![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pai, de fapt, si mie mi-a fost greu si nu pot spune ca am avut intotdeauna rabdare. Dar ce poate spune experienta mea ca incurajare este ca Dumnezeu incununeaza si suferinta asta, si cl putin mie mi-a pus in cale alte lucruri de facut inainte sa imi vina randul cu viata de familie. Nu le-as mai fi facut, daca a casatoream mai devreme, si in acelasi timp chiar ele m-au dus la locul, timpul si starea entru a ma intalni cu sotul meu. Alt lucru pe care il pot spune retrospectiv este ca eu, personal, nu eram inca pregatita pentru casatorie, si ca probabil de asta nu m-am casatorit mai devreme. Alt lucru ar mai fi si ca mi se pare ca vad un fir rosu in viata mea, care arata ca Cineva a calauzit multi din pasii mei ca sa ma intalnesc chiar atunci cand m-am intalnit cu cel cu care trebuia sa ma intalnesc. Mai devreme ar fi fost nepotrivit pentru amandoi. Si chiar ne-am fi putut intalni cu cativa ani inainte, in TREI ocazii am fost la acelasi congres si nici macar nu am vorbit unul cu altul! Viata e o aventura 'pe care ne-o trimite Aslan' (Narnia). Iar aventura continua, si dupa casatorie, si inca cum.. Daca experienta mea poate sa va ajute, m-as bucura. |
Din cate imi dau eu seama, inclusiv din propria experienta, ne-casatorirea poate avea doua scenarii posibile.
Unul este ca Dumnezeu nu considera ca este cazul. Se aplica inclusiv pt cazurile cand persoana aleasa este daunatoare pentru mantuire si nu ai binecuvantare de sus. Al doilea caz este cand persoana nu vrea/poate sa se casatoreasca. Aici Dumnezeu ajuta dar datorita unui fond de probleme psihologice/spirituale sau de alta natura acest lucru nu se intampla. |
Sfaturi pentru gasirea unui partener
Buna,
Sunt noua pe acest forum si m-am hotarat sa incep a posta pentru a-mi oferi ajutorul celor care au nevoie. Voi puncta mai jos, ce cauta barbatii la o femeie si ce trebuie sa faci ca femeie pentru a oferi aceste lucruri: - Aspect fizic placut. Este absurd sa incercam a inlatura aceasta idee. Indiferent de circumstante, prima si prima data cand un barbat ne cunoaste, are contact cu felul cum aratam. Ei nu cauta femei Miss Univers, dar pun foarte mult accent pe un aspect ingrijit, curat. Normal ca daca umbli ca femeie, cu unghiile murdare, cu parul nespalat sau nepieptanat, cu hainele nearanjate, neepilata pe picioare, cu sprancenele unite intr-una singura, mirosind a transpiratie sau cu respiratie urat mirositoare sau dintii stricati e normal ca niciun barbat nu va intra in vreo discutie cu tine. Nici tu ca femeie nu ai dori o discutie cu un barbat neingrijit. -Carisma. Barbatiilor le plac femeile care emana o atitudine pozitiva. Prin urmare, daca in momentul cand esti in oras, la o iesire cu niste prieteni, unde sunt si potentiali parteneri, tu esti incruntata, retrasa, imbufnata, e normal sa nu starnesti atentia nimanui. E bine sa incerci sa fi zambitoare si sa afisezi o atitudine pozitiva. -Sociabila. Nu spun sa vorbesti cu toti betivii sau persoanele de joasa speta. Dar daca intr-o anumita circumtanta, un barbat intra intr-o conversatie cu tine, e bine sa fi amabila. Raspunde-i civilizat, pune si tu intrebari, arata-te interesata de ceea ce povesteste. E insurat? Ce conteaza, asta nu inseamna ca nu trebuie sa porti o conversatie. Poate are un frate, un var, un prieten care iti poate fi si tie potential sot. -Un pic vulnerabila. Barbatiilor le place sa afiseze o atitudine protectoare. Desi poate esti o femeie independenta, care se descurca perfect singura, nu e bine sa refuzi orice fel de ajutor din partea unui barbat. Prin urmare, daca esti la o intalnire cu cineva, arata-i ca este important pentru tine si ca te poate ajuta in diverse probleme. De exemplu, daca intr-o discutie reiese ca este pasionat de masini, intreaba-l care sunt criteriile de alegerii ale masinii ideale, invocand ca nu esti o experta in domeniu. Simplul fapt ca ii ceri o parere si ai incredere in el, iti va oferi un mare plus. -Si totusi mai mult independenta. Barbatiilor le place sa protejeze femeile, dar nu le plac totusi femeile care sa se planga tot timpul si sa nu poata face nimic fara ajutorul lor. Prin urmare, cand ai primele intalniri cu un barbat, nu te plange de absolut toata viata ta. Afisand o astfel de atitudine, il vei speria. -Nematerialista. Indiferent ca este un om bogat sau un tip mai degraba sarac, nu trebuie sa afisezi o atitudine materialista. Orice barbat vrea sa fie iubit pentru ceea ce este si nu pentru banii sai. -Fara critici directe. Barbatii detesta femeile care sa-i critice toata ziua. Mai ales o data cu inaintea in varsta, femeile devin din ce in ce mai cicalitoare, mai obsedate de anumite aspecte ale vietii casnice. Obisnuiesc sa creada ca mereu au dreptate si critica orice aspect din viata partenerului. Prin urmare, data viitoare cand te vezi cu un barbat, evita sa critici felul cum s-a imbracat, preferintele sale muzicale sau hobby-urile sale. -Nu face pe inabordabila. Sunt de acord ca nu te poti arunca in bratele primului venit. Dar nu poti tine totusi un barbat in sah timp de multe luni. Adica, multe femei dupa ce inainteaza in varsta, cred ca aceasta atitudine de a nu spune exact ce simt pentru un barbat sau daca vor sau nu o relatie cu el, este potrivita. Total eronat! Nu mai ai 15 ani sa faci asa ceva. Tocmai, trebuie sa fi o tipa matura si sa demonstrezi dupa un numar de intalniri in care v-ati cunoscut, ca iti doresti sa te casatoresti. -Nici usuratica sau insistenta. Ok, te-a abordat cineva. La o nunta, o zi de nastere, un bal. Ati vorbit, poate te-a invitat si la dans si la final ti-a cerut numarul de telefon. Peste 2 zile te suna si iesiti in oras. Nu e cazul sa programezi o nunta, dupa o prima intalnire. Prin urmare, la aceasta prima iesire, nu te apuca sa-ti exprimi dorinta de a te marita cat mai repede. Sau cu atat mai putin sa pui conditii. Trebuie intai sa va cunoasteti. -Parintii sunt sfinti pentru totdeauna. Are o mama de la tara, cam inculta si care nu stie sa-si exprime ideile? Are un tata care bea cam mult? E cea mai mare greseala sa invoci aceste aspecte. Sunt parintii lui si asta nu se va schimba niciodata. -Nu, nu sunt cea mai buna prietena a ta. De multe ori, anumite femei, din teama de a nu se pune problema aspectului intim intr-o relatie, obisnuiesc sa-si ascunda sentimentele fata de un barbat sub aceasta buna prietenie. Spun ca sunt doar prieteni buni si nimic mai mult. Ce rost are? -Sinceritatea. E bine sa fi sincera intr-o relatie, dar pana la un punct. Nu te poti apuca sa spui lucruri care dor, doar din dorinta de a fi sincera. Prin urmare, daca tie iti plac barbatii bruneti, inalti cu ochii verzi, nu te apuca sa si spui asta lui, care poate e un pic grasut, micut si cam chel. -Gospodina sau nu? Da, e bine sa fi gospodina. Dar nu e nevoie sa obosesti barbatul de langa tine la primele intalniri cu obsesia ta pentru bucatarie. In al doilea rand, daca te lauzi prea mult, s-ar putea sa se gandeasca la tine doar ca o viitoare menajera pentru el. Daca in schimb, spui ca nu esti in stare sa tai o felie de paine, din contra. S-ar putea sa fuga. -Relatiile intime. In niciun caz nu vei intreba un barbat la primele intalniri cu cine a avut relatii intime in viata. In niciun caz, nu vei mai iesi la o a doua intalnire cu un barbat care te intreaba la prima intrevedere daca esti sau nu virgina. Dupa o anumita varsta, trebuie sa fi constienta ca probabilitatea de a gasi un barbat virgin, tinde spre 0. Asta nu inseamna ca trebuie sa refuzi a cunoaste barbati. Ce a fost, a fost. Poate se caieste pentru ceea ce s-a intamplat. De ce sa refuzi a intalni un barbat serios, responsabil, sensibil, romantic, carismatic, doar din cauza acestui aspect? Atata timp cat nu-ti povesteste din trecutul lui si-ti respecta deciziile tale, nu ai de ce sa-ti faci griji. Barbatii spre deosebire de femei stiu mai bine sa puna punct trecutului. Ei daca incheie o poveste, de obicei, chiar este incheiata. Pentru barbati nu e atat de important cate au fost pana acum in viata lor. Pentru lor este cel mai important cu cine vor citii ziarul si vor bea o cafea la batranete. Prin urmare, nu prima femeie este dragostea vietii lor, ci ultima. Tu poti fi ultima. Nu esti Dumnezeu ca sa-l ierti sau nu. Nu ti-a gresit cu nimic. -Simtul umorului. Daca el mai face cate o glumita nevinovata si tu te vei incrunta sau ii vei raspunde cu "Nu-mi plac glumele tale" cu siguranta se va indeparta de tine. Incearca sa raspunzi tot intr-un spirit de gluma. -Intelegatoare. Ati avut deja trei intalniri, la a patra inalnire iti da un mesaj ca are o problema la serviciu si va intarzia jumatate de ora. A face o criza de isterie sau scandal din asa ceva e o mare greseala. Mai degraba fi intelegatoare si mai mult decat atat. Intreaba-l cand vine, ce s-a intamplat si daca il poti ajuta cu ceva. -Sprijin in viata. Este bolnav, are o gripa puternica. Daca pentru faptul ca nu poate iesi din casa, tu nu mai dai niciun semn de viata, cu siguranta va cauta alta femeie. Din contra, fii alaturi de el atunci cand are nevoie de tine. -Si totusi, libera. Nu-i oferi exclusivitate totala. Daca inainte sa te intalnesti cu el, aveai niste prietene cu care ieseai o data pe saptamana, nu renunta la aceasta activitate. Desi uneori, ei se supara, de fapt sunt mandri sa vada ca partenera lor, are si coltul ei privat. In felul acesta, va fi sigur ca nu se va simti sufocat de tine. -Atenta. Ne plangem mereu ca ei nu sunt atenti, ca sunt niste porci. Dar oare noi chiar tinem minte totul mereu? Daca iti spune astazi ca saptamana viitoare, va prezenta un proiect foarte important la serviciu, e un mare minus sa uiti de chestia asta. Probabil sunt multe, alte aspecte. Am incercat sa va expun si din experienta mea, cam ce cauta barbatii la o femeie. Nu pierdeti nimc daca incercati. Nu ma intelegeti gresit, nu spun sa aplicati asta cu orice barbat. Dar din cand in cand, e bine sa devii mai flexibila si sa incerci sa cunosti pe cine simti ca merita. Nu toti barbatii sunt animale sau porci. Am 22 de ani, am o relatie de foarte lunga durata, respectiv 5 ani cu un baiat de nota 10, dar sunt inconjurata de baieti foarte buni, in general. Am foarte buni prieteni care nu sunt deloc cum ii descrieti. Sunt sigura ca inca se gasesc si barbati de treaba, capabili sa va iubeasca si sa se poarte ca niste soti adevarati. Nu mereu, gresesc ei in totalitate. Adeverul e mereu undeva la mijloc. Doamne ajuta! |
Citat:
Wow ce lista lunga,de unde ai luat-o ? Din ce revista pt femei? Cei care se intalnesc si se casatoresc,o fac natural fara a urma niste retete prestabilite de editori de reviste. Pt unii este mai simplu ,pt unii mai complicat.Tine de educatie,de gene si de resursele pe care le ai- fara a se reduce numai la asta! Pt cultura ta generala,am vazut femei maritate si cu dintii stricati,grase sau paralizate.Totusi,mai greu vezi pe cineva mandru sau egoist ,casatorit! Are Dumnezeu de toti grija! |
wow ok. lunga lista.
dupa ce ai spus tu o femeia trebuie sa fie: independenta, dar sa ceara ajutor, gospodina, dar sa nu fie obsedata, sa nu fie cicalitoare, sa se penseze, epileze ca altfel ramane fata mare, sa aiba o viata privata dar si o relatie, vulnerabila, cu carisma, sociabila, abordabila, neusuratica, nematerialista, atenta, cu simtul umorului-chiar daca glumele sunt de prost gust, ea trebuie sa rada-, intelegatoare, sprijin in viata, sa nu intrebe de trecutul lui intim- desi, daca iese cu el pe strada ii sar 50 de fete de gat, o fi fortat si o fosta sau mai multe sa faca avort, le-o fi inselat pe toate, nu conteaza, important e ca e cu tine: ok, chestiile astea nu se discuta la primele doua intalniri, dar dupa un timp trebuie sa iti faci idee despre trecutul sau caci trecutul este viitorul prezentului- ..am omis ceva? ok, poate exagerez. si ce sa faca o femeie care nu indeplineste toate punctele pe care le-ai scris? sa se schimbe ptr. barbat? nu poate sa gaseasca un barbat care sa ii placa de personalitatea ei asa cum este? nu exista femeie perfecta, toate au mici imprefectiuni si e mai bine sa gasesti un barbat care sa le accepte decat sa fi falsa si sa nu poti fi tu insuti cu el. eu zic ca ptr. orice tip de femeie exista un barbat. unora le plac femeile mai pisicoase, altora nu. unora le plac femeile de cariera, altora familistele. depinde de fiecare in parte, caci fiecare femeie si fiecare barabt este unic, are o personalitate aparte, nu putem sa ii schitam pe toti dupa acelasi tablou. la partea cu gospodinele. stii ca sunt femei obsedate de curatenie, la ele in casa e farmacie! si uite ca au sot si familie si daca vine alta in locul ei si face casa vraiste cred ca sotul o sa isi pune mainile in cap, caci o da ei din gura, dar le place curatenia. una este cand iti gasesti viitorul sot/iubit in Biserica, intr-un pelerinaj, in bibleoteca si alta e cand il capeti in bar, la discoteca, pe la colt de strada sau mai stiu eu ce. tot posibilul sa fi inteles gresit ce ai dorit sa spui. daca e asa, sa ma lamuresti :) 5 ani? si nu faceti nunta? cum de ati ramas curati timp de 5 ani, mai ales cu presiunile care se fac azi? |
Citat:
Da, si mie mi s-a parut ca a luat dintr-o revista ptr. femei. [se stie cat de credibile sutn revistele alea] Asa e, sunt femei maritate care au pb. cu dantura, altele mai plinute, altele cu handicap fizic-mai usor,mai grav-. Dragostea adevarata nu tine cont de aceste aspecte. Si cu dantura, aia e chiar hilara. Daca biata femeie asa are dintii, ce sa faca? Nu toti s-au nascut cu gene 100% bune. Am vazut si eu barbati cu dintii de cascaval, cu carii, cu respiratie care te face sa lesini si cu sotie. No. Astea-s asa, copilarii zic eu. |
Mda ... este posibil ca sfaturile sa fie luate dintr-o revista. Cu toate astea ... mie mi s-au parut cel putin de bun simt.
E adevarat ca vezi femei maritate care arata ...divers..., dar.... oare tot asa aratau si la prima intalnire? Intr-adevar, la inceput aspectul conteaza. Ideea e ca ar trebui sa conteze doar faptul ca ai un aspect ingrijit, armonios, si nu culoare parului, a ochilor, inaltimea, circumferinta pieptului etc. Si da... femeile trebuie sa fie ingrijite si mi se pare normal, ca doar si noi vrem acelasi lucru de la ei. Pe mine cel putin nu ma intereseaza daca e frumos, dar daca vad ca vine cu parul nespalat mai multe zile la rand, cu acelasi tricou de acum 3 luni, mirosind a transpiratie si, eventual a tutun si alcool.....slabe sanse sa ma cucereasca. Nu mi s-a parut nimic nelalocul ei in sfaturile date. Atata doar ca..... eu ma consider suficient de matura sa stiu aceste lucruri si fara a le citi dintr-o revista (sau poate ca nu, poate chiar le stie din proprie experienta) si totusi... sunt tot singura. Si sfaturile nu prea ma ajuta pentru ca barbatii de varsta mea (+/- cativa ani) sunt fie casatoriti, fie divortati - iar Dumnezeu nu aproba relatia cu astfel de barbati. Mai sunt cativa .... "single" dar acei 1 din 1000 au cate o "chestie". De exemplu, vrea sa se insoare ca asa i-a spus mama ca ar fi cazul la varsta lui si... nu ca ar crede ca tu esti aleasa, dar.... daca tot esti "la indemana" ... Sau poate altul nici nu vrea sa se insoare, dar ... "nu si-a mai t....-o de vreo luna" si incepe sa se deprime din cauza asta. Unde mai gasesti barbati single crestini (nu doar cu numele) dupa 30 de ani? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:21:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.