![]() |
Citat:
|
Citat:
Insa in momentul in care te-ai rupt de Biserica Ortodoxa, vietuind si facand prozeliti - in conceptia mea inselandu-i - problema devine pentru mine foarte grava. Daca tu iti permiti sa glumesti pe seama acesteia si sa ne spui si noua, ortodocsilor, ca a fost "doar o gluma" imaginea mea despre tine devine una foarte plastica si poate fi regasita in Biblie; si anume aceea a unui catel care a inghitit o galusca pe nerasuflate, i s-a facut rau, s-a intors in curtea ortodoxiei si a vomitat-o, mandru ca galusca aceea a fost a lui, dupa care incepe s-o reingurgiteze. Daca te-ai rupt de Biserica Ortodoxa, ce legaturi hlizite cu Biserica Ortodoxa iti mai poti permite? Iar faptul ca ti le permiti denota seriozitatea cu care ai abordat ruptura de Biserica! Problema e ca plecarea ta nu este lipsita de efecte. De aceste efecte asupra noastra, a ortodocsilor incerc eu sa ma feresc. Si inca ceva: si eu am defecte, dar unele din ele sunt foarte greu de indepartat, insa cel putin imi dau seama de ele, le constientizez. |
Citat:
Nu a existat nicio plecare, nu am venit in BP plecand din BO, ci din alta parte; sunt doar presupunerile voastre pe care nu mai vreau sa le discut. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Când "operezi" cu lanțul și cu "postul" aplicat forțat altuia, întotdeauna ai asemenea succese terapeutice. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
"osutafaraunu", in afara de teorie, ce mai faceti la adventisti? poti sa ne spui cand ai vazut ultima exorcizare?
|
Citat:
-se vand carti (adventistii au ambitia de a raspandi cartile EGW in asa fel incat toti sa afle "adevarul"... in urma cu cativa ani era la moda asa numita campani "cartea anului", nu mai stiu ce politica mai au acum) -se dau lectii de gatit -se fac actiuni umanitare -se fac emisiuni TV si radio -se posteaza predici pe internet -se fac tabere pentru copii -se fac tratamente in spitale si centre de tratament adventiste -se fac vizite in penintenciare -uneori, dupa dezastre, se reconstruiesc case -se pune foarte mult accent pe initiativa tinerilor si de aici rezulta o diversitate de activitati -SE SOCIALIZEAZA (biserica e locul preferat de adventisti pentru a socializa... uneori se mai intalnesc si mananca impreuna... partea asta chiar imi place) -etc. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
cu niste zambete fortate vor sa atraga sufletele inocente. |
Citat:
|
Citat:
cel putin asta observ la penticostali...hmmm.... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
E putin probabil sa existe capuse in biserica adventista... |
Citat:
De ce nu recunosti ca gluma ta a fost proasta? E asa de greu? Atitudinea mea directa este un efect al atitudinii voastre sectare, directe, inselatoare, si deseori nesimtite - daca vrei sa te convingi nu trebuie decat sa cauti inapoi pe forum la balele scurse de 666. Cand am inceput sa scriu pe acest forum ortodox - am mai scris si pe un forum sambetist, dar am stiut ca sunt un invitat acolo, nu sunt acasa, ca urmare mi-am stiut lungul nasului - vei putea vedea ca nu asta a fost atitudinea mea de la inceput. Dar cu voi nu se poate discuta altfel. Eu unul m-am saturat sa tot faceti pe desteptii si sa ne tratati de sus ca si cand voi ati scris Scriptura. |
Citat:
|
Citat:
calugarii postesc tot timpul, nu mananca carne decat de peste si fac si post negru inainte de astfel de lucrari sfinte, unde nu are voie oricine sa intre ! adventistii stau picior peste picior si asculta niste predici rasuflate, uitandu-se la ceas din minut in minut, dorind sa iasa mai repede din casa de rugaciune. ia consultati aici lista aceasta: http://www.manastiri-ortodoxe.ro/ind...anastire=Sibiu faceti o vizita, mergeti cu incredere, daca vreti sa-L cunoasteti pe Hristos. |
Citat:
Dar pariez ca nu vei fi nici acum multumit si vei gasi alt nod in papura. Sincer, as vrea sa te vad multumit, dar nu stiu cum sa fac. Ma depaseste. Am retinut insa ideea ca pe un forum sambetist nu iti permiti sa te comporti ca la tine acasa. Eu prefer insa sa te vad asa; macar esti tu insuti. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
v-ati decis? puteti sa va uitati pe harta sa vedeti care e mai aproape ! indrazniti, nu va temeti ! promit sa nu va spun pastorului....:9: , mergeti, chiar si din curiozitate...ceva imi spune ca Domnul va lucra la inima dumneavoastra si veti sesiza niste diferente.... |
Citat:
Mi-e dor dupa o discutie duhovniceasca, dar slabe sanse cu voi. Cinismul si ironia au devenit a 2-a voastra natura. Din pacate! Haide ca incepi sa fi tu insuti, in sfarsit! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Unde este Duhul Sfant gasim roada Duhului: dragostea, pacea, indelunga rabdare, facerea de bine, blandetea, infranarea poftelor, etc (Galateni 5:22-23). Acestea sunt roadele dupa care se cunoaste daca suntem calauziti de Duhul sau de firea pamanteasca. |
Citat:
|
Citat:
Astora si daca s-ar scula Cineva din morti si tot n-ar crede ca sunt pe calea ce duce spre iad. |
Citat:
nu e suficient sa ne luam numai dupa roade, deoarece pot fi foarte usor contrafacute....insa harul il gasiti in cadrul Bisericii Ortodoxe, pentru ca preotii nostri au autoritate sa scoata demoni si sa vindece, prin rugaciuni, veniti si vedeti ! dragoste, pace, blandete dar...nu numai! ci si lucrari mari de putere ! |
Citat:
|
Citat:
Acolo unde este betie, curvie, minciuna, etc., nu poate fi vorba de lucrarea Duhului Sfant. Spectacole de genul exorcizari sau vindecari miraculoase pot avea ca sursa amagirea celui rau. Dar un caracter schimbat pentru Imparatia lui Dumnezeu, este o lucrare a Duhului Sfant (cu siguranta). P.S. De unde ma cunoasteti? |
Citat:
Pacatosii nu au nevoie de Duhul Sfant? |
Citat:
Citat:
|
Apropo de duhul sfant; in ziua cincizecimi toti l-au vazut. De ce in zilele noastre nu il mai vedem pogorand-use sub forma de foc ?
|
Citat:
"Acolo unde este betie, curvie, minciuna, etc., nu poate fi vorba de lucrarea Duhului Sfant. Spectacole de genul exorcizari sau vindecari miraculoase pot avea ca sursa amagirea celui rau. Dar un caracter schimbat pentru Imparatia lui Dumnezeu, este o lucrare a Duhului Sfant (cu siguranta)." Va redau mai jos "spectacolul" exorcizarii a 2 demonizati din tinutul Gadarei: "28.Si trecând El dincolo, în ținutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizați ieșind din morminte și atât de înfricoșători încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea. 29.Și iată că ei strigau, zicând: „Ce este nouă și Ție, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Venit-ai aici mai înainte de vreme ca să ne chinuiești?“ Matei 8. Cum vi se pare acest "spectacol"? Sau reformulez: va considerati un simplu spectator al acestui "spectacol"? Vedeti Dvoastra., si eu sustin ca cel mai mare miracol este intoarcerea la Dumnezeu a omului pacatos, dar cum puteau oare sa se intoarca la Dumnezeu acesti 2 demonizati? Mai aveau ei stapanire asupra propriei lor vointe pentrru a face acest pas? Insa conform afirmatiilor Dvoastre., citez: "Acolo unde este betie, curvie, minciuna, etc., nu poate fi vorba de lucrarea Duhului Sfant", Dvoastra, ii condamnati pe acesti oameni la moarte. Dvoastra.sectarii aveti convingerea ca daca un betiv s-a "botezat" la voi, gata, a terminat cu betia si s-a infaptuit o minune. Ceea ce Cornel tot incearca sa va sugereze este ca un indracit nu va putea fi vindecat la voi NICIODATA. Va simtiti neputinta sau nu? |
Citat:
Ce s-a aratat in ziua Cincizecimii este doar o manifestare vazuta a Duhului Sfant. De ce crezi ca s-a aratat in "limbi de foc"? |
Citat:
"Și era atunci la Ierusalim sărbătoarea înnoirii templului și era iarnă. Iar Iisus umbla prin templu, în pridvorul lui Solomon" (Ioan 10:22-23) Era acesta sarbatoare poruncita de Dumnezeu? NU! Participase la ea Hristos? DA! O combatuse public ca nu era poruncita de Dumnezeu, deci o sarbatoare ce tinea de traditia evreiasca? NU! Asta arata ca Hristos era de acord cu acesta sarbatoare ce TINEA de TRADITIA iudaica Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Or fi sunând altfel însă sunt doar niște versiuni confesionale, respectiv ortoxe (Sinodala, Nitzulescu și chiar și Cornilescu la data traducerii). Nu compara o versiune confesională cu textul original, ori mă rog... mult mai apropiată de original (sec.V). si ai vrea sa ma iau dupa versiunea Nitulescu caci de...ar fi mai buna? [quote]Nu era, însă iudei erau răspândiți în totă lumea elenistică (o demonstrează sinagogile prezente în multe din orașele grecești); și apoi, ce crezi că au păzit apostolii? Nu pentru evanghelizare au străbătut cetățile neamurilor?[quote] asa si? Arata asta ca locuitorii acelor cetati trebuiau sa cunoasca obiceiurile evreilor? Poate nu stii, dar evreii erau (sunt si acum) reticenti cu strainii, mai ales cand vine vorba de religia lor Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
http://imageshack.us/a/img804/6748/e...xvaticanus.jpg Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De Mantuitorul Hristos te apropii prin Jertfa Sa care sfinteste, mai precis prin Sf.Liturghie si prin Sf.Taine. Apropierea Domnului Hristos de oameni nu se face in spiritul unei mici suete de sambata seara, ci in urma Jertfei Sale; si numai asa prin semnele patimilor Sale un om credincios Il va recunoaste pe Hristos, asa cum si Sf.Ap.Toma L-a recunoscut. E absurd ca numai intr-o anumita zi Domnul Se coboara pentru partasia cu oamenii!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:10:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.