Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Despre pacatele sau blestemele care se transmit peste generatii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7686)

cristiboss56 12.12.2009 23:47:21

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 190560)
Observăm că unii copii nu se pot căsătorii, sau alții nu pot naște copii, sau alții care se nasc cu boli incurabile tot datorită păcatelor părinților. Există unii oameni care contestă și chiar se revoltă împotriva Divinității că "de ce să sufere copilul , mai bine sufăr eu". Aici sunt tainele lui Dumnezeu de nepătruns. Ființa umană este judecată în cadrul arborelui său genealogic. Deci este judecată ca persoană până la un anumit punct, după care intervine judecata în neamul său, care este luat ca un întreg în ansamblu ca o unitate personală în diversitatea neamului. O persoană dintr-un arbore genealogic , dintr-o familie a făcut mai mult pentru suflet, alta deloc, și toate sunt judecate pe lângă faptele personale și în cadrul arborelui genealogic. Pot face bine sau rău descendenților sau semenilor cu care a avut contact în viață , direct sau indirect. Căci bucuria este mai mare atunci când se mântuiește tot neamul , toată familia , dacă este posibil , nu numai o persoană din arborele genealogic. Există legea compensării în acest neam. ( Voi reveni )

Ce mai putem face pentru igienizarea arborelui nostru genealogic, pentru iertarea păcatelor înaintașilor noștri ?
Să-i pomenim la liturghii cu parastase cât mai des pe an pe toți cei adormiți din neamul nostru, părinți, bunici, străbunici, după tată și după mamă în line directă până la al patrulea neam. Să dăm de pomană alimente, îmbrăcăminte , bani, etc. și să pomenim numele lor. Adică, milostenia o facem în numele lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și pomenim numele celor morți ai noștri. Să citim Acatistul pentru cei adormiți. Pe părinți și bunicii care sunt în viață să-i obligăm să-și facă acest "duș duhovnicesc" în baia spovedaniei. Deci să-i obligăm ( să-i convingem ) cât mai urgent , atâta timp cât mai sunt lucizi și conștientizează gravitatea păcatelor vieții lor , să se spovedească la un duhovnic bun. Chiar dacă nu mai apucă să facă fapte bune de pocăință, spovedania odată făcută este cheia dezlegării păcatelor. Dezlegarea se face numai aici pe pământ. Dincolo nu mai are cine să ne-o facă. A doua cauză care generează necazurile și suferințele din viața noastră , este însăși viața noastră dezordonată, adică păcatele noastre, pentru care Dumnezeu îngăduie să suferim noi aici pe pământ. Remediul acestei cauze este "dușul spiritual"- SPOVEDANIA , și căința din toată inima pentru păcatele ce le-am făcut. De asemenea facerea de fapte bune : MILOSTENIA - cât ne este cu putință, RUGACIUNEA în fiecare zi , POSTUL cât mai sever, mersul regulat la BISERICA. Este foarte important să conștientizăm că am făcut păcate foarte multe și Dumnezeu ne îngăduie să suferim aici. Să nu acuzăm pe nimeni ci pe noi înșine să ne facem vinovați în aceste suferințe. A treia cauză care generează necazurile și suferințele în această viață aici pe pământ este pricinuită de RAUTATEA aproapelui nostru, respectiv răutatea materializată prin invocarea satanei și trimiterea duhurilor diavolești peste noi și familiile noastre cu FARMECE , VRAJITORII ȘI ALTE LUCRURI DIAVOLEȘTI. Multe aspecte le-am sintetizat din cele cititite despre acest aspect în urmă cu aproape un an pe topicul de Vrăjitorie . ( Voi reveni )

Miha-anca 13.12.2009 18:45:36

Cristian, nu ai mentionat despre ce carte e vorba. Te rog titlul cartii si autorul.

cristiboss56 13.12.2009 19:20:56

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 190732)
Cristian, nu ai mentionat despre ce carte e vorba. Te rog titlul cartii si autorul.

Deci eram mai mult ca sigur de interventia ta in acest sens ! RABDARE CACI NU AM TERMINAT ! DIN BUN SIMT, PENTRU CA AM SPECIFICAT CA FAC O SINTEZA , LA SFARSIT CAND VOI TERMINA , VOI SPECIFICA SURSELE . R A B D A R E ! ! !

zaharia_2009 13.12.2009 19:32:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 190549)
Am citit de curând câte ceva despre suferința din această viață și mai ales despre cauzele care genererează necazurile noastre cotidiene, despre vindecarea arborelui genealogic al familiei noastre și al neamului nostru. Voi sintetiza pe parcursul mai multor postări cele citite . În special trei sunt cauzele care generează suferințele și greutățile insuportabile , pe care le întâlnim și ni se întâmplă în această viață pământească : 1 . Repercusiunile păcatelor părinților asupra copiilor; 2. Păcatele noastre personale pe care le-am făcut și pentru care suferim ; 3. Răutatea aproapelui nostru materializată prin acte oculte : vrăjitorie , farmece, etc. Toate aceste farmece generează suferința noastră , eșecurile , crizele, neșansele din viața noastră, cum ar fi : necăsătoria , nenașterea de prunci , boli incurabile, despărțiri de familii, deznădejde, sinucidere , apostazie, erezie, etc. Despre prima cauză , care face și tema topicului : Păcatele părinților și înaintașilor noștri în linie directă până la al patrulea neam, conform Ieșirii Cap.20 vers.5 , când Dumnezeu a spus că pedepsește până la al patrulea neam pe copii pentru păcatele părinților. Deci, păcatele părinților se pot transmite până la al patrulea neam. În momentul când părintele a păcătuit foarte grav și nu și-a ispășit păcatul sau prin spovedanie-pocăință sinceră înaintea lui Dumnezeu în această viață pământească, impuritățile se transmit asupra descendeților. Descendenții se nasc cu păcatele părinților, cu caracterele lor bune sau rele, cu înclinațiile lor bune sau rele . ( VOI REVENI )

Si eu, la rindul meu , am rugamintea si consider ca ar fi f. potrivit sa indici lucrarea la care te referi deoarece conform cuvintelor directe ale Mintuitorului precum si parerea ulterioara a bisericii difera in legatura cu ultimul punct indicat de fratia ta . Patimirile venite din pisma aproapelui este un caz particular de patimire. Lupta impotriva duhurilor raului este duhovnicesca deasemenea, adica asa cum enumera sf. ap. Pavel lui Tit trebuie sa ne inarmam cu toate armele duhului si credintei (postul , rugaciunea, milostenia, smerenia, spovedania si sf. si dumnezeiestile taine primite intru noi) si astfel vom birui aceste atacuri ori cite ar fi ele.Cum sa credem si sa avem trairea ca nevoiti cu post dupa puterile noastre reale , milostivi cu adevarat in trairea sufletului , smeriti si rabdatori in suferinte si viata de toate zilele, spovedit corect(canonic) si impartasit , adica cu Hristos in mine eu ma mai sperii sau ma mai gindesc ca ispititorul mai prinde lipici de mine . Pai daca eu cred asta in primul rind il hulesc pe Hristos din mine . Nu spune sf. ap. Pavel ca inaintea lui Hristos se pleaca tot genunchiul : al celor ceresti , al celor pamintesti si al celor de dedesupt ? Nu spune deasemenea sf. Ioan hrisostom ca de la fata celui care se impartaseste cu credinta si curatie fug diavolii de maninca pamintul dar ca cei care fac aceasta cu nevrednicie se impartasesc cu foc si iau in sine foc arzator iar ispititorul vine sa-i chinuie ! Deci cind eu sunt una cu cerul , mai mare decit ingerii, cind il am pe Hristos in mine ...sa imi mai fie frica de duhuri si sa cred ca patimirile care le am vin din farmece ?... vai, vai, ce mai hula (dupa parerea mea !). Dar te rog frate , poate te induri si in folosul multor sfaturi bune , pareri si invataturi pe care le-ai tot dat de-alungul timpului , potrivite si cu mult folos, poate si acum vei reveni cu completari sau ... poate revenii asupra formularii .
NU trebuie sa te superi pe mine pt. ca te rog aceasta si daca nu o faci eu nu ma supar si nici nu patimesc oareceva dar ar fi bine sa ne folosim corect de o invatatura buna si cu intrebuintare mult importanta.

cristiboss56 13.12.2009 19:44:49

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 190755)
Si eu, la rindul meu , am rugamintea si consider ca ar fi f. potrivit sa indici lucrarea la care te referi deoarece conform cuvintelor directe ale Mintuitorului precum si parerea ulterioara a bisericii difera in legatura cu ultimul punct indicat de fratia ta . Patimirile venite din pisma aproapelui este un caz particular de patimire. Lupta impotriva duhurilor raului este duhovnicesca deasemenea, adica asa cum enumera sf. ap. Pavel lui Tit trebuie sa ne inarmam cu toate armele duhului si credintei (postul , rugaciunea, milostenia, smerenia, spovedania si sf. si dumnezeiestile taine primite intru noi) si astfel vom birui aceste atacuri ori cite ar fi ele.Cum sa credem si sa avem trairea ca nevoiti cu post dupa puterile noastre reale , milostivi cu adevarat in trairea sufletului , smeriti si rabdatori in suferinte si viata de toate zilele, spovedit corect(canonic) si impartasit , adica cu Hristos in mine eu ma mai sperii sau ma mai gindesc ca ispititorul mai prinde lipici de mine . Pai daca eu cred asta in primul rind il hulesc pe Hristos din mine . Nu spune sf. ap. Pavel ca inaintea lui Hristos se pleaca tot genunchiul : al celor ceresti , al celor pamintesti si al celor de dedesupt ? Nu spune deasemenea sf. Ioan hrisostom ca de la fata celui care se impartaseste cu credinta si curatie fug diavolii de maninca pamintul dar ca cei care fac aceasta cu nevrednicie se impartaseste cu foc si ia in sine foc arzator iar ispititorul vine sa-l chinuie ! Deci cind eu sunt una cu cerul , mai mare decit ingerii, cind il am pe Hristos in mine ...sa imi mai fie frica de duhuri si sa cred ca patimirile care le am vin din farmece ?... vai, vai, ce mai hula (dupa parerea mea !). Dar te rog frate , poate te induri si in folosul multor sfaturi bune , pareri si invataturi pe care le-ai tot dat de-alungul timpului , potrivite si cu mult folos, poate si acum vei reveni cu completari sau ... poate revenii asupra formularii .
NU trebuie sa te superi pe mine pt. ca te rog aceasta si daca nu o faci eu nu ma supar si nici nu patimesc oareceva dar ar fi bine sa ne folosim corect de o invatatura buna si cu intrebuintare mult importanta.

ACELAS RASPUNS DE MAI SUS : R A B D A R E ! ! ! NU AM TERMINAT . DECI TOATE CELE POSTATE SUNT SINTEZE < PASTRAND CUVANT CU CUVANT AL CELUI CARE LE_ A SCRIS ! PENTRU A-TI ASTAMPARA CURIOZITATEA SI TIE SI LUI ANCA , PENTRU CA VAD CA SUNTETI ATAT DE " CURIOSI " NEMAIAVAND R A B D A R E PANA LA SFARSIT , VA DAU UNUL DIN AUTORII PRINCIPALI AI SINTEZEI MELE : ARHIMANDRIT IOACHIM PARVULESCU DE LA MANASTIREA LAINCI ( RPERE MORALE PENTRU O VIATA CRESTIN-ORTODOXA ) - EDITIA 2oo4 .

cristiboss56 13.12.2009 19:50:20

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 190755)
Si eu, la rindul meu , am rugamintea si consider ca ar fi f. potrivit sa indici lucrarea la care te referi deoarece conform cuvintelor directe ale Mintuitorului precum si parerea ulterioara a bisericii difera in legatura cu ultimul punct indicat de fratia ta . Patimirile venite din pisma aproapelui este un caz particular de patimire. Lupta impotriva duhurilor raului este duhovnicesca deasemenea, adica asa cum enumera sf. ap. Pavel lui Tit trebuie sa ne inarmam cu toate armele duhului si credintei (postul , rugaciunea, milostenia, smerenia, spovedania si sf. si dumnezeiestile taine primite intru noi) si astfel vom birui aceste atacuri ori cite ar fi ele.Cum sa credem si sa avem trairea ca nevoiti cu post dupa puterile noastre reale , milostivi cu adevarat in trairea sufletului , smeriti si rabdatori in suferinte si viata de toate zilele, spovedit corect(canonic) si impartasit , adica cu Hristos in mine eu ma mai sperii sau ma mai gindesc ca ispititorul mai prinde lipici de mine . Pai daca eu cred asta in primul rind il hulesc pe Hristos din mine . Nu spune sf. ap. Pavel ca inaintea lui Hristos se pleaca tot genunchiul : al celor ceresti , al celor pamintesti si al celor de dedesupt ? Nu spune deasemenea sf. Ioan hrisostom ca de la fata celui care se impartaseste cu credinta si curatie fug diavolii de maninca pamintul dar ca cei care fac aceasta cu nevrednicie se impartasesc cu foc si iau in sine foc arzator iar ispititorul vine sa-i chinuie ! Deci cind eu sunt una cu cerul , mai mare decit ingerii, cind il am pe Hristos in mine ...sa imi mai fie frica de duhuri si sa cred ca patimirile care le am vin din farmece ?... vai, vai, ce mai hula (dupa parerea mea !). Dar te rog frate , poate te induri si in folosul multor sfaturi bune , pareri si invataturi pe care le-ai tot dat de-alungul timpului , potrivite si cu mult folos, poate si acum vei reveni cu completari sau ... poate revenii asupra formularii .

De suparat nu ma supar , nu am de ce , dar se confirma MANDRIA ta fara margini , crezandu-te mult mai intelept decat cei ce ne pastoresc , decat cei ce si-au dedicat toata vita lor Lui Hristos ! Este ultimul meu raspuns ce ti-l voi da vreodata pe acest forum !

zaharia_2009 13.12.2009 20:08:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 190761)
De suparat nu ma supar , nu am de ce , dar se confirma MANDRIA ta fara margini , crezandu-te mult mai intelept decat cei ce ne pastoresc , decat cei ce si-au dedicat toata vita lor Lui Hristos ! Este ultimul meu raspuns ce ti-l voi da vreodata pe acest forum !

Frate, fa dragoste si iertare binecuvintata (de care multi dintre noi vorbim pe topicul Dorinei sau chiar si pe acesta) si ne indrepteaza in parerile noastre gresite !

cristiboss56 13.12.2009 20:39:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 190570)
Ce mai putem face pentru igienizarea arborelui nostru genealogic, pentru iertarea păcatelor înaintașilor noștri ?
Să-i pomenim la liturghii cu parastase cât mai des pe an pe toți cei adormiți din neamul nostru, părinți, bunici, străbunici, după tată și după mamă în line directă până la al patrulea neam. Să dăm de pomană alimente, îmbrăcăminte , bani, etc. și să pomenim numele lor. Adică, milostenia o facem în numele lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și pomenim numele celor morți ai noștri. Să citim Acatistul pentru cei adormiți. Pe părinți și bunicii care sunt în viață să-i obligăm să-și facă acest "duș duhovnicesc" în baia spovedaniei. Deci să-i obligăm ( să-i convingem ) cât mai urgent , atâta timp cât mai sunt lucizi și conștientizează gravitatea păcatelor vieții lor , să se spovedească la un duhovnic bun. Chiar dacă nu mai apucă să facă fapte bune de pocăință, spovedania odată făcută este cheia dezlegării păcatelor. Dezlegarea se face numai aici pe pământ. Dincolo nu mai are cine să ne-o facă. A doua cauză care generează necazurile și suferințele din viața noastră , este însăși viața noastră dezordonată, adică păcatele noastre, pentru care Dumnezeu îngăduie să suferim noi aici pe pământ. Remediul acestei cauze este "dușul spiritual"- SPOVEDANIA , și căința din toată inima pentru păcatele ce le-am făcut. De asemenea facerea de fapte bune : MILOSTENIA - cât ne este cu putință, RUGACIUNEA în fiecare zi , POSTUL cât mai sever, mersul regulat la BISERICA. Este foarte important să conștientizăm că am făcut păcate foarte multe și Dumnezeu ne îngăduie să suferim aici. Să nu acuzăm pe nimeni ci pe noi înșine să ne facem vinovați în aceste suferințe. A treia cauză care generează necazurile și suferințele în această viață aici pe pământ este pricinuită de RAUTATEA aproapelui nostru, respectiv răutatea materializată prin invocarea satanei și trimiterea duhurilor diavolești peste noi și familiile noastre cu FARMECE , VRAJITORII ȘI ALTE LUCRURI DIAVOLEȘTI. Multe aspecte le-am sintetizat din cele cititite despre acest aspect în urmă cu aproape un an pe topicul de Vrăjitorie . ( Voi reveni )

Revenind, deci, a treia cauză care generează necazurile și suferințele în această viață aici pe pământ este pricinuită de răutatea aproapelui nostru, respectiv răutatea materializată prin invocarea satanei și trimiterea duhurilor diavolești peste noi și familiile noastre cu farmece, vrăjitorii și alte lucruri diavolești. De data asta inamicul poate fi foarte periculos și greu de învins, însă nu imposibil. Remediț există și aici, însă contează foarme mult angajarea noastră într-o "terapie intensivă" puternică. Trebuie căutat medicul bun ( preotul duhovnic ) , tratamentul potrivit ( postul, rugăciunea recomandată ) . Concret, noi , în aceste situații de magie ( farmece, vrăjitorii ) recomandăm : 1 . Cel care este în cauză să facă spovedanie generală din copilărie la un duhovnic bun și să nu ascundă nimic din impuritățile vieții lui ; 2 . Să dea dacă este posibil la cât mai multe mănăstiri și biserici , unde se face slujbă zilnic, pomelnic pentru a se ruga pentru el, având astfel ajutor în plus ; 3 . Să postească o perioadă , în care se face această "terapie de școc ", de preferat este în posturile mari ; 4 . Să postească și să se roage pentru el părinții sau copii, deoarece pot exista cazuri când acea persoană este inconștientă sau foarte grav bolnavă, când nu se mai poate ruga și atunci , pe lângă preoții Bisericii trebuie să se roage și cei din familia lui pentru el, citind Acatiste sau Psaltira și făcând metanii pentru el, spunând la fiecare metanie : "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, vindecă și tămăduiește pe tatăl meu N . ( sau pe fratele meu N. )", "Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu tămăduiește pe tatăl meu N. ( sau pe fratele meu N )" ; 4 . Să facă cât mai multe metanii la Mântuitorul Iisuș Hristos , la Maica Domnului, la Sfântul căruia îi poartă numele , la îngerul păzitor, și la alți sfinți la care are evlavie ; 5 . Să citească în această perioadă ( de preferat 40 de zile ) , Acatistul Sfântului Vasile cel Mare, Acatistul Sfântului Ciprian și Iustina și Psaltirea care sunt cele mai recomandate împotriva farmecelor și a lucrurilor diavolești ; 6 . Să facă sfeștanie în casă cu 2 - 3 preoți. La sfeștanie să fie prezenți părinții, bunicii care trăiesc , copii , nepoții, deci toți cei vii din neamul lor și să-i roage pe preoți să le citească la toți dezlegarea cea mare și toate celelalte dezlegări de blesteme , de jurăminte și de farmece ; 7. Să participe personal ( sau dacă nu poate, cineva din casă cu hainele lui ) la 7,9 sau 12 Sfinte Masluri ; 8. Stropirea cu apă sfințită prin casă , în mașină , în gospodărie să se facă cât mai des zilnic, săptămânal sau lunar.
(Voi Reveni )

elizabeta 13.12.2009 20:59:22

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 190570)
Să-i pomenim la liturghii cu parastase cât mai des pe an pe toți cei adormiți din neamul nostru, părinți, bunici, străbunici, după tată și după mamă în line directă până la al patrulea neam. Să dăm de pomană alimente, îmbrăcăminte , bani, etc. și să pomenim numele lor. Adică, milostenia o facem în numele lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și pomenim numele celor morți ai noștri.

Da, desi stiu ca mai urmeaza si continuarea (pentru care eu una iti foarte multumesc), am o intrebare care poate sa ti se para prosteasca: ce fac daca nu am de unde sa aflu numele strabunicilor pana la al patrulea neam si ce fac daca mi se spune din nou ca sunt prea multe nume pe pomelnic, si sa mai tai din ele si sa trec doar 'cu neamul cel adormit" sau sa platesc dublu (asa am patit la sfanta manastire Cernica)? Sa nu te superi ca te intreb, dar experienta ta e importanta, sau poate ai intalnit expusa o asemenea situatie in cartile pe care le-ai citit.

cristiboss56 13.12.2009 21:03:48

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 190775)
Revenind, deci, a treia cauză care generează necazurile și suferințele în această viață aici pe pământ este pricinuită de răutatea aproapelui nostru, respectiv răutatea materializată prin invocarea satanei și trimiterea duhurilor diavolești peste noi și familiile noastre cu farmece, vrăjitorii și alte lucruri diavolești. De data asta inamicul poate fi foarte periculos și greu de învins, însă nu imposibil. Remediț există și aici, însă contează foarme mult angajarea noastră într-o "terapie intensivă" puternică. Trebuie căutat medicul bun ( preotul duhovnic ) , tratamentul potrivit ( postul, rugăciunea recomandată ) . Concret, noi , în aceste situații de magie ( farmece, vrăjitorii ) recomandăm : 1 . Cel care este în cauză să facă spovedanie generală din copilărie la un duhovnic bun și să nu ascundă nimic din impuritățile vieții lui ; 2 . Să dea dacă este posibil la cât mai multe mănăstiri și biserici , unde se face slujbă zilnic, pomelnic pentru a se ruga pentru el, având astfel ajutor în plus ; 3 . Să postească o perioadă , în care se face această "terapie de școc ", de preferat este în posturile mari ; 4 . Să postească și să se roage pentru el părinții sau copii, deoarece pot exista cazuri când acea persoană este inconștientă sau foarte grav bolnavă, când nu se mai poate ruga și atunci , pe lângă preoții Bisericii trebuie să se roage și cei din familia lui pentru el, citind Acatiste sau Psaltira și făcând metanii pentru el, spunând la fiecare metanie : "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, vindecă și tămăduiește pe tatăl meu N . ( sau pe fratele meu N. )", "Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu tămăduiește pe tatăl meu N. ( sau pe fratele meu N )" ; 4 . Să facă cât mai multe metanii la Mântuitorul Iisuș Hristos , la Maica Domnului, la Sfântul căruia îi poartă numele , la îngerul păzitor, și la alți sfinți la care are evlavie ; 5 . Să citească în această perioadă ( de preferat 40 de zile ) , Acatistul Sfântului Vasile cel Mare, Acatistul Sfântului Ciprian și Iustina și Psaltirea care sunt cele mai recomandate împotriva farmecelor și a lucrurilor diavolești ; 6 . Să facă sfeștanie în casă cu 2 - 3 preoți. La sfeștanie să fie prezenți părinții, bunicii care trăiesc , copii , nepoții, deci toți cei vii din neamul lor și să-i roage pe preoți să le citească la toți dezlegarea cea mare și toate celelalte dezlegări de blesteme , de jurăminte și de farmece ; 7. Să participe personal ( sau dacă nu poate, cineva din casă cu hainele lui ) la 7,9 sau 12 Sfinte Masluri ; 8. Stropirea cu apă sfințită prin casă , în mașină , în gospodărie să se facă cât mai des zilnic, săptămânal sau lunar.
(Voi Reveni )

Deci nu toate suferințele noastre sunt pe seama celor moștenite peste generații și despre care am postat sinteza de la început. Vom vedea și de ce mor copii mici și multe altele, dar ceva mai încolo. Trebuie arătat că există și o altă cauză mai rar întâlnită pentru care suferim în viață , este însăși Voia lui Dumnezeu. Unii sunt bolnavi sau suferă nu din cauza păcatelor, nici a părinților, nici din cauza vrăjilor, ci pur și simplu îngăduie Dumnezeu aceste boli din pedagogia Sa divină spre a se arăta Slava Sa , astfel de cazuri fiind foarte puține, precum este specificat în materialele citite de mine. Un subiect de Topic pe această temă va fi necesar totuși pentru a aduce niște lămuriri și în acest sens.
( Voi reveni )

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:32:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.