![]() |
Păi el nu e aglutinat. E acrestinat.
|
Citat:
Aici vorbim doar de mantuire care inseamna sa nu ajungi in Iad dar e mai mult decat sa nu ajungi in Iad - paradoxal, nu? Deci daca iti propui doar sa ratezi Iadul la mustata, cam risti sa cazi in el.. |
Citat:
|
Pff... Eu nici nu-mi propun să ratez Iadul - că nu prea mă văd în stare să-l evit -, vreau doar să trăiesc ca și când aș merita Raiul. :(
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu știu că nu pot, mereu o dau în gropi. Bine, nici nu deznădăjduiesc, esențială e lupta, nu biruința. Iar dacă moartea mă va prinde luptând cu răul din mine, în ochii mei voi fi câștigat. Și mi-e arhisuficient, indiferent ce mă așteaptă dincolo. |
Citat:
Protestanții însă, probabil, au putin mai multa dreptate. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si amandoi stim ca nu ai :) Citat:
Sau tu esti din aia care crezi ca tiparul a scos si cate un teolog pentru fiecare Biblie tiparita :) Si stii care e "paradoxul"? Ca acum avem mai putini analfabeti si mai multe Biblii tiparite ca niciodata, iar numarul de credinciosi a scazut in raport invers fata de cum te-ai astepta prin "popularizarea" Bibliei. Si ce afacera facura astia ca dadura ghiocul si ghicitul in palma pe vorbirea in limbi "ingeresti". As zice ca primele erau ocupatii mai decente, asta din urma e genul de trucuri la care si un copil se prinde in secunda 2 de jmecherie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu când am zis că ai personalități multiple...
|
Cand ai nevoie sa-ti dai singur dreptate in felul asta esti intr-un serios impas :)
|
Citat:
Nope, sunt oameni diferiți. Dacă nu mă crezi, uită-te la exprimare. suslik n-ar fi zis în viața lui că "Puric e un mistic al romantismului". Nici măcar ironic, mai bine crăpa. |
Citat:
|
Citat:
Doar vocalitatea unuia dintre noi e mai mare. Stim amandoi ca, istoric vorbind, toti oamenii au aparut din Adam si Eva. Chiar daca unu-i african, unu-i american si altul e european. Faptul ca, intr-o anumita perioada de timp au fost indivizi care credeau ca africanii NU sunt oameni, nu invalideaza adevarul. Tot la fel, TOATE confesiunile crestine provin, istoric vorbind, din Biserica Primara. Din punct de vedere istoric, TOATE au aceeasi radacina. Chiar si cele care s-au indepartat semnificativ de invatatura lui Hristos. Chiar si cele eretice. TOATE. Din punct de vedere teologic, da, se poate spune ca unele sunt corecte doctrinar si altele eretice, dar din punct de vedere istoric? Si arienii si monofizitii si toti crestinii veritabili dar si toti ereticii primelor secole au provenit din Biserica Primara. La fel si ortodocsii si catolicii care s-au despartit in secolul al zecelea cat si catolicii si protestantii care s-au separat in secolul al cincisprezecelea. La un moment dat in istorie, o parte semnificativa a Bisericii Catolice a infaptuit niste schimbari si a ajuns sa fie numita Biserica Protestanta. Dar acest segment al Bisericii Catolice, care astazi poarta numele de Biserica Protestanta, are exact aceeasi istoricitate cu cea care s-a numit in continuare Biserica Catolica. Si sper ca nu vrei sa spui ca, istoric vorbind, Biserica Catolica provine din altceva decat Biserica Primara. Ca, printr-un artificiu sau altul, fiecare confesiune pretinde ca e unica mostenitoare a Bisericii primare, astea sunt "argumente" valabile EXCLUSIV pentru membrii ei. Nimeni altcineva nu le crede. Citat:
Dar as prefera sa tinem un pic mai sus stacheta polemicii. Unul din patru crestini vorbeste in alte limbi. Nu sunt toti niste tigani needucati si ticniti. |
Citat:
|
Citat:
Nu-s țigani. |
Citat:
|
Citat:
Si vei scoate intre 1.000 și 30.000 de lei. Amenda. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Vei putea da aceste explicatii la polutie.
P.S. Ar fi bine sa pregatesti si banii... |
Pace, fratilor!
Dragos, scuze, dar felul in care il incoltisesi, cu entuziasmul confesional ajuns pana aproape de vorbire porcoasa, pe PT, precum si ideea fixa ca am cica conturi multiple, ma enervara. Scuzele mele. PT, da-i pace; asa e ele, un mistocar neintrecut, dar tare in credinta lui, asa cum o intlege si stie sa o apere. Discutia asta interconfesionala se poate purta si far ainsulte, in plm. Deci: dreptatea este la mijloc, a propos de schimbul de replici intre Alin si Penti. Ortodocsii sunt fara idnoiala filonul originar si corect. Penti, fara suparare, dar gresesti: rasaritenii de dupa 1054 sunt ortodocsi si catolici, asa cum apusenii de dupa 1054 sunt ortodocsi si catolici. Parerea mea sincera este ca ambele Biserici, au, inca, energii divine in ritualuri, adica, spus popular, Har. Inca ceva: NP gresesc mult in ce priveste pe Maica Domnului. Exigenti mai destepti ca tot forumul asta, folosind doar Biblia, au demonstrat clar ca Ea merita precinstirea, si nu ca a zis Papa Alexandriei si Patriarh al Egiptului, Sf. Chiril cel Mare. Nu, motivul este antinomia intre Ea si Eva. Preasfanta vorbeste de cel mult patru ori in NT, si de fiecare data intr-un fel care este esenta smereniei si ascultarii. Eva isi vadeste imperfectiunea si propenesiunea catre entropie decizionala in ce face. Maica Domnului asuma tot ce vine de la Domnul: ""Fie mie dupa Cuvantul Tau". Eva da vina pe Serpent People (simbolizati de bietul sarpe). Cat priveste icoanele conform erminiei bizantine, ele sunt facute, cum demosntreaza John Keel si Brad Steiger, dupa modul in care au loc transmogrificarile Celor de Dincolo. Cu alte cuvinte, Domnul apare asa cum este in icoane, pentru ca ele sunt facute dupa aparitii, nu invers, chiar daca asa ar parea logic. La fel si in privinta hainelor episcopilor si tuturor sacerdotilor, adica ce numea Luther "fast", e de fapt o imagine de grandoare, care reproduce foarte palid grandoarea din Cer. No, asa se combate, prietenste si decent, o conceptie dogmatica considerata gresita, cum e cea protestanta in raport cu ortodoxia si catolicismul. Cea mia puternica arma de propovaduire este exemplul personal. Eu sunt un salbatic ecleiologic, dar voi, colegii ortodocsi-ca-la-carte, ar trebui sa aveti o abordare ca mierea din care a mancat Ionathan, fiul lui Saul, ca sa ii cuceriti pe fratii NP pentru credinta voastra. Cum ar zice colega Bucuriepedrum "oy vey!". Si pe buna dreptate. Si nu mai va/ne amenintam uni pe altii cu polutia. Bratul lung si cu gheare este al ceea ce Cheloo numeste superb in cantecul sau "Statu e tarfa cu care esti obligat sa te insori". Rezolvarea amiabila este cea mai buna. No, va urez pace, sau cum zic abrahamicii originari, "Shalom!". Un inchinator al lui Cristos si al lui Zeus, deopotriva. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
eu cred ca pt are ceva dreptate in treaba cu 1054, vezi ca a scris altceva, mai grav. nu poate fi crestineasca inchinarea si puparea moastelor, e imposibil. e un spectacol grotesc si pagan, dupa parerea mea. totul e luat din lumea laica, atat hainele preotilor cat si cadelnitele, patrafirele, etc. chiar si arhitectura bizantina e preluata de la cultele pagane, dar si de la cea administrativa, civila. |
Citat:
Faptul menținerii osemintelor în stare de nedescompunere este o arvună a învierii și a calității distincte pe care o dobândesc aceste trupuri. Înțelegerea acestor probleme ne-o sugerează chiar Vechiul Testament, prin acea întâmplare minunată când trupul unui mort, fiind aruncat peste osemintele proorocului Elisei, își redobândește viața (II Regi 13, 21), dovadă că virtuțile sufletești ale dreptului au animat și natura sa umană în forma ei materială, transfigurând-o. În acest sens, Sfântul Chiril al Ierusalimului scrie: „… Elisei a înviat doi oameni, pe unul pe când trăia (IV Regi 4, 20-35), iar pe altul după moartea lui (IV Regi 13, 21). Sursa: http://ziarullumina.ro/de-ce-cinstim...te--51148.html După cum ai citit, are fundament în VT. Deci argumentul cu păgânismul cade. |
Citat:
de fapt tu te caracterizezi chiar pe tine, in cazul tau este exact asa cum scrii, daca a zis sfantul cutare o chestie, gata, degeaba vin altii cu dovezi irefutabile, mint, ca asa a zis sfantul... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu nu m-am legat de datele istorice, ci ce faptul ca sfanta Pulcheria ar fi fost prima, dupa 400 de ani, care ar fi afirmat adevarul ortodox, iar aceasta invatatura a fost adoptata doar pentru ca a spus sfanta. |
Citat:
inceteaza. nu mai continua sa bati campii, habar n-ai care este istoria crestinismului, ai in cap numai si numai pareri 'sfinte' si manipulari institutionale. limiteaza-te la chestiuni ce tin de teologie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
in chestiuni ce tin de persoana mea, de convingeri personale, ceea ce eu numesc discutie libera, imi permit sa fiu chiar asa, liber in discutie. in ceea ce te priveste istoria crestinismului si crestinismul inseamna acelasi lucru. ti-am mai spus odata, ca lancaster ;) , crestinismul s-a transformat neincetat, a fost si inca este o evolutie, daca as fi rau as incepe cu petre, iacob si saul si v-as da o tema pentru 10 ani, altii mult mai destepti decat noi s-au chinuit vreo mie si tot nu i-au dat de capat... dar nu am s-o fac, de ce? pai ti-am zis mai sus, nu e ceva sigur. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:37:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.