Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Salvati Romania! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7833)

Daniel777 02.06.2010 18:34:07

De multe ori s-a dovedit ca o parte din acesti betivi,necredinciosi,talhari si curvari s-au indreptat mai mult decat cei care se intitulau credinciosi.

cristiboss56 02.06.2010 18:42:33

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 255858)
Dumnezeu pe toate le poate implini si poate asculta si rugaciunile unor pacatosi ca noi.

Dumnezeu ne indeamna pe toti sa fim sfinti, nu altceva. Prin rugaciune nu facem altceva decat sa ne curatim noi insine in primul rand. Sfintii Parinti recomanda in aceste vremuri sa intetim postul si rugaciunea, fiecare dupa puterea lui. Iar prin acest grup de rugaciune nu facem altceva decat sa ne incurajam reciproc in aceasta directie. Ne-am luat un angajament, deci sa ne ajute Dumnezeu sa-l mentinem.

Stefan cel Mare nu-i punea numai pe preoti si pe calugari sa se roage, ci pe toti. Asa ca si noi putem urma exemplul lui, chiar si in mica parte. Eu zic ca ar trebui sa se formeze chiar mai multe astfel de grupuri de rugaciune, mai ravnitoare, adica sa ia fiecare mai multe catisme, nu ca noi. Cand iti exprimi dezacordul in legatura cu ceva, vii cu o solutie mai buna, dar tot crestineasca, nu paganeasca.

Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti si sa ne ajute sa facem voia Sa!

Sunt deacord aici cu Antonia !

Miha-anca 03.06.2010 02:11:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 255887)
Sunt deacord aici cu Antonia !

Da, si mie imi place propunerea Antoniei: sa se vina cu o solutie mai buna, si ea crestineasca, nu pagana, in cazul in care nu ne place ce s-a propus.

Mai multe grupuri de rugaciune? Bine ar fi, dar abia ne-am strans si cei 18-20. Dar, cine stie, poate, poate...

cristiboss56 04.06.2010 00:04:58

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 255992)
Da, si mie imi place propunerea Antoniei: sa se vina cu o solutie mai buna, si ea crestineasca, nu pagana, in cazul in care nu ne place ce s-a propus.

Mai multe grupuri de rugaciune? Bine ar fi, dar abia ne-am strans si cei 18-20. Dar, cine stie, poate, poate...

Mai este un grup, după câte am înțeles, la topicul "Rugăciunea", inițiatoare nefind altcineva decât prietena noastră Dorina Stoica , apoi pe Comunitate există câteva grupuri asemănătoare celui de aici. Mulți, așa cum și Dorina a scris la topicul Rugăciunea, chiar dacă nu participă direct, sunt cu sufletul alături de voi și cred că asta contează foarte mult !

Miha-anca 04.06.2010 00:36:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 256244)
Mai este un grup, după câte am înțeles, la topicul "Rugăciunea", inițiatoare nefind altcineva decât prietena noastră Dorina Stoica , apoi pe Comunitate există câteva grupuri asemănătoare celui de aici. Mulți, așa cum și Dorina a scris la topicul Rugăciunea, chiar dacă nu participă direct, sunt cu sufletul alături de voi și cred că asta contează foarte mult !

Este vorba despre acelasi grup pe alt topic. Numele sunt aceleasi.

IonelS 27.07.2010 11:07:48

Oare cat v-ar "costa" sa incepeti sa-i puneti pe acatiste pe mai marii Romaniei ? Dar sa va rugati de maine pt tot neamul ? Avem nevoie de patriarh ?

Concluzia mea este ca educatia noastra crestina este cu probleme, caci altfel, a te ruga pt toti ceilalti, pt neamul din care faci parte , este ceva implicit !

FACETI ACATISTE SI TRECETI NUMELE MAI-MARILOR ZILEI PE ELE !

Rodica50 27.07.2010 11:16:44

Eu stiu ca in Biserica se fac rugaciuni pentru mai marii nostri, rugaciuni la care participam si noi.

IonelS 27.07.2010 12:14:25

Pe P. Iachint l-am auzit oferind solutia:" faceti acatiste cu mai-marii zilei si trimiteti-le la mai multe monastiri!" Le vorbea unor studenti la teologie, suparati ca mai-marii zilei sunt pe alte carari.

OmuBun 27.07.2010 14:55:22

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 272162)
Oare cat v-ar "costa" sa incepeti sa-i puneti pe acatiste pe mai marii Romaniei ? Dar sa va rugati de maine pt tot neamul ? Avem nevoie de patriarh ?

Concluzia mea este ca educatia noastra crestina este cu probleme, caci altfel, a te ruga pt toti ceilalti, pt neamul din care faci parte , este ceva implicit !

FACETI ACATISTE SI TRECETI NUMELE MAI-MARILOR ZILEI PE ELE !

"Costul" rugaciunii depinde de cat de desavarsit este omul in relatia cu Dumnezeu. Pentru unii inseamna un sacrificiu enorm, in timp ce pentru altii e "floare la ureche"! Dar asa cum banutul vaduvei avea valoare mai mare decat a tuturor celor care oferisera din ce le prisosea, asa si sacrificiul nostru va avea valoarea unui "prag" catre cele desavarsite. Din pacate e greu sa renuntam la tabieturile obisnuite, e greu sa tinem un pic de post, e greu sa ne tinem mintea treaza la sf. liturghie, e greu sa zicem ca putem fi si noi parte a unui grup care se implica in ceva important pe lumea asta... Intotdeauna ni se pare ca altii sunt mai buni, altii sunt in stare, altii au rabdare si putere, noi suntem prea... pacatosi... De ce nu va intrebati: "Pana cand?" De ce nu spuneti: "Gata, am decis ca ACUM e momentul sa incep sa fac ceva!"?
Dar... dragoste cu de-a sila, nu se poate!

IonelS 30.07.2010 12:07:13

Într-o discuție pe Calea Victoriei cu Petre Țuțea, văzându-l cât de înfocat este ca naționalist, Nae Ionescu i-a cerut învățăcelului său să propună un portret al „bunului român”. Nea Petrache a răspuns prompt și memorabil prin ceea ce Marcel Petrișor a numit pentalogul lui Petre Țuțea:

Să fie creștin, pătruns de taina Mântuirii noastre prin Iisus
Să fie oricând gata să dea totul pentru Neam și Țară
Să respecte femeia, chip al Maicii Domnului pe Pământ
Să fie onest și sincer cu sine însuși și semenii săi
Să fie un bun profesionist, în stare să se bucure când întâlnește un român mai capabil, mai performant.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:59:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.