Citat:
În prealabil postat de Doriana
(Post 289218)
[...] BP nu se sprijina pe daruri, parinte, ci pe puterea mantuitoare a jertfei lui Hristos. Oricine se sprijina pe aceasta este parte din Biserica, indiferent ca poarta numele de ortodox, penticostal sau mai stiu eu ce nume.
[.......]
eu nu ma consider un om care fuge de Biserica ortodoxa. Sunt pe un forum ortodox, ascult muzica ortodoxa, am prieteni ortodocsi, merg uneori in Biserici ortodoxe, ma rog acolo, chiar as dori sa mai ajung o data la Techirghiol, daca va vrea Dumnezeu.
|
Tocmai de aceea mi-am si permis sa "vorbesc".
Citat:
În prealabil postat de Doriana
(Post 289218)
Ma consider mult mai aproape de ortodoxie si de ortodocsi decat atunci cand ma numeam ortodoxa si traiam ca si cum n-as fi fost. Considerati ca aceasta inseamna fuga?
|
Da, este fuga!
Nu trebuie sa fii aproape de ortodocsi! Trebuie sa traiesti in Duh si Adevar. In Adevar te poti aseza, relativ usor; in Duh insa, fara partasie cu lucrarea Bisericii sunt sigur ca nu vei putea. Vei cauta cu multa ardoare inca un timp, dar vei obosii candva! Atunci iti vei aminti de Parintele Arsenie si de binecuvantarea lui de pe vremea cand credeai in ea, poate si de mine, preotul cel mic, dar amintirea focului nu va tine de cald.
Ai dreptate, nu m-am referit la tine in mod special, sau mai bine zis, nu m-am referit doar la tine, iar frustrarea pe care o las sa iasa la iveala este produsa de multa durere. Durerea si lacrimile Domnului Hristos si ale Maicii Sale cand isi vede copiii preaiubiti hulind, mintind, fugind, toate in numele Lui Dumnezeu. Stiu ca acum spui ca tu nu porti in inima nici una din acele actiuni de mai sus! Crede-ma, le porti inca de cand ai zis pentru intaia oara "ortodoxia nu este buna" si le vei purta inca, atata timp cat consideri corect ca Hristos Domnul sa aiba o camasa rupta. Hristos este unul! Biserica este una! Invatatura ei este una! Daca dupa Hristos nu mai poate fi alt "vestitor", nefiind necesar, nici de o alta Biserica, nu cred ca este nevoie. Este nevoie de lucrare (slujire) in Biserica cea adevarata, dar nu de alta Biserica! In acest punct imi repet intrebarea de mai inainte (te rog sa nu raspunzi): cine sau ce te-a oprit oare sa lucrezi in Biserica? De ce oare unii nu-L descopera pe Domnul in Biserica, dar afirma ca L-au gasit pe aiurea?
Dar gata, ajunge! Am uitat, pentru un timp, cat de usor ma cuprinde plansul in suflet cand indraznesc sa privesc la lumea aceasta de pe pozitia de invatator (sau poate judecator!). M-am tulburat deja nepermis de mult si am tulburat si pe altii, cu siguranta. Iertati-ma!
Voi incerca sa profit de razboiul ce a fost declarat Bisericii de catre o parte a societatii noastre si sa ma fortez (sa revin la consemnnul preotului) spre a sta doar la lucrarea mea mica, in parohie si nu in lume, pe internet. Cine iubeste preotia lui Hristos o va cauta si o va gasi inca; ea exista! Plec si eu sa o caut!
Sa fiti sanatosi si buni crestini! Rugati-va si pentru mine, preotul Gheorghe!