Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10292)

Dumitru73 01.09.2010 15:32:04

Citat:

În prealabil postat de larisa maria (Post 284418)
"Apropo, de ce nu zici "HaiLaRugaciune" si spui poruncitor "Treci..."????
Spune multe despre tine, doar si acest lucru ... "

da...asa se intampla cand nu avem argumente solide..ne luam de alte lucruri nesemnificative...
scuza-ma..dar si despre tine spune multe faptul ca esti ateu..Dumnezeu sa ne ierte :)

Si ce spune despre mine faptul ca sunt ateu?

Dumitru73 01.09.2010 15:34:40

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 284426)
Iar afirmatia asta este gresita. Ce stii dumneata despre Biserica? Probabil doar ceea ce ai apucat sa vezi in mod aleatoriu pe cine stie ce canale (nu de TV, ci la modul figurat) improprii unei analize duhovnicesti. Cine a "gustat" Biserica nu uita gustul sfant nici chiar daca dispare din el si cea mai mica urma de credinta in Dumnezeu. Este deja atins de Aripa Invierii. Acela nu mai crede dar nici nu huleste sau sta impotriva!

Cred ca este suficient aici. Daca vreti sa mai "discutam" pe teme duhovnicesti (nu pe tema spital vs. biserica) fie deschideti un topic nou cu propunerea dumneavoastra fie ma contactati in privat. Despre tema topicului de fata, eu nu mai sunt prezent, iertati!

Parinte ... vorbiti ca un "vazator cu duhul" ...
Cu o mica diferenta ...
Va inselati total, total, total ...

Pr.Gheorghe 01.09.2010 15:45:28

Citat:

În prealabil postat de larisa maria (Post 284418)
"
da...asa se intampla cand nu avem argumente solide..ne luam de alte lucruri nesemnificative...
scuza-ma..dar si despre tine spune multe faptul ca esti ateu..Dumnezeu sa ne ierte :)

Bine ati venit! Multe veti "vedea" si multe veti "auzi"! Sa nu va smintiti si sa aveti... rabdare.

Răul se face "de la sine", binele este ca o floare minunata: creste greu, are nevoie de dragoste si de... rabdare!

Cand va veti simti incurcata de parerile celorlalti, sau mahnita de uraciunile aparute, faceti semnul Sfintei Cruci peste chip si spuneti cu ochii la icoana Maicii Domnului si sufletul la pruncul Iisus: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine, pacatoasa si da-mi rabdare!

"Ce este credinta? Rabdare, rabdare... Si mai ce? Si iar... rabdare!" (Parintele Ilie Cleopa)

Domnul sa va ocroteasca!

valentin.viliga 01.09.2010 16:13:11

Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici?
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari.

Iti voi raspunde precum mi-ai raspuns, doar la o parte din mesaj. Noi astia 86% statistic(desi statisticile sunt precum costumele de baie) avem o porunca: Da-ti Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e alui Dumnezeu, sau precum ne spune apostolul Pavel, "celui cu plata, plata, celui cu vama, vama, celui cu teama, teama..."
Iar evavaziunea fiscala nu are a face nici cu credinta nici cu ateismul, dar iar ne uitam la forma nu la fond...
Se pare insa ca ne intorcem in timpul Bisericii primare cand crestinii erau invinuiti pentru orice dupa cum zicea marele scriitor bisericesc Origen: "daca Tibrul isi iese din matca, daca Nilul nu se revarsa crestinii sunt de vina" sau pt vremurile de azi: "Daca se face evaziune fiscala, daca nu se construiesc spitale, scoli, autostrazi, cai ferate, crestinii sunt vinovati"

cocacoc 01.09.2010 16:46:36

Citat:

În prealabil postat de TreciLaRugaciune (Post 284362)
Pe vremuri pentru obraznicia asta te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau.

Alea da vremuri , probabil le regreti .

cocacoc 01.09.2010 16:47:54

Citat:

În prealabil postat de TreciLaRugaciune (Post 284384)
evlavia si iubirea de Dumnezeu a crestinilor de pe acea vreme...

Adevarata iubire.

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 284351)
O falsă problemă. Actualmente, educația nu face parte din prioritățile politicienilor români. Și nici starea de sănătate a acestei nații.
Iar creșterea numărului bisericilor ține de BISERICĂ și nu de statul român.

Absolut de acord cu tine la toate punctele , inclusiv prima propozitie .

Dumitru73 01.09.2010 16:55:46

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 284463)
Se pare insa ca ne intorcem in timpul Bisericii primare cand crestinii erau invinuiti pentru orice dupa cum zicea marele scriitor bisericesc Origen: "daca Tibrul isi iese din matca, daca Nilul nu se revarsa crestinii sunt de vina" sau pt vremurile de azi: "Daca se face evaziune fiscala, daca nu se construiesc spitale, scoli, autostrazi, cai ferate, crestinii sunt vinovati"

Nu stiu cui te adresezi. Dar daca este vorba de mine, iti spun am inceput sa comentez, recunosc uneori destul de aspru, atunci cand un forumist a spus ca spitalele si scolile mananca banii cu care ar trebui/s-ar putea (nu mai retin exact) construi biserici.
O asemenea declaratie de un fanatism extrem nu ar trebui sa fie facuta de un crestin ...

ai2 01.09.2010 17:53:40

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 284463)
Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici?
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari.

Iti voi raspunde precum mi-ai raspuns, doar la o parte din mesaj. Noi astia 86% statistic(desi statisticile sunt precum costumele de baie) avem o porunca: Da-ti Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e alui Dumnezeu, sau precum ne spune apostolul Pavel, "celui cu plata, plata, celui cu vama, vama, celui cu teama, teama..."
Iar evavaziunea fiscala nu are a face nici cu credinta nici cu ateismul, dar iar ne uitam la forma nu la fond...

Eu spusesem altceva. Macar daca raspunzi la o parte din mesaj (asta inseamna un forum pana la urma) nu schimba sensul celor spuse de mine.
Crestinii nu-si platesc taxele asa cum pretind BOR-ii. Banii vin de la putini si se cheltuie in interesul multora. Comunism frate!

arwein 02.09.2010 12:53:07

pentru ai2

Mai capitalistule, sa te vad eu cum trimiti acasa de la o policlinica/ spital pe a aceia care nu sunt angajati, nu isi platesc contributiile si cel mult vin cu o tidula de la administratia financiara ca au platit ceva pentru asigurari de sanatate (foarte putin in comparatie cu ceea ce consuma in mateire de serviciu platit); sau pe femeia care nu lucreaza- lucreaza sotul, sotia e co- asigurata, au si copii (totul gratuit). Si stii cati sunt asa/ Si astia sunt amaratii, nu "pestii mari" care castiga de rup si platesc asigurari 3 lei. Sanatatea trebuie sa fie accesibila tuturor, sa functioneze solidaritatea sociala. Nu stiu de ce trebuie bagata religia in asta, reiese ca crestinii fenteaza statul si in schimb se trateaza pe banii ateilor.

IonelS 02.09.2010 14:37:27

Pierderile vin si din neplata taxelor, dar grosul este furat de smecherii din sistem

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:10:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.