nutucutu |
09.02.2011 09:17:15 |
Citat:
În prealabil postat de crocomau
(Post 335078)
1.Credinta adevarata te mantuieste. Apartenenta la confesiune religioasa (ortodoxa, catolica, p/np, etc.) nu are nici un aport la mantuire.
2.De unde cunoasteti biserica adventista si roadele adventistilor?
3.Nu aveti sau nu vreti sa aveti acces la o traducere recunoscuta de Biserica Ortodoxa? Am impresia ca nu va convine aceasta traducere si de aceea "nu aveti acces".
4.Pentru toti crestinii, ziua a saptea este cea aratata de Cuvantul lui Dumnezeu: sambata. Aveti vreun dubiu?
5.Scriptura va invata cum puteti sa va manifestati iubirea de Dumnezeu: "Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui."(1 Ioan 5:3). Ce atitudine aveti fata de pazirea poruncilor lui Dumnezeu (in special fata de porunca a patra, din decalog - ca sa fim pe subiect)?
6."Dacã Mã iubiti, veti pãzi poruncile Mele."(Ioan 14:15)
|
1.Credinta adevarata conduce la dragostea adevarata (...iar la urma ramin acestea trei: credinta, speranta si dragostea.) Cind credinta nu e insotita si de dragoste, ma tem ca nu e adevarata, e numai mindrie.
2. Nu am auzit despre nici un adventist care sa fi facut ceea ce au facut apostolii: au lasat casa, masa, familie, si-au donat averea saracilor si l-au urmat pe Cristos. In afara de asta mai sint si celelalte, vindecarea bolnavilor, au inviat morti...
3. Inainte de a cauta "adevarul" ma bazez pe cuvintul sfintului apostol Pavel care imi spune ca Sfinta Scriptura nu se tilcuieste dupa bunul meu plac si apelez la cei care au adus roade. Si tot ceea ce mi-au spus cei care au adus roade e confirmat de Sfinta Scriptura. Ceea ce spun sectantii/neoprotestantii nu e nici confirmat de Sfinta Scriptura, nici de roade. Asa simplu vad eu lucrurile.
4.Faptul ca Sfinta Scriptura imi spune ca trebuie SA SFINTESC ZIUA DOMNULUI imi arata ca ceea ce fac eu in acea zi e mult mai important decit daca ziua e simbata sau duminica. Totusi, fara ceea ce s-a intimplat in acea Duminica Binecuvintata, Duminica Invierii, eu nu as fi avut sansa mintuirii. Sfintiti si dumneavoastra simbata, nu cred ca asta e problema. Important e cum sfintim noi aceasta zi, acesta ar trebui sa fie subiectul de dezbatere, cred eu.
5. Asa e cum spuneti. Trebuie sa staruim in pazirea poruncilor Domnului, iar in cazul de fata ma straduiesc sa sfintesc ziua Domnului (atit de simpla a fost porunca a 4-a: Adu-ti aminte sa sfintesti ziua Domnului).
6. Dupa cum vedeti totul tine de iubire: de Dumnezeu si de aproapele. Pazirea poruncilor trebuie sa treaca prin filtrul iubirii si nu al regulilor. La fel spunea si sfintul apostol Pavel: Isus ne-a invrednicim sa fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei ci ai Duhului. Ca litera ucide, iar Duhul da viata.
|