![]() |
tricesimusquintus imi pare rau sa o spun,dar te invarti in jurul cozii ca si condor.Ai spus ca VT nu considera trupul,duhul si sufletul entitati separate.Dar de unde,nu ai dreptate si uite de ce:
Geneza 25:8 Avraam SI-A DAT duhul, și a murit, după o bătrânețe fericită, înaintat în vârstă și sătul de zile; și a fost adăugat la poporul său. Geneza 35:18 Și pe când îISI DADEA EA SUFLETUL, căci trăgea să moară, i-a pus numele Ben-Oni (Fiul durerii mele): dar tatăl său l-a numit Beniamin (Fiul dreptei) Eclesiastul 12:7 până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. Si uite de ce sustin ca sufletul continua sa mai existe dupa moartea trupeasca: Psalmul 30 "Doamne, Tu mi-ai ridicat SUFLETUL din locuinta mortilor, Tu m'ai adus la viata din mijlocul celor ce se pogoara in groapa." Psalmul 86:13"Caci mare este bunatatea Ta fata de mine, si Tu imi izbavesti SUFLETUL din adanca locuinta a mortilor." ETC Am adus versete doar din VT,nu numai un verset din VT sustine ca sufletul isi continua existenta si dupa moartea trupeasca,ci o intreaga pleiada,asta,repet,pentru cine le vede.Dar de ce faci tu comparatie intre VT si NT?Oare nu au amandoua aceeasi valoare?(desi NT are prioritate in chestiuni de acest gen,asta intrucat este mai aproape de noi,de aceea inseamna Noua Lege si in orice stat ca sa ne referim la legi,are prioritate legea mai noua,dar eu nu fac distinctie intre NT si VT,ele doar se completeaza unele pe altele,desi NT explica mult mai clar lucrurile).Despre duh biblia spune clar ca nu merge "in Locuinta mortilor" ci "la Dumnezeu, care l-a dat.",nu vorbeste despre moartea sa nici pe departe,iar NT ne reveleaza chiar o "inchisoare " a duhurilor(am spus ca NT explica mai clar lucrurile).Sa sustii ca ideea "nemuririi sufletului "a patruns in ebraica tarzie si nu in VT"(deci sa inteleg ca vrei sa spui ca a patruns in NT din filiera greceasca asa cum ai vrut sa arati),inseamna sa compromiti nu numai NT ci si intreaga Biblie,asa cum am spus:daca un singur pasaj din Biblie pui la indoiala,pui la indoiala intreaga biblie,nu se poate altfel. Si ce e asa de greu de explicat "nemurirea" sufletului sau a duhului?Dumnezeu care este vesnic a suflat si i-a dat viata omului.Suflarea de viata este vesnica divina,adica provine de la Dumnezeu care este vesnic,de aceea ea la moarte revine la Dumnezeu "care l-a dat" cum spune Eclesiastul,deoarece ii apartine lui Dumnezeu cum spune Evrei 12:9 Și apoi, dacă părinții noștri trupești ne-au pedepsit, și tot le-am dat cinstea cuvenită, nu trebuie oare cu atât mai mult să ne supunem Tatălui duhurilor, și să trăim? Te intreb daca si tu crezi ca Moise a inviat,ca daca si tu crezi inseamna cu nu mai are rost sa mai repet acealasi lucruri. |
Cat despre multele mele intrebari,ele sunt mai mult retorice,eu le stiu raspunsurile,le spun ca sa le cautati si dvs.N-ar trebui sa va sperie daca aveti raspuns la toate din ele.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nephesh e un cuvânt care apare de 755 de ori în Vechiul Testament, de 144 de ori în Psalmi, cel mai adesea tradus "suflet". Traducerea aceasta e nefericită, deoarece "suflet" transmite cititorului idei care de fapt nu aparțin propriu zis cuvântului nephesh. O scurtă analiză a cuvântului ebraic va clarifica ce înțelegeau scriitorii Bibliei când foloseau cuvântul acesta: Nephesh provine din rădăcina naphash, un verb care apare doar de trei ori în Vechiul Testament (Exod 23,12; 31,17; 2 Samuel 16,14), de fiecare dată însemnând "a răsufla" sau "a se odihni" ["a se înviora" sau "a se împrospăta", KJV]. Verbul pare să se întoarcă la sensul de bază, și anume acela de respirație. O definiție a cuvântului nephesh se poate extrage din raportul biblic al facerii omului (Geneza 2,7). Raportul declară că atunci când Dumnezeu a dat viață trupului pe care îl formase, omul a devenit în mod faptic "un suflet viu" ["suflet de viață", KJV]. "Sufletul" nu exista până atunci, ci a fost adus la existență odată cu facerea omului, a lui Adam. Un nou suflet vine la viață de fiecare dată când se naște un copil. Fiecare naștere reprezintă o nouă și unică unitate de viață, diferită și separată de alte unități similare. Noua unitate nu se poate niciodată contopi cu o altă unitate. Ea va fi totdeauna ea însăși. Pot fi nenumăratele altele ca ea, dar nici una nu este de fapt acea unitate. Această unicitate a individualității pare să fie ideea scoasă în evidență în termenul ebraic nephesh. Nephesh este aplicat nu numai la oameni, ci și la animale. Expresia: "Să mișune apele de vietăți" (Geneza 1,20) e, literal, "apele să mișune de mulțimi de suflete de viață [indivizi de viață]." Dobitoacele și zburătoarele sunt numite "viețuitoare", literal, "suflete de viață", adică "indivizi de viață" (Genesa 2,19). De aici, atât animalele cât și ființe omenești sunt "SUFLETE". Această idee fundamentală a "SUFLETULUI" ca fiind individul în sine și nu o parte constituentă a individului pare să stea la baza diferitelor apariții ale cuvântului nephesh. De aceea, e mai bine să se spună că o anumită persoană sau un anumit animal este un suflet decât să se spună că are un suflet. De la ideea fundamentală că nephesh este un individ sau o persoană vine folosirea idiomatică a lui nephesh în locul pronumelui personal. Expresii precum "sufletul meu" sunt idiomatice pentru "eu", "mie"; "sufletul tău" pentru "tine", "ție"; "sufletul lor" pentru "ei", "lor". Întrucât fiecare nou nephesh reprezintă o nouă unitate de viață, el este adesea folosit ca sinonim al "vieții". În 119 cazuri, KJV traduce nephesh cu "viață" și sunt alte cazuri când "viață" ar fi fost o traducere mai potrivită (vezi la 1 Regi 17,21). În majoritatea cazurilor când apare nephesh, ar putea fi tradus corespunzător prin "persoană", "individ", "viață" sau prin pronumele personal corespunzător. "Sufletul acela va fi nimicit" (Levitic 19,8) este, simplu, "el va fi nimicit" ("omul acela va fi nimicit", trad. Cornilescu - respectiv "sufletul acela se va stârpi" trad. Anania). Citat:
Citat:
Citat:
Sper că mă vei ierta pentru postarea asta lungă, după chipul și asemănarea postărilor tale... |
Citat:
Ar fi bine sa intelegi acest lucru. Ti s-ar limpezi multe. De unde ai scos-o pe asta cu posibila vesnicie a ingerilor? Dumnezeu poate sa nimiceasca tot ceea ce el a creat si a devenit pacatos (inclusiv pe ingerii cazuti). Ca o cuiriozitate: da-mi un nume de mare teolog care nu na putut raspunde exact la intrebarea pusa de tine. P.S. Mi-ai rastalmacit gresit raspunsul pe care l-am dat la intrebarea ta interioara. Eu am spus simplu ca :"Exista o gradare a pedepsei (incheiata cu nimicirea definitiva)". Prin asta se intelege ca fiecare isi va primi rasplata, dupa faptele pe care le va fi facut (o spune Mantuitorul). Nu este frumos sa adaugi de la tine lucruri pe care eu nu le-am spus. |
Citat:
Citat:
O fi marea minciună de la tatăl minciunii (satan), dar Hristos spune clar: Ioan 3.15 "Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. " Filipeni 1.23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; " Problema este că secta adventistă neagă faptul că sufletul trăiește conștient dincolo de trup, iar la voi Iadul nu există, puncte contrare Scripturii. |
Citat:
Adventisti sunt cei care spun adevărul:24::24:..................... vrea sa atraga atentia tricesimusquintus. Revenind la lucruri serioase, ceea ce îi frapează pe crestinii ortodocsi este că două secte aparent surori (penticostale si adventiste) cu origini comune (metodiste), in America secolului 19, nu se pot intelege asupra unor puncte esentiale cum e existenta sufletului dupa moarte. Dacă nu au avut Harul,fiecare interpreteaza ce vrea... |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu, trebuie sa va luam din mana Scriptura, trebuie sa o deschid acolo unde trebuie. Dar stiti ce se intampla, cand nu ai ochi sa vezi, degeaba ai in mana o Scriptura deschisa - nu poti citi. |
Citat:
Citat:
Ioan 11.26 "26.Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? " Pe cine oare sa credem? Pe Hristos sau pe sambetisti? Citat:
Dar despre ce "teorie" vorbesti? Nu te-au invatat sectantii tăi ca "biblia se interpreteaza cu biblia"? |
Citat:
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sa aiba viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40) Domnul Iisus Hristos ne vorbeste deseori de inviere si mostenirea vietii vesnice. Dvs. de ce ocoliti invierea? Este un merit al Mantuitorului. Dar, cineva (impotrivitorul) cauta sa ne invete despre "nemurire" (fara inviere). Pe cine credeti: pe Domnul Iisus Hristos sau pe "potrivnicul"? |
Citat:
Citat:
Pe cine oare sa credem? Pe Hristos sau interpretarea sâmbetiștilor? Nimeni nu a negat Invierea! Invierea sta la baza credintei creștine: Ioan 5.28-29 "Nu vă mirați de aceasta; căci vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui, 29. Și vor ieși, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieții și cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii." |
Bai sectantilor nu v-ati saturat sa va mintiti atata pe voi insiva?
Daca Iisus zice ca nu vom muri in veac inseamna ca nu vom muri in veac. Daca viata "cea de apoi" este la fel ca cea de acum , atunci cu ce e ea mai buna?Daca moartea mosteneste tot starea de murire, atunci cu ce e mai buna?Daca tot aici vom fi si va fi ca si acum atunci cu ce e mai buna imparatia lui Dumnezeu decat lumea asta?Tot la fel va fi si veacul acela, cu suferinta, oboseala , carne si sange?Nu, caci carnele si sangea nu mostenesc imparatia lui Dumnezeu.Si ca vom invia o spune chiar apostolul ca vom invia cu trupurile, dar cu trupuri incoruptibile.Dar daca si la inviere va fi nunta, slujba , suferinta si moarte pentru ce mai e buna invierea?Vom stapanii noi lumea asta, aceasi lume?Nu.Ci vom fi precum ingerii.Credinta Ortodoxa , spune ca sufletul este cel care da viata trupului, si dupa moarte, sufletul isi urmeaza drumul sau in functie de ce a facut in viata aceasta pana la Judecata cea de a doua, la Judecata de Apoi, cand vom invia cu tot cu trupuri si vom ramane in eternitate impreuna cu trupurile noastre in Rai sau in Iad. Iar ca viata nu se opreste dupa moarte vedem de aici, Ca Dumnezeu se intutuleaza , Dumnezeul celor vii si da exemplu pe trei care au murit cu trupul: Avraam , Isaac si Iacov.Cum pot acestia dar trai dupa moarte , daca nu prin suflet. |
Raspund cam tarziu,dar mi-a picat netul cand am vazut ce imi scrii condor si tricesimusquintus :).As folosi domnilor sa fim mai rationali decat pana acum(nu ca pana acum nu am fost).Pot sa iti spun tricesimusquintus ca si tu ai o multime de idei preconcepute(acum nu stiu daca ale mele sunt preconcepute sau ale tale sa lasam pe cineva obiectiv sa decida).Toata barbologia pe care mi-ai scris nu mi-era nimic nou.Eu singur daca ai fost atent am spus ca suflet se refera la mai multe lucruri,dar eu ma refer la acea entitate insesizabila de duh care este nepieritoare.In rest nu ma intereseaza(cele care se refera la animale s.a.m.d.).Tu crzi ce vrei,eu nu te oblig sa faci altfel,iti cer doar sa fii mai rational si sa gandesti la rece.Din topate citatele pe care ti le-am dat e clar ca sufletul si duhul parasesc omul in timpul mortii,e clar pentru cine vrea sa vada.Citatele mele se refera clar la continuitatea sufletului dupa moarte,repet pentru cine vrea sa vada.Din tot ce tu te-ai scuzat eu am inteles acelasi lucru:"Ideea nemuririi sufletului a pătruns în gândirea ebraică târzie, nu în limba ebraică târzie. Și nu a pătruns în NT, ci mai degrabă în limba greacă de care s-au folosit scriitorii Noului Testament."(nu a patruns in NT cica in limba greaca de care s-au folosit scriitorii NT,si cum NT e scris in lb greaca e clar la ce te-ai referit fara sa o mai ocolim).
Ceea ce nu imi pot explica este credinta ta oarba in invierea lui Moise.Da-mi un singur pasaj care macar ar sugera invierea lui Moise.Nu imi pot explica cum vezi in Biblie "ceea ce nu este" si nu vezi sau nu vrei sa vezi ceea ce este.Oare de ce?Invierea lui Moise este o presupunere si o credinta autentica nu trebuie sa se bazeze pe presupuneri.Nu ti-ai pus intrebarea macar,de ce L-ar fi inviat Dumnezeu pe Moise?De ce Dumnezeu a acceptat ca Moise sa moara,ca apoi sa il invieze?De ce nu ar mai fi trait Moise,fara sa mai fie nevoie de "invierea" sa?Care e logica,ca nu este nici o logica in ce spui.Intr-adevar arhangelul Mihail s-a certat pentru TRUPUL lui Moise(de ce biblia nu vorbeste nimic despre sufletul si duhul lui Moise in acest context?).Chestiunea daca citesti in VT s-a rezolvat Dumnezeu ascunzand trupul lui Moise,diavolul pierzand disputa nemaiindeplinindu-si planurile"cu privire la trupul lui Moise"(pentru ca sper ca esti constient ca "cearta" avea motive despre care noi putem face doar "presupuneri"). tricesimusquintus ma dezamagesti.Tu totusi vad ca cunosti Scriptura,cum poti sa spui sigur pe tine un lucru pe care Scriptura nu il spune?Ma dezamagesti si sincer iti spun.Cum poti sa spui nonsalant:"Pasajul din Iuda 1,9 mi se pare edificator. Că doar Hristos nu se certa de flori de măr cu diavolul, avea un scop precis: învierea lui Moise!"In primul rand nu Hristos s-a certat cu diavolul pentru trupul lui Moise,ci arhanghelul Mihail si apoi binenteles ca Cearta nu a fost fara motive(eu am scris "o perla" ca ipoteza in acest sens).Pai daca Dumnezeu vroia sa il invieze pe Moise,trebuia sa ii ceara voie diavolului?Dumnezeu il putea invia pur si simplu.Dar arhanghelul Mihail a avut sarcina sa ascunda trupul lui Moise si binenteles ca diavolul nu a fost de acord,avea el planurile sale.Iar spun ca ma dezamagesti.Te credeam mai rational,mai cumpatat.Inteleg sa vii si sa spui ca Moise se poate sa fi inviat,dar sa zici ca e o teorie,o ipoteza dar nu sa vii fara nici un argument biblic si sa spui nonsalant ca :ti se pare edificator".Unde ti se pare tie edificator,vorbeste Iuda despre "o inviere",nici pe departe,nici macar Moise nu era tema principala in tot ce a spus Iuda,el doarea altceva sa spuna si a amintit aceasta intamplare in treacat,daca citesti cu atentie.Ma dezamagesti,este ca si cum ai adauga tu de la tine.Ce spune biblia despre cei care adauga lucruri la Cuvantul Sfant?Accept idei,dar macar sa fie biblice,macar sa fie probate baremi cu un verset biblic,cu un pasaj.Vad ca nu esti de acord cu parerile mele,dar trebuie sa recunosti ca am adus argumente biblice la ele .Asta e nu pot eu sa te schimb,doar Dumnezeu poate. Condor ai cautat tu sa imi dai un raspuns la intrebarea cu ingerii,dar a fost un raspuns tot fara argumente biblice. Ingerii iti spun eu daca nu stii ca sunt nemuritori(intr-un fel spus ,pentru ca si ei au fost creati).Te-ai eschivat cu sufletul cu duhul,ma mir ca incerci asa si in cazul ingerilor.E cat se poate de clara chestiunea,biblia afirma ca ingerii sunt nemuritori.Si o sa iti aduc un verset biblic la care sa meditezi: Geneza 3:22 Domnul Dumnezeu a zis: "Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele și răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-și întindă mâna, să ia și din pomul vieții, să mănânce din el, și să trăiască în veci."Aceasta este o intrebare foarte greoaie,biblia spune ca ingerii au fost creati,dar de asemenea spune ca in vesnicie cei alesi vor fi printre altele "alaturi de ingeri".Isus insusi afirma ca ingerii sunt eterni: Luca 20:36 Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Și vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii(asta ca sa vezi "de unde am scos-o pe asta cu posibila vesnicie a ingerilor";acum ce mai spui,sa te auzim )Dumnezeu poate sa nimiceasca intr-adevar tot ceea ce e pacatos,dar aceasta pedeapsa ar fi prea mica pentru ingerii cazuti.De ce nu l-a nimicit pe Lucifer cand s-a rasculat?Ei au fost sau sunt vesnici,de aceea vor fi chinuiti vesnic(nu ti se pare corect?):"Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor."(deci alaturi de diavol sunt si fiara si prorocul mincinos,care foarte probabil vor fi persoane,oameni) Acum sa te vad cum mai comentezi.Cum explici acest verset? As putea sa mai scriu despre ingeri,dar deja vad ca am scris cam mult,poate cu alta ocazie. Ti-as cere sa cercetezi in detaliu scriptura ca apoi sa imi raspunzi cu argumente cu tot,pentru ca la mine vorba fara argumente nu are nici o valoare.Acum iar m-am oprit la ceva spus de tine:"Exista o gradare a pedepsei (incheiata cu nimicirea definitiva)". Ar trebui sa imi arati in Biblie unde se vorbeste despre aceasta "gradatie",ca nu se vede :).Arunci vorbe in vant,poate crezi ca noi nu plecam si te verificam,adu argumente,asta daca exista ca daca nu exista nu iti cer sa le "inventezi".Ai uitat totusi sa imi raspunzi la acele 2 intrebari,sau iar spui ca nu le vezi? Voi cred ca aveti o idee preconceputa referitoare la existenta sufletului dupa moarte,eu nu am vorbit despre fantome sau mai stiu eu ce,asa ca tricesimusquintus renunta la ironii de genul "Unde vezi tu hălăduirea lui pe coclauri după momentul morții?".Eu ma bazez pe biblie,iar biblia vorbeste despre aceste lucru,asta pentru cine le vede(ca am impresia,nu stiu de ce,ca voi nu vreti sa le vedeti,nu pentru ca argumente biblice nu exista,ci pur si simplu nu vreti).Inca o data spun ca o concluzie:Nu stiu cum puteti sa vedeti in biblie ce de fapt nu exista(Invierea lui Moise) si refuzati sa vedeti ceea ce exista(suflet si duh nepieritor,despre care biblia vorbeste cu varf si indesat).Oare de ce? |
Pentru ca asa au fost spalati pe creier! Cum de altfel multe secte "evanghelice" sunt, la alte puncte doctrinare.
|
Citat:
Domnul Iisus Hristos spune altceva: ca vom muri (asa cum a murit si El), ca vom fi inviati (asa cum a inviat si El) si ca vom mosteni viata vesnica (impreuna cu El). Citat:
"Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu mine ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui"(Apocalipsa 22:12) Eu zic sa-L credem si sa-L asteptam. Citat:
"Cît priveste învierea mortilor, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, cînd zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, si Dumnezeul lui Iacov?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Matei 22:31,32) Si, tot Domnul Iisus Hristos spune, putin mai inainte, adresandu-se celor care nu cred in inviere (sau cred doar din gura- adevarata lor credinta fiind in "nemurire"): "Drept raspuns, Isus le-a zis: "Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Caci la înviere..." |
Citat:
Ca sufletul e nemuritor: Ioan 3.15 "Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. " si sf Pavel: Filipeni 1.23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; |
Citat:
Fapte 23:8 Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta. Citat:
Sa-ti pun o intrebare:Cum veti mai invia voi adventistii fara trup?Caci trupul dupa moarte se descompune si este mancat de viermi? Citat:
Ioan 11.26 "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? " |
Condor spune :
"Ca nu vom muri, o spune invatatorul dvs. "Hotarat ca nu veti muri". (spune diavolul in Facerea 3:4)." :37: Stiai domnule Danut7 ca invatatorul nostru si al milioanelor de sfinti si de martiri care au crezut in existenta sufletului dupa disparitia trupului, este diavolul si ca adevarul a fost reinstaurat de adventisti? Stiai ca atatea secole am trait in intuneric?:21: Pentru o replica ca aceasta Condor- "Marturisitorul" ar trebui sa fie scos de pe forum. |
Nu-l lasa dracu , e luat rau.Limba lui e erezia.Secta asta e cea mai ratata secta care exista.Adventistii.Asta e o secta anticristica, si o credinta moarta(la fel ca sufletele dupa teologia lor:).O secta formata de niste oameni bolnavi psihici si instabili din punct de vedere mental.Oameni rupti complet de realitate.Manati si batjocoriti de duhul anticristic care sta la baza prooriciilor false pe care le-au facut atat Milleriti cat si baba White.Proorocii care desigur nu s-au indeplinit.Cum recunosti un prooroc fals?Ceea ce "prooroceste" nu se indeplineste, si se face de ras.Is batjocoriti de dracu , ce sa mai zic...
|
Citat:
Citat:
Citat:
"Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati într-o clipa, într-o clipeala din ochi, la cea din urma trîmbita. Trîmbita va suna, mortii vor învia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se îmbrace în neputrezire, si trupul acesta muritor sa se îmbrace în nemurire."(1 Corinteni 15:51-53). Citat:
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sa aiba viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40) "Cine manînca trupul Meu, si bea sîngele Meu, are viata vesnica; si Eu îl voi învia în ziua de apoi." (Ioan 6:54) Viata vesnica este legata de invierea pe care ne-o va da Hristos. Dvs. vreti o viata vesnica "instant". Asta v-o poate promite (ca n-are cum sa v-o dea) "mincinosul", "inselatorul". |
Citat:
|
Condoru ca un vultur ce este, nu se sperie.
A mai intrat pe aici sub diverse nume (mariann, vasinec, litanu etc). O sa o faca inca o data, si inca o data si inca o data. De fiecare data cand e dat afara. Insa vulturul nostru se da de gol de indata ce intra si poate fi depistat usor. |
Citat:
|
Citat:
25. Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. 26. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? Ioan 11 Versetele pe care le-ai pus tu si in mod evident nu le intelegi sunt din Ioan 6. Citat:
Ce se intampla cu aia care deja is morti atunci?Si mancati de viermi?La care probabil nici oasele nu mai sunt? |
Condor eu zic sa lasam disputele,sa nu mai tragi de timp si sa raspunzi la acele 2 intrebari(asta daca ai raspuns la ele).
|
Pana cand imi raspunde condor la intrebari,o sa mai aduc in prim plan cateva argumente biblice in favoarea continuitatii sufletului dupa moartea trupeasca si existentei pedepsei vesnice.
Iacov 2:26 Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta fara fapte este moarta. 2 Corinteni 5:6 Asadar, noi întotdeauna suntem plini de încredere; caci stim ca, daca suntem acasa în trup, pribegim departe de Domnul, - 2 Corinteni 5:7 pentru ca umblam prin credinta, nu prin vedere. - 2 Corinteni 5:8 Da, suntem plini de încredere, si ne place mult mai mult SA PARASIM trupul acesta, ca sa fim acasa la Domnul.(cine sa fie acasa la Domnul,daca nu sufletul sau duhul,pentru ca trupul este parasit?) 2 Corinteni 5:9 De aceea ne si silim sa-I fim placuti, fie ca ramânem acasa fie ca suntem departe de casa. 2 Corinteni 5:10 Caci toti trebuie sa ne înfatisam înaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut când traia în trup. Apocalipsa 14:9 Apoi a urmat un alt înger, al treilea, si a zis cu glas tare: "Daca se închina cineva fiarei si icoanei ei, si primeste semnul ei pe frunte sau pe mâna, Apocalipsa 14:10 va bea si el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; si va fi chinuit în foc si în pucioasa, înaintea sfintilor îngeri si înaintea Mielului. Apocalipsa 14:11 Si fumul chinului lor se suie în sus în VECII VECILOR. Si NICI ZIUA,NICI NOAPTEA n-au odihna cei ce se închina fiarei si icoanei ei, si oricine primeste semnul numelui ei! Am cautat in VT ceva referitor la chestiunea despre pedeapsa vesnica a celor pacatosi,fiindca tricesimusquintus vorbea despre "limba greaca in care a fost scris NT".Uite ce am gasit: Daniel 12:1 În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau; caci aceasta va fi o vreme de strâmtorare, cum n-a mai fost de când sunt neamurile si pâna la vremea aceasta. Dar în vremea aceea, poporul tau va fi mântuit, si anume oricine va fi gasit scris în carte. Daniel 12:2 Multi din cei ce dorm în tarâna pamântului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine VESNICA. Daniel 12:3 Cei întelepti vor straluci ca stralucirea cerului, si cei ce vor învata pe multi sa umble în neprihanire vor straluci ca stelele, în veac si în veci de veci. Daniel 12:4 Tu, însa, Daniele, tine ascunse aceste cuvinte, si pecetluieste cartea, pâna la vremea sfârsitului. Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste." Acum sa va auzim cum explicati aceste versete(care vad ca nu s-au mai adus pana acum).Sa va auzim. |
Citat:
|
Citat:
Singurele versete de care se pot agata cei care vor sa demonstreze ceea ce sustii si tu, sunt cele postate (de nenumarate ori) de Ovidiu-s (care este mult mai bine pregatit decat tine). |
Citat:
Sfantul Apostol Pavel explica aceasta inviere "din ziua de apoi": "Caci daca credem ca Iisus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi, impreuna cu Iisus, pe cei ce au adormit in El"(1 Tesaloniceni 4:14). Apoi, continua: "Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogora din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mangaiati-va dar unii pe altii cu aceste cuvinte."(1 Tesaloniceni 4:16-18). Dvs. mai asteptati acea zi a intoarcerii Domnului, cand va avea loc invierea celor credinciosi? Eu cred ca nu o mai asteptati. Daca tot sunteti "nemuritori" si fiecare merge, imediat ce moare, ori in rai ori in iad, ce rost mai are sa revina Hristos? Problema este deja rezolvata. |
Citat:
Din moartea a doua nu mai este inviere. |
Sa nu uitam ca Iisus a inviat intai cu duhul , cu care s-a coborit in imparatia mortilor si cu care a inviat si impreuna cu el toti care au crezut in El, iar apoi a inviat si cu Trupul.
La prima judecata, judecata particulara este judecat doar sufletul.La judecata particulara sunt trei elemente care contribuie : constiinta noastra - a fiecaruia din noi-, ingeri buni si ingeri rai sau diavolii. Constiinta, la judecata particulara, ca si la cea universala, va fi foarte luminoasa; nu-i va scapa nimic din ceea ce s-a intamplat in viata ei. Va vedea faptele rele, mai ales. Le va vedea foarte clar si va simti o mustrare de constiinta foarte mare si un regret pentru ca n-a facut fapte bune. Atunci isi va da seama fiecare ce valoare are o fapta buna si o fapta rea. Deci constinta va fi foarte activa si va avea un rol foarte important.Mai apar ingerii si demonii.Demonii vin sa ne invinovateasca si sa arate faptele noastre rele , iar ingerii ne insotesc sa arate faptele noastre bune. El vine pentru Judecata de apoi sau "judecata universala" cand toti se vor infatisa in fata tronului Sau de judecata, si fiecare va fi judecat dupa faptele sale spre viata vesnica sau spre osanda vesnica. |
Citat:
Citat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm Merita citit. Sfanta Scriptura spune cu totul altceva, mult mai simplu si mai intelept. Citat:
"Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi."(Ioan 14:3) Ce sa mai ia? Ca s-a dus fiecare la locul lui: in iad sau in rai (conform teologiei dvs.). De altfel, daca am citit bine articolul parintelui Cleopa, referitor la drumul sufletului dupa moarte (http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm), acolo este prezentat un rai fara Hristos. In schimb, nu se uita a fi inaltata "biserica". Ca sa revin la subiect: putem spune ca vor avea loc doua judecati (cu ocazia celor doua invieri). Dar, nu este vorba de o judecata particulara si una universala. Adica, aceeasi persoana sa fie judecata de doua ori: o data in particular si a doua oara la gramada. Sfanta Scriptura vorbeste de prima inviere (sa consideram ca este si prima judecata). Este vorba de invierea celor morti in Hristos. "Intai vor invia cei morti in Hristos" (1 Tesaloniceni 4:16). "Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani" (Apocalipsa 20:4)Apoi, dupa o mie de ani (sau mii de ani- in unele traduceri) vor invia ceilalti morti (cei fara de Hristos): "Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" (Apocalipsa 20:5). Deci, ca o concluzie, daca vreti sa vorbiti de doua judecati, conform Sfintei Scripturi, puteti vorbi de prima judecata care este a celor credinciosi si de a doua judecata (care va avea loc dupa un timp de la prima - o mie de ani sau mii de ani) care este a celor osanditi. |
Voi sunteti cei care rastalmacesc pana la absurd cuvintele Apostolului Petru, asa v-a invatat 'proorocita' voastra poate..
Citat:
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul." 1 Petru 4:6 Mai intai are loc judecata particulara apoi judecata finala sau universala.Judecata particulara este numita si provizorie, pentru ca este judecat numai sufletul.La judecata particulara nici fericirea si nici pedeapsa nu sunt complete.Se asteapta sfarsitul istoriei, ziua de apoi, judecata viitoare, cand va fi judecat si trupul, cand sufletul se va contopii din nou cu trupul, intr-un nou trup iar fericirea si pedeapsa vor deveni complete si eterne.Atunci vor merge cei drepti la viata vesnica si cei nedrepti la osanda vesnica. |
Condor realitatea este asa cum am banuit.Nu vrei sa raspunzi,pentru ca orice raspuns spui este in defavoarea ta.De aceea te lasi pagubas.Interesant,pana acum te-am vazut mai "perseverent".Oare cedezi incetul cu incetul?Cat despre versetele mele ai spus ca singurele versete de care ma pot "agata" sunt cele aduse de Ovidiu s-(pentru aceste spuse ,Ovidiu trebuie sa fii mandru :).Uite ca ma pot agata si de acestea si inca cum.Daniel si Ioan vorbesc despre o pedeapsa vesnica,scrie negru pe alb,iar Pavel despre o parasire a "trupului"despre care tu nici nu ai vrut sa auzi.Evident ca nu ai comentat aceste versete(doream sa vad varianta sa)pentru ca poate o fi prea clare?Straniu lucru totusi,lucru care intr-un fel ma bucura.Cand nu poti sa raspunzi unor intrebari din perspectiva a ceea ce crezi,tot ceea ce crezi se transforma in indoiala,altfel nu are cum sa nu ai raspunsuri(dar sunt constient ca nu ai vrut sa raspunzi,pentru ca totusi printre altele am o parere buna despre tine,chiar daca aceasta parere nu este reciproca).Tie cred ca nu iti place faptul ca nu ai asa multe versete de care sa te "agati" cum crezi ca avem noi si asta spune multe.Tu mi-ai repetat pana acum aceleasi versete biblice cu care "jonglezi" insa nu cu mare talent pentru ca le pot contracara simplu.Uite ca eu am adus ceva nou.Oricum mai bine sa ma "agat"de versete biblice decat pe presupuneri (gen invierea lui Moise).Acum sa revenim la acele doua intrebari la care nu ai vrut sa raspunzi.Cat despre Stefan,numai sa nu vrei sa vezi nu vezi ca duhul sau a plecat alaturi de Hristos(Stefan spune "Doamne Isuse, primește duhul meu!",deci se folosesti timpul prezent,acum "primeste" nu "vei primi" sau "Sa primesti",ci "primeste".Raspunsul este evident de aceea nu voi mai insista la aceasta intrebare.Pasajul este prea evident.Stii tu de ce nu ai vrut sa raspunzi.Cat despre sintagma "Locuinta mortilor" sper ca te-a pus pe ganduri asa cum am dorit.Mortii nu mai au nevoie de "locuinte",se mai foloseste expresia "locuinta de veci",dar daca la acest lucru se referea Biblia atunci trebuia sa vorbeasca despre "locuinte ale mortilor",dar "Locuinta"este doar una.Am cautat in Scriptura versete referitoare la "Locuinta mortilor" si ce am gasit?Intotdeauna cand se vorbeste despre Locuinta mortilor,biblia vorbeste despre "suflete".Nu am gasit nici un pasaj care sa vorbeasca despre "trupuri"in Locuinta mortilor,ci se vorbeste despre "suflete"(de asta am zis ca este vorba despre sufletul bogatului nemilostiv in asa-zisa pilda).Nu mai vreau sa umplu acum forumul cu versete care imi sustin spusele,unele dintre ele le-am mai scris.De aici ce intelegem noi?Ca Locuinta mortilor este un loc in care merg sufletele "celor morti",unele intr-un loc de osanda alte in locuri ca Sanul lui Avraam,dar aceste locuri sunt locuri de asteptare.Cei neprihaniti isi asteapta rasplata,cei pacatosi "sentinta"de la Marea Judecata,si anume iadul vesnic.Aceasta este explicatia logica si biblica a "Locuintei mortilor".Mortii nu au nevoie de "locuinte" este vorba despre sufletele lor care mergeau sau merg acolo.Ca merg sufletele lor acolo,asta imi arata ca nu mor si nici Biblia nu aminteste de o moarte a lor.Biblia vorbeste despre ele,dupa moartea trupeasca ca "sunt in Locuinta mortilor".Mai sunt nevoie de explicatii?(pentru ca nu vreau sa ma intind ca vad ca nu va plac postarile "lungi" si "dese").
Dupa toate aceste intrebari bilantul este foarte slab,doar la o intrebare mi-ai raspuns cat de cat corect din punct de vedere biblic(la cea referitoare la "a adormi").In rest ma bucur ca totusi ai incercat.La cea referitoare la "glasul sangelui" te-ai eschivat spunand ca e "usor de explicat" fara sa explici,la cea referitoare la Avraam mi-ai raspuns aducand un citat neconcludent intrebarii mele,la cea referitoare la bogatul nemilostiv mi-ai vorbit despre "fabule",de parca Isus le spunea ucenicilor fabule,la doua nu ai vrut sa raspunzi.La intrebarea despre ingeri ai gresit cand ai afirmat fara argumente biblice ca nu am dreptate desi biblia te contrazice.Mai aveam in gand sa iti mai aduc alte intrebari,dar vazand ca raspunzi la care iti convine,la care ti se pare ca gasesti "portite" si ca refuzi sa raspunzi la cele evidente cred ca nu mai are rost sa iti mai aduc altele.Eu am urmarit sa demonstrez ca ideile tale sunt indoielnice si cred ca mi-am atins macar foarte putin din obiectiv(dovada este ca la doua nu ai vrut sa imi raspunzi).Ai raspuns nu tocmai biblic la multe din intrebari si aceasta ar trebui sa iti dea de gandit.Ca te-am pus macar putina vreme pe ganduri,aceasta constituie o victorie pentru mine.Acum te astept si pe tine daca ai intrebarii(desi tu mi-ai mai pus),nu vreau sa ai impresia ca doar tu esti cel intrebat. Printre altele trebuie sa recunosc ca am o parere buna despre tine.Cunosti Biblia si asta ma bucura(desi interpretezi unele lucruri cum vrei,sau te faci ca nu le vezi pe altele,dar lucrurile astea nu sunt iremediabile).Trebuie sa admit ca dincolo de aceste aspecte ale ideiii sufletului pieritor si a piedepsei pentru totdeauna,totusi cultul adventist este un cult crestin si aceasta este foarte important.Normele dogmatice cele mai importante ale crestinismului sunt prezente si aici,iar cat priveste aceste doua idei ele pot fi revocate,daca nu la nivel inalt,la nivel individual(dar nu mai vorbesc despre Biserica Adventista ca pe urma iar spui ca ma leg de ea).Daca nu ai intrebari o sa mai revin mai rar.Oricum iti spun ca o dorinta :cerceteaza scripturile caci in ele vei gasi adevarul. |
Citat:
Probabil dvs. vreti sa demonstrati ca mortii asculta Evanghelia. "In locuinta mortilor in care mergi nu este nici lucrare, nici chibzuiala,nici stiinta, nici intelepciune." Citat:
Inca un amanunt: teoria dvs. nu include cele doua (nu una) invieri reale (nu doar spirituale), prezentate de Sfanta Scriptura. Unde le incadrati si pe acestea? As fi curios ce iese. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Te rog nu mai vb de inviere ca vad ca nu stii ce inseamna. La judecata de apoi, sufletul se va imbraca in trupul cel nestricacios si se va infatisa in fata lui Dumnezeu pentru judecata finala, eterna si irevocabila.Sufletul este cel ce da viata, si sufletul este viata trupului.Cum va invia cineva fara suflet?Cum o sa invie aia din mormant daca trupul lor nu mai e? Ia aminte si tu la ce iti zice Evanghelia si Hristos , nu la ce iti zice religia ta falsa. ca post de re-re-re-aducere aminte si referinta pentru tine: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1173 |
Ai spus ca ai cedat cu totul in fata mea(nu stiu daca in sens pozitiv sau negativ,instinctul imi spune ca in sens negativ :).Totusi de ce nu cedezi si in fata celorlalti,pentru ca in mare se sustin cam aceleasi idei.Ori iti place sa te contrazici ori refuzi sa crezi ca exista posibilitatea sa te inseli.
|
Citat:
Ce rost are invierea pentru dvs. , daca sufletul este ceva nemuritor, constient, cu sentimente si merge unde ii este locul (in rai sau in iad)? Ce nevoie are un astfel de "suflet", de imbracarea intr-un trup? Ca sa intelegeti ce inseamna moartea si invierea, este bine sa intelegeti ce este omul, cum a fost creat, cum moare. Iata cum a fost facut omul: "Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului si i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu."(Facerea 2:7) Iata cum moare omul (exact procesul invers al facerii omului): "Tarana se intoarce in pamant , cum a fost si duhul (suflarea de viata) se intoarce la Dumnezeu care l-a dat." (Eclesiastul 12:7) Ce ramane? Nimic. Tarana fara suflare de viata inseamna nimic. Sufletul este omul insusi. Dvs. ati nascocit o entitate care continua sa existe in mod constient dupa moarte si care se plimba prin diferite locuri, sufera, se sperie, se bucura, etc. Practic, ati inventat ceva care se aseamana foarte bine cu omul, numai ca nu are ambalaj si este nemuritor. Sfanta Scriptura vorbeste despre faptul ca in timpul mortii nu este nimic: "Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine, si cine Te va lauda in locuinta mortilor.?"(Psalmul 6:5) "Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste, si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic." (Isaia 38:18) "Caci cei vii macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic." (Eclesiastul 9:5) "In locuinta mortilor in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune."(Eclesiatul 5:10) Moartea inseamna moarte (sper ca intelegeti ce vreau sa spun). Nu doar o simulare (ceea ce vreti dvs. sa demonstrati). Invierea inseamna recrearea omului. Dar, la inviere, cel credincios va primi un trup nemuritor, nesupus putrezirii (1 Corinteni 15:53). Inviere nu inseamna numai imbracarea a ceva nemuritor cu un ambalaj (trup). Credeti ca asta inseamna invierea pe care ne-o va da Hristos? Daca asa credeti, inseamna ca pentru dvs. Domnul Iisus Hristos este doar un figurant. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:27:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.