Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

Profetul de carton 31.01.2012 21:40:03

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426240)
Hristos se scrie cu H.

Conform unor studii, nu.
calitatea de CRESTIN vine de la CRISTOS -Unsul.
noi suntem "crestini" nu "hrestini".
--------------------------------------------
o parere personala intemeiata pe anumite studii, nu trebuie sa va scandalizati,
nu am facut niciun sacrilegiu.

Profetul de carton 31.01.2012 21:41:59

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426264)
Psalmistul spune ca nu ei ,evreii au invins ci mana lui Dumnezeu a fost cu ei.
Au luptat ei cu evanghelia in brate ,sau chivotul legii?
.

ca si crestini, suntem sub legea talionului (ochi pentru ochi, dinte pentru dinte) sau sub legea lui Isus Cristos, care ne porunceste sa ne iubim vrajmasii?

ioanna 31.01.2012 21:44:19

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426266)
ca si crestini, suntem sub legea talionului (ochi pentru ochi, dinte pentru dinte) sau sub legea lui Isus Cristos, care ne porunceste sa ne iubim vrajmasii?

Aveti si d-voastra dreptate. Noi avem multi eroi ai neamului, ce merita cinstiti, care nu au insa calitatea de martiri. E o diferenta.

anita 31.01.2012 21:45:55

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426266)

Domnule ,vedeti stramb lucrurile ,vorbesc degeaba.
E vorba de cotropirea tarilor Romane de turci ,nu stiti istorie.
Daca vreti sa dati lectii cum e scre Hristos va repet ,mergeti prin alte parti ,noi suntem ortodocsi.

Profetul de carton 31.01.2012 21:48:06

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 426267)
Aveti si d-voastra dreptate. Noi avem multi eroi ai neamului, ce merita cinstiti, care nu au insa calitatea de martiri. E o diferenta.

multumesc! asta am vrut sa spun, ca un erou ca David este potrivit legii mozaice a Vechiului Testament, insa pentru dispensatia crestina sunt potriviti martirii care mor pentru Domnul lor, daca asa trebuie, dupa cum avem exemple si in Noul testament dar si in modul cum si-au dus viata primii crestini.

Profetul de carton 31.01.2012 21:49:16

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426269)
E vorba de cotropirea tarilor Romane de turci ,nu stiti istorie.
.

doamna, eu nu v-am jignit si nu v-am vorbit urat, pentru ca sunt civilizat.

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426269)
Daca vreti sa dati lectii cum e scre Hristos va repet ,mergeti prin alte parti ,noi suntem ortodocsi.

nu dau lectii nimanui, am explicat de ce scriu asa cum scriu; nu am nicio problema daca altii scriu cu H.

Profetul de carton 31.01.2012 21:53:03

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426271)
multumesc! asta am vrut sa spun, ca un erou ca David este potrivit legii mozaice a Vechiului Testament, insa pentru dispensatia crestina sunt potriviti martirii care mor pentru Domnul lor, daca asa trebuie, dupa cum avem exemple si in Noul testament dar si in modul cum si-au dus viata primii crestini.

Romani 8:36 După cum este scris: „Din pricina Ta suntem dați morții toată ziua; suntem socotiți ca niște oi de tăiat.”

ioanna 31.01.2012 22:00:03

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426271)

Totusi, viata e un dar de la Dumnezeu pe care trebuie sa-l pretuiesti, deci actul de legitima aparare e indreptatit. Nu putem desfinta Armata, ca asta ar insemna, in vremuri de razboi, sinucidere colectiva, un pacat extrem de grav.

ucenic 31.01.2012 22:04:06

Eu, ca militar (de aici a plecat si istoria asta care parca nu se mai termina) sunt sub angajament (juramant) ca sunt credincios tarii mele, Romania si ca imi apar tara chiar cu pretul vietii.

debate?...

Profetul de carton 31.01.2012 22:04:13

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 426274)
Totusi, viata e un dar de la Dumnezeu pe care trebuie sa-l pretuiesti, deci actul de legitima aparare e indreptatit. Nu putem desfinta Armata, ca asta ar insemna, in vremuri de razboi, sinucidere colectiva.

dar putem sa nu participam la acele expeditii militare in care s-au ucis oameni nevinovati, in Irak, Libia si nu ma refer neaparat la ortodocsi ci la penticostali, care spun ca sunt pocaiti, dar nu sunt! majoritatea care au mers sa ucida pentru interese guvernamentale imperiale, au fost baptisti si penticostali! ce fel de pocaiti sunt acestia???

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:05:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.