Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=568)

ancah 22.05.2007 13:55:33

Pentru consuela:
S-au dat mai sus foarte multe raspunsuri, bine argumentate in privinta efectului dezastruos al feminismului. Imi pare rau ca la tine nu au avut nici un impact. Mai asteptam.
In ceeace ma privesteam cunoscut feminismul la el acasa. De aici si atitudinéa mea impotriva feminismului, intrucat distruge familii, copii, suflete. Nu as fi sesizat aceste lucruri, daca nu ma preocupa credinta. Deci cauza primara a opticii mele e credinta in Dumnezeu prin Iisus Hristos. De la El stiu ce e bine si ce e rau.
Vad ca tu iti formezi opiniile dupa filmele vazute. Atentie, ca te joco nu numai cu cuvintele ci si cu viata ta.
Te-ai gandit cam ce copii ies dintr-un tata destrabalat si o mama destrabalata? Iti spun eu: copii, care de la 9-10 ani vad pe internet tot felul de filme, iar la 12-13 ani isi incep viata cunoscand tot ce e legat de aceasta, experimentand totul, dar fara discernamant: totul li se pare normal, inclusiv sexul cu animalele. Acest subiect se discuta chiar acum de catre parintii si pedagogii consternati in presa. Te poti pune in locul lor de parinte si poti trage concluziile, inainte ca proprii tai copii sa ajunga atat de rau.

Ioana_D 29.05.2007 10:54:29

Salut!
Intrucat sunt noua pe forum, nu am apucat sa citesc toate mesajele scrise la acest topic(sunt destul de multe:) ) asa ca daca cineva a mai pomenit de ceea ce o sa precizez acuma imi cer scuze ca repet
Vroiam doar sa va recomand conferinta doamnei doctor Cristina Todea legata de avort si metode contraceptive...eu am participat la conferinta dansei la noi in Cluj si am ramas mai mult decat impresionata...inseamna foarte mult sa auzi din gura unui medic, care stie ce vorbeste pentru ca a studiat in domeniu, ce spune acesta despre avort...e o prezentare foarte buna, cred eu, si merita vazuta de oricine, indiferant care e parerea sa despre avort...cred ca aceste conferinte, poate ati avut ocazia sa participati, sunt foarte bine venite si mai cred ca au schimbat multe vieti, nu se poate sa nu fi atins inimile celor care au ascultat vorbele doamnei doctor...
Conferinta se gaseste pe site-ul www.ortodoxmedia.com la sectiunea "Pro Vita" daca vreti eu va dau direct link-ul de pe care mi-am luat si eu conferinta

http://www.ortodoxmedia.com/recording_cat.php?rc_id=6

Sper sa fie cu folos, aici mai sunt si alte filmulete interesante legate de avort si bolile cu transmitere sexuala.
Doamne ajuta!

dillema 29.05.2007 20:27:47

Citat:

În prealabil postat de Ioana_D
Salut!
Intrucat sunt noua pe forum, nu am apucat sa citesc toate mesajele scrise la acest topic(sunt destul de multe:) ) asa ca daca cineva a mai pomenit de ceea ce o sa precizez acuma imi cer scuze ca repet
Vroiam doar sa va recomand conferinta doamnei doctor Cristina Todea legata de avort si metode contraceptive...eu am participat la conferinta dansei la noi in Cluj si am ramas mai mult decat impresionata...inseamna foarte mult sa auzi din gura unui medic, care stie ce vorbeste pentru ca a studiat in domeniu, ce spune acesta despre avort...e o prezentare foarte buna, cred eu, si merita vazuta de oricine, indiferant care e parerea sa despre avort...cred ca aceste conferinte, poate ati avut ocazia sa participati, sunt foarte bine venite si mai cred ca au schimbat multe vieti, nu se poate sa nu fi atins inimile celor care au ascultat vorbele doamnei doctor...
Conferinta se gaseste pe site-ul www.ortodoxmedia.com la sectiunea "Pro Vita" daca vreti eu va dau direct link-ul de pe care mi-am luat si eu conferinta

Sper sa fie cu folos, aici mai sunt si alte filmulete interesante legate de avort si bolile cu transmitere sexuala.
Doamne ajuta!

Dar oare de ce nu arata filme in care femeile mor in timpul nasterii in chinuri sau filme in care femei sunt supuse la moarte in chinuri de numiti "preoti" in cazul unei sarcini extrauterine? sau femei violate obligate toata viata sa poarte rodul violului si suferinta fizica si psihica urmate de viol? Chiar femeia nu are nevoie de compasiune?
D-zeu e iubire cum tot Noul Testament ne demonstreaza. Oare iubirea asta e doar pentru barbati?

Ioana_D 29.05.2007 20:57:51

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

Salut!

Doamne ajuta!

Dar oare de ce nu arata filme in care femeile mor in timpul nasterii in chinuri sau filme in care femei sunt supuse la moarte in chinuri de numiti "preoti" in cazul unei sarcini extrauterine? sau femei violate obligate toata viata sa poarte rodul violului si suferinta fizica si psihica urmate de viol? Chiar femeia nu are nevoie de compasiune?
D-zeu e iubire cum tot Noul Testament ne demonstreaza. Oare iubirea asta e doar pentru barbati?

Conferinta despre care scriam are ca tema avortul si arata ca de fapt este o crima, la fel ca si metodele contraceptive, care nu se OPUN conceptiei ci DISTRUG produsul de conceptie.
In legatura cu ce zici tu despre femeile care mor in chinurile nasterii, te referi la faptul ca ar trebui sa faca avort mai degraba decat sa moara ele in timpul nasterii? pentru ca daca asta vrei sa zici (am asociat ceea ce ai zis tu cu topicul si de aceea am ajuns la concluzia asta, chiar te rog sa precizezi la ce te-ai referit) si relationand cu faptul ca Dumnezeu e iubire precum ai zis la sfarsit, pai personal mi se pare cea mai mare dovada de iubire a unei mame fata de copilul ei, sa-si dea ea viata pentru ca fiul/fiica ei sa se nasca...in fond, nu asta a facut si Iisus pentru noi? nu a murit El in cele mai groaznice chinuri pentru noi?
Si in legatura cu violul, din pacate se intampla si astfel de lucruri, dar ce vina are bietul copil? nu a cerut el sa fie produsul unui avort...urmareste filmuletele si ai sa vezi ce impresionant e sa vezi cum arata fatul in primele saptamani de dezvoltare intrauterina, e si el un OM si chiar daca e conceput in urma unui viol, merita aceeasi iubire din partea mamei, pentru ca e tot copilul ei...da, e adevarat ca pentru mama poate sa fie o amintire neplacuta a experientei nefericite si dureroase prin care a trecut, dar daca femeia are dragoste de Dumnezeu, va stii sa treaca peste asta, cu ajutorul Lui Dumnezeu bineinteles...nu se stie niciodata ce poate ajunge acel copil, de multe ori devine chiar o mangaiere si o binecuvantare pentru mama...orice copil avortat ar fi putut deveni un Sfant, ar fi putut face o importanta descoperire pentru omenire... daca Dumnezeu a ingaduit ca el sa se formeze in pantacele mamei, asta s-a intamplat cu un scop, si prin faptul ca noi omoram acel copil, nu numai ca e o crima, dar ne si opunem planurilor Lui Dumnezeu....cel putin asta e parerea mea.
Te rog sa ma ierti daca am inteles gresit mesajul tau si sa ma corectezi in cazul acesta.

erzbet 29.05.2007 22:10:35

"Conferinta despre care scriam are ca tema avortul si arata ca de fapt este o crima, la fel ca si metodele contraceptive, care nu se OPUN conceptiei ci DISTRUG produsul de conceptie."

Mai sa fie...ce "produs de conceptie exista" cand se foloseste prezervativul? Sau el nu este o metoda contraceptiva?

"mi se pare cea mai mare dovada de iubire a unei mame fata de copilul ei, sa-si dea ea viata pentru ca fiul/fiica ei sa se nasca.".

In ziua de azi se depisteaza din timpul sarcinii malformatiile si riscurile. Daca esti gravida si risti sa mori si eventual mai ai un copil acasa, ai obligatia morala sa traiesti, doar nu vrei sa lasi orfani 2 copilasi. In plus, sa stii ca o sa mori daca nu intrerupi sarcina este sinucidere. Eu stiam ca este pacat. Mi se pare un pic egoist sa faci copilul doar pentru a nu pacatui in fata Domnului si sa il lasi singurel(imagineaza-ti ca nu are nici tata). -aici vorbeam de sarcina cu probleme

Nu vreau sa te superi, vroiam sa accentuez ca este usor sa zici "da, fac copilul, ce daca mor" dar incearca sincer sa te pui in acea situatie. Pune-te si in situatia de a avea un copil rezultat din viol fara posibilitati concrete de a-l creste. (mai ales ca biserica nu ofera solutii practice pentru acesti copii, adica ajutor financiar). Pune-te si in sitatia de a afla fiind gravida in 5 luni ca al tau copil de va naste cu un grav handicap si va trebui sa il ingrijesti toata viata si sa il chinui si pe el. Este foarte usor de spus "nu avortati indiferent de motiv" mai ales daca nu ati trecut printr-un astfel de caz. Puneti-va fiecare intr-un caz concret si fiti sincer cu voi

dillema 29.05.2007 22:28:01

Citat:

Conferinta despre care scriam are ca tema avortul si arata ca de fapt este o crima, la fel ca si metodele contraceptive, care nu se OPUN conceptiei ci DISTRUG produsul de conceptie.
In legatura cu ce zici tu despre femeile care mor in chinurile nasterii, te referi la faptul ca ar trebui sa faca avort mai degraba decat sa moara ele in timpul nasterii? pentru ca daca asta vrei sa zici (am asociat ceea ce ai zis tu cu topicul si de aceea am ajuns la concluzia asta, chiar te rog sa precizezi la ce te-ai referit) si relationand cu faptul ca Dumnezeu e iubire precum ai zis la sfarsit, pai personal mi se pare cea mai mare dovada de iubire a unei mame fata de copilul ei, sa-si dea ea viata pentru ca fiul/fiica ei sa se nasca...in fond, nu asta a facut si Iisus pentru noi? nu a murit El in cele mai groaznice chinuri pentru noi?
Si in legatura cu violul, din pacate se intampla si astfel de lucruri, dar ce vina are bietul copil? nu a cerut el sa fie produsul unui avort...urmareste filmuletele si ai sa vezi ce impresionant e sa vezi cum arata fatul in primele saptamani de dezvoltare intrauterina, e si el un OM si chiar daca e conceput in urma unui viol, merita aceeasi iubire din partea mamei, pentru ca e tot copilul ei...da, e adevarat ca pentru mama poate sa fie o amintire neplacuta a experientei nefericite si dureroase prin care a trecut, dar daca femeia are dragoste de Dumnezeu, va stii sa treaca peste asta, cu ajutorul Lui Dumnezeu bineinteles...nu se stie niciodata ce poate ajunge acel copil, de multe ori devine chiar o mangaiere si o binecuvantare pentru mama...orice copil avortat ar fi putut deveni un Sfant, ar fi putut face o importanta descoperire pentru omenire... daca Dumnezeu a ingaduit ca el sa se formeze in pantacele mamei, asta s-a intamplat cu un scop, si prin faptul ca noi omoram acel copil, nu numai ca e o crima, dar ne si opunem planurilor Lui Dumnezeu....cel putin asta e parerea mea.
Te rog sa ma ierti daca am inteles gresit mesajul tau si sa ma corectezi in cazul acesta.

Cum si o sarcina nedorita (viol) sau o sarcina extrauterina sau sa nasti un copil cu malformatii este o CRIMA.
Nu ai inteles punctul meu de vedere: De ce Biserica nu prezinta si filme cu femei care mor la nastere? De ce nu si tatii sa moara o data cu moartea mamei si fatului ca doar amandoi au procreat acel copil.

De ce un copil nenascut prezina un interes mai mare decat viata MAMEI (femeii?) E tare ciudata educatia care au primit-o femeile in crestinism....cu toate ca HRISTOS a spus cu totul altceva.

Dar de il dai pe Hristos ca exemplu, ai vazut vreuncrestin macul aici pe forum sa nu se bata in piept ca is "cap de femei"? Ai vazut vreun barbat crestin sa se sacrifice pentru un copil nenascut sa moara o data cu femeia care a facut acel fat? Sacrificiul e valabil doar in cazul femeilor?

Femeile is oricand pe altarul sacrificiului...se pare ca nu ne-am indepartat prea mult de epoca de piatra cand masculul se batea cu piatra in piept ca e stapanul universului.

Un fetus nu e considerat fiinta umana nici de Biblie. Atata timp cat acel copil nu s-a dezvoltat in locul potrivit in pantecele mamei...pune in pericol viata mamei. Si atata timp cat D-zeu a ingaduit Stiinta, avem ecograful si metode de eliminare a conceptiei daca pune in periciol o viata existenta...ar trebui sa va sopteasca ceva ideea asta.

Acea femeie ar putea aduce alte vieti in locul embrionului eliminat..deci se compenseaza. Viata femeii este la fel de importanta ca viata sotului ei cu care a procreat copilul..deci are sanse egale.

Ioana_D 29.05.2007 23:09:20

"Nu vreau sa te superi, vroiam sa accentuez ca este usor sa zici "da, fac copilul, ce daca mor" dar incearca sincer sa te pui in acea situatie."
Nu-i nici o problema, nu ma supar deloc, imi place sa aud pareri si fiecare dintre noi are dreptul sa isi sustina punctul de vedere...sa stii ca de multe ori m-am gandit ce as face intr-o astfel de situatie....daca as avea un copil in urma unui viol, nu as avorta si am sa-ti spun si de ce : personal nu as putea sta inaintea Lui Dumnezeu la judecata si sa-i spun ca am ucis copilul caruia EL Insusi i-a ingaduit sa vina pe lume pentru acest motiv, chiar nu vad cu ce ar fi de vina acel copil ca sa-i iau viata....sa stii ca un copil are viata din momentul conceptiei, asta o cred si e dovedit, urmareste conferinta si ai sa intelegi mai multe...chiar a fost un caz in care s-a nascut un copil la vreo 4 luni si ceva, nu mai stiu exact si a trait, in incubator bineinteles, dar s-a dezvoltat in continuare si traieste...cazurile astea nu sunt de dorit, dar vroiam sa subliniez faptul ca fatul are viata, simte si e constient de ce se intampla in jur chiar daca e foarte mic....si daca ar fi sa nu am cu ce sa-l cresc, eu mi-as pune nadejdea in Dumnezeu, sincer nu cred ca Dumnezeu ar lasa balta un om daca el i-ar cere ajutorul si si-ar pune toata nadejdea in El, sa ne amintim ca a zis Dumnezeu sa nu ne ingrijim ce o sa mancam si cu ce ne vom imbraca pt ca asa cum pasarile cerului au cele de trebuinta cu atat mai mult noua ne va da ce avem nevoie ( am scris din amintiri, poate nu e exact cum am zis eu )
Problema cu copiii cu malformatii e intr-adevar mai dificila, dar eu cunosc cazuri de familii care au astfel de copii si ii cresc asa cum pot, mai greu dar oricum nu e imposibil...eu cred ca trebuie sa ne ducem crucea pe care o avem, e o parere personala, dar eu una nu mi-as ucide copilul doar pentru ca are un handicap, in fond dincolo de acel handicap are un suflet care e de la Dumnezeu.

"Puneti-va fiecare intr-un caz concret si fiti sincer cu voi"
Inteleg ce zici si sunt de acord cu tine, e foarte usor sa zici ce vei face intr-o situatie dar cand ajungi acolo nu ti se mai par lucrurile atat de simple, dar totusi asta e parerea mea, asta imi spune constiinta.

"In plus, sa stii ca o sa mori daca nu intrerupi sarcina este sinucidere. Eu stiam ca este pacat. Mi se pare un pic egoist sa faci copilul doar pentru a nu pacatui in fata Domnului si sa il lasi singurel(imagineaza-ti ca nu are nici tata)."
Ar fi o solutie in cazul asta....credinta, dar stii cum? credinta care muta si muntii...minuni se intampla, cati oameni s-au vindecat de cancer si alte boli atunci cand medicii le dadeau doar cateva luni sau chiar saptamani de trait, dar au avut credinta...la fel se poate intampla si in cazut descris de tine, Dumnezeu ar putea sa faca in asa fel ca femeia sa nu moara, ca doar este atotputernic, a inviat si morti, numai ca de multe ori credinta noastra prea putina ne impiedica sa avem parte de astfel de minuni.

"Mai sa fie...ce "produs de conceptie exista" cand se foloseste prezervativul? Sau el nu este o metoda contraceptiva?"
Ia-ti conferinta de pe net si urmareste cu atentie, o sa vezi ca doamna doctor explica frumos despre metodele contraceptive si ce se intampla de fapt.

Doamne ajuta!

Ioana_D 29.05.2007 23:37:56

"De ce nu si tatii sa moara o data cu moartea mamei si fatului ca doar amandoi au procreat acel copil."
:) Nu am un raspuns la aceasta intrebare, nu stiu cine ar avea, asa a lasat Dumnezeu sa se intample lucrurile, ca femeia sa fie cea care poarta copilul in pantece si apoi sa il nasca si atunci nu are cum sa moara si barbatul cand femeia moare la nastere.

"De ce un copil nenascut prezina un interes mai mare decat viata MAMEI (femeii?)"
Nu cred ca prezinta un interes mai mare copilul decat mama, e vorba aici de incercarea de a trezi oamenii la realitate sa inteleaga ca avortul e o CRIMA ... se discuta mult pe tema asta si se da o importanta mare copilului tocmai pentru ca in ultima vreme copiii nu mai au valoarea pe care le-a dat-o Dumnezeu, in Vechiul Testament se spune ca cei care nu aveau copii erau considerati blestemati, iar in zilele noastre cei cu multi copii sunt priviti ca ciudati...acum e ceva normal ca pentru o femeie sa conteze mai mult cariera, corpul ei, momentul ales de ea ca potrivit pentru a avea un copil, ceea ce nu e tocmai potrivit, cred eu, adica ori ne lasam in voia Lui Dumnezeu, ne lasam in mana Lui, ori hotaram noi in locul Sau si ajungem unde putem si noi, numai ca nu cred ca in cazul asta am ajunge in Rai unde ne dorim cu totii, nu? sincer, gandeste-te bine care dintre cei doi ( mama sau copilul ) prezinta un interes mai mare in societatea in care traim azi.

"Acea femeie ar putea aduce alte vieti in locul embrionului eliminat..deci se compenseaza."
1. nu se stie daca va mai putea avea copii, sunt multe cazuri in care femeia ramane sterila in urma avortului, e o operatie nu tocmai usoara, desi asta se spune, te rog sa urmaresti filmuletele in care arata pe viu ce se intampla in timpul unui chiuretaj
2. nu cred ca se poate compensa o viata, intreaba o femeie care a avortat si vezi ce-ti spune...sunt multe femei care raman cu sechele psihice in urma avortului ( acel "sindrom post avort" )

"Un fetus nu e considerat fiinta umana nici de Biblie."
Am spus si in celalat mesaj, e considerat fiinta si ai sa intelegi mai multe urmarind acele filmulete din cadrul conferintei, e impresionant sa vezi cum arata fatul in pantece si cum misca.

Sper ca vorbele mele sa nu fi suparat pe nimeni, nu asta e intentia mea, doar imi spun si eu parerea.
Doamne ajuta!

dillema 29.05.2007 23:38:18

Citat:

"Nu vreau sa te superi, vroiam sa accentuez ca este usor sa zici "da, fac copilul, ce daca mor" dar incearca sincer sa te pui in acea situatie."

Nu-i nici o problema, nu ma supar deloc, imi place sa aud pareri si fiecare dintre noi are dreptul sa isi sustina punctul de vedere...sa stii ca de multe ori m-am gandit ce as face intr-o astfel de situatie....daca as avea un copil in urma unui viol, nu as avorta si am sa-ti spun si de ce : personal nu as putea sta inaintea Lui Dumnezeu la judecata si sa-i spun ca am ucis copilul caruia EL Insusi i-a ingaduit sa vina pe lume pentru acest motiv, chiar nu vad cu ce ar fi de vina acel copil ca sa-i iau viata....sa stii ca un copil are viata din momentul conceptiei, asta o cred si e dovedit, urmareste conferinta si ai sa intelegi mai multe...chiar a fost un caz in care s-a nascut un copil la vreo 4 luni si ceva, nu mai stiu exact si a trait, in incubator bineinteles, dar s-a dezvoltat in continuare si traieste...cazurile astea nu sunt de dorit, dar vroiam sa subliniez faptul ca fatul are viata, simte si e constient de ce se intampla in jur chiar daca e foarte mic....si daca ar fi sa nu am cu ce sa-l cresc, eu mi-as pune nadejdea in Dumnezeu, sincer nu cred ca Dumnezeu ar lasa balta un om daca el i-ar cere ajutorul si si-ar pune toata nadejdea in El, sa ne amintim ca a zis Dumnezeu sa nu ne ingrijim ce o sa mancam si cu ce ne vom imbraca pt ca asa cum pasarile cerului au cele de trebuinta cu atat mai mult noua ne va da ce avem nevoie ( am scris din amintiri, poate nu e exact cum am zis eu )
Problema cu copiii cu malformatii e intr-adevar mai dificila, dar eu cunosc cazuri de familii care au astfel de copii si ii cresc asa cum pot, mai greu dar oricum nu e imposibil...eu cred ca trebuie sa ne ducem crucea pe care o avem, e o parere personala, dar eu una nu mi-as ucide copilul doar pentru ca are un handicap, in fond dincolo de acel handicap are un suflet care e de la Dumnezeu.

"Puneti-va fiecare intr-un caz concret si fiti sincer cu voi"
Inteleg ce zici si sunt de acord cu tine, e foarte usor sa zici ce vei face intr-o situatie dar cand ajungi acolo nu ti se mai par lucrurile atat de simple, dar totusi asta e parerea mea, asta imi spune constiinta.

"In plus, sa stii ca o sa mori daca nu intrerupi sarcina este sinucidere. Eu stiam ca este pacat. Mi se pare un pic egoist sa faci copilul doar pentru a nu pacatui in fata Domnului si sa il lasi singurel(imagineaza-ti ca nu are nici tata)."
Ar fi o solutie in cazul asta....credinta, dar stii cum? credinta care muta si muntii...minuni se intampla, cati oameni s-au vindecat de cancer si alte boli atunci cand medicii le dadeau doar cateva luni sau chiar saptamani de trait, dar au avut credinta...la fel se poate intampla si in cazut descris de tine, Dumnezeu ar putea sa faca in asa fel ca femeia sa nu moara, ca doar este atotputernic, a inviat si morti, numai ca de multe ori credinta noastra prea putina ne impiedica sa avem parte de astfel de minuni.

"Mai sa fie...ce "produs de conceptie exista" cand se foloseste prezervativul? Sau el nu este o metoda contraceptiva?"
Ia-ti conferinta de pe net si urmareste cu atentie, o sa vezi ca doamna doctor explica frumos despre metodele contraceptive si ce se intampla de fapt.

Doamne ajuta!

hehe..am inteles ca nu ai fost nici o data in aceasta situatie...de aia vorbesti asa "expert". Stii ce e aia "VIOLATA"? Nu iti doresc sa afli. Daca nu stii du-te si intreaba una eventual mai vezi un video...ca vad Biserica nu prea se ingramadeste sa puna un video ce se intampla in cazul unui viol. Ce e in filme e nimic. si tanti dupa suferinta care o induri psihica si fizica...la 16-18 ani...sau eventual casatorita...nu avortezi chiar daca sotul nu e de acord sa iti creasca bastardul si distrugi o familie de 2-3 copii si sot?sau acel copil sa iti aminteasca permament de suferinta acelui viol? si sa mai fie si cazul ca avel violator sa isi revendice dreptul de tata??? acu sa imi raspunzi!

Si de ce crezi ca D-zeu ar fi asa de crunt sa voiasca un asa copil in asemenea conditii? Stii ca in Vechiul tesmament D-zeu a ordonat uciderea femeilor care au cunoscut barbat indiferent daca erau sau nu insarcinate? si mai citeste pe internet daca nu ai alt fel de informatii obstetrice...un fat de 4 luni jumate NU POATE supravietui nici macar in conditii de laborator. Sunt exceptii la 6 luni cand au supravietuit in urma avorturilor spontane in conditii de incubator. Un beben nou nascut NU ESTE CONSTIENT nici macar in timpul nasterii. Creierul nu este suficinet dezvoltat. Chiar vedere nu ii este dezvoltata , primele 2 luni imaginea care o vede este "rasturnata". IAr constiinta desine apare la 3 ani cand copilul e capabil sa retina in memorie amintiri. La 4-5 ani un copil isi da seama de diferentiere a sexuala (ca este fetita sau baiat).

In Biblie copilul are viata cand apare prima suflare ( Exod 21/22-25). Iar in societate copilul isi exercita drepturile din momentul in care s-a nascut ...deci?
In Biblie nu are nici o regula impotriva avortului ci sa nu ucizi o viata...s iatata timp cat si Biblia nu considera ca fatul are viata atunci cum avortul e considerat crima.
Si daca tot zici ca nu trebuie sa ne ingrijim de viata copiilor nostri..atunci de ce in cazul violentei domenstice in familie este recomandat divortul caci afecteaza psihicul copilului? De ce sunt legi care reglementeaza drepturile copiilor? Poate in acel avort a fost exprimata si vointa lui D-zeu! de ce D-zeu si-ar exprima ca vointa moartea mamei in cazul sarcinilor patologice si nu si-ar exprima aceeasi vointa in cazul avorturile care s-ar intrerupe doar cursul formarii unei potentiale fiinte umane.

Cred ca tocmai faptul constiinet de a aduce pe lume un copil handicapat este o atitudine egoista. Cat ai vrea tu sa imi explici nu as putea intelege acest mod de a gandi, sa condamni un copil la o viata de mizerie si nu numai, acel copil dar si familia in care s-a nascut va suporta acest chin.

Exemplul tau e asa pueril ca si faptul ca boschetarii ar putea fi salvati de D-zeu...tot prin acelasi miracol.

In cazul sarcinii extrauterine o femeie moare 100%.

erzbet 29.05.2007 23:42:14

Nu stiu la ce conferinta te referi insa am citit si pe acest forum topicuri despre contraceptie, dar stiu si eu un lucru primar: celula ou se formeaza din ovul si spermatozoid. Cum prezervativul inpiedica aceasta formare, nu se formeaza celula ou, nu are loc zamislirea deci nici viata.

Imi place faptul ca ai spus ce ai face tu in aceste situatii si nu ce ar trebui sa faca o femeie, la modul general. Doamne fereste, vorbeam numai ipotetic.
Iar legat de doctori si cercetari sa stii ca sunt si de cealalta extrema: am vazut multe reportaje cum ca embrionul devine fat cam dupa 3 luni, ca pana atunci este doar embrion. Oricum sunt de parere ca sarcina, nasterea sunt miracole pe care inca nu le-am descoperit complet.

Iar legat de avort..asa cum ti-ai exprimat tu parerea, ce ai face, asa au dreptul toti oamenii. Am fost acuzata de n ori ca instig la avort:nicidecum, Ci pur si simplu cred ca decizia apartine fiecaruia, nu sunt de acord cu interzicerea avorturilor.(avem exemplu perioada comunista). Toare cele bune!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:50:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.