Mihailc |
06.05.2012 02:33:38 |
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
(Post 443434)
Nu trebuie să se înțeleagă că, după învierea Domnului nostru, creștinii au respectat porunca Șabatului, doar că au numerotat altfel zilele pe vreun considerent astronomic ori matematic. În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului, înlocuind-o cu o Lege nouă. Faptul că noi nu lucrăm (anumite lucrări) în Ziua Domnului, iar vechii evrei nu lucrau de Șabat este o asemănare parțială, care nu trebuie să ne ducă în eroarea de a crede că e aceeași lege. Sunt două legi diferite. Noi credem că Vechiul Testament, în cele ceremoniale ale lui, ca și în cele ce priveau promisiunea răscumpărării împlinite pe Calvar este, astăzi, definitiv abrogat.
Mai intuitiv exprimat: respectăm Duminica, din exact același motiv pentru care mâncăm porc.
|
Intenția mea a fost să le-arăt că sabatul lor e o falsificare penibilă a sabatului evreiesc. Le-am mai spus și mai demult că Întruparea nu a avut ca scop exportul la nivel planetar al religiei evreilor, ci întemeierea Bisericii a cărei prelungire veșnică este Împărăția. De fapt nu atât adventiștilor le-am spus (întrucât îndrăcitul nu mai control asupra propriei vieți), cât cititorilor ocazionali smintiți de răstălmăcirile lor penibile.
I-am numit pe adventiști îndrăciți, fiindcă am descoperit într-un Euhologhion din primul mileniu creștin, o rânduială de reprimire a ereticilor în Biserică care prescria, înainte de anatemizarea publică ereziei și recitarea simbolului de credință niceo-constantinopolitan, o lepădare de satana asemănătoare celei de la botez, urmată de o rugăciune de dezlegare de demonii care întunecă mintea cu amăgirea eresurilor și redobândirea deplină a libertății cugetului. Interesant este faptul că reîmbisericiții erau dați în grija unui naș (ales cu grijă dintre creștinii cu viață duhovnicească și mărturisire ireproșabile), care garanta pentru catehizarea și voința neclintită de reintegrare în turma lui Hristos a penitentului.
|