Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=768)

mirelat 03.05.2009 02:50:15

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 133050)
Nu e judecata, ci incheiere de discutie!

uite, stateam si ma gandeam... oare sa fie un progres sau un regres, ca pana acum incheiai discutiile cu "Dumnezeu sa te binecuvanteze!":25:

Anca-Miha 03.05.2009 07:26:05

Esti off-topic, Mirela; si ATACUL LA PERSOANA NU ESTE ACCEPTAT PE FORUM.
E cazul sa te conformezi si tu!

Noesisaa 03.05.2009 09:07:51

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 133050)
Nu e judecata, ci incheiere de discutie!

A, deci discutam numai ce-ti convine. Bun si asa. Crezi ce vrei, dar sper sa iti dai seama pana la urma.

ory 03.05.2009 12:44:58

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 132988)
Sf. Ioan Gura de Aur ma indoiesc ca a avut atata ingustime a mintii precum cei care il citeaza (uitand sa mentioneze in mod constant, ca parerile nu le apartin).

Si, am o veste pentru cei care se erijeaza in judecatori, mai mici sau mai mari: nimeni nu e infailibil sau fara de pacat, nici macar Sfintii Parintii sub poala carora va ascundeti pentru a judeca pe altii.

Deseori am cugetat acestea,dar nici ca o puteam spune atat de bine.Foarte echilibrat gandit Mirela! Si aceasta pentru ca...gandesti cu propria-ti minte.

ory 03.05.2009 13:15:19

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 127408)
Iesirea din manastire este totuna cu divortul.

Atat cel iesit din manastire, cat si cel divortat, trebuie sa fuga de deznadejde. Poate tocmai pentru mandrie sau judecata lor, Domnul i-a parasit si le'a luat harul.

Orice ar fi facut cel cazut, este nevoie de pocainta. Si harul va reveni.
Talharul a facut tot raul cu putinta, si intr-o secunda a furat raiul.

Sa se caute acea secunda de intoarcere.

Si totusi,nu este acelasi lucru,atata timp cat aceasta casatorie pamanteana este lasata de Dumnezeu pentru trairea in echilibru,aceasta casatorie este o taina si in ea se spune clar;"ceea ce Dumnezeu leaga,omul sa nu dezlege!".
Insa,pentru casatoria de cealalta parte nu Dumnezeu a lasat-o,nu a binecuvantat-o,ci a foat inventata de oameni,oameni ca noi cu altfel de dorinte pentru mantuire.Aceasta casatorie nu reprezinta o taina,nu este legata in mod oficial de Dumnezeu.Si totusi,diferenta imensa dintre cele doua casatorii este ca,cea oficiala cu aproapele nu este luata atat de serios de biserica,ca si cea "neoficiala"cu Hristos.Este un paradox,pana la urma,atata timp cat insusi preotul oficiaza o a doua casatorie,deci binecuvantand in acest fel destramarea celei dintai,apoi,preotul nu te indeamna spre pocainta pentru divortul lumesc si nici spre intoarcere,asa cum se intampla in manastire IN MOD OBLIGATORIU.
Si aceste erori sfruntate pot continua,daca divortezi primesti dupa un timp,relativ acceptabil Sf.Impartasanie,dar daca "divortezi"de Hristos nu primesti niciodata,adica pana ce ai lumanarea la cap spre lumea de dincolo.
Si toate acestea pentru ca Dumnezeu TACE,Dumnezeul de care se presupune ca divortezi nu spune nimic,ci tot oamenii spun ceea ce cred,ceea ce le debiteaza mintea...si actioneaza aspru fiindca isi permit,caci si-asa "Mirele" nu are a spune nimic in aceasta priviinta.
Mie mi-e sila de toata aceasta imbrobodire psihologica,daca ati citi mai mult ceea ce a facut Mantuitorul pe pamant,de ceea ce a spus si a lasat scris,atunci ati vedea ca nu puteti sluji Sf.Parinti,care de altfel au fost la fel de muritori ca noi pe pamant,mai mult decat Lui Dumnezeu Insusi,ca sa nu ma vorbim ca si cuvintele acestora au fost in fel si chip contorsionate si aduse acolo unde vor oamenii,la rau,la pedeapsa,la judecata si,nicidecum iubire.Daca este sa aprofundam Sf.Scriptura eu va garantez ca nu se potriveste viata de manastire si intreaga conceptie a acesteia cu cele lasate de Dumnezeu insasi pe pamant.
Oricum,stiu ca nu sunteti pentru aprofundare,nici pentru gandirea cu propria minte,ci pentru copypaste si alte cuvinte culese din prin alte parti,nu din propria minte si intelegere...ceea ce ma depasesc,atunci cand este vorba de o conversatie practica.
Mie,oricum imi este sila de toata aceasta amagire si lipsa de iubire fata de oameni,din manastire,acolo totul se face in virtutea sinelui si nu a aproapelui,acolo ura are o definitie directionata spre mantuire,acolo nepasarea este justificata de incercare si ascultare,acolo orice mijocie si mizerie se invoca prin credinta,acolo chinul are un pretext de izbavire,dar nu un chin tamaduitor ci unul venit din inima omului primitiv si uracios,numai iubirea de aproapele si eforturile pentru acesta,nu.
Nu ar trebui sa dispara,caci o respect,ci ar trebui sa-si revizuiasca principiile,sa si le indrepte mai cu precadere spre ceea ce este mai important pe pamant,fata de Dumnezeu,spre iubire si intelegerea umana,sa aiba parte de o educatie adecvata,poate chiar si una sociala,fiindca este nevoie pentru o dezvoltare armonioasa a caracterului si intelegerea propriului statut.
Dumnezeu a facut totul pentru oameni,a spus sa facem totul pentru oameni,nu sa ne dedicam Lui,in virtutea unei vieti departe de oameni si nevoile acestora.Dumnezeu a fost atat de smerit,incat nu vom intelege niciodata,atata timp cat ne ridicam mai presus de ceea ce a facut Acesta,mai presus de fiinta si de mersul rational al lucrurilor.
Dumnezeu nu a stat pe langa preoti,pe langa farisei,nu a stat sa se roage permanent ignorand pe oameni,a stat printre oameni,pentru oamenii simpli,i-a ajutat indiferent de zi,i-a ospatat indiferent de zi,i-a mangaiat indiferent de statutul acestora,i-a alinat indiferent de credinta.
NOI,NU SUNTEM DECAT NISTE MANDRI SI FATARNICI!!!!!
Simplitatea si iubirea te pot mantui,mai degraba decat toata aceasta teologie controversata si sifisticata,care ramane prin sine la un nivel inert.

ory 03.05.2009 13:50:32

Se tot vorbeste si se critica pe forum Infailibilitatea Papei,statutul de zei al conducatorilor vechiloi egipteni,dar nu vedem barna din ochiul propriu,ortodoxii se inchina si cred mai degraba in Pr.Cleopa,Pr.Arsenie Boca,in Sf.Parinit pe care-i invoca permanent,dar mai ales atunci cand credinta vrea sa-si indreptateasca ura si dispretul fata de oameni.Ortodoxii cred mai degraba in acestia decat in Dumnezeu Insusi,decat in Mantuitorul.Cuvintele,adevaratele cuvinte si Statutul Mantuitorului pe Pamant sunt mentionate doar sporadec.
...Stiu,veti spune ca-i citati pe Duhovinci pentru intarirea credintei in Dumnezeu,iar eu va spus sa recititi toul de pe forum si veti vedea ca,mai degraba omiteti sistematic ceea ce doreste cu adevarat Dumnezeu de la oameni,si sunteti aplecati mai cu precadere spre pedeapsa,spre ura si discriminare...prin citarea Duhovnicilor,cahiar daca uneori acestia doar sunt interpretati in fel si chip.

Traditie1 03.05.2009 14:38:44

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 133086)
Se tot vorbeste si se critica pe forum Infailibilitatea Papei,statutul de zei al conducatorilor vechiloi egipteni,dar nu vedem barna din ochiul propriu,ortodoxii se inchina si cred mai degraba in Pr.Cleopa,Pr.Arsenie Boca,in Sf.Parinit pe care-i invoca permanent,dar mai ales atunci cand credinta vrea sa-si indreptateasca ura si dispretul fata de oameni.Ortodoxii cred mai degraba in acestia decat in Dumnezeu Insusi,decat in Mantuitorul.Cuvintele,adevaratele cuvinte si Statutul Mantuitorului pe Pamant sunt mentionate doar sporadec.
...Stiu,veti spune ca-i citati pe Duhovinci pentru intarirea credintei in Dumnezeu,iar eu va spus sa recititi toul de pe forum si veti vedea ca,mai degraba omiteti sistematic ceea ce doreste cu adevarat Dumnezeu de la oameni,si sunteti aplecati mai cu precadere spre pedeapsa,spre ura si discriminare...prin citarea Duhovnicilor,cahiar daca uneori acestia doar sunt interpretati in fel si chip.

Si cum stii ce vrea Dumnezeu? Crezi ca esti suficient de luminata sa întelegi Scriptura?

Parintii au renuntat la viata lor si de aceea Duhul Sfânt i-a inspirat si ei sunt modelul, daca nu avem mintea lor înseamna ca suntem bolnavi. Ei sunt adevaratii crestini, nu exista alt tip de crestini sau crestinism. Fiindca celelalte 'tipuri' de crestinism nu sunt bazate pe inspiratia Duhului Sfânt ci pe parerile unor oameni care se calauzeau cu mintea lor.

ory 03.05.2009 15:21:12

Da,ai si tu dreptate in felul tau,bine-nteles ca ai,caci doar nu putem gandi toti la fel...Oricum,ai si "boala",in felul tau,altfel nu vad cum ne-am mai razboi aici in idei,daca nu am avea "gargauni" specifici fiecare,iar acestia pot fi cel mai bine dezvoltati,atunci cand vine vorba de vre-o doctrina religioasa,care mai de care mai interpretata individual.

Anca-Miha 03.05.2009 19:04:38

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 133075)
A, deci discutam numai ce-ti convine. Bun si asa. Crezi ce vrei, dar sper sa iti dai seama pana la urma.

Ma refeream strict la mine, Noesis. Doar nu-ti pot interzice tie si altora sa nu scrieti!

Anca-Miha 03.05.2009 19:15:55

Erata: Doar nu va pot interzice voua sa nu scrieti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:19:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.