Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

Sebastiana 30.04.2007 13:10:27

Mirean,nu ma intelegi si sunt sigura ca nu ma vei intelege niciodata(nici nu am pretentia de la tine la ac.)pt.ca gandim f.diferit referitor la ac.caz.De ce crezi ca doctorul sau doctora,ma rog,nu s-a inselat ea,iar nu parintele,si in loc sa spuna ca este demonizata i-a dat diagnosticul bolii de schizofrenie.Poate,si mai mult ca sigur, ca nu Parintele s-a inselat,din moment ce a spus ca vorbea cel rau din ea( cel rau folosindu-se de ea,de sora Irina Cornici),de ce atunci Sfintii Parinti Induhovniciti(vazatori cu Duhul Lui Dumnezeu)ii iau apararea Parintelui?Stii de ce?Pentru ca Dumnezeu le-a descoperit ca Parintele a vrut sa ii faca un bine,rugandu-se pt.ea impreuna cu Maicutele si a vrut sa o vindece cu ajutorul Lui Dumnezeu prin Sfintele Rugaciuni de alungare a demonilor si prin Sfintele Slujbe de la Sfanta Manastire Tanacu cu hramul Sfintei Treimi.Daca Parintele ar fi incurcat lucrurile,ceea ce nu prea cred deloc,Sfintii Parinti nu cred ca i-ar mai fi luat apararea,dar sigur i s-a dat un alt diagnostic pt.ca simptomele se si aseamana(cand vine vorba de violenta si trebuie,prin urmare,sa fie legata)dar se si deosebesc,pt.ca din cele schizofrenice nu vorbeste vrajmasul,pe cand din persoanele indracite da,vorbeste.Si din cate am auzit si inteles f.bine si din ea vorbea,si s-a imbolnavit de ac.boala,f.urata de tot,de altfel,pt.ca a tainuit un pacat mare(a incalcat a7-a saptea porunca din cele10 zece porunci fiind vorba de desfranare)si de aceea Dumnezeu a ingaduit sa se purifice sau sa se mantuiasca, suferind si indurand ac.boala,a demonizarii sau posedarii de catre cel rau,oricum sa fii sigur ca ea este acum in Rai,dar cei care il judeca gresit pe Parinte si de asemenea pe Maicute,sigur gresesc directia si incurca Raiul cu alta destinatie.Nu judeca pt.ca sa nu fii judecat!nu arunca tu cu piatra in cei nevinovati caci au facut ac.cei in nestiinta de cauza,nu scoate sabia,caci de sabie vei pieri!si uita-te mai intai la barna ta si apoi la paiul fratelui tau!

Mirean 30.04.2007 14:16:44

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Mirean,nu ma intelegi si sunt sigura ca nu ma vei intelege niciodata(nici nu am pretentia de la tine la ac.)pt.ca gandim f.diferit referitor la ac.caz.De ce crezi ca doctorul sau doctora,ma rog,nu s-a inselat ea,iar nu parintele,si in loc sa spuna ca este demonizata i-a dat diagnosticul bolii de schizofrenie.Poate,si mai mult ca sigur, ca nu Parintele s-a inselat,din moment ce a spus ca vorbea cel rau din ea( cel rau folosindu-se de ea,de sora Irina Cornici),de ce atunci Sfintii Parinti Induhovniciti(vazatori cu Duhul Lui Dumnezeu)ii iau apararea Parintelui?Stii de ce?Pentru ca Dumnezeu le-a descoperit ca Parintele a vrut sa ii faca un bine,rugandu-se pt.ea impreuna cu Maicutele si a vrut sa o vindece cu ajutorul Lui Dumnezeu prin Sfintele Rugaciuni de alungare a demonilor si prin Sfintele Slujbe de la Sfanta Manastire Tanacu cu hramul Sfintei Treimi.Daca Parintele ar fi incurcat lucrurile,ceea ce nu prea cred deloc,Sfintii Parinti nu cred ca i-ar mai fi luat apararea,dar sigur i s-a dat un alt diagnostic pt.ca simptomele se si aseamana(cand vine vorba de violenta si trebuie,prin urmare,sa fie legata)dar se si deosebesc,pt.ca din cele schizofrenice nu vorbeste vrajmasul,pe cand din persoanele indracite da,vorbeste.Si din cate am auzit si inteles f.bine si din ea vorbea,si s-a imbolnavit de ac.boala,f.urata de tot,de altfel,pt.ca a tainuit un pacat mare(a incalcat a7-a saptea porunca din cele10 zece porunci fiind vorba de desfranare)si de aceea Dumnezeu a ingaduit sa se purifice sau sa se mantuiasca, suferind si indurand ac.boala,a demonizarii sau posedarii de catre cel rau,oricum sa fii sigur ca ea este acum in Rai,dar cei care il judeca gresit pe Parinte si de asemenea pe Maicute,sigur gresesc directia si incurca Raiul cu alta destinatie.Nu judeca pt.ca sa nu fii judecat!nu arunca tu cu piatra in cei nevinovati caci au facut ac.cei in nestiinta de cauza,nu scoate sabia,caci de sabie vei pieri!si uita-te mai intai la barna ta si apoi la paiul fratelui tau!

1. Care sunt "parintii induhovniciti" care ii iau apararea lui Corogeanu?

2. Unde spune Corogeanu ca dracul vorbea "din ea"?

3. Vrei ca corogeanu sa iasa din inchisoare?

4. Consideri ca Corogeanu si maicutele sunt nevinovati?

5. Pe ce te bazezi can spui ca Corogeanu "mai mult ca sigur nu a gresit"?

6. de cat timp este duhovnic Corogeanu?

7. Te rog sa imi raspunzi punctual, in ordine, la aceste intrebari...

Sebastiana 30.04.2007 16:08:41

1.Sfintii Parinti Duhovnici si Parinti Induhovniciti care il sustin pe Parintele Daniel Petru Corogeanu sunt Parinti fff.fini,cu fff.mult bun simt si stiu care este de fapt realitatea.Numele lor sunt numai cateva din cele expuse la adresa data de Sofiaiuga si Antiecumenism adica,
http://tanacu.blog.com si in afara de acestia mai sunt multi altii vezi ca si Parintele Teofil Paraianu de la Sfanta Manastire Sambata de Sus si care stii prea bine ca este orb,iar cei nevazatori vad mult mai bine realitatea,dupa cum spune Insusi Mantuitorul nostru IISUS HRISTOS,FIUL LUI DUMNEZEU ca multi zic ca vad,dar de fapt nu vad,iar cei despre care se zice si se crede ca nu vad,tocmai ei vad adevarata fata a realitatii.Vezi postarile de mai sus al altor crestini,oameni de bine.2.Cred ca un Parinte care ii slujea si ii slujeste Lui Dumnezeu nu minte.Ai vazut si auzit tu ca un Parinte sa minte cu asa ceva?Gresit.Iar eu cu urechile mele si cu ochii mei am auzit si vazut la OTV si la DDTV reluarea emisiunlor vazute din vara anului trecut si recent pe DDTV(tocmai cand scriam la calcul.,la ac.caz)in care spunea Parintele ca era posedata si auzea el si Maicutele si ceilalti(fratele Irinei Cornici)cum vorbea cel rau vorbe obscene si,deci vulgare,si tocmai de aceea se justifica in legatura cu banda adeziva,vreau sa spun cu calusul improvizat.Nu cred sa minta cand spunea ca este posedata,din moment ce auzea pe cel rau schimbandu-si vocea si vorbind din Irina Cornici cu vocea schimbata(groasa si ragusita cum este a celui rau).Ai vazut si auzit vreodata asa ceva?Eu una,da,am auzit si vazut asa ceva nu din auzite si vazute de la altii ci vazute in direct,pe viu,sau cum vrei sa iti mai spun,la fata locului dar in mai multe Biserici si Manastiri.Eu cred ca tu nu stii cum este:chiar ai vazut si auzit?eu nu prea te cred daca esti asa inversunat impotriva celor care sunt nevinovati,si nu intelegi ca exista cu adevarat si asa ceva din pacate.3.Da,vreau sa iasa oamenii nevinovati din inchisoare si sa mearga la o manastire departe de cei ca tine.4.DA,consider ca sunt nevinovati cu totii(Irina Cornici,Parintele Daniel Petru Corogeanu si Maicutele).5.Ma bazez pe intuitie,instinct,ratiune si bun simt, pe realitate,pe adevar,pe Puterea LUI DUMNEZEU,pe Cuvantul LUI DUMNEZEU care zice sa iubim pe aproapele ca pe noi insine/insene(a2a porunca fiind ac.,dupa prima porunca,aceea care vizeaza iubirea de DUMNEZEU),dupa sfatul Lui Dumnezeu de a nu judeca pe aproapele nostru,si pe faptul ca stiu cum reactioneaza cei posedati de cel rau(tu ai vazut cu adevarat in realitate,ca sa te pronunti?) 6.De cat timp este Duhovnic Parintele Daniel Petru Corogeanu,nu stiu,nu l-am intrebat personal,intreaba-l tu,daca ai ocazia,nu cred ca are vreo importanta in fata LUI DUMNEZEU caci numai EL este MARELE JUDECATOR,BINELE,ADEVARUL SUPREM si DREPTATEA.7.Am incercat si o sa mai incerc si in alte mesje sa fiu cat se poate de clara si concisa ca sa ma intelegi.P.S.Sigur nu esti mason?Oricum,daca ai fi,tot nu ai recunoaste asa ceva nici in ruptul capului, ac.organizatie fiind conotata ca cea mai secreta dintre toate organizatiile.

calator 01.05.2007 11:25:34

Cred ca discutia asta o sa continue si la 80 de ani...

Treaba e ca intradevar dintr-o anumita perspectiva parintele si maicile nici nu sunt vinovati. Au facut si eu ce stiau ca se poate face in cazul unei "demonizate" Ce bine ca nu se mai ard pe rug....

Cred ca s-a exagerat modul in care a fost prezentata opiniei publice acest caz, ca este rusinos modul in care a reactionat BOR (oficial) si ca este cumva nedrept sa fie considerat parintele si maicile singurii vinovati sau sa fie tratati ca niste criminali.

Problema este aceasta mentalitate/ credinta care probabil o au si ei la fel cum o ai si tu si multi ati credinciosi. Convingerea pe care o ai in practica s-ar fi aplicat in felul in care au facut-o si ei. Ma sperie forta cu care iti sustii ideile mai ales prin faptul ca au o doza foarte mare de irationalitate. Cateodata nu pari ca porti un dialog ci ca doar repeti nsite lucruri cu inversunare. E foarte periculos

Spre exemplu pentru tine e adevarat ca fata era posedata pt ca asa a zis parintele (asta prnind de la premisa ca un slujitor al lui Dumnezeu nu minte si cum el era un slujitor...) A minti insemna a sti care e adevarul si a prefera sa zici o alta varianta, Cu sigurata parintele chiar credea ca ea e indracita. Aici e toata chieia si lacata.

Spui ca tu ai vazut si ai auzit. Dar ce au vazut si ce ai auzit? Ca cienva isi schimba vocea? ca spune vorbe obscene? Posedatul din biblie scrie udneva ca spunea vorbe obscene sau ca isi schimbea vocea? Ai auzit tu vreodata vocea diavolului? Cum esti asa sigura ca ceea ce auzi e vocea lui? E pur si simplu o alta voce, ca auzi tot felul de sunete pe care crezi ca nu le poate scoate un om asta e altceva. Dar asta nu inseamna ca le scoate diavolul. Sau cel putin nu intodeauna. Fa o vizita la un spital de psihiatrie si ai sa spui ca toti sunt indraciti. A spune vorbe obscene e o caracteristica a unor boli mintale la fel si schimbatul vocii, scoaterea de sunete, zbaterea etc.

Tot intrebi daca am vazut indraciti dar tu bolnavi mintal ai vazut facand o criza?. Cand o sa-i vezi si o sa mi spui care e diferenta mai vorbim.

Sebastiana 01.05.2007 13:38:05

Calator,daca nu crezi Biblia si cazurile de vindecare,scrise in Ea,practicate de Mantuitorul si Sfintii Apostoli si de ceilalti discipoli si ucenici ai Mantuitorului care vindecau in Numele Mantuitorului IISUS HRISTOS,daca nu crezi pe Sfintii Parinti,daca nu crezi dovezile de pe net si la tele inregistrate de altii si transmise ce e drept,la ore cam tarzii(nu unde sunt parodii si comedii si de prost gust),daca nu crezi pe ceilalti,in afara de mine,care au scris la exorcizari si la Topicul Tinuta in Biserica(bolnavi(psihic)sau posedati),inseamna ca nu ai sa crezi nici cand o sa vezi pe viu,daca o sa vrei sa vezi,dar atunci nu contrazice pe Sfintii Parinti si pe alti martori oculari,si cum zice Mantuitorul vizavi de bogatul si Lazar,nu or sa creada rudele bogatului(fratii lui) nici cand o sa vada inviind mortii din morminte sau cei neingropati,bineinteles,asa si tu nu o sa crezi,probabil,nici cand o sa fii la vreo Manastire Sfanta si o sa crezi ca sunt bolnavi psihic iar nu indraciti.Locul acelor bolnavi psihici este la Spital iar nu la Manastire,ca sa nu faca tulburare cumva.Vrei sa afli ceva inedit?Cand am fost la una din Manastiri,cel rau a inceput sa imi spuna cateva din multele mele pacate pe care le stiam decat eu,Dumnezeu cu Maica Domnului si Sfintii,nu stiu altcineva sa le fi stiut,oricum acele persoane bolnave nu ma cunosteau catusi de putin.Cei bolnavi psihic nu se apuca sa iti spuna pacatele tale,adica cel rau nu vorbeste din ei,vizavi de pacatele tale sau ale mele personale, decat cel rau din posedati sau bolnavi, cum prefer eu sa le spun.Cauta pe Google in Romanian la Exorcizari si Exorcisme si citeste ce scriu Sfintii Parinti.Nici pe acestia nu ii crezi?Daca nu crezi pe Dumnezeu,pe Sf.Parinti si Biblia si analogia intre Emily Rose si reala Anneliese Michel(Emily Rose True Story of Anneliese Michel Exorcism-Real Story),nici nu am eu vreo pretentie cat de mica sa ma crezi dar martor imi este Cel de Sus ca nu te mint.Oricum sunt prea sensibila sa vad si la Spitalul de Psihiatrie cazuri grave,am vazut la tele si imi este rau,nu as putea sa vad asa ceva sau sa lucrez intr-un Spital de Psihiatrie.Mi-a fost de-ajuns ca am vazut cazuri de demonizare si m-a intristat realitatea dura(ca cel rau le chinuie groaznic pe aceste victime nevinovate),nu vreau sa vad alta realitate dura.Daca ai vazut tu,eu te cred dar nu te oblig sa ma crezi tu pe mine(crezi ce vrei tu,nu ai decat sa crezi orice):eu am spus putin din experienta mea,vizavi de cele vazute si auzite.

Sebastiana 01.05.2007 15:02:35

Calator,iarta-ma,te rog,daca ti-am spus prea direct niste lucruri adevarate si triste asta este realitatea-Reality Bites,nu vreau sa te indispun sau sa te supar,defectul meu,recunosc aceasta,este acela de a spune prea direct lucrurilor pe nume,nu vreau sa fiu dura,dar totusi sunt,in anumite ocazii,ca cea de fata,vizavi de cazul Tanacu in care imi sustin punctele de vedere personale si,mi se pare normal sa am convingerile mele si,sincer ma bucur ca mai sunt Sfintii Parinti si altii care tin cu cei nevinovati si,de asemenea,sincer admir f.mult si respect la fel de mult persoanele care au de-a face cu cei bolnavi psihic,pt.ca stiu de la prietena mea f.buna ca nu este asa usor de suportat si de indurat sa poti face fata,eu una nu as putea aceasta din pacate,as vrea sincer,dar nu pot din cauza ca mi se face rau,din pacate.

Mirean 01.05.2007 18:33:22

Sebastiana, am inteles ca ai avut experiente personale care te-au marcat si care te fac sa te agati cu inversunare de ideea ca preotii si calugarii sunt infailibili, ceea ce eu (dar si altii de pe forum care de obicei nu sunt de acord cu mine) consider ca este gresit.

Singurele tale argumente sunt emisiunile lui Dan Diaconescu, filmele de pe HBO, cateva site-uri "de specialitate" si - cum chiar tu spuneai - "intuitia si bunul simt".
Nimeni nu neaga ca ceea ce sustii tu despre demonizari si exorcizari este valabil la modul GENERAL. Dar in cazul Tanacu nu ai adus nici un argument CONCRET.

Da-mi un link unde pr. Teofil Paraianu ia apararea in cazul Tanacu. Cat despre pr. Calciu si pr. Savatie mi-am spus parerea, iar in afara de tine nu am vazut pe nimeni sa ii includa la capitolul "mari duhovnici". Faptul ca Savatie are site propriu si mai multe postari la alte site-uri nu il fac "mare duhovnic". Cat despre pr. Calciu...el apartine de Biserica Rusa (stil vechi, deci e "stilist", nu?) si loveste cu nerusinare in conducerea BOR.

Spui ca ai vrea ca vinovatii (Corogeanu & company) sa iasa din inchisoare si sa fie - spui tu - "departe de cei ca tine". Nu cei ca mine sunt pericolul pentru BOR. Cei ca mine gandesc si urla in gura mare nedreptatile si greselile care se fac in Biserica si, in acelasi timp, lauda ceea ce este bun.

Pericolul sunt cei ca tine, cei pe care diavolul ii amageste ca fac ceea ce trebuie, cei care musamalizeaza, cei care nu au o opinie, "caldiceii". Iti recomand "Divina Comedie", ai multe de invatat de acolo. Mie mi-a recomadat-o un prieten calugar (nu credeai ca am asemenea prieteni, nu?)

Ma acuzai pe undeva, indirect ca as fi mason. Nu sunt. Dar la cum pui problema se vede ca habar nu ai despre subiect, ai "preluat" din auzite si ai dat mai departe (cu bata in balta). Te intreb acum si eu: esti visarionista, Oastea Domnului, ceva de genul asta?

Nu de alte, dar ,personal, consider ca nu masonii, ecumenistii, "sectele", alteritatea religioasa in general sunt pericolul pentru Biserica.

Marele pericol se afla in interiorul Bisericii - "Bisericutele" din Biserica: Visarionisti, Oastea Domnului, grupul calugarilor pro-Tanacu (dar impotriva Sf. Sinod), grupul calugarilor anti-ecumenism (impotriva Sf. Sinod), "mari duhovnici" de care mai nimeni nu a auzit dar care lovesc neincetat in Sf Sinod (daca vrei sa dobori rapid un om ii dai in cap, nu?). Lor li se adauga, in Biserica, credulii, habotnicii, bigotii si (implicit) ipocritii.

Asa ca fii cu bagare de seama de partea cui te situezi...

Sebastiana 02.05.2007 15:22:22

Scuze,am gresit,nu Saurian ci Antonie ti-a recomandat cartile"Intoarcerea la Hristos"de Ioan Ianolide si "Pentru cine bat clopotele la Tanacu".

Mirean 02.05.2007 16:05:58

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Scuze,am gresit,nu Saurian ci Antonie ti-a recomandat cartile"Intoarcerea la Hristos"de Ioan Ianolide si "Pentru cine bat clopotele la Tanacu".

Am fost la manstiri si inca merg, ba chiar si la conferinte ortodoxe...
Spuneam doar ca, asa cum s-a dovedit, in afara de postarile altora de pe net nu ai fost in stare sa imi dai exemple de "mari duhovnici" care sustin cazul tau...
Stiai ca Parintele Iustin Parvu s-a opus inmormantarii pr. Calciu (pe care il tot incoci tu) in manastirea Petru Voda?
Am citit cartile indicate ...
Cat despre nick-name...l-am ales potrivit...sunt un om simplu, un mirean, gandesc si ma exprim liber.
Te-am intrebat din ce grupare faci parte pentru ca la alt topic cineva se intreba daca sora ta este crestin-ortodoxa...
Inca ceva am fost si la manastiri de maici si de calugari si nu am avut probleme. Chiar am prieteni in randul lor. Ce nu ai inteles tu este ca nu m-a suparat maicuta "X" ca persoana ci faptul ca, imbracata in rasa monahala s-a dovedit o apriga "iobitoare de arginti".
Dar deja suntem (iar) off topic iar tu nu ai adus (din nou) argumente concrete pentru criminalii de la Tanacu.
Cumj poti fi ortodoxa cand nu esti de cord cu conducerea BOR. Neascultarea nu te exclude din sanul Bisericii?

Sylvie 02.05.2007 16:31:36

Mirean,nu stiu unde am gresit de s-a interpretat altceva,eu sunt ortodoxa si vreau sa mor ortodoxa.Poate mesajele mele catre homoxexuali sa va fii derutat?Urmaresc ceva;):( daca nu va dati seama...Scuze daca am lasat loc interpretarilor...:(

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:36:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.