Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   tinuta femeii in biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6348)

Rodica50 08.09.2010 19:21:34

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 286772)
Dar cand te piepteni, te speli si te imbraci, nu corectezi creatia? sa fim seriosi...

Eu una cred ca nu mai pot adauga nimic la ce mi-a daruit Dumnezeu. Ii multumesc pentru toate. A fost neasemuit de bun.Slava lui Dumnezeu pentru toate!
Igiena este necesara, nu aduce stirbire creatiei lui Dumnezeu.

mikaela88 08.09.2010 20:35:30

pt. fani 71

daca tu interpretezi in felul acesta e problema ta... spalandu-te nu iti schimbi cu nimic intafisarea...nu stiu daca tie ti se pare ca pot fi comparate doua lucruri total opuse, care nu au legatura deloc unul cu celalalt...

maria32 16.12.2011 12:54:40

mai stie cineva unde pot sa gasesc imaginea aceea superba cu fetitele cu basmalute albe pe cap? a fost publicata aici pe forum la un topic asemanator.

candles in the wind 16.12.2011 15:56:37

Citat:

În prealabil postat de ionut12 (Post 258635)
Pai am vazut si eu in iasi 3-4 surori care de mici au batic si fuste
asa si trebuie
copii de mici treb invatati cu biserica si iisus hristos
in ziua de azi moda lumeasca e mai importanta
nici nu ma mir de ce fetele de la o varsta de 14-15 ani isi incep viata sexuala
dcaa orice copil de mic ar fi invatat cu dumnezeu multi ar fi curati
e si vina parintilor dar si a preotilor care permit in maj bisericilor sa intre cam cum vor

De ce nu poti lua lucrurile asa cum sunt..adica firesti..nu trebuie sa na imbracam strident..dar nici sa cadem in cealalta extrema.daca de mici copii trebuie purtati cu batic(fetele)..deci daca tii asa mult la ideile astea inseamna ca si tu ai parul lung si barba

maria32 16.12.2011 16:54:26

si totusi de ce trebuie sa poarte fetitele basmalute in biserica?

lore86 16.12.2011 17:16:46

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 415449)
si totusi de ce trebuie sa poarte fetitele basmalute in biserica?

de ce trebuie sa poarte femeile capul acoperit in biserica?
Maica Domnului purta capul acoperit copila fiind?cum o infatiseaza iconografia?
Daca nu o inveti pe fetita cum sa se poarte in Biserica de mica, ce sansa vei avea sa faci lucrul asta dupa ce se marita?

lore86 16.12.2011 17:18:54

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 415349)
mai stie cineva unde pot sa gasesc imaginea aceea superba cu fetitele cu basmalute albe pe cap? a fost publicata aici pe forum la un topic asemanator.

daca dai search pe google la banceni vei fi surprinsa sa vezi cat de frumoase sunt fetitele cu basma.

maria32 16.12.2011 17:19:30

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 415460)
de ce trebuie sa poarte femeile capul acoperit in biserica?
Maica Domnului purta capul acoperit copila fiind?cum o infatiseaza iconografia?
Daca nu o inveti pe fetita cum sa se poarte in Biserica de mica, ce sansa vei avea sa faci lucrul asta dupa ce se marita?

cred ca Maica Domnului isi purta capul acoperit in templu pentru ca asa era moda vremii. Oricum, eu vreau sa-mi lamuresc si prin filtru personal si logic invataturile acestea.
Si mi se pare ca o femeie va fi chiar bucuroasa sa-si puna basma pe cap cand devine sotie, ca simbol de supunere fata de sot.
Mi se pare chiar ca asa se si facea pe vremuri in mediul rural nu? Femeile maritate purtau basma si nu fecioarele.

Si ma refeream la faptul ca stiu ca femeia trebuie sa poarte basma pe cap ca sa nu fie ispita. Insa cine sa se lase ispitit de chipul nevinovat al unei copile?

maria32 16.12.2011 17:26:13

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 415462)
daca dai search pe google la banceni vei fi surprinsa sa vezi cat de frumoase sunt fetitele cu basma.

dar nu am zis ca nu sunt frumoase. am intrebat doar de ce este nevoie. femeile stiu, dar copilele? ele nu sunt inca femei.

candles in the wind 16.12.2011 20:52:38

Incepand cu 12 13 ani cred ca o fata poate intelege de ce capul trebuie acoperit..dar sa imbrobodesti niste fetite..
Excesul de zel nu are ce cauta in biserica..in categoria exces de zel neintrand numai decoltarea,machierea sau neimbrobodirea..exaferand cu imbracatul si cu imbroboditul putem sminti..bine dar nu de asta ar trebui sa nu exageram..pur si simplu nu putem fi firesti?pur si simplu nu rezistam sa nu iesim in evidenta?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:29:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.