Mena59 |
20.11.2012 16:45:58 |
comunismul...
Citat:
În prealabil postat de iulyaan
(Post 328697)
26 ianuarie 1918 se naste cea mai controversata figura a ultimilor 200 de ani.dupa cum se vede inca mai curg lacrimi la mormantul lui,au inceput din ce in ce mai multi tineri sa-l vada pe ceausescu ca un salvator al tarii.la extrema cealalta,inca este vie ura si groaza fata de sistemul cazut in 1989 prin lovitura de stat(sau ce-a fost).lacrimi sau ura.sunt doua romanii care inca discuta aprig acei ani sub conducerea lui nicolae ceausescu.in care dintre romanii sunteti?
|
Buna ziua tuturor,
Nu sunt noua pe forum dar pentru ca nu mi s-a permis reinscrierea cu acelasi nume am ales Mena59.
Dar asta nu cred ca are vreo importanta.
Ceea ce vreau sa spun este ca familia mea a gustat din plin “placerile” comunismului. Fratele bunicii mele materne a fost inchis politic pentru ca a fost legionar. Nu mult timp, dar a fost… In timpul detentiei sotia lui a murit si au ramas 3 copii pe drumuri. Rudele aveau grija de ei cu mult drag dar un lucru foarte rau era ca nu aveau voie sa urmeze liceul si facultatea. Cineva i-a sfatuit sa-si renege tatal ( !!!) Asa au facut. Bunica mea i-a infiat si au putut in acest caz sa faca liceul apoi facultatea.
Desigur, la gratierile ce au avut loc dupa catva ani, tatal copiilor si-a reluat rolul de tata. Dar faptul in sine , renegarea parintelui, a fost oribil. Nu au uitat niciodata…
Ceausescu, este un pion in acest oribil joc. Sa nu-l uram, sa-l iertam si pe el si pe toti cei de-o potiva cu el. Dar SA NU UITAM otrava comunismului !
|