Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

Profetul de carton 18.01.2012 15:01:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423009)
Profetule din cum inteleg eu cu mintea mea apocalipsa ceea ce se arunca in foc este pacatul.Si moartea si iadul inseamna pacatul.

v-am aratat ca in Iad intra nu numai cei pacatosi ci si cei drepti, sau cei care nu au cunoscut pe Dumnezeu, neputand fi socotiti drepti sau pacatosi.

iuliu46 18.01.2012 17:31:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423014)
Moartea și locuința morților (mormântul, cimitirul) sunt consecințe ale păcatului, nu păcatul însuși:

Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru.” (Rom.6,23 - versiunea Sinodală)

Sufletul care păcătuiește va muri...” (Iezechiel 18,20 - versiunea Sinodală)

Oops! Iarăși sufletul moare...

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 423022)
v-am aratat ca in Iad intra nu numai cei pacatosi ci si cei drepti, sau cei care nu au cunoscut pe Dumnezeu, neputand fi socotiti drepti sau pacatosi.

Uite ai aici raspunsul .E corect ce spune 99 ca moartea este consecinta pacatului.Dar nici el nu intelege "metafora" .Se distruge pacatul si atunci moartea si iadul dispar.

osutafaraunu 18.01.2012 18:59:56

sufletul moare (7)

"Când veți trece peste Iordan, în pământul Canaan, să vă alegeți cetățile care au să vă fie cetăți de scăpare, unde să poată fugi ucigașul care a ucis om fără să vrea." (Numeri 35,11 - versiunea Sinodală)

În originalul ebraic spune că a ucis ”nephesh”, adică suflet. Uitați ce zice și traducerea Septuaginta:

"și să puneți deoparte cetăți pentru voi înșivă. Vă vor fi adăpost, ca să fugă acolo ucigașul - toți cei care vor ucide fără voie un suflet." (Septuaginta vol.I, pag. 515 - Polirom 2004)

Pentru a 7-a oară, Scriptura spune că sufletul moare.

stefan florin 18.01.2012 19:55:08

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 422999)
faptul ca face precizarea in legatura cu atingerea de om ucis adica de cadavru este clar ca se refera la moartea trupului caci sufletul nu poate fi omorit de om el merge acolo undeva la dumnezeu intr-undomeniu diferit de imparatia Sa numit locuinta mortilor.

iNrest nu imi dau seama daca ar trebui sa scrie ca Iisus este nemuritor sau ar trebui sa se subintelaga avind in vedere mai multe versete cit si faptul ca El sau prin trairea Lui in spiritul nostru capatam viata vesnica , etc

iar la "etc." ma refer la alte versete cu referire la natura Sa dvina si implicit vesnica, incluisv la compararea lui Melchisedec cu Iisus din care reiese ca ambii au aceeasi natura fara de inceput si "fara de sfirsit" deci divina.

prietene, i-am cerut acest lucru lui osutafaraunu ca sa-i arat caci cu toate ca in Biblie nu exista aceste 3 cuvinte IISUS ESTE NEMURITOR, intreaga Biblie duce la acesta concluzie si adventistii nu neaga acesta invatatura, el si grasu77 se cramponeaza tocmai de acest lucru, caci vezi Doamne in Biblie nu se gaseste aceste 2 termene SUFLET NEMURITOR, cu toate ca Biblia lasa sa se inteleaga acest lucru, ca ei adventistii, nu sunt consecventi cu invatatura biblica. Doamne ajuta!

osutafaraunu 18.01.2012 21:19:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423081)
el si grasu77 se cramponeaza tocmai de acest lucru, caci vezi Doamne in Biblie nu se gaseste aceste 2 termene SUFLET NEMURITOR, cu toate ca Biblia lasa sa se inteleaga acest lucru

Din ce "lasă să se înțeleagă"? Din versetele care spun că sufletul moare? Interesant! Iaca, serialul "sufletul moare" a ajuns la episodul 7. Va urma!:4: Continuare în episodul următor... vizionare plăcută!

stefan florin 18.01.2012 22:22:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423094)
Din ce "lasă să se înțeleagă"? Din versetele care spun că sufletul moare? Interesant! Iaca, serialul "sufletul moare" a ajuns la episodul 7. Va urma!:4: Continuare în episodul următor... vizionare plăcută!

prietene, cand am zis ca este smecher, am stiut eu ce zic. Intai sustineti ca suflet=om, apoi ziceti ca termenul suflet are defapt mai multe sensuri. Apoi postezi cateva versete, inclusiv cel din Iezechiel, in care ternemul suflet se refera strict la om/persoana fizica, si zici: UITE, SUFLETUL MOARE, POATE FI OMORAT...dar nu spui si de catre cine. Eu ti-am mai zis odata: NIMENI AFARA DE CREATOR NU poate sa omoare un suflet, fie om, inger sau demon. Doamne ajuta!

osutafaraunu 19.01.2012 08:12:52

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423112)
prietene, cand am zis ca este smecher, am stiut eu ce zic. Intai sustineti ca suflet=om, apoi ziceti ca termenul suflet are defapt mai multe sensuri.

Dacă vrei să respecți rigoarea interpretativă a Scripturii, trebuie întotdeauna să urmărești contextul. La început am repetat insistent Gen.2,7 căci acolo se găsește esența antropologiei biblice, iar contextul susține net sensul primordial (om viu, om întreg). După aceea au apărut și alte texte (în special în NT) al căror context sugera la fel de clar că avem de-a face cu alte sensuri ale termenului psiché.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423112)
Apoi postezi cateva versete, inclusiv cel din Iezechiel, in care ternemul suflet se refera strict la om/persoana fizica, si zici: UITE, SUFLETUL MOARE, POATE FI OMORAT...dar nu spui si de catre cine.

Este total irelevant cine poate omorî sufletul (cu acest sens de om/persoană fizică), majoritatea celor 7 texte postat până aici dovedesc clar că sufletul poate fi omorât chiar de către om. Recitește postările:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1068
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1134
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1143
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1151
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1155
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1227
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1243

Nu contează cine omoară sufletul, oricine l-ar omorî, acesta devine indubitabil muritor și nu mai putem vorbi de un "suflet nemuritor".
Un obiect numit "indestructibil", după ce ai reușit să-l strici, chiar dacă apoi îl repari, își pierde definitiv acel atribut.

stefan florin 19.01.2012 10:25:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423154)
Dacă vrei să respecți rigoarea interpretativă a Scripturii, trebuie întotdeauna să urmărești contextul. La început am repetat insistent Gen.2,7 căci acolo se găsește esența antropologiei biblice, iar contextul susține net sensul primordial (om viu, om întreg). După aceea au apărut și alte texte (în special în NT) al căror context sugera la fel de clar că avem de-a face cu alte sensuri ale termenului psiché.

Este total irelevant cine poate omorî sufletul (cu acest sens de om/persoană fizică), majoritatea celor 7 texte postat până aici dovedesc clar că sufletul poate fi omorât chiar de către om. Recitește postările:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1068
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1134
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1143
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1151
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1155
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1227
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1243

Nu contează cine omoară sufletul, oricine l-ar omorî, acesta devine indubitabil muritor și nu mai putem vorbi de un "suflet nemuritor".
Un obiect numit "indestructibil", după ce ai reușit să-l strici, chiar dacă apoi îl repari, își pierde definitiv acel atribut.

Din punctul tau de vedere Sufletul ar fi nemuritor in sensul ca NICI DUMNEZEU NU ARE PUTEREA SA-L DISTRUGA? Doar asa ar fi sufletul nemuritor? Doamne ajuta!

osutafaraunu 19.01.2012 17:24:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423173)
Din punctul tau de vedere Sufletul ar fi nemuritor in sensul ca NICI DUMNEZEU NU ARE PUTEREA SA-L DISTRUGA?

Din niciun punct de vedere sufletul n-ar fi nemuritor! Singurul Nemuritor este Dumnezeu. Punct.

"Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin." (1 Tim.6.16 - versiunea Sinodală)

preamultadezbinare 19.01.2012 20:33:03

Ne invartim in cerc

Definiti"suflet"
Definiti"moarte",sau"viata"
Definiti"Dumnezeu"
Orice ati incerca sa definiti,face referire la altceva.

preamultadezbinare 19.01.2012 20:49:29

Definiti"bine"sau"rau".
Definiti"zi",sau"noapte","intuneric"sau"lumina","p lus(+)"sau "minus(-)"prin sine insusi.Fiecare face trimitere la opusul sau.
Concluzia?Dumnezeu este un Dumnezeu al extremelor si al contrastelor.

Mihnea Dragomir 19.01.2012 20:52:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423282)
Din niciun punct de vedere sufletul n-ar fi nemuritor! Singurul Nemuritor este Dumnezeu. Punct.

Prin urmare, adventiștii sunt de părere că și îngerii sunt muritori ?

stefan florin 19.01.2012 21:08:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423282)

"Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin." (1 Tim.6.16 - versiunea Sinodală)

Pai asta inseamna ca si arhanghelul Mihail e muritor, pt ca si el este un inger. Doamne ajuta!

grasu77 20.01.2012 09:11:23

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423320)
Pai asta inseamna ca si arhanghelul Mihail e muritor, pt ca si el este un inger. Doamne ajuta!

Mihail (Cine este ca Dumnezeu) este singurul arhanghel, nu este un inger. Ati mostenit invatatura gresita cum ca ar fi mai multi arhangheli si acestia sunt tot niste ingeri.

Inger este Gabriel (despre care Scriptura nu spune niciodata ca ar fi arhanghel - asa cum invata traditia).

grasu77 20.01.2012 09:13:50

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 423316)

Dvs. credeti ca ingerii nu pot muri? Ce credeti ca se va intampla cu ingerii cazuti?

stefan florin 20.01.2012 09:27:34

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423355)
Mihail (Cine este ca Dumnezeu) este singurul arhanghel, nu este un inger. Ati mostenit invatatura gresita cum ca ar fi mai multi arhangheli si acestia sunt tot niste ingeri.

Inger este Gabriel (despre care Scriptura nu spune niciodata ca ar fi arhanghel - asa cum invata traditia).

si arhanghelul ce este? Citeste Daniel 10:13. Doamne ajuta

osutafaraunu 20.01.2012 10:10:10

Citat:

În prealabil postat de preamultadezbinare (Post 423315)
Definiti"bine"sau"rau".
Definiti"zi",sau"noapte","intuneric"sau"lumina","p lus(+)"sau "minus(-)"prin sine insusi.Fiecare face trimitere la opusul sau.
Concluzia?Dumnezeu este un Dumnezeu al extremelor si al contrastelor.

Aveți dreptate, este ca un dialog al surzilor:107::107:în care fiecare are propriul sistem de referință. În cazul acesta ideal este să adoptăm sistemul biblic de referință care ar trebui să fie și cel comun...

osutafaraunu 20.01.2012 10:11:43

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 423316)

Îngerii sunt ființe create, nu au viața în sine ci au viața primită de la Dumnezeu ca orice creatură. Iar nemurirea lor este condiționată, așa cum a fost și cazul lui Adam.

grasu77 20.01.2012 11:01:12

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423357)
si arhanghelul ce este? Citeste Daniel 10:13.

Am citit (in mai multe traduceri, inclusiv cea ortodoxa din 1914). Nu scrie nimic de ingeri. Exceptie face geniala traducere pe care o folosesti tu. Cred ca este singura a carui autor vede ingeri in Daniel 10:13.

stefan florin 20.01.2012 11:14:52

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423399)
Am citit (in mai multe traduceri, inclusiv cea ortodoxa din 1914). Nu scrie nimic de ingeri. Exceptie face geniala traducere pe care o folosesti tu. Cred ca este singura a carui autor vede ingeri in Daniel 10:13.

eu una te intreb si tu alta imi raspunzi. Te-am intrebat ce este un arhanghel? Doamne ajuta!

stefan florin 20.01.2012 11:15:51

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423355)

si apropos, unde scrie ca este singurul arhanghel? Doamne ajuta!

osutafaraunu 20.01.2012 11:19:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423405)
eu una te intreb si tu alta imi raspunzi. Te-am intrebat ce este un arhanghel? Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423406)
si apropos, unde scrie ca este singurul arhanghel? Doamne ajuta!

Prietene, vezi că ai greșit topicul, încearcă aici
Pe topicul pe care te afli, se răspunde (mai exact: nu se răspunde) la întrebarea: unde scrie că sufletul e nemuritor?

stefan florin 20.01.2012 11:28:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423410)
Prietene, vezi că ai greșit topicul, încearcă aici
Pe topicul pe care te afli, se răspunde (mai exact: nu se răspunde) la întrebarea: unde scrie că sufletul e nemuritor?

intrebarea nu-ti era adresata, si daca tot te-ai amestecat, macar o faceai cu un raspuns

grasu77 20.01.2012 12:12:24

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423405)

Mi-ai pus o intrebare, indicandu-mi un verset (dintro traducere falsificata a Bibliei) unde se gasea raspunsul dorit de tine. Eu ti-am raspuns exact la intrebare, referinduma la versetul indicat de tine.

Acum, pentru ca suntem off-topic, propun sa pui astfel de intrebari pe topicul deschis pe acest subiect.

P.S. Pana una alta, schimba Biblia. Traducerea pe care o folosesti te rataceste mai rau. Iti recomand o traducere ortodoxa veche.

stefan florin 20.01.2012 20:42:49

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423430)
Mi-ai pus o intrebare, indicandu-mi un verset (dintro traducere falsificata a Bibliei) unde se gasea raspunsul dorit de tine. Eu ti-am raspuns exact la intrebare, referinduma la versetul indicat de tine.

Acum, pentru ca suntem off-topic, propun sa pui astfel de intrebari pe topicul deschis pe acest subiect.

P.S. Pana una alta, schimba Biblia. Traducerea pe care o folosesti te rataceste mai rau. Iti recomand o traducere ortodoxa veche.

amice, Biblia din care am citat nu este o Biblie ortodoxa tocmai ca sa evit astfel de situatii ca cea de acum (din pacate nu am reusit), ci Biblia Cornilescu. Nici asta nu e buna?
PS-si Biblia King James spune tot la fel in versetul cu pricina. Poti verifica. Sa nu-mi zici ca nici asta NU e buna

osutafaraunu 21.01.2012 15:22:18

sufletul moare (8)

"Dacă cineva va ucide om, ucigașul trebuie ucis după cuvintele martorilor, dar pentru a osândi la moarte, nu este de ajuns un singur martor." (Numeri 35,30 - versiunea Sinodală)

În originalul ebraic se spune "va ucide suflet [nephesh]". Deci... sufletul poate fi ucis, poate fi omorât. Clar.

osutafaraunu 22.01.2012 09:28:29

sufletul moare (9)

"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele este suflet; să nu mănânci sufletul laolaltă cu carnea;"(Deut.12,23 - versiunea Anania)

Ăsta este cel mai tare verset! El singur, demolează toată șandramaua teologică a "sufletului nemuritor" care la moarte se ridică, se învârte, iar apoi pleacă în Cosmos ca satelitu'.

Tot el explică și sensul alegoric al episodului din Apoc.6,9-10 în care "sufletele" martirilor strigă. Strigă la fel cum strigă și sângele martirului Abel (Facerea 4,10). Sufletul e identificat cu sângele - acest motor al vieții, care odată cu luarea curentului (suflarea de viață) moare!

Sufletul moare!

stefan florin 22.01.2012 11:29:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423899)
"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele este suflet; să nu mănânci sufletul laolaltă cu carnea;"(Deut.12,23 - versiunea Anania)

Ăsta este cel mai tare verset! El singur, demolează toată șandramaua teologică a "sufletului nemuritor" care la moarte se ridică, se învârte, iar apoi pleacă în Cosmos ca satelitu'.

Tot el explică și sensul alegoric al episodului din Apoc.6,9-10 în care "sufletele" martirilor strigă. Strigă la fel cum strigă și sângele martirului Abel (Facerea 4,10). Sufletul e identificat cu sângele - acest motor al vieții, care odată cu luarea curentului (suflarea de viață) moare!

Sufletul moare!

daca tot ai adus in discutie acest subiect, explica tu te rog, cum poate sa strige sangele? Doamne ajuta!

osutafaraunu 22.01.2012 12:14:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423916)
daca tot ai adus in discutie acest subiect, explica tu te rog, cum poate sa strige sangele?

Evident este o vorbire figurată, doar nu ne imaginăm hematiile având gură și globulele albe corzi vocale...

stefan florin 22.01.2012 13:25:55

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423918)
Evident este o vorbire figurată, doar nu ne imaginăm hematiile având gură și globulele albe corzi vocale...

mda...la figurat...si atunci ce a inteles Cain din vorbele lui Dumnezeu? Ce intelegem cand se zice ca sangele are un suflet? Ai adus mereu acest argument: sangele are un suflet. Explica, te rog! Doamne ajuta!

osutafaraunu 22.01.2012 14:01:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423931)
mda...la figurat...si atunci ce a inteles Cain din vorbele lui Dumnezeu? Ce intelegem cand se zice ca sangele are un suflet? Ai adus mereu acest argument: sangele are un suflet. Explica, te rog! Doamne ajuta!

Eti atât de prins în capcana aceasta a prejudecății încât nu mai reacționezi nici la cuvintele mele, nici la Cuvântul Domnului. Cu fiecare ocazie am repetat că omul nu are un suflet, ci este un suflet. Versetul nu zice că sângele are un suflet, ci "sângele este suflet"

Sângele fiind "transportorul" vieții este asimilat în Deut 12,23 cu sufletul. Când sângele nu mai circulă prin "instalație", omul este mort, sufletul este mort; nu mai putem vorbi de un om viu, de un suflet viu.

iuliu46 22.01.2012 14:05:50

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423899)

Sufletul moare!

Dacă un om dintre fiii lui Israel – sau dintre străinii care locuiesc între voi – va mânca orice fel de sânge, Îmi voi întoarce fața Mea împotriva celui ce va mânca sânge și-l voi stârpi din poporul său;
căci viața oricărui trup este în sângele său, iar Eu vi l-am dat pentru jertfelnic, pentru ca el să fie ispășire sufletelor voastre; căci sângele este cel ce se roagă pentru ispășirea sufletului
De aceea le-am spus fiilor lui Israel: – Nimeni din voi să nu mănânce sânge, și nici străinul care locuiește'ntre voi să nu mănânce sânge.
Și oricine dintre fiii lui Israel – sau dintre străinii care locuiesc la voi – va vâna fiară sau pasăre care se mănâncă, acela să-i verse sângele și să-l acopere cu pământ.
Căci viața oricărui trup este în sângele său, și le-am spus fiilor lui Israel: Să nu mâncați sângele nici unui trup, pentru că sângele este viața oricărui trup: oricine-l mănâncă va fi stârpit.
Leviticul 17:10-14 Anania.

iuliu46 22.01.2012 14:12:31

Adica Anania scrie ca sangele este viata.
Remember "Ca sufletul lui este inca in el din faptele Apostolilor ? Tradus : "Caci viata lui e inca in el" ?

osutafaraunu 22.01.2012 14:12:46

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423944)
Dacă un om dintre fiii lui Israel – sau dintre străinii care locuiesc între voi – va mânca orice fel de sânge, Îmi voi întoarce fața Mea împotriva celui ce va mânca sânge și-l voi stârpi din poporul său;
căci viața oricărui trup este în sângele său, iar Eu vi l-am dat pentru jertfelnic, pentru ca el să fie ispășire sufletelor voastre; căci sângele este cel ce se roagă pentru ispășirea sufletului
De aceea le-am spus fiilor lui Israel: – Nimeni din voi să nu mănânce sânge, și nici străinul care locuiește'ntre voi să nu mănânce sânge.
Și oricine dintre fiii lui Israel – sau dintre străinii care locuiesc la voi – va vâna fiară sau pasăre care se mănâncă, acela să-i verse sângele și să-l acopere cu pământ.
Căci viața oricărui trup este în sângele său, și le-am spus fiilor lui Israel: Să nu mâncați sângele nici unui trup, pentru că sângele este viața oricărui trup: oricine-l mănâncă va fi stârpit.
Leviticul 17:10-14 Anania.

Ai citat dintr-o altă carte. Ce vrei să zici cu asta?

osutafaraunu 22.01.2012 14:13:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423946)
Adica Anania scrie ca sangele este viata.
Remember "Ca sufletul lui este inca in el din faptele Apostolilor ? Tradus : "Caci viata lui e inca in el" ?

De ce nu?...

iuliu46 22.01.2012 14:34:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423947)
Ai citat dintr-o altă carte. Ce vrei să zici cu asta?

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423948)
De ce nu?...

Pai e acelasi lucru.Acolo unde Anania spune ca sangele e suflet citeste "Ca sangele e viata ".

osutafaraunu 22.01.2012 14:38:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423951)
Pai e acelasi lucru.Acolo unde Anania spune ca sangele e suflet citeste "Ca sangele e viata ".

Exact. Asta spunem noi de peste 120 de pagini încoace. Sufletul e omul viu, omul întreg, e caracteristica vieții, nu a morții. Bună dimineața!

iuliu46 22.01.2012 14:46:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423952)
Exact. Asta spunem noi de peste 120 de pagini încoace. Sufletul e omul viu, omul întreg, e caracteristica vieții, nu a morții. Bună dimineața!

tu nu ai o problema numai cu intelegerea termenilor , ai probleme si cu ceasul ca acum e 2:46 PM :71:

osutafaraunu 22.01.2012 14:54:56

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423955)
tu nu ai o problema numai cu intelegerea termenilor , ai probleme si cu ceasul ca acum e 2:46 PM :71:

"Bună dimineața" la figurat, adică bine te-ai deșteptat în sfîrșit...
Greu cu înțelegerea lucrurilor figurative...:33:

dobrin7m 22.01.2012 15:39:12

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423952)

Ca sa fi viu, inseamna sa nu ai moarte. Caracteristica vietii este vesnicia. Caci ce este viu nu poate fi o picatura din eternitate viu iar apoi o vesnicie mort. Caci ce este viu nu poate fi intai viu si apoi mort, ci vesnic viu.
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" si "acum si pururea si in vecii vecilor". Aceasta este "viu". Dumnezeu este fiinta vie si este vesnic, acum si pururea si in vecii vecilor.
Si: "Fiti asadar desavarsiti precum Tatal vostru desavarsit este"
Uneori omul ajunge sa confunde sufletul cu trupul sau sa creada ca e una si din aceasta cauza sufletul se indreapta catre stricacios si mai stricacios si merge spre stricaciune (prin cadere in pacat) asa cum se intampla cu trupul pamantesc si aceasta nu pentru ca e una cu trupul ci pentru ca pacatul il mananca si il degradeaza . Insa cand constientizeaza ca sufletul e una si trupul e alta, atunci isi indreapta sufletul catre nestricaciune (prin nevointa) si tinde si el sa devina mai bun, si mai virtuos, sa devina asa cum Hristos l-a invatat: desavarsit.

De asemenea omul tinde sa inteleaga viu doar prin prisma vietii pamantesti ca atat poate sa inteleaga. Insa asta nu inseamna ca intelegerea lui este desavarsita, uneori poate sa fie de-a dreptul complet gresita.

Uneori sunt lucruri care depasesc firea noastra prin prisma intelegerii. Asta nu demonstreaza ca totul se limiteaza la intelegerea noastra doar pentru ca noi oamenii suntem limitati in intelegerea lucrurilor mai presus de fire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:56:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.