Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli generale de utilizare a forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=502)
-   -   cea mai buna religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14620)

stireana 11.03.2012 11:32:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434265)
1. Luca e evanghelist, nu apostol
2. Acolo nu scrie nimic de "proslăvire"
3. Așteptăm cu mult interes răspunsul la întrebarea propriuzisă

Succes, succes, succes!

"Toate neamurile" nu înseamnă nimic pentru Domnia ta. Da' v-a ferecat bine mințile necuratul! Oameni care ar putea fi isteți, zac în neagra orbire.

Acu' nici cu citat nu ești convins. Vai de cel ce te dosădește, da' vai și că te lași!

stireana 11.03.2012 11:35:25

"48. ... Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49. Că mi-a făcut mie mărire Cel puternic și sfânt este numele Lui." (Sfânta Evanghelie după Luca)

Îți mai las citatul o dată, cu buna speranță că-l vei pricepe și vei vedea câte și câte mai există încă. Bineînțeles, cu ochi despovărați, de vei putea.

osutafaraunu 11.03.2012 11:37:52

Citat:

În prealabil postat de stireana (Post 434267)
"Toate neamurile" nu înseamnă nimic pentru Domnia ta. Da' v-a ferecat bine mințile necuratul! Oameni care ar putea fi isteți, zac în neagra orbire.

Acu' nici cu citat nu ești convins. Vai de cel ce te dosădește, da' vai și că te lași!

Observ că nivelul de nervozitate e cam crescut... propun să căutați în liniște și când aveți răspunsul să-l postați.

Apropos, da, toate neamurile o fericesc. Vă fac plăcerea și o fericesc și eu: da e fericită că L-a născut pe Mântuitorul! Dar nu-mi cereți să fac temenele și semne înaintea picturii ei, vă rog frumos!

stireana 11.03.2012 11:42:07

[quote=osutafaraunu;434269]Observ că nivelul de nervozitate e cam crescut... propun să căutați în liniște și când aveți răspunsul să-l postați.

Ha? Și asta o vezi pe dos, dară?

Îi bun, îi bun...

Acum permite-mi să mă retrag, nu pot face tovărășie (ori cârdășie?!) cu mințile ce nu vor a se deschide.

osutafaraunu 11.03.2012 11:43:58

Citat:

În prealabil postat de stireana (Post 434270)
Acum permite-mi să mă retrag, nu pot face tovărășie (ori cârdășie?!) cu mințile ce nu vor a se deschide.

Retragere plăcută și căutare cu folos! La bună vedere!:103:

Profetul de carton 11.03.2012 12:04:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434269)
Apropos, da, toate neamurile o fericesc. Vă fac plăcerea și o fericesc și eu: da e fericită că L-a născut pe Mântuitorul! Dar nu-mi cereți să fac temenele și semne înaintea picturii ei, vă rog frumos!

nu este suficient "sa faceti temenele si semne inaintea picturii ei", trebuie sa-i cereti sa medieze la Mantuitor si Acesta la Dumnezeu, pentru problemele dvs; sau poate ar fi mai bine sa rugati un sfant sa roage pe Maica Domnului ca aceasta sa roage pe Mantuitor ca Acesta sa va prezinte problema Tatalui.

stireana 11.03.2012 12:15:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434265)
1. Luca e evanghelist, nu apostol
2. Acolo nu scrie nimic de "proslăvire"
3. Așteptăm cu mult interes răspunsul la întrebarea propriuzisă

Succes, succes, succes!

Așa, cu treburile terminate, v-aș ruga să vă uitați mai bine asupra verbului " a ferici":

FERICÍ vb. v. binecuvânta, felicita, glorifica, lăuda, mări, preamări, preaslăvi, proslăvi, slăvi.
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

FERICÍ, fericesc, vb. IV. 1. Tranz. A considera, a socoti pe cineva fericit. ♦ Refl. (Fam.) A se socoti mulțumit, satisfăcut (pentru cele făcute); a se felicita. ♦ (Rar) A felicita. ♦ (Înv.) A slăvi, a proslăvi, a glorifica. 2. Tranz. și refl. A face sau a deveni fericit. – Din ferice.

Așteptați ce ați primit deja, nu știu cum se face.

osutafaraunu 11.03.2012 13:09:14

Citat:

În prealabil postat de stireana (Post 434278)
Așteptați ce ați primit deja, nu știu cum se face.

Păi se face că n-am primit ce am cerut, dar în lipsă de altceva, desigur veți bate monedă pe textul acesta unic și irelevant.

Citat:

În prealabil postat de stireana (Post 434278)
Așa, cu treburile terminate, v-aș ruga să vă uitați mai bine asupra verbului " a ferici":

FERICÍ vb. v. binecuvânta, felicita, glorifica, lăuda, mări, preamări, preaslăvi, proslăvi, slăvi.
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

Bun. Dacă pentru ortodoxul siveco (?), a ferici înseamnă "a proslăvi", oare pentru evanghelistul Luca însemna aceleași temenele, cruci, pupatul icoanei ei (nemaivorbind că în vremea aceea icoana era o urâciune înaintea Domnului), aprinderea candelei, plus importanta mențiune a dlui Profet?

Și dacă totuși aveți îndrăzneala a răspunde cu "da", faceți aceleași temenele, cruci și pupături înaintea icoanei lui Lia? :

"Și a zis Lia: "Spre fericirea mea s-a născut, că mă vor ferici femeile!" Și i-a pus numele Așer." (Facerea 30,13 - versiunea ortodoxă)

stireana 11.03.2012 13:12:52

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434284)
Păi se face că n-am primit ce am cerut, dar în lipsă de altceva, desigur veți bate monedă pe textul acesta unic și irelevant.

Bun. Dacă pentru ortodoxul siveco (?), a ferici înseamnă "a proslăvi", oare pentru evanghelistul Luca însemna aceleași temenele, cruci, pupatul icoanei ei (nemaivorbind că în vremea aceea icoana era o urâciune înaintea Domnului), aprinderea candelei, plus importanta mențiune a dlui Profet?

Și dacă totuși aveți îndrăzneala a răspunde cu "da", faceți aceleași temenele, cruci și pupături înaintea icoanei lui Lia? :

"Și a zis Lia: "Spre fericirea mea s-a născut, că mă vor ferici femeile!" Și i-a pus numele Așer." (Facerea 30,13 - versiunea ortodoxă)

Domnule "luca e evanghelist, nu apostol", amestecați lucrurile, bălmăjiți ce-i ăla apostol, ce-i aia o FERICIRE, învățămintele le puneți în cazanu' cu smoală și le trageți fierturi după fierturi. Mai are rost, ce spuneți?

DragosP 11.03.2012 13:18:02

Bineînțeles că nu are.
Însă interesul sectarilor e să fie băgați în seamă, din asta se hrănesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:50:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.