Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

georgeval 29.09.2008 22:03:21

Evanghelia zilei: Iisus Hristos si fariseii.

Luni, 29 Septembrie 2008

"Si iesind ei din corabie, indata L-au cunoscut (pe Iisus). si s-au adunat la El fariseii si unii dintre carturari, care venisera din Ierusalim. si vazand pe unii dintre ucenicii Lui ca mananca cu mainile necurate, adica nespalate, carteau; caci fariseii si toti iudeii, daca nu-si spala mainile pana la cot, nu mananca, tinand datina batranilor. si cand vin din piata, daca nu se spala, nu mananca; si alte multe sunt pe care au primit sa le tina: spalarea paharelor si a urcioarelor, si a vaselor de arama, si a paturilor. si L-au intrebat pe El fariseii si carturarii: «Pentru ce nu umbla ucenicii Tai dupa datina batranilor, ci mananca cu mainile nespalate?». Iar El le-a zis: «Bine a proorocit Isaia despre voi, fatarnicilor, precum este scris: „Acest popor Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine“. Dar in zadar Ma cinstesc, invatand invataturi care sunt porunci omenesti. Caci lasand porunca lui Dumnezeu, tineti datina oamenilor: spalarea urcioarelor si a paharelor si altele ca acestea multe, pe care le faceti»." (Marcu 6, 54; 7, 1-8)

mirelat 01.10.2008 05:22:36

Evanghelia zilei, marti 30 sept 2008: Trezvia ne pazeste de rele.

"Privegheati deci, că nu stiti în care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoasteti, că de-ar sti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea si n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea si voi fiti gata, că în ceasul în care nu gânditi Fiul Omului va veni. Cine, oare, este sluga credincioasă si înteleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp? Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând asa. Adevărat zic vouă că peste toate avutiile sale o va pune." (Matei 24, 42-47)

georgeval 02.10.2008 20:07:59

Evanghelia zilei: Rugamintea staruitoare.

"Si ridicandu-Se de acolo, Iisus S-a dus in hotarele Tirului si ale Sidonului si, intrand intr-o casa, voia ca nimeni sa nu stie, dar n-a putut sa ramana tainuit. Caci indata auzind despre El o femeie, a carei fiica avea duh necurat, a venit si a cazut la picioarele Lui. si femeia era pagana, de neam din Fenicia Siriei. si il ruga sa alunge demonii din fiica ei. Dar Iisus i-a vorbit: «Lasa intai sa se sature copiii. Caci nu este bine sa iei painea copiilor si s-o arunci cainilor». Ea insa a raspuns si I-a zis: «Da, Doamne, dar si cainii, sub masa, mananca din faramiturile copiilor». si Iisus i-a zis: «Pentru acest cuvant, mergi». A iesit demonul din fiica ta. Iar ea, ducandu-se acasa, a gasit pe copila culcata in pat, iar demonul iesise." (Marcu 7, 24-30)

geo_c 09.10.2008 22:39:20

Evanghelia zilei: Iisus Hristos este Lumina lumii

„Si au intrat iarasi in Ierusalim. si pe cand se plimba Iisus prin templu, au venit la El arhiereii, carturarii si batranii. si I-au zis: «Cu ce putere faci acestea? Sau cine ti-a dat tie puterea aceasta, ca sa le faci?». Iar Iisus le-a zis: «Va voi intreba si Eu un cuvant: raspundeti-Mi si va voi spune si Eu cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan din cer a fost, sau de la oameni? Raspundeti-Mi!». si ei vorbeau intre ei, zicand: «De vom zice: Din cer, va zice: Pentru ce, dar, n-ati crezut in el? Iar de vom zice: De la oameni - se temeau de multime, caci toti socoteau ca Ioan era intr-adevar prooroc». si raspunzand, au zis lui Iisus: «Nu stim». si Iisus le-a zis: «Nici Eu nu va spun voua cu ce putere fac acestea».“ (Marcu 11, 27-33)

georgeval 13.10.2008 16:55:09

Evanghelia zilei: Mesia cel prorocit, prezent in mijlocul Apostolilor.

„A doua zi iarasi statea Ioan si doi dintre ucenicii lui. si privind pe Iisus, Care trecea, a zis: «Iata Mielul lui Dumnezeu»! si cei doi ucenici l-au auzit cand a spus aceasta si au mers dupa Iisus. Iar Iisus, intorcandu-Se si vazandu-i ca merg dupa El, le-a zis: «Ce cautati»? Iar ei I-au zis: «Rabi (care se talcuieste: invatatorule), unde locuiesti»? El le-a zis: «Veniti si veti vedea». Au mers deci si au vazut unde locuia; si au ramas la El in ziua aceea. Era ca la ceasul al zecelea. Unul dintre cei doi care auzisera de la Ioan si venisera dupa Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru. Acesta a gasit intai pe Simon, fratele sau, si i-a zis: «Am gasit pe Mesia» (care se talcuieste: Hristos). si l-a adus la Iisus. Iisus, privind la el, i-a zis: «Tu esti Simon, fiul lui Iona; tu te vei numi Chifa» (ce se talcuieste: Petru). A doua zi voia sa plece in Galileea si a gasit pe Filip. si i-a zis Iisus: «Urmeaza-Mi». Iar Filip era din Betsaida, din cetatea lui Andrei si a lui Petru. Filip a gasit pe Natanael si i-a zis: «Am aflat pe Acela despre Care au scris Moise in Lege si proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret». si i-a zis Natanael: «Din Nazaret poate fi ceva bun»? Filip i-a zis: «Vino si vezi». Iisus a vazut pe Natanael venind catre El si a zis despre el: «Iata, cu adevarat, israelit in care nu este viclesug». Natanael I-a zis: «De unde ma cunosti»? A raspuns Iisus si i-a zis: «Mai inainte de a te chema Filip, te-am vazut cand erai sub smochin». Raspunsu-I-a Natanael: «Rabi, Tu esti Fiul lui Dumnezeu, Tu esti regele lui Israel». Raspuns-a Iisus si i-a zis: «Pentru ca ti-am spus ca te-am vazut sub smochin crezi? Mai mari decat acestea vei vedea». si i-a zis: «Adevarat, adevarat zic voua, de acum veti vedea cerul deschizandu-se si pe ingerii lui Dumnezeu suindu-se si coborandu-se peste Fiul Omului».“ (Ioan 1, 35-51)

georgeval 14.10.2008 20:50:16

Evanghelia zilei: Sfanta Parascheva una din femeile iubitoare de Hristos

„Unul dintre farisei L-a rugat pe Iisus sa manance cu el. si intrand in casa fariseului, a sezut la masa. si iata era in cetate o femeie pacatoasa si, afland ca sade la masa, in casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. si, stand la spate, langa picioarele Lui, plangand, a inceput sa ude cu lacrimi picioarele Lui si cu parul capului ei le stergea. si saruta picioarele Lui si le ungea cu mir. si vazand fariseul, care-L chemase, a zis in sine: «Acesta, de-ar fi prooroc, ar sti cine e si ce fel e femeia care se atinge de El, ca este pacatoasa». si raspunzand, Iisus a zis catre el: «Simone, am sa-ti spun ceva». «invatatorule, spune», zise el. «Un camatar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celalalt cu cincizeci. Dar, neavand ei cu ce sa plateasca, i-a iertat pe amandoi. Deci, care dintre ei il va iubi mai mult?» Simon, raspunzand, a zis: «Socotesc ca acela caruia i-a iertat mai mult». Iar El i-a zis: «Drept ai judecat». si intorcandu-se catre femeie, a zis lui Simon: «Vezi pe femeia aceasta? Am intrat in casa ta si apa pe picioare nu Mi-ai dat; ea insa, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele si le-a sters cu parul ei. Sarutare nu Mi-ai dat; ea insa de cand am intrat, n-a incetat sa-Mi sarute picioarele. Cu untdelemn capul Meu nu l-ai uns; ea insa cu mir Mi-a uns picioarele. De aceea, iti zic: Iertate sunt pacatele ei cele multe, caci mult a iubit. Iar cui se iarta putin, putin iubeste». si a zis ei: «Iertate iti sunt pacatele». si au inceput cei ce sedeau impreuna la masa sa zica in sine: «Cine este Acesta care iarta si pacatele?». Iar catre femeie a zis: «Credinta ta te-a mantuit; mergi in pace».“ (Luca 7, 36-50)

georgeval 17.10.2008 08:20:25

Evanghelia zilei: Localitatile importante din activitatea Domnului Iisus Hristos

„si toti il incuviintau pe Iisus si se mirau de cuvintele harului care ieseau din gura Lui si ziceau: «Nu este, oare, Acesta fiul lui Iosif»? si El le-a zis: «Cu adevarat imi veti spune aceasta pilda: Doctore, vindeca-te pe tine insuti! Cate am auzit ca s-au facut in Capernaum, fa si aici in patria Ta». si le-a zis: «Adevarat zic voua ca nici un prooroc nu este bine primit in patria sa. si adevarat va spun ca multe vaduve erau in zilele lui Ilie, in Israel, cand s-a inchis cerul trei ani si sase luni, incat a fost foamete mare peste tot pamantul. si la nici una dintre ele n-a fost trimis Ilie, decat la Sarepta Sidonului, la o femeie vaduva. si multi leprosi erau in Israel in zilele proorocului Elisei, dar nici unul dintre ei nu s-a curatat, decat Neeman Sirianul». si toti, in sinagoga, auzind acestea, s-au umplut de manie. si sculandu-se, L-au scos afara din cetate si L-au dus pe spranceana muntelui, pe care era zidita cetatea lor, ca sa-L arunce in prapastie; iar El, trecand prin mijlocul lor, S-a dus.“ (Luca 4,22-30)

vsovi 17.10.2008 09:45:13

georgeval:...(Luca 4,22-30)

talmacire mai ales din ceea ce scrie:
-asha il incuvintzau de ishi gaseau pitre de poticnire sa nu creada, se intrebau intre ei puii de...
-vindeca-te pe tine insutzi... ca sa credem, adica sa faca minuni in fatza lor ca sa creada ei, dovezi, minuni, da-ne semne....
-cine erau cei la care au fost trimishi prooroci, iar apoi Fiul Omului, shi care dintre leproshi se curatzisera? Chiar daca este Hristos o fabrica de vindecare trupeasca totushi vindecarea shi minunile shi trairea shi credintza presupune ceva tainic, ceva desavarshit, ceva neprihanit... shi dreptatea nu este facuta doar asha in shi pentru batjocura necredintzei
-simtzindu-se lezatzi in fariseismul lor de sfintzishori, lovitzi in lenea shi trendavia lor care ar fi vrut sa primeasca toate fara ca ei sa participe nici macar sufleteshte, deci sa moshteneasca asha ca pilioqqqszoofagii razgaiatzi Imparatzia, adica gLumeshte, egoismul shi minciuna din ei i-a facut sa-l tarasca pe Hristos spre a-l arunca in prapastie, adica se vede clar ca erau indracitzi shi slugi ale dracului ca asha procedeaza shi dracul, te impinge, te haituie, shi sari singur in groapa ca nu eshti Hristos ca sa te potzi shi sa te shtii pazii cu atat mai mult cu cat eshti plin de patimi shi pe acolo cedezi, pacalit de proorocul mincinos...
-deci vedetzi cat de greu este sa scotzi naravul invredniciei mincinoase din oameni? shi cum ei cred ca vrei sa le faci rau daca le spui ceva... se simt jignitzi... se leaga unii pe altzii in poticnire shi in placerile shi poftele superstitzioase ale gLumei gLumii...
"Nu este Acesta oare fiul lui Iosif?" NU! Este fiul lui Iosif ca era infiat de Iosif shi ingrijit de El dar este defapt mult mai mult decat Fiul Lui Iosif... era creatorul nostru, Cel ce ne-a creat dupa Chipul Sau shi ne-a dat din suflarea Sa ca sa fim shi noi suflete vii shi totushi Cel care s-a aratat pe Sine ca Fiu al Omului... in nesfarshita Sa smerenie shi mila shi dragoste de oameni... ca deshi iubea toate vaduvele shi totzi leproshii doar catziva s-au vindecat shi nu din pricina favoritismelor sau pentru ca avea el capricii sau toane sau dadea lectzii... altceva s-a intamplat... ca nu e suficient doar sa-l primeshti pe Hristos, mai trebuie inca ceva... tainic, misterios, luminos shi neprihanit..... :)

mirelat 18.10.2008 22:15:07

Evanghelia zilei de sambata: Bucurati-va ca numele voastre sunt scrise in ceruri!

"<<Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine>>. Și s-au întors cei șaptezeci (și doi) cu bucurie, zicând: <<Doamne, și demonii ni se supun în numele Tău>>. Și le-a zis: <<Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer. Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii, și peste toată puterea vrăjmașului, și nimic nu vă va vătăma. Dar nu vă bucurați de aceasta, că duhurile vi se pleacă, ci vă bucurați că numele voastre sunt scrise în ceruri>>. În acesta ceas, El S-a bucurat în Duhul Sfânt și a zis: <<Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, că ai ascuns acestea de cei înțelepți și de cei pricepuți și le-ai descoperit pruncilor. Așa, Părinte, căci așa a fost înaintea Ta, bunăvoința Ta>>." (Luca 10, 16-21)

georgeval 19.10.2008 14:52:41

Evanghelia duminicii a XX-a dupa Rusalii (invierea fiului vaduvei din Nain)

Luca 7, 11-16

11. Iisus S-a dus intr-o cetate numita Nain si cu El impreuna mergeau ucenicii Lui si multa multime.

12. Iar cand S-a apropiat de poarta cetatii, iata scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, si ea era vaduva, si multime mare din cetate era cu ea.

13. si, vazand-o Domnul, I s-a facut mila de ea si i-a zis: Nu plange!

14. si apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. si a zis: Tinere, tie iti zic, scoala-te.

15. si s-a ridicat mortul si a inceput sa vorbeasca, si l-a dat mamei lui.

16. si frica i-a cuprins pe toti si slaveau pe Dumnezeu, zicand: Prooroc mare s-a ridicat intre noi si Dumnezeu a cercetat pe poporul Sau.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:16:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.