Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Avem voie sa bem vin sau nu? Abaut Domnul Iisus vin sau must? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13317)

NeInocentiu 03.08.2011 15:57:24

Pentru osutafaraunu:
Crezi ca vreun Sfant Parinte nu va mosteni viata vesnica doar pentru ca a consumat vin si a mancat porc ?

the_Listener 03.08.2011 15:57:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385548)
Versetul citat de tine se refera la starea initiala a Lumii, inainte de caderea lui Adam.
Uiti ce spune Dumnezeu dupa acest eveniment:

"2. "Grăiți fiilor lui Israel și le ziceți: Iată animalele pe care le puteți mânca din toate dobitoacele de pe pământ:
3. Orice animal cu copita despicată, care are copita despărțită în două și își rumegă mâncarea, îl puteți mânca.
...
9. Din toate viețuitoarele, care sunt în apă, veți mânca pe acestea: toate câte sunt în ape; în mări, în râuri și în bălți, și au aripi și solzi, pe acelea să le mâncați. "
Levitic cap. 11
"3. Să nu mâncați nici un lucru necurat.
4. Iată dobitoacele pe care le puteți mânca:
5. Boul, oaia, capra, cerbul, gazela, antilopa, țapul, cerboaica, boul sălbatic și capra sălbatică.
6. Orice dobitoc care are copita despicată, cu spintecătură adâncă între amândouă părțile copitei și care dobitoc rumegă mâncarea, se mănâncă.
...
11. Orice pasăre curată s-o mâncați. "
Deuteronomul cap.14

Pe acestea nu le-a spus tot Dumnezeu?

gresit .... ia sa vedem in continuare geneza dupa ce a fost alungat din rai ce spune ( ti-am spus ca esti sectar acum dovedesc) ....:4: ca apoi sa intelegem DE CE le-a spus evreilor ce le-a spus ....ok?
17.Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!18.Spini și pălămidă îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului!

asadar scrie din nou clar ce se va intimpla pina moare (930 ani) ....
multa iubire

acum esti lamurit ? daca e da atunci trecem mai departe ... si explic si ce vrei tu sa spui SE NUMESTE INGADUINTA si uite ca din nou ajungem la pavel :
toate imi sunt ingaduite NU TOATE DE FOLOS ....asadar acolo este pentru mase si intelegerea la nivel de mase a credintei .... sunt nivele diferite de intelegere .... tu vorbesti pe un nivel( de cresa) , eu pe altul( de facultate ) ... FA DIFERENTA ....
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 15:59:26

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 385547)
O insectă religioasă, nu?

nu reikista ...:24:
multa iubire

osutafaraunu 03.08.2011 16:15:14

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 385558)
Pentru osutafaraunu:
Crezi ca vreun Sfant Parinte nu va mosteni viata vesnica doar pentru ca a consumat vin si a mancat porc ?

Nu pot să mă pronunț, Dumnezeu e Singurul în măsură să dea asemenea verdicte. Știu însă că Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință. Fapte 17,30.

Acele vremuri consider că au cam trecut. Astăzi chiar și oameni nereligioși sunt abstinenți în privința alcoolului și cărnii [de porc]. Cu cât mai mult creștinii ar trebui să aibă această inițiativă...

the_Listener 03.08.2011 17:37:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 385572)
Nu pot să mă pronunț, Dumnezeu e Singurul în măsură să dea asemenea verdicte. Știu însă că Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință. Fapte 17,30.

Acele vremuri consider că au cam trecut. Astăzi chiar și oameni nereligioși sunt abstinenți în privința alcoolului și cărnii [de porc]. Cu cât mai mult creștinii ar trebui să aibă această inițiativă...

sectare , POTI baga ŽŽcrestinii ŽŽ(TOATE SECTELE ) in aceasi oala .... adevarul se afla numai la ortodocsi ...:4:
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 17:43:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 385549)
Tot așa cum unii ar putea spune că îți e îngăduit accesul pe forum, dar nu se vede folosul.

nu amice ... GRESIT
ITI E INGADUIT accesul pe forum dar NU DE FOLOS pentru tine ... in timpul ala pierdut pe forum poti sa te rogi , sa citesti sfintii parinti , etc etc etc .... sau poate sa iti fie de folos DACA discuti aceste lucruri si cu altii .....asadar :1:
multa iubire

osutafaraunu 03.08.2011 17:44:41

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385598)
sectare , POTI baga ŽŽcrestinii ŽŽ(TOATE SECTELE ) in aceasi oala .... adevarul se afla numai la ortodocsi ...:4:
multa iubire

Prin atitudinea aceasta a ta [intolerantă, sectară și exclusivistă], te-ai băgat și pe tine în aceeași oală a "creștinilor". Încă nu ți s-a acrit de atâta "iubire"?

the_Listener 03.08.2011 19:15:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 385600)
Prin atitudinea aceasta a ta [intolerantă, sectară și exclusivistă], te-ai băgat și pe tine în aceeași oală a "creștinilor". Încă nu ți s-a acrit de atâta "iubire"?

deloc sectare .... ortodoxia este singura adevarata ....daca adevarul nu iti place e problema ta ... eu nu sunt tolerant cu minciuna :36:
multa iubire

osutafaraunu 03.08.2011 19:18:13

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385621)
deloc sectare .... ortodoxia este singura adevarata ....daca adevarul nu iti place e problema ta ... eu nu sunt tolerant cu minciuna :36:
multa iubire

Mie îmi place Adevărul Dumnezeesc (Ioan 17,17), nu "adevărurile" scornite de mintea omenească.

Dumitru73 03.08.2011 19:31:52

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385559)
gresit .... ia sa vedem in continuare geneza dupa ce a fost alungat din rai ce spune ( ti-am spus ca esti sectar acum dovedesc) ....:4: ca apoi sa intelegem DE CE le-a spus evreilor ce le-a spus ....ok?
17.Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!18.Spini și pălămidă îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului!

asadar scrie din nou clar ce se va intimpla pina moare (930 ani) ....
multa iubire

acum esti lamurit ? daca e da atunci trecem mai departe ... si explic si ce vrei tu sa spui SE NUMESTE INGADUINTA si uite ca din nou ajungem la pavel :
toate imi sunt ingaduite NU TOATE DE FOLOS ....asadar acolo este pentru mase si intelegerea la nivel de mase a credintei .... sunt nivele diferite de intelegere .... tu vorbesti pe un nivel( de cresa) , eu pe altul( de facultate ) ... FA DIFERENTA ....
multa iubire

fac diferenta: tu esti doar un fariseu PLIN DE MANDRIE.
tu anulezi cele spuse de Dumnezeu doar ca sa te crezi in superioritate.
ia zi, da peste avem voie sa mancam? din cate imi aduc aminte Iisus a facut si minuni cu inmultirea pestelui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:04:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.