![]() |
Pina la urma nu inteleg de ce ateii isi pierd timpul aici ,scriind.
Dar ma rog ... |
Citat:
Nu ii da afara pe tarhari din templu, ci pe negustori, insa acolo nu era vorba despre oameni din afara, ci de cei care se pretideau evrei evlaviosi. Era in INTERIORUL templului, in plus. Si asta nu inseamna ca ne spune sa facem noi la fel. Propunere - a se intelege in sens larg. Cand da porunci 'porunca noua va dau voua..' sau spune ce e bine si ce nu, in sensul strict nu e o propunere, dar este in sensul ca nu le impune cu forta. Dupa inviere unii apostoli il intreaba: 'Cand vei veni sa reinfiintezi imparatia lui Israel?' - dovedind ca inca nu intelesesera despre ce era vorba. Ii pune la punct. |
Citat:
Nu de iubirea aia e vorba, aia e fanatism, iubire rau directionata. Anita vorbea de agapé, iubirea divina. Care se gaseste la oameni de obicei amestecata cu altele, si trebuie curatata, transfigurata inainte sa devina agapé. |
Citat:
Al meu a fost invatat sa se roage la scoala, nu l-am influentat absolut de loc. Pe copii nu poti sa ii inveti decit sa se roage si deci sa ceara lucruri simple, concrete. Cer ceva, nu primesc, nu cred. Simplu. Al meu nu crede. Un copil il inveti la fel cum dresezi un animal (acum o sa-mi aud tot felul de invective). Ca sa faca ceva ce vrem noi, ii prezentam ceva rau, o pedeapsa, sau ceva bun, o recompensa. Depinde de parinti cum isi repartizeaza dozele de bun si rau, insa nu se poate ca unui copil sa ii dai numai ceva bun. Unui copil nu poti fizic sa ii dai ceva din ce in ce mai bun. |
Citat:
Cum zice si Anita. De altfel se spune ca exista trepte spirituale: sa il 'iubesti' pe Dumnezeu ca un sclav, de frica pedepsei; sa il 'iubesti' ca un mercenar, de dragul rasplatei; sa il iubesti ca un om liber, pentru El insusi. Numai ultima e iubire adevarata, aia gatuita. De obicei, le mai amestecam. |
Citat:
Sa inteleg ca se da de exemplu negativ? Banuiesc ca nu asta ai vrut sa spui. Cind da porunci le impune cu forta. Doar ca nu e fizica, dar ea poate fi mai puternica si mai perfida. |
Citat:
|
Citat:
Toleranta, dupa cum ii spune si numele, este o indepartare acceptabila de la normal, de la medie. Chiar daca depasete granitele binelui celuilalt. Iubirea divina e ca si comunismul, banuiesc ca intelegi ce vreau sa spun. |
Citat:
|
Citat:
De ce o porunca este o violenta? Hristos nu este pollitically correct. El spune lucrurilor pe nume. In templu, le-a spus, o singura data, si cu biciul. Asta ca sa arate ca are aceasta autoritate, fiind templul SAU. Nu tot ce a facut El are valoare de exemplu pt noi, asta e o idee catolica 'Imitatia lui Hristos') pe care ortodocsii nu o accepta in totalitate. Dumnezeu este paradoxal. Este acelasi care nu ii raspundea lui Pilat si se lasa batut, care nu arunca cu piatra in femeia adultera si ii critica pe cei care ii goneau pe farisei si pe prostituate. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:20:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.