Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

centesimusoctavus 17.03.2013 14:45:00

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510451)
Am scos-o din doctrina oficiala a cultului adventist de ziua a 7-a.
Va scuz, poate nu sunteti familiarizat cu ea.

Mă îndoiesc (până la rupere) :24:

ioanna 17.03.2013 14:47:48

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510453)
Mă îndoiesc (până la rupere) :24:

In opinia cultului adventist de ziua a 7-a, timp de 1000 de ani, divinitatea se justifica in fata oamenilor, pentru ca acestia sa nu aiba indoieli privind justetea actelor sale.

Extras din doctrinele fundamentale ale AZ7:

Citat:

Imaginează-ți că te afli în cer și constați că cineva pe care-l iubești și despre care te așteptai să fie acolo, în mod sigur, nu este. Un astfel de caz te-ar face să pui la îndoială dreptatea lui Dumnezeu și acest fel de îndoială stă chiar la baza păcatului. Pentru a înlătura pentru totdeauna orice ocazie pentru astfel de îndoieli - și a se asigura că păcatul nu se va mai ridica niciodată - Dumnezeu dă răspuns acestor întrebări în timpul fazei de re- examinare a judecății mileniale. http://www.adventist.ro/index/convin...pacatului.html

celestial_pottery 17.03.2013 14:50:11

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510452)
A ucis balaurul. Iar cronicarul adventist din acele timpuri a scris : Aceasta este prima fiara descrisa in cartea lui Daniel si Apocalipsa ! Acusica incepe mia de ani.:71:

=))
Tare de tot, coleg iuliu46. Slava Domnului ca pe vremea aceea de aur nu erau sectanti sambetisti.

centesimusoctavus 17.03.2013 14:51:01

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510454)
In opinia cultului adventist de ziua a 7-a, timp de 1000 de ani, divinitatea se justifica in fata oamenilor, pentru ca acestia sa nu aiba indoieli privind justetea actelor sale.

Extras din doctrinele fundamentale ale AZ7:

Acolo nu scrie nimic de "munca de lămurire"... Anyway, oricum nu vă pot lămuri acuma și nici nu mai are importanță...

celestial_pottery 17.03.2013 14:52:48

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510456)
Acolo nu scrie nimic de "munca de lămurire"... Anyway, oricum nu vă pot lămuri acuma și nici nu mai are importanță...

Din seria "trucuri retorice helenuaitiste": disimularea, numita popular "dat la intors".

centesimusoctavus 17.03.2013 14:55:04

Hai s-o dăm la-ntors și să vedem dom'le de ce totuși pleacă oamenii din Bisericile istorice...

ioanna 17.03.2013 14:55:04

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510456)

Doctrina adventista e explicita in privinta lamuririi oamenilor de catre Dumnezeu."Pentru a înlătura pentru totdeauna orice ocazie pentru astfel de îndoieli - și a se asigura că păcatul nu se va mai ridica niciodată - Dumnezeu dă răspuns acestor întrebări în timpul fazei de re- examinare a judecății mileniale" ; nu e cazul sa mai adaugati nimic.

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 510457)
Din seria "trucuri retorice helenuaitiste": disimularea, numita popular "dat la intors".

Elenuta, printr-un discurs agresiv, a reusit sa rupa o parte dintre oameni de BC. Cine ar mai sta sub paza "antihristului"? :71: Prin speculatii poti manipula pe unii sa plece din bisericile istorice,nu?

iuliu46 17.03.2013 14:58:50

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 510457)

Totusi e bine de vazut ca nu vor imparati 1000 de ani ci 1000 de ani il vor intreba pe Dumnezeu unde e Maricica.:4:

ioanna 17.03.2013 15:02:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510460)
Totusi e bine de vazut ca nu vor imparati 1000 de ani ci 1000 de ani il vor intreba pe Dumnezeu unde e Maricica.:4:

Mi-a placut inceputul:"Imaginează-ți că te afli în cer și constați că cineva pe care-l iubești și despre care te așteptai să fie acolo, în mod sigur, nu este." Oare cum isi imagineaza adeptii lui Hellen "cerul"? :4:

centesimusoctavus 17.03.2013 15:02:22

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510459)
Prin speculatii poti manipula pe unii sa plece din bisericile istorice,nu?

La fel cum [mult mai simplu] îi poți înregimenta când nu au discernământul maturității.

ioanna 17.03.2013 15:05:26

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510462)
La fel cum [mult mai simplu] îi poți înregimenta când nu au discernământul maturității.

Nu inregimentarea lor prematura e cauza pentru care lupii rapitori bat pe la usi.
Ei cred in profetul lor adventist, care i-a asigurat ca papalitatea e antrihristul (asa a interpretat ea Biblia), deci e de datoria lor sa lupte impotriva ei, sa rupa oamenii din BC.

centesimusoctavus 17.03.2013 15:08:27

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510463)
Nu inregimentarea lor prematura e cauza pentru care lupii rapitori bat pe la usi.

Lupii răpitori de regulă nu "bat pe la uși". Ei intră cu forța. În staul și în conștiință.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510463)
sa rupa oamenii din BC.

Am trăit [și s-a meritat] s-o vedem și pe asta... ioanna d'Arc -campioana Bisericii Catolice!

ioanna 17.03.2013 15:09:34

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510464)
Lupii răpitori de regulă nu "bat pe la uși". Ei intră cu forța. În staul și în conștiință.

Nu intra cu forta, e suficient sa-l prinda pe un om intr-un moment vulnerabil si "hac" l-au inhatat :)

centesimusoctavus 17.03.2013 15:14:42

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510465)
Nu intra cu forta, e suficient sa-l prinda pe un om intr-un moment vulnerabil si "hac" l-au inhatat :)

Momentul de maximă vulnerabilitate e când omul nici nu-și dă seama că e înregimentat...
Iar apoi, după zeci de ani umblă să obțină certificatul de dez-botezare...

ioanna 17.03.2013 15:15:40

Citat:

Am trăit [și s-a meritat] s-o vedem și pe asta... ioanna d'Arc -campioana Bisericii Catolice!

Eu imi doresc ca catolicii sa revina la ortodoxia credintei, sa intram in comuniune cu ei, nu imi doresc ca ei sa paraseasca BC. Lupii rapitori ce bat pe la usi militeaza pentru inregimentarea in cadrul cultului lor, ii rup de biserica lor.

centesimusoctavus 17.03.2013 15:17:42

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510468)
Eu imi doresc ca catolicii sa revina la ortodoxia credintei

Cu toată naivitatea acestei dorințe cacofonice, se pare că va fi taman pe dos... Pardon de expresie!

ioanna 17.03.2013 15:21:19

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510469)
Cu toată naivitatea acestei dorințe cacofonice, se pare că va fi taman pe dos... Pardon de expresie!

In acest caz, ma astept la o intensificare a activitatii lupilor rapitori, doar nu ne-or lasa sa intram in "imperiul antihristului" in detrimentul "imperiului lui White" :)

centesimusoctavus 17.03.2013 15:22:53

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510470)
In acest caz, ma astept la o intensificare a activitatii lupilor rapitori, doar nu ne-or lasa sa intram in "imperiul antihristului" :)

Nu știu... om trăi și-om vedea...
Adică dumneavoastră, că eu nu mai am multe zile de trăit [doar până ce apare admin-ul].:3:

ioanna 17.03.2013 15:25:40

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510469)
se pare că va fi taman pe dos...

Nu cred, dar cu siguranta se vor agita apele. Citeam ca patriarhul Bartolomeu va participa la intronizarea Papei (sau cum se spune).

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510471)
Nu știu... om trăi și-om vedea...
Adică dumneavoastră, că eu nu mai am multe zile de trăit [doar până ce apare admin-ul].:3:

sunteti nemuritor, reveniti de fiecare data :71:

centesimusoctavus 17.03.2013 15:32:29

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510472)
Nu cred, dar cu siguranta se vor agita apele. Citeam ca patriarhul Bartolomeu va participa la intronizarea Papei (sau cum se spune).

Toată simpatia pentru colegii noștri catolici, dar și eu am același simțământ; simțământ ce nu l-am avut deloc la investirea vechiului papă. Cred că lucrurile se vor precipita într-o succesiune aproape imposibil de urmărit... și acum nu vorbesc doar de scena religioasă...

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510472)
sunteti nemuritor, reveniti de fiecare data :71:

Mulțumesc pentru compliment :3:

DragosP 17.03.2013 15:42:00

Psihiatrii și-ar da și doctoratul cu tine.

antoniap 17.03.2013 16:14:24

Pentru ce pleaca oamenii din bisericile istorice? Din acelasi motiv pentru care in primele veacuri crestinii erau ucisi. Credinta in zei nu le punea probleme de constiinta. Exista cate un zeu pentru fiecare patima. Omul facea pacate, omora crestini si credea ca aduce ofranda zeilor!

Ne intoarcem de unde am plecat! Din moment ce omul modern preocupat de cele materiale Îl neaga, Îl subestimeaza pe Dumnezeu sau chiar il batjocoreste, e clar ca ii face loc celuilalt stăpan mai intelegator, mai putin exigent, ca sa nu-i creeze probleme de constiinta.

stefan florin 17.03.2013 16:36:27

Citat:

te contrazici singur amice. In constiinta cuiva nu poti sa intrii cu forta...si sa faci "pui". Stii tu la ce ma refer!

beniamin777 17.03.2013 17:17:57

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 510478)
Pentru ce pleaca oamenii din bisericile istorice? Din acelasi motiv pentru care in primele veacuri crestinii erau ucisi. Credinta in zei nu le punea probleme de constiinta. Exista cate un zeu pentru fiecare patima. Omul facea pacate, omora crestini si credea ca aduce ofranda zeilor!

Ne intoarcem de unde am plecat! Din moment ce omul modern preocupat de cele materiale Îl neaga, Îl subestimeaza pe Dumnezeu sau chiar il batjocoreste, e clar ca ii face loc celuilalt stăpan mai intelegator, mai putin exigent, ca sa nu-i creeze probleme de constiinta.

Vedeti lucrurile pe dos. La fel ca si in primele secole, mutarea se facea de la paganism (inchinarea la zeitati) catre crestinism. Si nu le era deloc comod celor ce faceau aceasta trecere.

La fel si-n zilele noastre. Nu-ti este prea cald cand treci de la o biserica istorica la una protestanta sau neoprotestanta, mai ales la noi. Va spun din proprie experienta.

centesimusoctavus 17.03.2013 17:26:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510483)
te contrazici singur amice. In constiinta cuiva nu poti sa intrii cu forta...si sa faci "pui". Stii tu la ce ma refer!

Dar de "manipulare" ai auzit? Sau de "spălarea creierului"? Știu că există această idee preconcepută că aceste forțări ale conștiinței ar exista doar la "secte". Ele pot fi întâlnite oriunde unde se încalcă principiul divin al liberului arbitru.

antoniap 17.03.2013 17:46:19

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510493)
Vedeti lucrurile pe dos. La fel ca si in primele secole, mutarea se facea de la paganism (inchinarea la zeitati) catre crestinism. Si nu le era deloc comod celor ce faceau aceasta trecere.

La fel si-n zilele noastre. Nu-ti este prea cald cand treci de la o biserica istorica la una protestanta sau neoprotestanta, mai ales la noi. Va spun din proprie experienta.

Problema este destul de complexa. Nu avem rabdare, cel rau nu stie cum sa mai semene sminteala pentru a-si atinge scopurile. Dreapta credinta, daca este respectata ca la carte, este sfintitoare. Biserica ortodoxa este daramata din afara si din interior, datorita slabei noastre credinte si nevrednciei noastre. Cei care vor cauta mantuirea cu adevarat vor pretui in veci Ortodoxia.

Numai cei caldicei pot sa plece din biserica ortodoxa. Cei cu o credinta fierbinte nu vor pleca sub nicio forma, indiferent ce li s-ar promite sau ce li se va oferi in alta parte.

beniamin777 17.03.2013 18:45:11

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 510505)
Numai cei caldicei pot sa plece din biserica ortodoxa. Cei cu o credinta fierbinte nu vor pleca sub nicio forma, indiferent ce li s-ar promite sau ce li se va oferi in alta parte.

Alta intelegere pe dos. Biserica neoprotestanta la care am trecut nu mi-a promis absolut nimic. Dimpotriva, m-a pus in fata unor dificultati, pe care nu le aveam in biserica istorica. Mi-ar fi fost mult mai comod sa raman unde eram. Am decis, totusi, sa aleg ce era conform cu Sfanta Scriptura, nu ce era mai comod. In plus, nu am fost ademenit cu nimic. Chiar a fost amanata primirea mea in randul membrilor.Trecusera doar vreo 3 luni de cand frecventam biserica neoprotestanta iar conducerea bisericii voia sa treaca mai mult timp, pentru ca eu sa fiu sigur daca vreau sa fac schimbarea. Nu se grabeau sa racoleze. Voiau oameni care sunt convinsi ca ceea ce fac este bine.

ioanna 17.03.2013 19:01:39

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 510505)
Cei cu o credinta fierbinte nu vor pleca sub nicio forma, indiferent ce li s-ar promite sau ce li se va oferi in alta parte.

Asa este, isi duc crucea pana la capat, oricat de greu le este si oricate nedreptati vad, nu pleaca in alta parte sau, mai grav, nu pleaca si se reintoarc sa "dea sfaturi" de peste gard, cum fac unii neofiti np. "Lumina" ar fi fost daca ar fi ramas alaturi de fratii lor, corijandu-i, nu intorcandu-se sub forma de lupi rapitori si tragandu-i de maneca: pleaca din Biserica, arunca-ti icoana din casa, nu-ti mai face cruce, etc. etc.... hai la gruparea mea ca ea e ramasita aia mai adevarata decat altele.

beniamin777 17.03.2013 19:10:06

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510530)
Asa este, isi duc crucea pana la capat, oricat de greu le este si oricate nedreptati vad, nu pleaca in alta parte sau, mai grav, nu pleaca si se reintoarc sa "dea sfaturi" de peste gard, cum fac unii neofiti np.

Considerati ca un om care cauta si cerceteaza, apoi este gata sa suporte oprobiul celor din jur, poate fi numit caldicel? Nu este mai caldicel sa stai in banca fara sa te preocupe adevarul?

ioanna 17.03.2013 19:12:21

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510533)
Considerati ca un om care cauta si cerceteaza, apoi este gata sa suporte oprobiul celor din jur, poate fi numit caldicel? Nu este mai caldicel sa stai in banca fara sa te preocupe adevarul?

Consider ca un om care se complace la adapostul credintei sale si nu o aprofundeaza, precum si un om care creceteaza strict punctul de vedere al unui cult (cult ales prin prisma faptului ca cel care i-a batut la usa s-a nimerit sa fie adeptul acelui cult) sunt la fel de caldicei. Sa-l preocupe adevarul dupa ce-si cerceteaza propria credinta in care a fost crescut si dupa altele, nu sa inghita toate interpretarile "evanghelizatorului" stradal.

stefan florin 17.03.2013 19:12:22

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510523)
Alta intelegere pe dos. Biserica neoprotestanta la care am trecut nu mi-a promis absolut nimic. Dimpotriva, m-a pus in fata unor dificultati, pe care nu le aveam in biserica istorica. Mi-ar fi fost mult mai comod sa raman unde eram. Am decis, totusi, sa aleg ce era conform cu Sfanta Scriptura, nu ce era mai comod. In plus, nu am fost ademenit cu nimic. Chiar a fost amanata primirea mea in randul membrilor.Trecusera doar vreo 3 luni de cand frecventam biserica neoprotestanta iar conducerea bisericii voia sa treaca mai mult timp, pentru ca eu sa fiu sigur daca vreau sa fac schimbarea. Nu se grabeau sa racoleze. Voiau oameni care sunt convinsi ca ceea ce fac este bine.

da, da , da...parca ii aud pe fratii tai vitregi: martorii lui iehova

Dumitru73 17.03.2013 19:13:03

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510523)
Am decis, totusi, sa aleg ce era conform cu Sfanta Scriptura, nu ce era mai comod. ...
Nu se grabeau sa racoleze. Voiau oameni care sunt convinsi ca ceea ce fac este bine.

adică cum să alegi? ce este conform cu Scriptura?

nu se grabeau ... poate te cercetau. poate voiau ca EI să se convingă de devotiunea ta.

centesimusoctavus 17.03.2013 19:17:04

Citat:

cum fac unii neofiti np.

La cine faceți referire, numindu-i "neofiți", dacă nu vă supărați?

Citat:

"Lumina" ar fi fost daca ar fi ramas alaturi de fratii lor, corijandu-i

De la Luther încoace, se tot încearcă metoda aceasta și de fiecare dată se lasă cu excomunicare... O slabă idee vă puteți face cu ceea ce se întâmplă cu noi aici, la modul virtual. Imaginați-vă cum ar fi fost ca discuțiile acestea să aibă loc în sânul Bisericii Ortodoxe!

ioanna 17.03.2013 19:18:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510535)
da, da , da...parca ii aud pe fratii tai vitregi: martorii lui iehova

Daca unii aleg sa paraseasca Biserica pentru ca s-au regasit in alta parte, sa le fie de bine, ei raspund in fata Domnului, dar sa nu vina cu "sfaturi"; sa recunoasca incapacitatea lor de a intelege Ortodoxia si sa-si vada de drumul pe care l-au ales, sa ne lase in pace. Din pacate, unii-s ca scaiul.

centesimusoctavus 17.03.2013 19:20:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510540)
Daca a ales sa paraseasca Biserica pentru ca s-au regasit in alta parte, sa le fie de bine, ei raspund in fata Domnului, dar sa nu-mi vina cu "sfaturi"; sa recunoasca incapacitatea lor de a intelege Ortodoxia si sa-si vada de drumul pe care l-au ales.

Care e datoria supremă a omului? Să "înțeleagă Ortodoxia", ori să înțeleagă ce cere Dumnezeu de la el?

ioanna 17.03.2013 19:21:42

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510541)
Care e datoria supremă a omului? Să "înțeleagă Ortodoxia", ori să înțeleagă ce cere Dumnezeu de la el?

Ortodoxia e ceea ce cere Dumnezeu de la el, adica dreapta credinta.

beniamin777 17.03.2013 19:22:14

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 510536)
adică cum să alegi? ce este conform cu Scriptura?

nu se grabeau ... poate te cercetau. poate voiau ca EI să se convingă de devotiunea ta.

Cautam o biserica a carei invataturi (doctrina) sa fie cat mai aproape de Sfanta Scriptura. Am gasit-o si am ales sa raman in aceasta biserica.

De ce nu se grabeau? Sunt reale si motivele expuse de dvs. Nu puteau primi in biserica un om care sovaia, care nu era sigur de ceea ce crede. De aceea, mai intai erau prezentate, in detaliu si explicit, punctele de doctrina ale bisericii, pentru ca omul sa stie in ce se baga.

centesimusoctavus 17.03.2013 19:23:17

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510542)
Ortodoxia e ceea ce cere Dumnezeu de la el, adica dreapta credinta.

Aceasta e o axiomă, dar oare așa scrie în Scriptură? Ori a scris Dumnezeu asta pe cer cu litere de foc?

stefan florin 17.03.2013 19:25:18

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510545)
Aceasta e o axiomă, dar oare așa scrie în Scriptură? Ori a scris Dumnezeu asta pe cer cu litere de foc?

si invatatura vostra primita de la tanti Lenuta e mai aproape de Biblie?

Dumitru73 17.03.2013 19:25:56

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510543)
Cautam o biserica a carei invataturi (doctrina) sa fie cat mai aproape de Sfanta Scriptura. Am gasit-o si am ales sa raman in aceasta biserica.

care erau acele invataturi?
ai studii teologice?
de câte ori ai citit Biblia cap-coada?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:52:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.