![]() |
Citat:
Legat de spalat si haine curate, asta tine deja de bun simt si de educatie. Nu trebuie sa te speli, sa ai haine curate, calcate doar ptr. a gasi sot, ci trebuie sa faci aceste chestiuni din educatie, ptr. tine. Eu nici nu pun problema neingrijirii corporale, mi se pare o chestiune asa de normala pe care o face toata lumea, incat nici nu o mai pun ca si sfat. Eu zic ca se pune prea mult accent pe fizic- e important, dar nu cel mai important- si pe chichitele astea sa fi epilata, sa fi independta dar si vulnerabile etc. si se uita de ce e important. Nu am vazut in sfaturile ei sa fie fata credincioasa, sa isi pastreze fecioria, sa se roage Domnului ptr. un sot, sa fie modesta, educata, manierata etc. Eu am citit cateva povestiri in care sotul si sotia s-au cunoscut asa intampaltor si din prima clipa si-au dat seama ca sunt facuti unul ptr. altul. Sunt oameni care si-au gasit perechea datorita Domnului si ar fi bine sa se incline spre asta, sa iti gasesti perechea prin intermediul Domnului, ci nu prin sfaturi din reviste. Daca e greu sa gasesti si un tanar cuprins intre 20-30 de ani credincios, de fecior nu mai zic[ca de, acum e important sa fi ultima ptr. el, nu prima; nu se mai pune accent pe fiecioaria baietilor deloc si femeile accepta situatia], peste 30 de ani banuiesc ca e si mai dificil. Dumnezeu sa iti ajute sa gasesti pe cineva, ai incredere si nu deznajdui! :53: |
Buna seara,
Sfaturile sunt chiar date de mine. Imi dau cuvantul in acest sens, nu am luat nimic din nicio revista. Nu cred ca ar fi fost cazul sa trageti o concluzie atat de pripita cum ca as fi copiat vorbele altei persoane. Nu ma supar, e normal, nu ne cunoastem. Laura, nu am vrut sa spun in niciun caz ca o femeie trebuie sa schimbe totul in viata ei si sa se comporte intocmai cum am spus eu. Mai ales pentru orice fel de barbat. Ceea ce am vrut sa exprim a fost doar ideea ca trebuie sa fi un pic mai flexibila in viata, mai deschisa. Nu au cum sa faca cuiva rau, sfaturile mele. Nu incurajez in niciun caz ca ar trebui o fata sa-si gaseasca un iubit in discoteca, la colt de strada sau la bar. Nu incurajez desfranarea, nu incurajez sa accepti un golan drept prieten, sau un barbat care s-a culcat cu "n" femei. Toate sfaturile mele sunt valabile pentru primele 5 intalniri, sa zicem. Nu mi se pare, de exemplu, normal, sa fi la primele intalniri cu un barbat si sa te apuci sa-l intrebi: "Esti virgin?" "Si de ce nu mai esti virgin?", "Iti pare rau ca nu mai esti virgin?", "Cu cate femei te-ai culcat?". Orice barbat ar fugi de o astfel de atitudine agresiva. Legat de aspectul fizic, sunt de acord ca dupa 15 ani de casnicie, te mai erodezi. Sunt de acord ca dupa multi ani de casnicie, altele sunt prioritatile: copiii, familia, casa. Dar nu sunt de acord ca la primele intalniri sa apari cu un aspect neglijent. Nu pun accentul pe frumusete si grija obsesiva pentru machiaje, coafuri extravagante, haine scumpe. Sustin un aspect ingrijit, curat si acordarea unei atentii mai mari pentru primele intalniri. |
Si ca tot vorbeam de flexibilitate: Mi-ati pus un stigmat din prima, fara sa vreti sa discutam inainte. Stigmatul unei fete care copiaza articole de pe net si le da drept proprii. V-am garantat ca nu este asa si ar trebui sa ma credeti pe cuvant. Lucruri de genul acesta se intampla in general in viata. Din cauza unor prejudecati, tindem sa respingem anumiti oameni sau sa-i catalogam intr-un anumit fel.
Repet, sfaturile mele, sunt in special pentru fetele care au trecut de o anumita varsta si ATENTIE, le afecteaza puternic sufleteste faptul ca nu-si gasesc un sot. Nu am nici cea mai mica problema cu femeile care se roaga la Dumnezeu pentru un sot si au deplina incredere ca le va venii alesul inimii. Cu siguranta, Dumnezeu le va asculta rugile mai devreme sau mai tarziu. Eu am oferit aceste sfaturi pentru femeile care isi doresc cu ardoare sa se marite cat mai repede si considera ca o problema comportamentala a lor, le face sa nu-si gaseasca. E total eronat ca noi ca femei sa consideram ca barbatii sunt niste porci si nu ne merita. Sunt o gramada de barbati seriosi, din care putem sa ne gasim alesul. Doar ca anumite femei, fiind neobisnuite sa se poarte cu barbatii, au nevoie de anumite stimulente de genul acesta. Imi pare rau daca am jignit pe cineva cu sfaturile mele. Doamne ajuta! |
Nu trebuie sa iei personal. Daca te uiti putin la mesajul tau detasat, chiar par ca seamana cu sfaturile gasite prin reviste. Nu cred ca a zis nimeni cu rautate treaba asta, ci si-a exprimat prima impresie si se stie ca prima impresie poate fi gresita. :) Chiar am zis ca tot posibilul sa nu fi inteles pe deplin ce doresti sa zici. Asa e cand discutia se poarta pe forum, o idee se poate interpreta in 10 feluri.
Asa deci. Sfaturile tale sunt ptr. primele intalniri. Defapt, la primele intalniri nici nu se pune vb despre o relatie, ci este mai mult un stadiu de cautare, iar pe baza intalnirilor vezi daca vrei sa ai o relatie cu acel om sau ba. Normal ca nu incepi sa il intrebi despre trecutul sau intim din prime 2-3 intalniri, dar la un moment dat trebuie sa afli macar asa in mare despre trecutul sau, aici nu ma refer numai la relatiile intime, ci in general. Sa nu fie suprize pe viitor. Cred ca daca specificai mai exact ptr. cine erau sfaturile si ptr ce perioada era mai clar. cel putin ptr. mine. In sfarsit, nu e asa important. Bine ca s-a lamurit. :) Dar ce te faci cand incep ei sa te intrebe? Adica, la inceput pareau niste ingerasi si dupa arunca bomba: esti virgina? ce masura la sutien ai? cand ti esti dispusa sa faci sex? :)) f.f. enervant. Nu toti barabtii e porci, da' no, de cele mai multe ori, pana iti gasesti alesul te tot impiedici de acesti purcelusi si iti pot creea acesta imegine, ca toti barbatii e porci. E suficient sa arunci un ochi in licee sa vezi cum se comporta baietii, viitori soti, si iti vine sa fugi.:)) |
Nu e nicio problema, Laura, nu m-am suparat. Da, intr-adevar sunt si multi barbati fara prea mult simt, care te abordeaza direct cu intentii sexuale sau sunt niste dubiosi. Dar nu ii putem cataloga pe toti asa, pana cand nu tratam cu ei cand avem ocazia.
Am vorbit de primele intalniri, deoarece e important de ambele parti, sa dam un interes mai mare cunoasterii initiale. Uneori datorita aspectului fizic, alteori datorita primelor discutii, intervine dragostea la prima vedere intre un barbat si o femeie. Dupa cum ti-am spus, mi-e greu sa am impresii asa urate despre barbati. Eu am un prieten foarte bun si cunosc de asemenea, alti barbati de treaba. |
Citat:
exact ce s-a spus: nu mai exista notiunea de casatorie ci de concubinaj (a se citi: relatie stabila !) |
Citat:
As propune ca pana cand cunoasteti un om, sa nu mai faceti afirmatii de genul acesta. Nu mi se pare prea crestinesc nici sa judecati oamenii de la primele semne oferite. |
Sincer, chiar ma asteptam sa gasesc pe acest forum altfel de oameni. Sunt profund dezamagita de faptul ca aici critica, atacurile virulente si tendinta de a judeca fara a analiza sau a cere mai mult detalii sunt in mare voga. Am luat decizia de a scrie pe acest forum in speranta ca voi gasi oameni inteligenti, intelegatori cu care se pot purta conversatii profunde. Desi nu am atacat pe nimeni, nu am judecat pe nimeni, nu am promovat ideea desfraului sau vreo practica necrestineasca, dau numai peste persoane care nu trec de un anumit orizont impus de sine. Cu parere de rau va spun, nu e nimeni Dumnezeu aici si nu cred ca undeva in Biblie este sustinuta aceasta idee de a privi numai latura negativa a oamenilor.
E foarte pacat ca se intampla asa ceva pe un forum ortodox, unde gandurile bune, compasiunea si amabilitatea ar trebui sa primeze. |
Citat:
|
Citat:
la Biserica va duceti? va spovediti? daca sprijiniti aceasta Taina a Ortodoxiei, Casatoria, faceti bine si maritati-va, nu mai dati exemplu gresit. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:20:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.