Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

Doriana 04.12.2009 17:08:34

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 187985)
Ignatie Teoforul , Clement al Romei , Polycarp , Barnaba(Varnava) , Papias , Mathetes , Irineu al Lionului , Iustin Martirul , Hermas Pastorul , Clement al Alexandriei, Dionisie Areopagitul.Cele mai vestite intre scrierile acestea prime sunt ale lui Ignatie , Irineu , Iustin Martirul , s.a.m.d.Intre cele mai citite.

Merci. Nu e vorba de pus botul, dar traim intr-o lume rea, oamenii alearga dupa multe lucruri si nu dupa Dumnezeu, iar, mai ales in trecut, daca cineva controla biserica avea multa putere. Au fost mereu lupte si certuri in biserica, multi lupi in haine de oi. De aceea am serioase indoieli asupra bunelor intentii ale tuturor celor care au scris in vechime. Oricum, daca ceva din scrierile lor contrazice Biblia, trebuie lasat la o parte.

AndruscaCIM 04.12.2009 20:14:31

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187999)
Merci. Nu e vorba de pus botul, dar traim intr-o lume rea, oamenii alearga dupa multe lucruri si nu dupa Dumnezeu, iar, mai ales in trecut, daca cineva controla biserica avea multa putere. Au fost mereu lupte si certuri in biserica, multi lupi in haine de oi. De aceea am serioase indoieli asupra bunelor intentii ale tuturor celor care au scris in vechime. Oricum, daca ceva din scrierile lor contrazice Biblia, trebuie lasat la o parte.

Asa cum trebuie si tu sa parasesti erezia in care te complaci...:3:

Doriana 04.12.2009 20:48:48

De ce faci prozelitism? Nu-i frumos, asta e apucatura sectara.

tricesimusseptimus 04.12.2009 21:36:05

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 187859)
Stiu probabil ca vei zice ca sunt minciuni si scorneli , dar majoritatea dintre ele sunt recunoscute si de fratii tai adventisti , dar incearca sa le cosmetizeze uite aci : http://www.adventist.ro/convingeri/d...implinite.html

Ai ghicit ;) Dacă tot ai răspunsurile, nu înțeleg de ce te mai strofoci atâta. Mai ales că ești ferm offtopic...

tricesimusseptimus 04.12.2009 22:08:53

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187913)
De ce a fost asemeni Sfintilor Parinti, prin ce?

Ti-am mai spus, nu o poti compara la plural cu Sfintii Parinti...ea a fost un singur om care a trait o viata intreaga in erezie, minciuna, plagiat...a fost o impostoare si asa a murit!!!

Sfintii Parinti=plural, White=una singura...deci vreau sa imi demonstrezi ca este asemeni Sfintilor Parinti!!!

De câteva posturi încerc să-ți explic, dar cu obstinație vrei să pari altfel de cum ești. Păcat... Ori poate eu greșesc: totuși îi consideri pe Sfinții Părinți ca făcând parte dintr-o categorie aparte, diferită de rasa umană.

Citat:

Tu ai in casa vreo poza a unei persoane dragi??? sa le arunci draga....e erezie, pozele, arta fotografica, peisajele...reprezentarile de orice gen sunt erezii, arunca apartul foto(daca ai)...arunca tablourile de prin casa....tooooot!si amintirile din creier...fa ceva sa dispara

Stimată doamnă, am poze prin casă, însă oricât de urâte ar fi chipurile nu-mi fac cruce când le văd. :))
Revenind la lucruri serioase, nu cred să existe o cinste mai mare pentru Sfinții Apostoli decât să le urmezi învățătura. Pupându-le chipurile și închinându-te înaintea lor, nu faci decât să le terfelești memoria. Ei niciodată nu au fost de acord cu așa ceva! Mă feresc de o asemenea "cinstire".

Citat:

Lasa-ma sa inteleg...deci tu o respecti si refuzi sa crezi ca a fost o impostoare? De ce continui sa faci asta..pentru ca nici nu poti nega ca asta e fondatorul sectei tale...da e fondatorul, e singurul fondator mincinos si eretic...e singurul, e singurul!!

De ce s-au socat adventistii cand au facut cercetari si au descoperit cat de mult a plagiat, si cat de aberanta era cu profetiile ei, ba ca va veni razboi greu si vor muri multi si a si incetat?:24:...si cand unii incepeau sa vada cad de mincinoasa e, imediat mai " avea o alta profetie de la Satana " Sunt patati, murdari, pacatosi!!!"..iar cand o credeau..erau credinciosi!!

Dar credinta adeptilor era raportata la cata credinta aveau in profetiile ei sau la Dumnezeu, zi si mie sa inteleg!!!

White se substituia lui Dumnezeu...daca nu credeau in ea nu aveau credinta? De ce erau pacatosi daca nu credeau in ea?

Vai Trice, tu crezi in eaaaaaaaaaaaaa!!! Cum adica sa iti dovedesc ..eu??? Adica tu nu iti cunosti istoria cultului, vrei sa te fac de ras aici si mai tare decat te faci tu insuti???

Si daca iti dovedesc devii ortodox si iti parasesti secta asta mincionasa cap coada????:24:

Tu nu ai ce să dovedești. Ai dovedit până acum... o credulitate fără margini în afirmațiile mincinoase luate de aiurea pe internet. Dacă-ți bazezi întreaga credință pe asemenea elemente labile, te compătimesc.

Dar de ce cand auzi lucruri care nu iti plac...te gandesti ca cine le zice nu e calm??? Incerci sa te protejezi de adevarul dur...rusinos, trist???:1:[/quote]

Recitește-ți postările când consideri că ai o zi mai bună, sau pune pe altcineva să ți le citească și o să afli lucruri noi despre tine. Totuși nu e cazul să disperi, ni se poate întâmpla tuturor să avem și zile nefavorabile... Zâmbește, mâine va fi mai rău :1:

AndruscaCIM 05.12.2009 02:10:05

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 188079)
De câteva posturi încerc să-ți explic, dar cu obstinație vrei să pari altfel de cum ești. Păcat... Ori poate eu greșesc: totuși îi consideri pe Sfinții Părinți ca făcând parte dintr-o categorie aparte, diferită de rasa umană.

Tu cu obstinatie refuzi sa gandesti si sa accepti adevarul...e greu nu?:3:

Ii consider Sfinti, ce inseamna pentru tine sfintenia ?

Ce inseamna pentru Ortodoxie sfintenia?
Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 188079)
Tu nu ai ce să dovedești. Ai dovedit până acum... o credulitate fără margini în afirmațiile mincinoase luate de aiurea pe internet. Dacă-ți bazezi întreaga credință pe asemenea elemente labile, te compătimesc.

Deci tu acum esti sigur ca White nu a facut nicio profetie eronata, nici una ...nici una?

White nu a fost o profeteasa sau a fost?

Este White apreciata si de alte culte sau religii sau numai de adventisti? De ce voi spuneti ca a scris extraordinar?

Nimeni niciodata nu a avut ce sa ii reproseze aceste femei, nici din interiorul sectei, nici din exteriorul sectei si tot ce a spus ea s-a adeverit, a fost un model de smerenie, bun simt, cinste si cultura, jertfa si credinta...o inovatoare cinstita pana in maduva oaselor, asa este...sau nu?

Astept raspunsuri cinstite...daca se poate!!!:3:

P.S. Tu esti constient ca o aperi si o cinstesti, dar atunci de ce unii adventisti sa feresc sa o pomeneasca pe fondatoarea lor si recunosc ca a facut greseli?

Ce greseli a facut?:3:

AndruscaCIM 05.12.2009 02:22:42

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188046)
De ce faci prozelitism? Nu-i frumos, asta e apucatura sectara.

Deci tu consideri ca al tau cult este Adevarul, Biserica Adevarata?

Eu ti-am sugerat sa cauti Adevarul si sa parasesti minciuna, si asta pentru ca toate sectele au provenit din erezii si din cauza unor eretici, ceea ce inseamna ca sectantii se complac in erezie fara sa caute sa afle Adevarul...

Prozelitismul inseamna ca faci prozelitism de dragul de a aduce adepti la un cult, fara ca acel cult sa insemne Adevarul nici macar pentru cel care o face...ci doar un alt staul din multitudinea de staule, ori asa ceva nu exista.

Exista o singura Biserica Adevarata, o singura religie Adevarata...si trebuie cautat Unicul Adevar...si nicidecum umbre, erezii, crezuri personale, experiente ciudate, daruri ciudate...sau pasii unor eretici :2:

anaoara 05.12.2009 07:56:44

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 187331)
Dacă puterea rugăciunii le-a fost dată de Dumnezeu, dacă minunile pe care le-au făcut au fost făcute tot de Dumnezeu prin ei; acestea constituie motive în plus să ne rugăm direct și nemijlocit lui Dumnezeu.

toti ne rugam direct lui Dumnezeu chiar daca apelam si la ajutorul sfintilor din prezenta lui Hristos.
Ce intelegi prin acel "nemijlocit"?

anaoara 05.12.2009 08:04:01

Citat:

Au fost mereu lupte si certuri in biserica, multi lupi in haine de oi. De aceea am serioase indoieli asupra bunelor intentii ale tuturor celor care au scris in vechime.

nu numai in vechime au existat lupi imbracati in haine de oaie. Exista si astazi in toate denominatiile crestine. Sa insemne asta ca ai serioase indoieli asupra bunelor intentii ale tuturor celor ce au scris in epoca moderna?

Citat:

Oricum, daca ceva din scrierile lor contrazice Biblia, trebuie lasat la o parte.

evident ca e lasat la o parte. Ia de ex. scrierile lui Origen vis a vis de apocatastaza (mintuirea generala); sau teoriile lui Arius. Sau ale lui Nestorie.

tricesimusseptimus 05.12.2009 08:37:25

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188150)
Deci tu acum esti sigur ca White nu a facut nicio profetie eronata, nici una ...nici una?

White nu a fost o profeteasa sau a fost?

Noi considerăm că a fost. Un profet profetizează doar ceea ce Duhul lui Dumnezeu îi transmite. A spune că a avut vreo profeție eronată, înseamnă a presupune că Duhul Sfânt greșește, lucru inacceptabil cred și pentru tine. Mai rămâne desigur posibilitatea că a fost un profet fals, afirmație făcută doar de detractorii și dușmanii ei. Tu ce interes ai în a o denigra, cu ce te deranjează? Asta în condițiile în care noi nu am descris nici una din profețiile ei, nu i-am promovat cărțile și nu am dat citate din opera ei pe acest forum. Totul rămâne o obsesie de-a ta (și a altora, știm noi cine) pe care o amplifici la fiecare postare și e de-a dreptul caraghios pentru un ortodox să fie obsedat de Ellen White...

Citat:

Este White apreciata si de alte culte sau religii sau numai de adventisti? De ce voi spuneti ca a scris extraordinar?

Este. Chiar de preoți ortodocși care citesc și folosesc pasaje ample din cărțile ei în predici. Cărțile ai sunt apreciate și de ne-adventiști, unele primind distincția de "carte a anului" și acum după mai bine de un secol. Și lucrul acesta este remarcabil când e vorba despre cărți cu privire la educație ori lucrarea medicală, domenii în care știm cât de mult s-au schimbat normele. Un catolic afirma chiar că dacă Ellen White ar fi fost catolică, până la data aceasta era deja sanctificată.

Citat:

P.S. Tu esti constient ca o aperi si o cinstesti,

O cinstesc? Hmm... cât ați demonetizat acest cuvânt! Află că nu am icoana ei în sufragerie și nu-i pup cărțile din bibliotecă.

Citat:

dar atunci de ce unii adventisti sa feresc sa o pomeneasca pe fondatoarea lor si recunosc ca a facut greseli?

Normal că a făcut și greșeli, a fost om. Greșeli au făcut și Sfinții Părinți, chiar și apostolii. Însă de la greșeli și până la erori doctrinare, erezii, prooroc fals e cale lungă...

P.S. Consider că am acordat spațiu prea larg acestui subiect care este și offtopic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:46:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.