazul acesta va trebui să ne pocăim.:3:

ioanna 17.03.2013 15:30:23

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510439)
În cazul acesta va trebui să ne pocăim.:3:

Cand o sa vad la d-voastra o farama de pocainta, o sa ma indrept si eu.

centesimusoctavus 17.03.2013 15:31:26

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510437)
@osutafaraunu: spuneti ca oamenii pleaca din bisericile istorice pentru ca s-au saturat de crimele facute in numele Crestinismului. Ce crime in numele Crestinismului a facut Biserica Ortodoxa?

Vorbeam la modul general. Așteptăm să se deschidă arhivele. Judecata este aproape!

centesimusoctavus 17.03.2013 15:32:24

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510440)
Cand o sa vad la d-voastra o farama de pocainta, o sa ma indrept si eu.

Vă veți putea justifica cu asta în fața Dreptului Judecător? Vorbesc iarăși la modul general... nu mi-o luați în nume de rău...

ioanna 17.03.2013 15:32:43

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510441)
Vorbeam la modul general. Așteptăm să se deschidă arhivele. Judecata este aproape!

Asa este si ce bine e ca vom raspunde in fata Domnului, nu in fata adventistilor de ziua a 7-a :)

centesimusoctavus 17.03.2013 15:36:16

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510443)
Asa este si ce bine e ca vom raspunde in fata Domnului, nu in fata adventistilor de ziua a 7-a :)

"Au nu știți că sfinții vor judeca lumea? Și dacă lumea este judecată de voi, oare sunteți voi nevrednici să judecați lucruri atât de mici?" (1 Cor.6,2)

Dea Domnul să ne aflăm în tabăra sfinților, și apoi mai vedem...

celestial_pottery 17.03.2013 15:37:03

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510431)
Mie mi-a adus aminte de Sangeorzan de care am invatat la scoala generala.
La sfarsit, dupa multe acte de eroism il intreaba maiorul : Cate vieti ai tu Sangeorzane ? Ce fel de om esti tu ?
Sunt Comunist tovarase maior ! :)

Hehe! Colegii nostri elenouaitisti ar fi in stare sa scoate snoave de-astea subiectiv-propagandist-idioate de acelasi gen, cu "adventist" in loc d e"comunist", daca nu cumva au si scos. Simtul meu al saisaselea imi spune ca da, deja brosurelele pentru lobotomizabili, pardon, convertibili, sunt pline.

celestial_pottery 17.03.2013 15:38:15

Pentru Lenutaalbienolatri: deci, dupa voi, Sf. Mucenic Gheorghe era doar un criminal de soldat, nu?

ioanna 17.03.2013 15:39:01

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510444)
"Au nu știți că sfinții vor judeca lumea? Și dacă lumea este judecată de voi, oare sunteți voi nevrednici să judecați lucruri atât de mici?" (1 Cor.6,2)

Dea Domnul să ne aflăm în tabăra sfinților, și apoi mai vedem...

In intelegerea adventa nu exista judecata propriu zisa a sfintilor, ci aceasta e doar o munca de lamurire din partea divinitatii ce-si justifica actiunile in fata lor, deci raspundem in fata Domnului, nu in fata adevntistilor de ziua a 7-a.

centesimusoctavus 17.03.2013 15:41:11

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 510446)
deci, dupa voi, Sf. Mucenic Gheorghe era doar un criminal de soldat, nu?

Mă îndoiesc că sf. Gheorghe după convertire a mai ucis păgâni. Cu atât mai oribil să fi ucis creștini (știți la ce fac aluzie...).

centesimusoctavus 17.03.2013 15:43:14

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510447)
In intelegerea adventa nu exista judecata propriu zisa a sfintilor, ci aceasta e doar o munca de lamurire din partea divinitatii ce-si justifica actiunile in fata lor, deci raspundem in fata Domnului, nu in fata adevntistilor de ziua a 7-a.

Nu știu de unde ați scos asta cu "munca de lămurire" (probabil de la tov. Sângeorzan), însă e cert că în cer nu vor fi adventiști, ortodocși ori catolici, ci creștini. Adevărați creștini!

ioanna 17.03.2013 15:43:51

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510449)
Nu știu de unde ați scos asta cu "munca de lămurire" (probabil de la tov. Sângeorzan),

Am scos-o din doctrina oficiala a cultului adventist de ziua a 7-a.
Va scuz, poate nu sunteti familiarizat cu ea.

iuliu46 17.03.2013 15:44:53

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510448)
Mă îndoiesc că sf. Gheorghe după convertire a mai ucis păgâni. Cu atât mai oribil să fi ucis creștin (știți la ce fac aluzie...).

A ucis balaurul. Iar cronicarul adventist din acele timpuri a scris : Aceasta este prima fiara descrisa in cartea lui Daniel si Apocalipsa ! Acusica incepe mia de ani.:71:

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:21:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.