Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   ORTODOXIA SI ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=524)

Mirean 17.02.2008 13:57:27

Citat:

În prealabil postat de olivian
te anunt de pe acum ca nu sunt de acord nici cu rusii, din pricina ca ei mostenesc eresul niconian si pe cel serghianist. deci, ma numesti rusofil pe degeaba.

Ma refeream la atitudine, nu la "afiliere"! :)

sofiaiuga 18.02.2008 18:13:34

Citat:

În prealabil postat de olivian
Daca nu aveti intelepciunea de a raspunde la o asa simpla intrebare, de ce mai faceti atata "galagie" pe aici? Se vede ca nu prea aveti duh crestinesc in voi, ci duh de protestat, de atacat, de galagiosi. Ei bine, ar fi trebuit sa va ganditi ca, MAICA DOMNULUI IUBESTE PE TOATA LUMEA, FIE CA E ERETIC SAU NU. DE ASEMENEA SI FIUL EI, DAR, ORICE LE DA ERETICILOR NU ESTE DIN URA, CI CA EI SA VADA SI SA SE INDREPTE!!!!!!!! Dar, voi aveti gura numai ca sa faceti galagie si sa faceti sminteala, ca toti cititorii sa vada ca nu stiti sa va comportati ca niste ortodocsi! DUMNEZEU IUBESTE PE TOATA ZIDIREA MAINILOR SALE, IAR MAICA DOMNULUI PLANGE PENTRU ERETICI! CREDETI CA DIN URA PLANGE? VOI ASA CREDETI...

apoi tocmai DE ACEEA A LASAT MAICA DOMNULUI SA SE INTIMPLE CE S-A INTIMPLAT LA ATHOS CA SA SE INDREPTE SI ERETICII ,dar nu stiu daca ei vor INTRADEVAR sa se indrepte.:dozingoff:

sofiaiuga 18.02.2008 18:21:01

il iubeste PREACURATA PE PATRIARHUL DANIEL ,DAR DACA VA INTRECE MASURA CU ECUMENISMUL SI SE VA CONTINUA INTINAREA ALTARELOR ORTODOXE DIN TARA ,APOI NU STIU EU CIT TIMP O SA-L MAI IUBEASCA .INTREAB-O PE PREASFINTA DACA ESTI ASA CURIOS!olivian

sofiaiuga 22.02.2008 19:40:44

Am gasit un raspuns inteligent la tema acestui topic,dat de MitropolitulANTONIE BLOOM AL SUROZULUI [conducatorul eparhiei ruse din Anglia],cu ocazia unui interviu luat de revista americana AGAIN si a editurii Conciliar Press,LA lONDRA IN ANUL 1989 dar f. actual.
INTREBAREA:SECOLUL XXI SE APROPIE CU REPEZICIUNE.Cum vedeti viitorul Ortodoxiei apusene,privind mai ales prin prisma sciziunilor etnice care exista acum in lumea noastra?Cum putem noi mirenii,contribui la efectuarea unei adevarate unitati intreolalta,care sa fie mai presus de barierele culturale si nationale?
RASPUNS [citez ultima parte a raspunsului ]:"..In al 3-lea rind trbuie sa fim constienti de faptul ca UNITATEA inseamna unitatea crestinilor autentici.Daca impreuna-partasia noastra la credinta ortodoxa este traita in mod corespunzator,vom fi din ce in ce mai apropiati intreolalta,in pofida faptului ca avem limbi materne diferite.
In sfirsit ,cred ca aceasta unitate va fi realizata de credinciosi,NU DE IERARHIA BISERICEASCA.Ierarhiei ii revin indatoriri teologice,canonice,istorice,diplomatice.Credincios ii nu au astfel de probleme de rezolvat.Sunt absolut convins ca daca credinciosii de diferite etnii se vor simti frati in Hristos,frati intru Ortodoxie,daca vor deveni una in duhul infratirii,mai devreme sau mai tirziu,IERARHII VOR DESCOPERI CA EI SINT SINGURII CARE AU RAMAS IZOLATI INTRE EI.Poate atunci isi vor veni si ei in fire."
-am incheiat citatul .
Va rog sa meditati si daca doriti sa comentati aceste interesante pareri ale unui Mitropolit rus.

istoica 22.02.2008 20:03:55

si avea perfecta dreptate!In Grecia am aprins o lumanare intr-o biserica si s-a declansat o reactie de simpatie spontana, cu una din localnicele prezente in locas (fara sa stim sa ne vorbim una alteia!)N-a contat deloc faptul ca n-am stiut sa ne vorbim ca sa ne simtim rude apropiate.

istoica 27.02.2008 07:52:38

Cat priveste notiunea de ecumenism si ce intelege fiecare prin ea, haideti sa ne raportam la fapte, nu la vorbe. Cautati pe net Centrul International Ecumenic de la Vulcana Bai si va veti edifica fiecare si vom avea toti un limbaj comun. Aceasta localitate este langa Pucioasa. Am avut curiozitatea sa vad si am fost pana acolo. Acest centru se intinde pe zeci de hactare. La intrare, un monument pe care sunt o semiluna, o cruce si steaua lui David, iar dedesupt inscriptia :"Ecumenismul religia sperantei". La mica distanta, o cladire (impunatoare) care incepea sa se paragineasca, ridicata cred prin 1998, iar mai jos o ingradire tot cu insemnele celor trei biserici, construite o moschee, o biserica ortodoxa si una mozaica.

sofiaiuga 27.02.2008 20:03:18

despre talmes-balmesul de la Vulcana -bai se poate citi pe site-ul www.sihastru.net.mirem,un site f.f.pus la punct si f. bun pt ca ne informeaza fara ocolisuri asupra unor adevaruri existente la noi in tara!:dontgetit:

ancah 27.02.2008 23:03:55

http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article35

iosif 28.02.2008 22:56:46

FACETI DEOSEBIREA INTRE ECUMENISMUL OFICIAL SI ECUMENISMUL LA NIVEL PERSONAL!!!! E FOARTE IMPORTANT! Adica cat de ecumenic esti tu? Adica cum simti tu fata de fratele tau protestant, catolic...etc????? Acela este ecumenismul existent in inima ta!

Sa se cerceteze fiecare! Daca in inima noastra este dispret, ura pentru cei de alte credinte...sa stim fiecare ca suntem faradelege!

Faceti exercitiul acesta: ganditi-va la un protestant/catolic/pocait! Ce simtiti? Ura? Revolta? Strangeti din dinti? Compasiune? Va simtiti mai presus?

sofiaiuga 02.03.2008 20:16:04

sa nu confundam Iosif,UMANISMUL cu credinta dreapta! Sint doua lucruri total diferite. putem sa fim samarineanul milostiv cu orice om fie el si budist sau altceva ,dar asta nu inseamna ca daca el nu reuseste ajutat de noi sa vada si sa cunoasca dreapta credinta ortodoxa noi nu tre sa cedam sau sa evitam a spune care e credinta mintuitoare ,caci aparam un ADEVAR care nu este al nostru ci al lui IISUS HRISTOS si tocmai pt ca acest adevar nu este al nostru ,dar este cel mintuitor avem OBLIGATIA si DATORIA religioasa de a-l apara!

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:15:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.