![]() |
Apoi, du-te la Efes, să vezi că vorbirea aceea în limbi era însoțită de prorocie.
Fapte 19:6: “Când și-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei și vorbeau în alte limbi și prooroceau”. La penticostali doar spun niște cuvinte necunoscute, fără să prorocească. Nu ai de unde să ști ce duh este. Dar toți sunt declarați botezati cu Duhul sfânt. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oamenii de buna credinta s-au lamurit si cine esti tu si cine sunt eu. Nu e cazul sa ne atacam. Nu foloseste nimanui si nu convinge pe nimeni. Postarile noastre, ceea ce spunem si felul in care o spunem, vorbesc suficient desprte noi. Citat:
Nu ai nici macar un singur exemplu de denaturare. Citat:
Citat:
Eu nu am nevoie de vreo autoritate care sa-mi confirme ceea ce spune clar in Biblie. Tu cauti asa ceva. Pentru mine e suficient ca o spune Dumnezeu in Cuvantul Sau. Citat:
Ea spune ca evreii trebuiau sa faca de cunoscut minunile Domnului pentru ca toate popoarele sa laude Numele Lui. Citat:
Importanta este porunca Bibliei: - vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui! |
Citat:
Citat:
Citat:
Stii cine era prezent in casa lui Corneliu? In Cezareea? Nu erau decat romani si iudei. Latina si aramaica. Astea erau limbile pe care le intelegeau cei prezenti. Citat:
Cand este rugaciune, intelege Dumnezeu. Cand este mesaj, inteleg oamenii, prin darul talmacirii limbilor. Citat:
|
Nu stii nici Scriptura si nici puterea lui Dumnezeu.
Dar mai mult, de o nerusinare totala este refuzul EVIDENTEI FAPTELOR din fata ta; si cele istorice, si cele de astazi. Asta este nerusinarea maxima pe care a condamnat-o si Hristos. Citat:
Exista mai multe tipuri de comunicari: cerinta, multumire, cinstire, preacinstire (slavire), si altele. Comunicarea nu este de un singur sens asa cum il fortezi tu. Sensul primar al rugaciunii NU este de preamarire a lui Dumnezeu. Sensul primar este de COMUNIUNE CU DUMNEZEU, CU HARUL SAU. Rugaciunea ESTE O CALE, prin care omul intra in comuniune prin harul lui Dumnezeu cu EL, cu Creatorul. Evolutia rugaciunii: Rugaciunea trece de la vorbire in trup, la rugaciunea in Duh, in care mintea este trecuta intr-o stare de lumina, de contemplatie. Rugaciunea se trece de la vorbire, in care omul nu este complet atent si constient, la o stare de atentie a mintii, in care mintea urmareste, apoi la urmatoarea stare in ca si sufletul intelege si participa, pana la starea finala in care intreaga fiinta contempla si este cumva rapita si apropiata de Dumnezeu. Ori nu ai cum sa duci bolborosirea in inima. Bolborosirea inimii? Nu am auzit de asa ceva... Te aberezi la maxi, te faci de ras in continuu prin niste prostii care nu au sens, logica, explicatie normala si rationala, nu se leaga normal. Citat:
"Bolborosim", si doar Dumnezeu stie ce e acolo, pentru ca pe El il slavim. 1. Poti te rog sa-mi spui cand Dumnezeu v-a confirmat bolborosirea ca fiind vorbire cu El??? 2. Poti te rog sa-mi spui cand a raspuns Dumnezeu la vreo bolborosire a voastra? 3. Este o mare enigma ce zici tu aici: de 100 de ani, voi penticostalii bolborositi. Si nici unul dintre voi nu stie ce a zis... Te intreb si eu acum @PT: daca as zice "bal, bal bal, lalala, bal, la", si ti-as spune sa imi raspunzi, ce raspuns as primi de la tine??? Pentru ca exact acest lucru il spuneti voi lui Dumnezeu: balbal si lalala. |
@PT - bal, bal, lalala - tradu te rog si raspunde-mi, face parte din vocabularul penticostal.
Esti ridicol si jenant, om in toata firea sa nu-l duca putin mintea de prostia in care se scalda... sa faca spume la gura si sa spuna ca e normal.. |
Citat:
Doar ca nimeni din sala nu intelegea ceea ce se rugau ei. Pentru ca in incaperea in care Petru vorbea predica in aramaica, erau oameni care intelegeau limba, pentru ca, probabil traiau acolo de multa vreme. Asadar romanii care au inceput sa vorbeasca in alte limbi, NU vorbeau in aramaica, pentru ca atunci nu ar fi vorbit supranatural in alte limbi ci intr-o limba pe care o cunosteau. Insa ei se rugau in alte limbi, dupa cum le da Duhul sa vorbeasca. Si nimeni din acea camera nu intelegea ceea ce vorbeau ei. Nu avea cine sa inteleaga. Decat Dumnezeu, cel pe care ei Il laudau. Citat:
Citat:
Dar poti sa ma intrebi pe mine. Iar iti rapund cu drag. Citat:
Problema e ca tu nu stii cum era vorbirea in limbi in Scripturi. Pentru ca nu poti crede ceea ce citesti in Scripturi. Personal incep sa cred ca nu ai voie sa crezi ceea ce citesti in Scripturi ci ai voie sa crezi doar ceea ce iti interpreteaza un om cu autoritate bisericeasca. Poate gresesc, insa concluzia asta incep sa o trag. |
Citat:
Dar ce vrei sa zici, ca la botezul cu Duhul Sfant vorbirea in alte limbi trebuie sa fie insotita, obligatoriu, de prorocie? Citat:
Stii bine ca la penticostali exista prorocie. Multa prorocie. Aproape la fel de multa ca si vorbire in alte limbi insotita de talmacire. |
Citat:
1. "Nimeni nu intelegea" ceea ce se rugau. 2. Se rugau - deci aveau un limbaj articulat, recunoscut drept limbaj uman. 3. Se rugau - deci exista o comunicare reala, si exista UN SENS 4. Nimeni nu intelegea - aici este marea problema faptul ca nimeni nu intelegea poate fi cauzat : - de o limba omeneasca, insa care nu era inteleasa de cei prezenti - de un alt fel de vorbire, reala, de un limbaj, perceput CA LIMBAJ de cei de fata, poate ceresc, insa din nou, perceput ca limbaj, insa de neinteles. - sub nici o forma nu se poate extinde fortat sensul in punctul acesta la a presupune ca BOLBOROSEAU. ASTA ESTE FRACTURA TA DE LOGICA - EXTINDEREA FORTATA A OPTIUNII DE VORBIRE. Pe scurt: afara ploua, deci afara e noapte, asta e tipul tau de logica, extindere fortata a unui sens, prin "PRESUPUNERE SI ADAUGARE FORTATA". Presupui si ADAUGI FORTAT un nou sens. Iar acolo unde se poate presupune si adauga fortat trebuie sa revii pe contextul initial si sensul initial al darului: de comunicare intre oameni. |
Citat:
Citat:
Citat:
Si trebuie sa-l cauti in alta parte, NU la penticostali. |
Citat:
Si mormonii prorocesc, de fapt fii atent: toti prorocesc. Si voi sunteti la fel. Problema nu este a prorocirilor este a profetilor mincinosi... din astia, cu totii sunt mincinosi. |
Citat:
Omul se roaga intai pentru a intra in lumina lui Dumnezeu. Nu exista slavire a lui Dumnezeu cand tu esti ca porcul de murdar, este o ineptie. Intai este curatirea si apoi este slavirea. Dar evident, voi care sunteti mai curati decat soarele, si v-ati curatit sunteti direct in slava lui Dumnezeu. Oricum nu raspunzi si nu te intereseaza, selectezi ce iti convine si raspunzi la virgule, ocolind cu mare dexteritate adevarul care te condamna. |
Citat:
Insa in Biblie gasim multe cazuri in care, prin vorbire in alte limbi, oamenii comunica cu Dumnezeu. |
Citat:
Insa mai multe decat tine. Citat:
Citat:
Citat:
Insa ti-am demonstrat ca daca pui o singura intrebare, oricare ar fi ea, raspund promt, clar si concis. |
Citat:
Si catolicii prorocesc. Si protestantii prorocesc. Faptul ca exista prorocie falsa NU dovedeste ca nu ar exista si prorocie adevarata. P.S. Ce mai zice Rev. Kevin Annett? :1: . |
Citat:
|
Citat:
Dar eu ți-am prezentat ce s-a întâmplat în cazul EFES, invocat de dumneata. Citat:
În momentul botezului cu Duhul sfânt, penticostalii nu cer să existe și prorocie ci doar limbi. În cazul EFES a existat și prorocie care a fost înțeleasă și a zidit. |
Citat:
Fapte 10:46. Caci ii auzeau vorbind in limbi si MĂRIND PE DUMNEZEU. Atunci Petru a zis: 47. "Se poate opri apa ca sa nu fie botezati acestia care au primit Duhul Sfant ca si noi?" Această vorbire în limbi a fost înțeleasă, dovada este că apostolul scrie foarte clar că neamurile erau auzite mărind pe Dumnezeu, vorbire în limbi înțeleasă, fenomen identic cu Penticosta. Când pocăiții se roagă în limbi, nimeni nu poate zice, iată, aceștia măresc pe Dumnezeu, Deci cazul Cezareea este altceva decât ce apare la pocăiți. |
Citat:
Pentru mine, NU. |
Citat:
Se pare ca nu stii. E foarte important sa citesti si sa cauti sa descoperi. S-ar putea sa fie edificator. Dar ce ai bolduit tu in v. 47, este EXTREM DE IMPORTANT. Pentru că arata clar ca, asa cum in Cezareea a fost rugăciune în alte limbi, tot la fel a fost si in Ierusalim. Singura diferenta a fost legata de auditoriu. In Ierusalim erau straini care au inteles. In Cezareea erau doar iudei si romani. Iudei care nu aveau cum sa inteleaga ce se rugau romanii. Citat:
Citat:
Pentru ca Duhul Sfant este acelasi ieri si azi si in veci. Dupa cum zice Scriptura. |
Citat:
Nu zic că romanii s-au rugat în limba ebraică, dar probabil s-au rugat în limbi înțelese de apostoli, din moment ce aceștia au tras concluzia că romanii măreau pe Dumnezeu. Citește, e clar. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cei care vorbesc in limbi nu cunosc limba pe care o vorbesc. Nici atata lucru nu stii? Citat:
1. In Ierusalim cand a fost pogorat Duhul sfant peste ucenici, ei il laudau pe Dumnezeu. 2. In Cezareea, il laudau pe Dumnezeu. 3. In Corint, il laudau pe Dumnezeu. Asta este scopul principal al vorbirii in limbi: o inchinare aleasa catre Dumnezeu. Citat:
In ce limba crezi tu ca au vorbit romanii si Petru a inteles-o? |
Citat:
Astept! De fapt, A.R.F.F.U. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
La botezul cu Duhul sfânt penticostal nu există absolut niciun indiciu că vorbirea ar fi de la Dumnezeu. Nimeni nu poate spune, iată, semnul pentru necredincioși ori, iată, acesta botezat cu Duhul sfânt mărește și laudă pe Dumnezeu. PRicepi? |
Citat:
Petru cunostea aramaica. Dar tu zici ca romanii nu s-au rugat in aramaica. In ce limba crezi tu ca s-au rugat romanii? |
Citat:
|
Citat:
Da, ai dreptate. Ai spune orice prostie, doar doar vei putea schimba in minciuna, adevarul lui Dumnezeu. Nu exista nicio limba pe care sa o cunoasca si romanii din casa lui Corneliu si evreii veniti cu Petru. In cel mai fericit caz, greaca. Insa nu era nicio minune ca niste romani sa vorbeasca greaca. Nimic. Nada. |
Citat:
Reformulez: ”În alte limbi decât limba latină ori ebraică, căci aceste limbi le cunoșteau și unii și alții.” |
Citat:
Reformuleaza spunand ce limba crezi tu ca s-a vorbit acolo! Puteau iudeii prezenti in casa lui Corneliu, sa inteleaga limba chineza? |
Citat:
Iudeii prezenți nu au înțeles limbile, dar au înțeles prorocia, de aceea au concluzionat că ”măresc pe Dumnezeu”. |
Citat:
Asta crezi tu inseamna vorbirea in limbi, asa-i? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:20:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.