Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   mincaruri traditionale romanesti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8850)

ovidiu b. 14.03.2013 10:34:07

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 509385)
Dezelgările la pește în săptămâna asta se practică de câțiva ani, nu știu dacă e o hotărâre sinodală sau ține de fiecare eparhie în parte.

Eu chiar mi-am pus întrebarea dacă mai demult era dezlegare la pește miercurea și vinerea înainte de postul mare. Se pare că nu, de ce acum sunt atâtea dezlegări Dumnezeu știe mai bine.

N.Priceputu 14.03.2013 10:38:58

Probabil ca să se apropie de post și cei cărora le este mai greu, și care altfel poate că n-ar posti. Oricum, fiecare este liber să postească la măsura sa, post mai ușor sau mai aspru, cu pește sau fără pește...

Pe de altă parte, tot în ultimii ani am văzut pomenindu-se tot mai mult despre felul în care se postește în prima săptămână din Postul Mare, cu mai multe zile de ajunare, deci mai aspru decât știam înainte.

ovidiu b. 14.03.2013 10:48:46

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 509762)
Oricum, fiecare este liber să postească la măsura sa, post mai ușor sau mai aspru, cu pește sau fără pește...

Așa este, dar vezi că dezlegarea asta e de multe ori greșit interpretată, adică că e musai să mânânci. Oricum postul după măsura fiecăruia e cel mai potrivit, nimeni nu cred că cere să postești peste măsură. După cum și faptul că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. De un un pic de voință și credință e nevoie (cât un bob...).

Miha-anca 18.03.2013 02:03:29

Permiteti-mi va rog sa va scriu despre ultima mea "descoperire" culinara: bulgur.
Pentru cine nu stie: Bulgur e aidoma malaiului de porumb, care se umfla daca se toarna apa fiarta peste el, marindu-si volumul de cateva ori . In final bobul ajunge de marimea bobului de orez.
Se foloseste ca salata si se prepara adaugandu-i cubulete de legume (castraveti, rosii, un mar, masline, stafide, etc), alune prajite (in tigaie fara ulei), patrunjel taiat marunt si ulei si otet, sare si piper. Daca gasiti ulei de arahide, acesta ii va da un gust deosebit. Salata se face cat ai clipi din ochi si e f gustoasa si satioasa. Practic ingredientele le stabileste cel, care prepara salata, dupa gust.

Yasmina 18.03.2013 07:40:17

Uite ca eu nu am mancat peste miercurea si vineri,deoarece calendarul meu nu specifica decat branza,lapte si oua.Nu-i bai,am mancat din alimentele care stiu ca-mi vor da de"furca"in post:branza de capra si prajitura de branza dulce :)

Post binecuvantat tuturor :)

Steve Works 16.03.2016 12:58:14

A mai inceput un post. Sunt pregatit. De data asta il tin integral.

DragosP 16.03.2016 13:11:50

Bravo. Vrei un măr? N-auzi ce zice? "Tu însă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală,. 18. Ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău care este în ascuns"

Monnis 16.03.2016 23:58:44

Citat:

În prealabil postat de Steve Works (Post 617559)
A mai inceput un post. Sunt pregatit. De data asta il tin integral.

Doamne ajută! Post cu folos!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:58:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.