Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

Grabriella 19.05.2010 13:54:01

"Cararea Imparatiei" de pr. Arsenie Boca

"Iată cum puiul de drac al iubirii de sine, făcându-se bărbat și ajutat prin vedenii mincinoase de tatăl său, tatăl minciunii, strâmbă mintea bietului om, încât i se va părea păcatul virtute dumnezeiască. Ba încă omorând pe cei ce nu cred în el, i se va părea că face slujbă lui Dumnezeu (Dumnezeu care l-a înșelat pe el).

Când stai de vorbă cu câte unul din aceștia, te uimește convingerea și siguranța lui, uneori și legătura cu judecată a cuvintelor lui, și nu poți prinde repede că stai de vorbă cu un înșelat și un sărit la minte. Asta, până nu-i afli prima spărtură a minții, de la care apoi, toate meșteșugurile vicleanului trebuie să-ți dea arama pe față. Trebuie să-i prinzi momeala pe care a înghițit-o și care, cel mai adesea, e căderea la laudă cu care tatăl minciunii și-a amăgit pruncul iubirii de sine, pe care l-a clocit cu atâta osârdie cel amăgit la minte. Biserica înșiră printre păcatele minții și prejudecățile.

O mărturie din Scriptură a celor zise ne va dumeri mai bine. Era pe vremea proorocilor mincinoși din zilele lui Ilie și a regelui Ahav. Proorocul Ilie vestise regelui mustrarea lui Dumnezeu, necazurile și moartea ce-l va ajunge în zilele urmașilor săi (3 Regi 22).

Duhul care a ieșit și-a stat înaintea feței Domnului și s-a făcut duh mincinos în gura proorocilor, căruia i-a zis Domnul: "Du-te și fă cum ai zis", e același care a cerut de la Dumnezeu să cerce pe Iov (Iov 1).

Cu îngăduirea lui Dumnezeu, Satana îi cerne pe oameni, și-i culege pe toți cei ce umblă în lumea aceasta după plăceri, chiar duhovnicești, numai să-i prindă, că încă nu s-au lepădat desăvârșit de iubirea de sine și de orice spurcăciune a vieții, după atâta și atâta propovedanie a Bisericii. Căci patima aceasta face pe om să cadă, lovit de săgețile laudei, și să se trezească cu mintea înșelată și sărită din socoteala smereniei.

Că iată, pe cei ce n-aveau curăția vieții - lingăii de la curtea regelui Ahav - i-a dat înșelăciunii desăvârșite a regelui minciunii, și sfatul lor era minciună și ispită regelui iubitor de slavă deșartă, ispită în care trebuia să cadă și regele, ascultătorul lor, pentru păcatele sale.

Ca și înșelații aceia care l-au pălmuit pe adevăratul prooroc al lui Dumnezeu, așa și proorocii mincinoși din zilele noastre sunt de o îndrăzneală nemaipomenită, și pălmuiesc smerenia, dându-se pe ei de ceva mare: "Ilie", "Ioan", "Hristos", "Fiul Omului", "Dreptul Judecător", și așa mai departe. Pretind ascultare de la oameni pentru că Dumnezeu i-a trimis să spună la lume . . . lucruri de care îți țiuie urechile auzindu-i, și-ți îngheață inima.

Pe semnele următoare se pot cunoaște că nu mai sunt întregi la minte:

1. Se dau pe sine ceva mare, cum s-au dat altfel toți ereticii vremurilor, pe care i-a afurisit Biserica prin sfintele soboare.

2. Cad la laudă, având o smerenie mincinoasă.

3. Se țin pe sine mai presus de Scriptură (unul chiar mi-a rupt-o), mai presus de Biserică și sfinți.

4. Mor după a fi ascultați și crezuți de oameni.

5. Fierb de mânie când nu sunt luați în serios.

6. Adesea au "grăire în duh", cu "duhul" care-i poartă și-i învață.

7. Nu vor nici în ruptul capului să-și controleze prin preoți cele auzite de la "duhul" lor.

8. Câte unii, cu toate acestea, arată o evlavie neobișnuită: mărturisind pe Hristos, pe Maica Domnului, făcându-și și Sfânta Cruce, bătând metanii, sărutând icoane, ba și Sfânta Împărtășanie luînd-o și jurându-se că sunt oamenii lui Dumnezeu, iar ei sunt înșelați.

9. Fac pe proorocii și împrăștie spaimă între oameni. Multe proorocii li se împlinesc, dar multe nu. Asta atârnă de puterea de străvedere a "duhului" care le spune ce le spune, ca unul ce n-are învelitoarea trupului, și de aceea prinde cu oarecare vreme înainte, cele ce le apropie Dumnezeu de oameni. Dar asta nu e proorocie.

10. În numele "dumnezeului" lor, sunt în stare să omoare un om, întemeindu-se pe Scriptură, că și Avraam a fost în stare de-o atare ascultare, iar Fines a și făcut aceasta și i s-a socotit aceasta râvnă pentru Dumnezeul său (Numerii 25, 7-13). Cu amăgirea ascultării până la ucidere de om, a cercat vrăjmașul pe mulți, în toate vremurile, chiar și pe pustnici (de cum pe oamenii lumii). Teroriști ai sufletelor simple.

11. Sar de la un lucru la altul și leagă lucruri fără nici o legătură. Tălmăcesc greșit, strâmbă adevărul și propovăduiesc din Scripturi, mai mult pe ei înșiși decât pe Dumnezeu, mergând grăbit spre cea din urmă sfărâmare și sărire a minții.

12. În preajma lor simți tulburare și primejdie. Nu-i blândețe pe chipul lor. Nu-i ocărâm ci ne păzim, și învățăm și pe alții să se păzească și ne înfricoșăm cât de groaznic și-au tăiat mintea în Scripturi (2 Petru 1, 20)."

gibilan 19.05.2010 14:54:58

andrusca draga

te rog nu iti mai consuma combustibilul cu sectari oare nu vezi ca in opinia lor tot ce postam noi nu face bine la fateta lor care o vor lustruita si aranjata numai buna de inghitit de catre cei neintemeiati in credinta in scopul ingrosari turmei lor cea fara sorti de izbinda.mesteri in rasucitea vorbelor[cinta si descinta]spre a lor pierzare si a celor ce le tin trena.povestirile adevarate din viata noastra sunt tratate ca bancuri sau glume.eu sunt un tip care scriu intr-un mod satiric dar asta nu inseamna ca eu scriu neadevaruri DUMNEZEU ATOTTIITORUL mi-e martor la ceia ce spun ,acestea fac parte din istoria vieti mele si mult am patimit din cauza lor,prinzindu-i cu ocaua mica de nenumarate ori si nerecunoscind ca,si acestia de pe forum,sunt creati dupa aceia-si matrice si poate nu pot mai mult decit sa contrazica iaras si iaras si iaras.la un moment dat al vieti mele am realizat ca nu se poate omul intelege cu ei datorita duhului care ii insoteste ii mai intep ii mai las dar ceia ce vreau sa realizez eu este informarea celor de pe forum cite am patit eu cu acesti indivizi .povestirile mele in virtutea inertiei vor continua din doua motive informarea si desconspirarea activitatilor lor ascunse si neserioase mai tot timpul.ai vazut vrio-data sa pice cu mine de acord s-au au avut curajul si raspunderea sa recunoasca ceva care ii descalifica pe uni din personajele mele care sunt vii si vegeteaza sub acelas steag cu ei

Doriana 19.05.2010 15:26:08

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 250325)
nu vreau polemici cu femei fiindc-a nu vad a fi normal
.

Chiar va rog sa nu intrati in polemici cu mine. Nu e normal sa vorbim civilizat si sa nu ne mai cautam paie in ochi? Cea mai mare prezenta a dvs este pe topicurile cu penticostali si va straduiti din rasputeri sa scoateti informatii cat mai siropoase despre ei. De ce oare? De ce nu sunteti un ortodox cuminte si la locul lui? Daca nu erau penticostalii pe forum de cine va mai luati? Nu mai sunt topicuri interesante decat cele care ii barfesc pe penticostali? V-ar placea sa incepem si noi sa ii barfim pe ortodocsi? Sau credeti ca nu am avea cu ce?
Propun totusi putina decenta...doar sunteti om in varsta...

Danut7 19.05.2010 16:20:38

Mai zi de penticostali gibilan, scoate toate mizeriile lor la iveala...

Doriana nu-ti convine iesi... aici e forum ortodox...

Doriana 19.05.2010 16:28:26

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250378)

E nu am nimic impotriva, nu am nimic de ascuns si ma descurc . Dar sa nu aiba nimeni pretentia sa atace si sa fie ignorat.
In ce priveste mizeriile, e bine sa-ti faci griji de ale tale. Deja ti le-ai expus din plin la tine acasa, pe un forum ortodox. Pe un alt forum nu ai rezista nici cinci minute inainte de a te face de rusine. :3:

tricesimusquintus 19.05.2010 16:41:41

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250378)

Bine că ne-ai luminat prietene, deci rostul unui forum ortodox este de a scoate la iveală mizerii...
Mai lăsați oameni buni mizeriile și ajungeți la o concluzie că după 1200 de postări ar cam fi cazul.

vasalie 19.05.2010 18:38:23

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 250201)
Cat despre Vasalie, pe bune daca nu am mai citit postari de ale lui, si la orice era spus negativ despre NP... comenta intr-o parere, iar la final adauga placa: "Ai scris numai minciuni, nimic din ce ai scris nu e adevarat"...adica ce mai vrei?:104::21:

Neo-protestantii au bubele lor. Cand s-a scris despre acestea, nu am avut nimic de comentat in contradictoriu. Dar, cred ca nu gresesc cu nimic atunci cand combat multimea de minciuni care se spun.

Problema este la cei ca tine. Incercati sa nu mai mintiti (sau, macar mintiti mai putin - este un pas inainte).

Jane Says 19.05.2010 18:53:35

http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...arismatica.htm

Daca trece vreun ortodox pe topicul asta, va gasi articolul ca fiind foarte interesant :)
NP nu vor da doi bani pe el.

AndruscaCIM 19.05.2010 19:59:53

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 250489)

Daca trece vreun ortodox pe topicul asta, va gasi articolul ca fiind foarte interesant :)

Fara cuvinte...deci practic ei isi provoaca vorbirea in limbi, iar pastorii incurajeaza aceste initiative!:2:

"Departe de a fi dăruite liber și spontan, fără amestecul omului - așa cum s-ar cuveni unor adevărate daruri ale lui Dumnezeu -, vorbirea în limbi poate fi provocată, având prin urmare un caracter previzibil, de o anumită tehnică a "rugăciunii" concentrate în grup, însoțită de cântări protestante, care creează o atmosferă psihică foarte sugestivă ("Vine! El vine! "), care culminează cu o "punere a mâinilor", și care alteori nu constă decât din purul efort fizic de a repeta la nesfârșit anumite cuvinte (Koch, p. 24), sau chiar sunete dezarticulate.

O persoană a recunoscut că, asemenea multor altora, după ce a vorbit în limbi, "rosteam adesea silabe fără sens în efortul de a-mi provoca fluxul rugăciunii în limbi" (Sherill, p. 127); eforturi care, departe de a fi descurajate, sunt recomandate cu zel de către penticostali. "A scoate sunete pe gură nu înseamnă, desigur, "a vorbi în limbi", dar acest gest poate constitui un act onest de credință, pe care Duhul Sfânt îl va onora dăruindu-i acelei persoane puterea de a vorbi într-o altă limbă" (Harper, p. 11).

Un alt pastor protestant spune: "Se pare că greutatea inițială de a vorbi în limbi nu este altceva decât conștiința că tu ești acela care trebuie "să vorbească" în continuare, cu orice preț... Primele silabe și cuvinte pot să-ți sune ciudat la ureche. Ele pot fi rostite cu greutate sau pot fi chiar nearticulate. E posibil să crezi chiar că le inventezi. Dar în măsura în care vorbești fără oprire si cu credință... Duhul va alcătui pentru tine o limbă de rugăciune și de laudă (Christenson, p. 130).

Un "teolog" iezuit ne povestește cum a pus el în practică aceste sfaturi: "După micul dejun am simțit că ceva mă trage aproape irezistibil către capela unde m-am așezat să mă rog. Luându-mă după descrierea lui Jim, despre cum a primit el darul limbilor, am început să rostesc încet, numai pentru mine: "La, la, la, la". Spre marea mea uluire a urmat o mișcare rapidă a limbii și buzelor însoțită de un sentiment extraordinar de devoțiune interioară" (Gelpi, p. 1)." :2:

penticostalulmantuibil 19.05.2010 23:04:06

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 250489)

Sincer, e cam lungut.

Ce mi s-a parut mai important in el este faptul ca tipul recunoaste posibilitatea vorbirii in limbi ca dar al Duhului Sfant.
Doar ca mai apoi, dupa cum era si previzibil, adauga, : ”darurile Duhului Sfânt se sălășluiesc doar în creștinii ortodocși

Totusi Jane, eu am o multumire sufleteasca:

1. La inceputul topicului toata lumea zicea ca astazi vorbesc in limbi doar penticostalii si vrajitorii.

2. Mai tarziu, cu greu, ati recunoscut ca mai vorbesc in limbi si dintre catolici si baptisti si...cam cam din toate confesiunile crestine .

3. Dupa lupte seculare, ziceti ca, da, vorbesc in limbi si ortodocsii.

4. Ca mai apoi, in cele din urma sa spuneti: DOAR ortodocsii vorbesc in limbi.

Acum, pentru a mai echilibra totusi putin balanta si pentru a spune adevarul: nu doar ortodocsii vorbesc in limbi, mai sunt si alti crestini care au primit acest dar.

AndruscaCIM 19.05.2010 23:14:53

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250597)
Sincer, e cam lungut.

Ce mi s-a parut mai important in el este faptul ca tipul recunoaste posibilitatea vorbirii in limbi ca dar al Duhului Sfant.
Doar ca mai apoi, dupa cum era si previzibil, adauga, : ”darurile Duhului Sfânt se sălășluiesc doar în creștinii ortodocși

1. La inceputul topicului toata lumea zicea ca astazi vorbesc in limbi doar penticostalii si vrajitorii.

2. Mai tarziu, cu greu, ati recunoscut ca mai vorbesc in limbi si dintre catolici si baptisti si...cam cam din toate confesiunile crestine .

Acum, pentru a mai echilibra totusi putin balanta si pentru a spune adevarul: nu doar ortodocsii vorbesc in limbi, mai sunt si alti crestini care au primit acest dar.

Totusi, ai citit marturiile acelea, ale celor care isi provoaca vorbirea in limbi, sau ale pastorilor care sprijina aceste lucruri...sunt adevarate aceste initiative, sau sunt doar glume?

Mie mi se pare foarte interesant ca nu luati in calcul nici macar marturiile unor daruiti, si nu vedeti lucrurile ciudate pe care le spun ( deci totul e in ordine, nimic socant, dubios)ci tineti cu dintii sa fiti vazuti in continuare ca vorbitori in limbi, zau asa!

penticostalulmantuibil 20.05.2010 11:01:28

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 250607)
Totusi, ai citit marturiile acelea, ale celor care isi provoaca vorbirea in limbi, sau ale pastorilor care sprijina aceste lucruri...sunt adevarate aceste initiative, sau sunt doar glume?

Mie mi se pare foarte interesant ca nu luati in calcul nici macar marturiile unor daruiti, si nu vedeti lucrurile ciudate pe care le spun ( deci totul e in ordine, nimic socant, dubios)ci tineti cu dintii sa fiti vazuti in continuare ca vorbitori in limbi, zau asa!

Andrusca tu crezi ca eu am nevoie sa citesc niste marturii ciudate pentru a cunoaste miscarea penticostala? Nu intelegi ca eu traiesc in ea de multi, multi ani?

Am luat in calcul toate mizeriile scrise pe aici. Si nu e cazul sa citesc undeva pentru a crede ca intre penticostali se petrec multe chestii ciudate. Stiu eu personal o gramada.

Raspunsul meu la acuzatiile acestea il cunosti deja.
El este EXACT acelasi cu al tau sau cu al unui catolic.

Ce tu trebuie sa citesti aici pe forum sau trebuie sa vezi la TV preoti cu totul si cu totul straini de spiritul crestin? Cand se face vorbire de preoti betivi sau hrapareti sau violatori, tu cum raspunzi?

„ - Da, domle, daca asa e cum am vazut la TV pe preotul acela las ortodoxia si plec la penticostali!Asa gandesti? Asa gandeste un catolic practicant?

Nici vorba. Voi sustineti: respectivii nu ne reprezinta. Ortodoxia este altfel: e minunata, e ...

Nu inteleg de ce esti asa surprinsa de faptul ca eu, un penticostal practicant am raspunsuri asemanatoare.

Deci: tu citesti marturiile despre preotii corupti? Iei in calcul marturiile zecilor de preoti care au trecut la neoprotestanti? Te afecteaza in vreun fel ce zic ei?

Sau ii consideri niste apostati mincinosi si tradatori?

AndruscaCIM 20.05.2010 12:31:31

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250733)
Andrusca tu crezi ca eu am nevoie sa citesc niste marturii ciudate pentru a cunoaste miscarea penticostala? Nu intelegi ca eu traiesc in ea de multi, multi ani?

Am luat in calcul toate mizeriile scrise pe aici. Si nu e cazul sa citesc undeva pentru a crede ca intre penticostali se petrec multe chestii ciudate. Stiu eu personal o gramada.

Raspunsul meu la acuzatiile acestea il cunosti deja.
El este EXACT acelasi cu al tau sau cu al unui catolic.

Raspunsul meu nu poate fi la fel cu al tau, deci te rog nu fa aceasta comparatie...ca nu e cazul.:5:

Nici macar nu se vorbeste despre pacatosenia pastorilor, sau a mirenilor...ci despre ceea ce va reprezinta, aceasta insistenta de a se crede ca ceea ce se intampla in cultul tau...in masa, e ceva real, de la Duhul Sfant, deci eu zic ca e altceva.

Nu sta nimeni sa va urmerasca pe la colturi sa vada cate fapte bune faceti, cum traiesc enoriasii, ciiii...pur si simplu credem ca ceea ce se intampla in cultul vostru nu e ceva de la Dumnezeu, atat! Despre asta discutam aici...
Citat:

Ce tu trebuie sa citesti aici pe forum sau trebuie sa vezi la TV preoti cu totul si cu totul straini de spiritul crestin? Cand se face vorbire de preoti betivi sau hrapareti sau violatori, tu cum raspunzi?

„ - Da, domle, daca asa e cum am vazut la TV pe preotul acela las ortodoxia si plec la penticostali!Asa gandesti? Asa gandeste un catolic practicant?

Nici vorba. Voi sustineti: respectivii nu ne reprezinta. Ortodoxia este altfel: e minunata, e ...

Ortodoxia este minunata, da...este Biserica Adevarata, singura, unica, si cea dreapta!

Te rog lasa vorbaria pe langa subiect, se vede ca nu ai inteles intrebarea mea, si nici pozitia de pe care veneau marturiile!:5:

Vorbeste te rog despre darul tau, cum se manifesta, cum s-a manifestat...cum l-ai primit, poti face asta?

Citat:

Nu inteleg de ce esti asa surprinsa de faptul ca eu, un penticostal practicant am raspunsuri asemanatoare.

Deci: tu citesti marturiile despre preotii corupti? Iei in calcul marturiile zecilor de preoti care au trecut la neoprotestanti? Te afecteaza in vreun fel ce zic ei?

Sau ii consideri niste apostati mincinosi si tradatori?

Hmm...te rog prezinta-mi 10 marturii ale preotilor care au trecut la penticostali, asta e cultul tau, cel cu darul...si nu e acelasi cu celelalte culte NP, ca sa ne facem intelesi!

Dar poate ca nu inteleg eu ceva, tu ai citit articolul ala...ai vazut ca marturiile erau ale unor oameni care aveau darul, care erau mandri de el, care relatau contextul in care l-au primit...sau vorbesti de pe pereti?

Ce tot directionezi discutia spre alte aspecte, spre apostati, coruptie, si alte asemenea?...aspectele alea legate de repetarea "la la la-ului", provocarea darului, pastorul care indeamna la vorbitul aiurea, fara sens...sunt oameni care au darul, nu apostati, corupti, ci care au fost " daruiti" in urma insistentei lor ( si probabil sunt)...deci ce ai de spus, eu asta te-am intrebat, dar nu inteleg despre ce tot vorbesti pe aici totusi?

E adevarat ca asa se primeste darul in randul unor comunitati, ca pastorii sustin aceste lucruri, ca se insista numai si numai pe darul acesta?

penticostalulmantuibil 20.05.2010 12:40:33

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 250309)
...oare nu vezi ca in opinia lor tot ce postam noi nu face bine la fateta lor ...

...povestirile adevarate din viata noastra sunt tratate ca bancuri sau glume....
...eu sunt un tip care scriu intr-un mod satiric dar asta nu inseamna ca eu scriu neadevaruri DUMNEZEU ATOTTIITORUL mi-e martor la ceia ce spun ,acestea fac parte din istoria vieti mele...

... nu pot mai mult decit sa contrazica iaras si iaras si iaras.

...ai vazut vrio-data sa pice cu mine de acord s-au au avut curajul si raspunderea sa recunoasca ceva care ii descalifica pe uni din personajele mele care sunt vii si vegeteaza sub acelas steag cu ei

Mai gibilica mai, tot tu te vaiti si te cainezi.

Dar eu, suflet bun, uite, pun putin untdelemn pe ranele tale: cu toate ca te mai tachinez, eu cred ca toate povestile tale sunt adevarate, nu le-ai inventat tu.

Tu doar le-ai mai inflorit putin, asa, sa dea bine. Adica, asa cum recunosti, le-ai scris intr-un mod satiric.

De altfel tu nici nu ai zis nimic de rau despre penticostali. Ce se poate intelege din spusele tale:
1. I-ai vizitat, te-au primit bine si frumos
2. Unii se roaga cu voce mai tare altii sunt mai moderati
3. Predicatorii propovaduiesc cu pasiune Cuvantul
4. Un penticostal se ruga in limbi la el in gradina
5. Se roaga pentru bolnavi. Unii se vindeca, altii nu.
Si alte chestii dintr-astea.
Nu doar ca eu confirm ca e adevarat dar recunosc ca eu insumi fac aceleasi lucruri.

Asa ca nu te supara aiurea, ceea ce eu am acuzat sunt infloriturile tale nu adevarurile din spatele lor.

Doar ca aceste inflorituri ii fac pe unii, (mai grei de cap si mai porniti sa muste), sa creada ca tu spui cine stie ce „mizerii” de la penticostali.

Eu ti-as sugera sa faci niste clarificari.

penticostalulmantuibil 20.05.2010 13:16:26

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 250799)
Raspunsul meu nu poate fi la fel cu al tau, deci te rog nu fa aceasta comparatie...ca nu e cazul.:5:

Nici macar nu se vorbeste despre pacatosenia pastorilor, sau al mirenilor...ci despre ceea ce va reprezinta, aceasta insistenta de a se crede ca ceea ce se intampla in cultul tau...in masa, e ceva real, de la Duhul Sfant, deci eu zic ca e altceva.

Nu sta nimeni sa va urmerasca pe la colturi sa vada cate fapte bune faceti, cum traiesc enoriasii, ciiii...pur si simplu credem ca ceea ce se intampla in cultul vostru nu e ceva de la Dumnezeu, atat! Despre asta discutam aici...

Ceea ce se intampla in Biserica noastra este o Lucrare a Duhului Sfant. Si Duhul Sfant este Dumnezeu.

Dar discutam despre exemple negative din Cultul Penticostal. Si spuneam ca si la ortodocsi este EXACT aceeasi situatie.
Dar tie nu-ti convine si te inteleg.

Este situatia in care unii preoti ortodocsi nu fac cinste ortodoxiei dar sunt bine mersi ortodocsi si preoti.

Sunt MULTI care fac tot felul de ciudatenii de care mie mie si rusine sa scriu. Le stii tu prea bine. Dar spui despre ei ca nu ei definesc ortodoxia. Sau spui altceva?

Tot la fel sunt pastori care nu fac cinste penticostalismului. Dar ei nu sunt reprezentativi pentru credinta penticostala.

Ce e asa de greu de inteles?

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 250799)
E adevarat ca asa se primeste darul in randul unor comunitati, ca pastorii sustin aceste lucruri, ca se insista numai si numai pe darul acesta?

Da, din nefericire este adevarat. E adevarat ca exista extreme. Pastorii cu pricina dau explicatii despre asta. Care nu prea tin.

Cum la fel se dau explicatii despre, hai sa zicem, sfintirea porcilor, masinilor, vacilor, a terenurilor de fotbal si a bodegilor.
Stii, se practica, se dau si explicatii. Dar nu prea tin.

Ce tot incerc eu sa spun e ca tu ai vrea sa faci comparatie intre ce e mai bun in ortodoxie cu ce e mai prost in penticostalism.
E o tactica veche si obisnuita. La penticostali se face comparatie intre ce e mai bun in penticostalism cu ce e ma prost in ortodoxie.

Mie nu-mi convine.
Sunt gata sa imi compar credinta si practicile cu orice ortodox dar e incorect sa prezinti penticostalismul prin prisma povestilor lui gibilan iar ortodoxia ca fiind cea a lui Arsenie Boca.

Nu merge.

gibilan 20.05.2010 15:15:55

[quote=penticostalulmantuibil;250811]Mai gibilica mai, tot tu te vaiti si te cainezi.

Dar eu, suflet bun, uite, pun putin untdelemn pe ranele tale: cu toate ca te mai tachinez, eu cred ca toate povestile tale sunt adevarate, nu le-ai inventat tu.

Tu doar le-ai mai inflorit putin, asa, sa dea bine. Adica, asa cum recunosti, le-ai scris intr-un mod satiric.

De altfel tu nici nu ai zis nimic de rau despre penticostali. Ce se poate intelege din spusele tale:
1. I-ai vizitat, te-au primit bine si frumos
2. Unii se roaga cu voce mai tare altii sunt mai moderati
3. Predicatorii propovaduiesc cu pasiune Cuvantul
4. Un penticostal se ruga in limbi la el in gradina
5. Se roaga pentru bolnavi. Unii se vindeca, altii nu.
domnule aci nu e vorba de inflorituri acesta e stilul meu de ce nu imi dai voie sa ma simt bine in pielea mea sunt o fire glumeata dar si un luptator viata nu-i o gluma si nici eu o gluma a naturi.ce as vrea sa intelegi experimentul total care ma dumirit pe deplin a fost: am pus diferite intrebari care le-am scris pt.mine pe o hirtie,la mai multi membri din aceias secta la diferitele adunari pe unde am fost chear ma interesa raspunsurile dar spre surprinderea mea am aflat raspunsuri diferite unul de celalalt 5 de5 feluri.aceleas intrebari le-am pus la 5minastiri diferite Ardeal Moldova,tara Romineasca hai sa te uimesc rezultat total acelea-s raspunsuri peste totINTREBARE:POATE FI ADEVARUL DE 5 feluri sau adevarul e unul singur cel dat de biserica.cu aceasta nu vreau sa pun pumnul in gura nimanui.am gustat de la secte dar sarea si piperul este si va fi ORTODOXIA.DECI ASTA VROIAM SA SPUN nu ca am ceva special cu sectele.in lta ordine de idei eu nu zic ca preotia de acum e usa de biserica avem o prorocie de la anul 500unde se spune clar despre preoti de acum[sfirsitul viacului]unde ii descrie asa cum umilinta mea ii cunoaste pe deplin masini mai multe averi insemnate femei chear.dar acestia nu definesc ortodoxia mai spune acolo veti unbla drumuri lungi in cautarea unui preot bun acesta defineste ortodoxia noi cei din ziua de azi umblam mult dupa preotul cel bun fiind-ca ne da ASIROM-ul vesniciei.sunt doua categori:popi si preoti popii le fac cum le fac si ei raspund personal fiind-ca le-a fost incredintate niste raspunderi mari,iar preoti fac voia lui DUMNEZEUtragindu-ne si pe noi smeriti in imparatia lui DUMNEZEU AMIN

gibilan 20.05.2010 15:40:03

Domnule penticostal

DAnu intelegi o data ca eu am scris ce am simtit si ce am auzit si ce am vazut eu ,doar nu s-au petrecut lucrurile alt fel si eu sa nu fi simtit,auzit,vazut ce trebuia.mie imi spui una si la andrusca alta despre umilinta mea.asta nu miroase a ceva viclenie? iti amintesti cine spunea:una gindesti si alta spui;una zici si alta faci.sau astea sunt raspunsurile diferite despre care spuneam mai nainte pe alta postare

penticostalulmantuibil 20.05.2010 15:46:36

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 250911)
domnule aci nu e vorba de inflorituri acesta e stilul meu de ce nu imi dai voie sa ma simt bine in pielea mea sunt o fire glumeata dar si un luptator viata nu-i o gluma si nici eu o gluma a naturi.

Am gustat de la secte dar sarea si piperul este si va fi ORTODOXIA.
Deci ASTA VROIAM SA SPUN nu ca am ceva special cu sectele.

In alta ordine de idei eu nu zic ca preotia de acum e usa de biserica...

Multumim pentru clarificari domnule Gibilan.

Spor la scris.

Hector 20.05.2010 15:48:52

:eek:
http://www.youtube.com/watch?v=G0onDgaMcWA

http://www.youtube.com/watch?v=TJwHIYyFbiQ
Asta este de-a dreptul STUPID. Sa pui un copil sa predice! Trebuie sa predice un invatat nu un ,,mami, papa si tati, trenuletu' " Hilar!
Unde a putut sa ajunga nebunia, ratacirea!
:21:

penticostalulmantuibil 20.05.2010 15:53:46

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 250926)
DAnu intelegi o data ca eu am scris ce am simtit si ce am auzit si ce am vazut eu ,doar nu s-au petrecut lucrurile alt fel si eu sa nu fi simtit,auzit,vazut ce trebuia.mie imi spui una si la andrusca alta despre umilinta mea.asta nu miroase a ceva viclenie?

Bai Gibi, pe aici lumea se inteapa, se ataca, spun lucruri rele unii despre altii, se transmit idei, se contrazic, asta e.

Faptul ca si tu esti ironizat nu ar trebui sa te afecteze atat.
Nu vei fi mangaiat pe crestet. Si tu ai ras cat ai putut de altii.

Mai bine mai zi-ne ceva povestiri :))

Doriana 20.05.2010 15:54:05

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 250933)
[COLOR=#800080]http://www.youtube.com/watch?v=G0onDgaMcWA[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]http://www.youtube.com/watch?v=TJwHIYyFbiQ[/COLOR]
Asta este de-a dreptul STUPID. Sa pui un copil sa predice! Trebuie sa predice un invatat nu un ,,mami, papa si tati, trenuletu' " Hilar!

Mai cauta, ca mai gasesti...Numai bunavointa sa ai... :21:

penticostalulmantuibil 20.05.2010 16:12:34

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 250933)
http://www.youtube.com/watch?v=G0onDgaMcWA

http://www.youtube.com/watch?v=TJwHIYyFbiQ

Bai Hectorase, de-a dreptul STUPID este sa crezi tu ca demonstrezi o ratacire cu ajutorul a doua linkuri de doi bani.

Pai daca isi pune cineva mintea, pune aici o pagina-ntreaga de forum doar cu linkuri cu scandalurile preotilor.

P.S. Nu m-am uitat la filmulete.

Hector 20.05.2010 16:17:45

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250951)
Bai Hectorase, de-a dreptul STUPID este sa crezi tu ca demonstrezi o ratacire cu ajutorul a doua linkuri de doi bani.

Pai daca isi pune cineva mintea, pune aici o pagina-ntreaga de forum doar cu linkuri cu scandalurile preotilor.

P.S. Nu m-am uitat la filmulete.

Si daca isi pune cineva mintea pune aici multe pagini cu ereziile protestante si combaterea lor.
Lasa ca pune si scandalirile din ,,bisericile" protestante, la halul in care au ajuns.....

Si nu vorbi cu bai ca nu esti la piata aici, si nici in capistea......aaaa... pardon, biserica ta.

Doriana 20.05.2010 16:19:19

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 250953)
Si daca isi pune cineva mintea pune aici multe pagini cu ereziile protestante si combaterea lor.
Lasa ca pune si scandalirile din ,,bisericile" protestante, la halul in care au ajuns.....

Deci, la noi scandaluri, la voi scandaluri...
Concluzia?

Danut7 20.05.2010 16:28:45

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250955)
Deci, la noi scandaluri, la voi scandaluri...
Concluzia?

Noi nu incercam sa le ascundem si nu le negam...

Doriana 20.05.2010 16:36:49

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250959)
Noi nu incercam sa le ascundem si nu le negam...

Si eu le neg? Daca vrei stau cu tine doua zile la taclale si iti povestesc de cate fac penticostalii. Apoi mai stai sui tu doua si-mi povestesti de ortodocsi. Dar de ce as vrea asta? Stii cum se cheama asta? BARFA. Iar barfa este o chestie foarte scarboasa inaintea lui Dumnezeu. Nu vreau sa o practic nici povestind despre penticostali, nici despre ortodocsi . Daca discutam discutam doctrine, opinii, nu oameni si cazuri particulare sau exceptii. Dar cui ii place sa caute prin gunoaie, n-are decat...Cine cauta gaseste si chiar va avea o viata plina de ele.

Subiectul topicului este "vorbirea in limbi la penticostali". Subiectul s-a epuizat, se pare, asa ca , sub motto-ul "hai sa facem misto de sectanti", aici se arunca acum gunoaiele gasite de cate un ortodox ravnitor si neprihanit.

Danut7 20.05.2010 17:03:16

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 250597)
Sincer, e cam lungut.

Darurile Duhului Sfant se afla doar in cei ai ortodoxiei...

1.Doar penticostalii,carismaticii si cine stie mai care secta similara au vorbirea in limbi ca o manifestare generala... Ei, paganii si vrajitorii...

2.Vorbirea in limbi nu exista la catolici, ca dar general.Ea exista la carismaticii care sant tot o ramura a pentecostalismului sectarism si care sunt in comuniune cu catolicii.Nu "cam din toate confesiunile crestine" sunt vorbiri in limbi... ba din contra... aceasta copie nereusita a darului Duhului Sfant se manifesta in minoritate in confesiunile crestine... Ea apare in mod special in sectarismul neo-protestant, la unele secte...

3.Nu mai sunt ortodocsi vorbitori in limbi decat exceptii pentru ca darul vorbirii in limbi a incetat.Au mai fost ortodocsi care in anumite circumstante au mai vorbit in limbi.A dat cineva un exemplu nu stiu daca pe topicul acesta sau altul... exemplu Sfantului Efrem Sirul cand acesta a mers sa-l viziteze pe Vasile cel Mare..

4.In Biserica Ortodoxa manifestarea generala a vorbirii in limbi nu mai exista pentru ca darul a incetat.Ortodocsii nu vorbesc in limbi pentru ca acest dar nu mai exista in Biserica Ortodoxa, doar in exceptii..

Deci cam tot acolo am ramas.. Doar penticostalii si unele miscari neo-sectarisme care au aparut cam prin apropierea New-Age-ului , preotii pagani si vrajitorii sunt cei care vorbesc in "limbi"..

Doriana 20.05.2010 17:15:19

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250971)
4.In Biserica Ortodoxa manifestarea generala a vorbirii in limbi nu mai exista pentru ca darul a incetat.Ortodocsii nu vorbesc in limbi pentru ca acest dar nu mai exista in Biserica Ortodoxa, doar in exceptii..

Oare de ce? Primii crestini vorbesu in limbi in majoritatea lor, nu doar exceptiile.

Danut7 20.05.2010 17:18:10

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250963)
Si eu le neg? Daca vrei stau cu tine doua zile la taclale si iti povestesc de cate fac penticostalii. Apoi mai stai sui tu doua si-mi povestesti de ortodocsi. Dar de ce as vrea asta? Stii cum se cheama asta? BARFA. Iar barfa este o chestie foarte scarboasa inaintea lui Dumnezeu. Nu vreau sa o practic nici povestind despre penticostali, nici despre ortodocsi . Daca discutam discutam doctrine, opinii, nu oameni si cazuri particulare sau exceptii. Dar cui ii place sa caute prin gunoaie, n-are decat...Cine cauta gaseste si chiar va avea o viata plina de ele.

Subiectul topicului este "vorbirea in limbi la penticostali". Subiectul s-a epuizat, se pare, asa ca , sub motto-ul "hai sa facem misto de sectanti", aici se arunca acum gunoaiele gasite de cate un ortodox ravnitor si neprihanit.

Taci... Aici esti pe forum ortodox.. scoatem la iveala toate mizeriile pe care le vrem, mai ales cele ale sectelor... ca nu cumva cei mai naivi si mai slabi dintre fratii si surorile noastre sa fie inselati de fatarnicia lor..

Aici esti pe un forum ortodox nu poti impune aceasi eligibilitate in fata tuturor.Trebuia sa te astepti la asta de la inceput.Ce ai crezut ca toata lumea o sa te ia in brate si o sa te pupe si o sa vorbeasca de bine de cultul tau penticostal?Nu e asa... Dar trebuia sa stii la ce jug te inhami... Si aceasta e valabila pentru toti sectarii, sa nu va asteptati sa aveti parte de acelasi tratament si respect cu utilizatorii ortodocsi de la toti utilizatorii.

dani2004 20.05.2010 17:21:44

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250979)
Oare de ce? Primii crestini vorbesu in limbi in majoritatea lor, nu doar exceptiile.

Si voua v-a fost furata biserica, ca la adventisti?

Doriana 20.05.2010 17:24:13

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250981)
Taci... Aici esti pe forum ortodox.. scoatem la iveala toate mizeriile pe care le vrem,

No comment...

dani2004, nu inteleg...

Danut7 20.05.2010 17:27:08

Citat:

Pentru ca darul vorbirii in limbi se adresa acelei perioade si a fost dat ca sa arate binevestirea evangheliei la neamuri :

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 247620)
Nu e inventata... La Cincizecime au propovaduit in limbi prin harul si intermediul Duhului Sfant.Erau stransi oameni din toate partile imperiului Roman si fiecare ii auzeau si intelegeau in limba lor dupa cum au si zis "oare nu sunt acestia care vorbesc iudeii si cum de ii auzim noi in limba noastra in care ne-am nascut"..

La fel ca la Cincizecime prin intermediul Duhului Sfant cuvantul Evangheliei a fost propovaduit si celor straini si de alta limba.. Avem exemplul propovaduirii lui Pavel in Listra o cetate Licaona in care un licaon olog din nastere asculta propovaduirea lui Pavel, si cu care Pavel a grait.. Cateva versete mai jos ni se precizeaza ca oamenii de acolo au zis in limba licaona ca "Pavel si Barnaba sunt zei" ... Pavel si Barnaba au inteles ce ei ziceau... si ei intelegeau ce Pavel propovaduia... Dupa ce au auzit Pavel si Barnaba ca aceia ii considerau zei si-au rupt hainele.Tot in acelasi capitol ni se arata propovaduirea lui Pavel prin diferite cetati straine si pagane... si apoi ni se da exemplul acestei propovaduiri.Aceste propovaduiri ale lui Pavel le poti gasi in Fapte 14.

Apoi mai avem si intalnirea lui Filip cu famenul Etiopian..Acolo ni se spune ca famenul citea cu voce tare din Scriptura si ca "Duhul i-a spus lui Filip sa se alipeasca de carul famenului" ... Adica cum i-a spus?I-a spus aratandu-i si dandu-i sa inteleaga ce citea acela... Ori acela citea in limba lui... In toate intamplarea aceasta se arata "asistenta Duhului Sfant" ... Apoi se spune ca Filip a intrat in vorba cu el, si ca a inceput sa-i propovaduiasca.Scriptura spune ca Filip "a deschis gura" , nu spune "a inceput sa vorbeasca" dand de inteles parca, ca nu doar prin el si de la el vorbeste si ca acea conversatie a putut fi posibila prin Duhul Sfant.Iar dupa ce famenul a cerut si a voit sa se boteze,Filip l-a botezat, si dupa ce l-a botezat "Duhul Domnului a rapit pe Filip".

Vorbirea in limbi a fost data pentru binevestirea evangheliei neamurilor si arata incredintarea si binevestirea ei[a Evangheliei] si unirea tuturor neamurilor in Dumnezeu, ca toate sa vorbeasca aceiasi limba in Dumnezeu, adica dreapta si dumnezeiasca credinta.Dreapta credinta sa fie marturisita de limbile neamurilor.Asta a aratat vorbirea in limbi.Vorbirea in limbi a incetat a mai fi un dar general pentru ca scopul ei si-a atins tinta.Vorbirea in limbi a fost un dar pentru vremea aceia, un semn al celor ce aveau sa vina... aratand vorbirea aceleiasi limbi de toate neamurile care sunt in Dumnezeu, "limba" Duhului Sfant.Acum acest dar a incetat ca utilizare generala si comuna.A incetat vorbirea in limbi.Asta nu inseamna ca s-a si desfiintat.Doar ca nu mai e nevoie de ea, cum era atunci pentru binevestirea Evangheliei... Vorbirea in limbi mai apare cu exceptii in cazuri mai izolate in diferite momente si circumstante dar cu un scop... Nu cum e la secte... Vorbire in limbi grupa mare la kilogram , o vorbire generala si comuna... si fara nici un rost si inteles... In special vorbirea in limbi penticostala este diabolica... feriti-va de ea... Asta pentru ca avem penticostali pe forum... Glumeam... toate vorbirile in limbi sectare sunt diavolesti...

postul #1096 de pe topicul asta... de la pagina 110..

Doriana 20.05.2010 17:33:55

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250988)
Pentru ca darul vorbirii in limbi se adresa acelei perioade si a fost dat ca sa arate binevestirea evangheliei la neamuri :

Dovezi? Afara de parerea personala, care nu se pune...

Danut7 20.05.2010 17:38:25

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250990)
Dovezi? Afara de parerea personala, care nu se pune...

am explicat mai detaliat aici

Vorbirea in limbi a fost data pentru binevestirea evangheliei neamurilor si arata incredintarea si binevestirea ei[a Evangheliei] si unirea tuturor neamurilor in Dumnezeu, ca toate sa vorbeasca aceiasi limba in Dumnezeu, adica dreapta si dumnezeiasca credinta.Dreapta credinta sa fie marturisita de limbile neamurilor.Asta a aratat vorbirea in limbi.Vorbirea in limbi a incetat a mai fi un dar general pentru ca scopul ei si-a atins tinta.Vorbirea in limbi a fost un dar pentru vremea aceia, un semn al celor ce aveau sa vina... aratand vorbirea aceleiasi limbi de toate neamurile care sunt in Dumnezeu, "limba" Duhului Sfant.Acum acest dar a incetat ca utilizare generala si comuna.A incetat vorbirea in limbi.Asta nu inseamna ca s-a si desfiintat.Doar ca nu mai e nevoie de ea, cum era atunci pentru binevestirea Evangheliei... Vorbirea in limbi mai apare cu exceptii in cazuri mai izolate in diferite momente si circumstante dar cu un scop... Nu cum e la secte... Vorbire in limbi grupa mare la kilogram , o vorbire generala si comuna... si fara nici un rost si inteles... In special vorbirea in limbi penticostala este diabolica... feriti-va de ea... Asta pentru ca avem penticostali pe forum... Glumeam... toate vorbirile in limbi sectare sunt diavolesti...

1Cor 13:8Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;

Danut7 20.05.2010 17:40:35

Citat:

Primii crestini vorbesu in limbi in majoritatea lor, nu doar exceptiile.

Deja de prin secolul II-III acest dar a inceput sa fie tot mai necomun...

Danut7 20.05.2010 17:41:57

Exemplul parintelui Efrem Sirul este exemplul unui caz singular intr-o anumita circumstanta...

Doriana 20.05.2010 17:43:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250992)
am explicat mai detaliat aici

Astea nu sunt dovezi, e parere personala

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250992)
1Cor 13:8Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;

Eu stiu ca unii preoti profetesc si au stiinta. Si tu te dai ca ai avea stiinta. Cum imi poti spune ca s-a sfarsit astea trei?

Hai sa incerc eu:

"Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși."Marcu 16

sau

"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește" 1 Cor 12

mai vrei dovezi? Ca mai am...

Doriana 20.05.2010 17:47:03

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 250995)
Exemplul parintelui Efrem Sirul este exemplul unui caz singular intr-o anumita circumstanta...

Parerea ta, nu?

Citat:

Deja de prin secolul II-III acest dar a inceput sa fie tot mai necomun...
Foarte rau. Inseamna ca Biserica o luase pe cai gresite din moment ce Dumnezeu nu mai dadea daruri.

Danut7 20.05.2010 17:49:51

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250996)
Astea nu sunt dovezi, e parere personala

Eu stiu ca unii preoti profetesc si au stiinta. Si tu te dai ca ai avea stiinta. Cum imi poti spune ca s-a sfarsit astea trei?

Hai sa incerc eu:

"Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși."Marcu 16

sau

"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește" 1 Cor 12

mai vrei dovezi? Ca mai am...

Am sa-ti dau un raspuns mai vechi

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 247590)
Acel verset nu spune ca toate vor inceta si se vor sfarsi deodata...

Raspunsul e acelasi.

Danut7 20.05.2010 17:52:19

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250997)
Parerea ta, nu?

Nu, parintele Efrem doar o data a zis ceva in limba lui Vasile cel Mare, dupa cum este relatat in acea povestire.

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250997)
Foarte rau. Inseamna ca Biserica o luase pe cai gresite din moment ce Dumnezeu nu mai dadea daruri.

Se dadeau daruri, dar vorbirea in limbi nu s-a mai dat...

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:17:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.