![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
A fost, este si va fi necesara. Pana la parousie. Citat:
Biserica este chemata sa duca cunostinta de Dumnezeu catre toate natiunile. Insa nici Biserica NU isi face asa cum trebuie datoria. Sunt inca mii de grupuri etnice in care Evanghelia nu a ajuns si nu exista nicio biserica, de nicio confesiune. Daca vestirea Evangheliei s-ar face prin darul vorbirii in limbi, el ar fi EXTREM DE NECESAR ASTAZI, pentru ca mii de misionari sa mearga la miile de grupuri etnice neevanghelizate. Dar scopul principal al vorbirii in limbi nu este pentru a incuraja lenea. Nicidecum. Misionarii trebuie sa invete (foarte bine) limba popoarelor pe care vor sa le evanghelizeze. Insa si la capitolul "misiune la popoarele neevanghelizate", Biserica Ortodoxa este codasa. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Tu stii care este sensul principal al cuvantului "prozelit"? De altfel in Noul Testament traducerea ortodoxa, in toate cele trei cazuri in care este folosit termenul, se face referire la prozelitii la iudaism, NU la crestinism. Citat:
|
Citat:
edit.aaa, in ceea ce priveste circumcizia, am mai scris, evreii au preluat-o de la egipteni. |
Citat:
|
Citat:
Dar ce vezi tu e cam blurat si nu se poate considera ca vezi bine. Ti-am mai zis, nu te mai baga in cifre, ca iti prinzi urechile. Cand e vorba de cifre nu mai poti sa pretinzi ca ai dreptate doar pentru ca esti ortodox. Si chiar cei care cred cand zici ca doar tu si confesiunea ta mergeti in rai, incep sa-si puna intrebari cand vad ce goange statistice lansezi in eter. Spre cunostinta ta: doar catolicii carismatici, singuri, depasesc cu siguranta cifrele pe care le avansezi. |
Citat:
Citat:
Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur. Să vă tăiați împrejur și acesta va fi semnul legământului dintre Mine și voi. În neamul vostru, tot pruncul de parte bărbătească, născut la voi în casă sau cumpărat cu bani de la alt neam, care nu-i din seminția voastră, să se taie împrejur în ziua a opta. Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic. Iar cel de parte bărbătească netăiat împrejur, care nu se va tăia împrejur, în ziua a opta, sufletul acela se va stârpi din poporul său, căci a călcat legământul Meu"(Geneze 17:9-14) Deci Biblia aici minte, iar evreii au preluat defapt circumcizia de la egipteni! Interesant! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?Oamenii veniti la Cincizecime, din cele peste zece locuri diferite, erau si iudei care locuiau in diaspora, dar si PROZELITI, adica frigieni, egipteni sau cretani care s-au convertit la mozaism. Citat:
Evreii reprezinta doar 1% din barbatii circumcisi. Cei din alte popoare, 99%. |
Citat:
n-as zice ca treaba cu circumcizia e minciuna, alta ar fi problema, insa asta e alta discutie. uite, la primul search: "Life Show > Magazin > obiceiuri Un ritual stravechi: circumcizia de Victor Pitigoi Circumcizia, procedeu considerat de unii ca fiind barbar, de altii ca fiind sacru, iar in vremurile noastre acceptat chiar de catre medici, ca mijloc profilactic, a fost si este folosit indeosebi in zonele cu climat cald. Insusi acest detaliu denota considerentele sanitare care au stat si stau la baza practicarii circumciziei, acolo unde existenta preputului si lipsa igienei mentin un focar al infectiilor. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 30% din populatia masculina actuala a lumii a fost supusa circumciziei. Practicat indeosebi pe fond religios, acest ritual a fost indelung controversat de-a lungul timpului. Atestare documentara de peste patru milenii Cea mai veche reprezentare care confirma practicarea circumciziei apare pe o reprezentare egipteana datand din perioada anilor 2300-2200 i.Hr. Este drept ca si unele desene rupestre, mult mai vechi, patr sa reprezinte executia acestei operatii, dar imaginile sunt neclare si nu se poate concluziona in consecinta. Mult mai tarziu, in secolul V i.Hr, istoricul Herodot atribuie si el paternitatea procedeului tot vechilor egipteni. Probabil ca circumcizia era o practica obisnuita si la alte popoare din zona, dar este sigur ca ea nu avut succes nici in Grecia antica si nici in Imperiul Roman. Din basoreliefuri, din desene, mozaicuri si scrieri rezulta insa ca nici vechii egipteni nu aplicau circumcizia copiilor mici, ci baietilor ajunsi la varsta de 14 ani." e clar ca in zonele calde circumcizia a fost practicata din cele mai vechi timpuri, motivatia fiind medicala. |
Citat:
cum stiam de astfel de legi in timpul lui charlemagne am cautat asa si-ti pun citatul mai jos, dar au fost multe astfel de legi date inainte. "În Imperiul Carolingian, situația relativ bună a evreilor se păstrează, ei fiind organizați în comunități separate, sub autoritatea dar și protecția unui magisler iudaeorum. Libertățile lor religioase nu sunt restrânse decât prin interdicția de a exercita funcții publice într-o societate care se descrie în mod oficial și apăsat drept creștină, și prin interzicerea prozelitismului. " https://istoriiregasite.wordpress.co...-evul-mediu-i/ ps.ce-mi zicea catalin? ignoranta nu e o scuza! ;) |
Citat:
La cifre e posibil sa ma pricep mai mult decat tine, degeaba lansezi tu judecati fara sa stii despre ce e vorba. Am facut un liceu de matematica-fizica si am dat chiar si meditatii la matematica. Revenind la penticostali si carismatici, poti sa aduni tu cati vrei, niciodata n-o sa iasa numarul acela. Doar penticostali sunt trecuti 280 de milioane. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu a chemat poporul Sau, Israel, la aceasta misiune. L-a chemat pe Avraam și incbinecuvantarea care i-a dat-o, Dumnezeu nu omite sa aminteasca faptul ca "se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pământului". Gen.12:3 Acelasi cuvant Dumnezeu il da si lui Isaac si lui Iacov. In promisiunea făcută, Dumnezeu precizeaza "toate neamurile". Moise este interesat de felul in care Dumnezeul lor este perceput de neamuri. David: Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui! Solomon cand a zidit Templul: Tu să asculți din cer, din locul sălășluirii Tale, și să-i împlinești tot lucrul pentru care străinul va striga către Tine, ca să știe toate popoarele pământului, de numele Tău și să se teamă de Tine, cum se teme poporul Tău Israel, și să știe că în numele Tău este închinat templul pe care l-am zidit eu. Isaia: templul Meu, locaș de rugăciune se va chema pentru toate popoarele Evreii faceau prozeliti pentru ca stiau ca Dumnezeu i-a ales ca sa faca de cunoscut Numele Lui printre neamuri. De altfel tot din poporul evreu a facut parte si Iisus, iar Evanghelia pe care noi o propovaduim este despre Evreul Isus, care este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu. Lumina neamurilor este prin poporul evreu, oricum am da-o. Iar ideea propovaduirii credintei in Dumnezeul adevarat NU este aparuta pentru prima oara in Noul Testament. A fost dintotdeauna Planul lui Dumnezeu. |
Citat:
sunt o multime de legi date de crestini impotriva evreilor, pana prin sec 12 aproape toate cuprindeau si interdictia ca acestia sa faca prozeliti. de ce crezi? pentru ca aveau un succes incredibil. |
Citat:
|
Citat:
Legat de ce spun Moise, David si Solomon, in acele timpuri fiecare popor avea zeii lui si spera ca acestia sa fie mai puternici decat zeii altui popor, atunci cand aveau un conflict. Nu intelegeau ca exista un singur Dumnezeu si nici macar nu se gandeau sa se converteasca la zeii altui popor. Vedem asta la egipteni, desi au vazut atatea minuni nu le-a trecut niciodata prin cap ca s-ar putea converti. Mai mult, nici iudeii nu erau prea constienti de asta, cand au considerat ca Domnul nu-i ajuta cat ar fi dorit ei au vrut sa-si faca un alt zeu, un vitel de aur. In acele citate li se spune evreilor sa-L slaveasca pe Dumnezeu si sa faca cunoscut numele Lui, dar nu ca sa se converteasca alte popoare. Nu reiese din Sfanta Scriptura si din alte surse istorice faptul ca s-ar fi convertit cineva la iudaism pana la aparitita fariseilor. Iudeii nu au reusit sa-si pastreze chiar ei credinta in anumite perioade. In schimb se stie ca fariseii erau adeptii convertirii, dar ei aparusera prin sec. II inainte de Hristos. Scrie la Matei 23, 15 ca faceau prozeliti. P.S. Ai surse sau autori care sustin asta e doar parerea ta? Ca sa nu continuam degeaba discutia daca e doar parerea ta. |
Citat:
|
Citat:
|
Scrie chiar in Sfanta Scriptura de ce Iona a fost trimis in Ninive. Acestia erau pagani, spune ca nu stiau sa deosebeasca dreapta de stanga. Domnului i s-a facut mila de ei si l-a trimis pe Ioan sa le spune ca cetatea va fi distrusa in 40 de zile. Dar ninivienii au crezut profetia si s-au pocait, facand penitenta si hotarand sa paraseasca pacatele. N-a durat mult, Ninive fiind distrusa peste cativa ani. Iona n-a vrut sa mearga initial, gandindu-se ca vor rade de el sau chiar il vor omori. Nu are legatura cu prozelitismul.
|
Citat:
PS: legea lui Moise, cui a fost data prietene, intregii lumi sau doar poporului evreu? Legamantul a fost incheiat de Dumnezeu cu cine prietene, cu toata lumea sau doar cu poporul evreu? Ceea ce s-a intamplat dupa desfiintarea statului Israel, nu mai are rost sa comentez |
Citat:
|
Citat:
Nu li s-a cerut evreilor sa converteasca pe cineva. Nici crestinilor nu li s-a cerut. Evreilor li s-a poruncit: "Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!" Iar crestinilor li s-a cerut: "Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura" Nu e nici treaba evreilor si nici a crestinilor sa converteasca pe cineva. Sarcina lor a fost doar sa vesteasca. Duhul Sfant convinge omul si il converteste. De aici a plecat discutia. Ca si evreii au primit responsabilitatea de a vesti Numele lui Dumnezeu tuturor popoarelor. Ei nu s-au achitat onorabil de aceasta chemare. Dumnezeu da sarcina Bisericii să-L vesteasca printre popoare. Insa nici Biserica nu o face cum trebuie. Este o problema stringenta pe care crestinii o trec cu vederea. Sarcina suprema a Bisericii este atat sa se inchine in duh si in adevar cat si sa vesteasca neamurilor Evanghelia in asa fel incat si ele sa ajunga sa se inchine Dumnezeului adevarat. Insa cea mai mare parte a Bisericii doarme. Nici nu-i trece prin cap sa duca la neamuri vestea buna a Evangheliei. Macar ca sunt multe sute de milioane de oameni care nu au auzit-o NICIODATA. |
Citat:
|
Citat:
" - Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!" Citat:
El, Dumnezeu, porunceste prin psalmistul David ca toti evreii sa vorbeasca tuturor neamurilor despre El. Mai e nevoie de vreun teolog protestant sau vreun sfant ortodox care sa sustina ce a zis Dumnezeu? |
Citat:
Amin ! Tu ești viclean ,un mare viclean , al celui viclean , ești vandut dracului ! Înțelegi? Dar cum diavolul e și un bun teolog , cred ca nu uiți: Sinodul al VII-lea Ecumenic (Niceea, 787): „Noi păzim cuvintele Domnului, cuvintele apostolești și proorocești, prin care am învățat să cinstim și să preamărim, mai întâi pe cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, sfintele puteri îngerești, pe apostoli, pe prooroci, pe martirii cei măriți, pe sfinții purtători de Dumnezeu și pe toți bărbații cei sfinți și să cerem mijlocirea lor, pentru că ei ne pot face plăcuți lui Dumnezeu, împăratul tuturor”. |
Citat:
dar cum poti sa continui o astfel de controversa cand presupun ca te-ai edificat ca au existat legi care interziceau evreilor sa faca prozeliti? |
Citat:
M-as bucura sa inteleg raspunsul pe care il vei da. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
pavel n-a avut nicio viziune legata de neamuri, de bogati, de saraci, de revolutia pe care a facut-o. a transformat tot asa cum a vrut el. bine, aproape tot. crestinismul de astazi este de fapt paulin. Citat:
edit.am sters, nu era tocmai ce vroiam sa spun. |
Citat:
Citat:
Poate scrii un verset ceva, sa ma uimesti cu adevarat. Prietene, eu zic mai bine sa comentezi la topicul despre icoane. Ca la capitolul "Principii Misionare in Vechiul si Noul Testament", cunostinte zero. Uite aici ce reiese din Sfanta Scriptura: - vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui! Si mai citeste si pe aici ce zic cercetatorii Vechiului Testament: https://www.google.ro/search?ei=xRN2....0.MJdJPoRD2yw |
Citat:
In celelalte doua cazuri de botez cu Duhul Sfant insotit de vorbire in limbi, respectiv Efes si Cezareea, NU s-a mai vorbit in limbile celor prezenti, pentru ca nu era prezent NICIUN strain. In aceste ultime doua situații cei care vorbeau in alte limbi, se rugau lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant. |
Citat:
Legat de subiect, denaturezi, ca intotdeauna. Noi vorbeam de prozelitismul iudeilor, nu am contestat ce spun acele citate, am si scris in mesajul precedent. Vad ca ai gasit un scriitor adventist care spune acelasi lucru ca sitine, deci nu esti singurul. Argumentele pe care le da el sunt doar amuzante, majoritatea nu aunicio legatura cu ceea ce vrea sa demonstreze, se refera la altceva. Da si el pe Sfantul Prooroc Iona, de exemplu. Dar am gasit si citatul care dovedeste ca evreii nu faceau prozelitism, nici macar nu aveau aceasta conceptie. Autorul mentioneaza Cartea lui Rut, avem acolo ce ii spune soacra, care era evreica: "Și a zis Noemina către Rut: "Iată cumnata ta s-a întors la poporul său și la dumnezeii săi. Întoarce-te și tu după cumnata ta!" Desi Rut insista sa mearga si ea in locurile locuite de iudei, soacra sa o tot indemna sa se intoarca la zeii poporului ei. Deci nu era vorba de niciun prozelitism la evrei. Asa cum spune si autorul adventist, ca doar in ultima vreme cativa scriitori au inceput sa spuna ca evreii ar fi fost indemnati sa faca misiune intre alte popoare. |
Citat:
Fapte 10:46: “Căci îi auzeau vorbind în limbi și mărind pe Dumnezeu”. S-a întîmplat în casa lui Cornelius. În Cezareea. Ce scrie? Că cei care vorbeau în limbi, măreau pe Dumnezeu. Cum puteau să știe cei care ascultau că vorbitorii în limbi măreau pe Dumnezeu, prin limbile lor? Evident, fiindcă înțelegeau acea vorbire în limbi. La penticostali NU SE ÎNȚELEGE NICIODATĂ ce se vorbește în limbi. Nu ai idee, ce naiba vorbește acel pocăit! Îl auzi că tururie ceva, dar că mărește pe Dumnezeu, nu ai de unde să știi! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:43:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.