![]() |
Citat:
IN NT TOATE PORUNCILE SE REPETA cu exceptia uneia --- pazirea sabatului ..... hai sa vedem daca stii de ce ? nu mai sunt 10 porunci ? sau sabatul este schimbat cu DUMINICA? DE CE ? multa iubire |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
de aia catolicii dau tircoale cu ecuneismul si vizita papei si alte bazaconii ca nu e nevoie . nu? esti credula rau si dezinformata . asa se intimpla cu asa ca tine ( sectari ) ...nimic nu e clar si toti faceti ŽŽ salata de fructe ŽŽ cind discutati ceva multa iubire :5: |
Citat:
eu discut CONCRET si cind pun intrebari VOI O DATI LA INTORS sau dati pasaje lungi crezind ca am cazut pe spate ... te pun sa iei unu si sa il explici ca sa il discutam si tu spui sa fac nu stiu ce legaturi fantastice intre versete PE CARE NU LE INTELEGI .... tipic sectar ... nu pot vorbi concret un subiect ... vorbeste subiecte si nu spun nimic si apoi tot edi vin si se ofuscheaza ca sunt luati la suturi .... :10: multa iubire ps nu ma impresioneaza ca esti femeie . nu ma impresioneaza ca vorbesti frumos MINTIND ,,,, ADEVARUL MA IMPRESIONEAZA .... restul de discutii filozofice cu mine intra la caterinca si raspund pe masura , pricepusi? multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
Cat despre vizita Papei, nu cred ca si-a dorit sa isi auda urechilor comentariile englezilor la intrebarea "Cine este Papa" :) Francezii s-au prapadit de ras cand au auzit raspunsurile, si vorba ceea, este o tara catolica, inca :) Si eu m-am amuzat pe cinste desi Papa Benedict XVI imi place, este un bun teolog ;) Acum daca nu ai gasit despre englezi in Biblie, poate ai gasit despre sectari? ;) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dovezi ca Tatal minciunii bantuie prin alte parti sta faptul ca m-ai acuzat de a fi spus "multi" in timp ce eu de fapt am spus "unii". Dovezi ca unii preoti ortodocsi cred ca trebuie tinute si sambata si duminica, sunt insisi preotii care cred asta. Asa ca te las sa-i descoperi singur, iti va face bine sa diversifici preotii ortodocsi pe care ii cunosti, asa vei afla mai multe despre Ortodoxie ;) |
Citat:
|
Citat:
Gresit. Despre pazirea zilei a saptea se discuta foarte mult, in NT. Numai in cele 4 Evanghelii, cuvantul "sambata" (sambete, sambetei) apare de cca 52 de ori. Domnul sambetei (vezi Marcu 2:28) dezleaga sambata de regulile fariseilor (cu care intra des in conflict) si ne invata cum trebuie sa pazim ziua a saptea (singura zi din saptamana, binecuvanta si sfintita de Dumnezeu). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
faptul ca scrie de 52 de ori e irelevant SPUNEAM CA NU MAI E PORUNCA ,,, TU NU FACI DIFERENTA si e tipica sectarilor ... adu versetele PE RIND , ATENTIE AM SPUS PE RIND si discutam sa iti arat cit de habarnist esti ( nu esti unicul asa ca toti suntei habarnisti si ma refer la secte ... multa iubire Citat:
multa iubire Citat:
ba se spune amice DAR TU NU INTELEGI .... :24: multa iubire ps mai studiaza ca din astia ca tine am mincat multi la viata mea ... asadar stiu versetele voastre si interpretarile ABERANTE dar de amuzament le astept si aici ca sa arat si aici tututor celor care au urechi de auzit , si ochi de vazut adevarul despre voi . TE INCUMETI ? FA-O :24: MULTA IUBIRE Citat:
multa iubire Citat:
MULTA IUBIRE |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
muklta iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
MULTA IUBIRE |
Citat:
Teoriile astea le cunosc si eu si nu le-am adus in discutie. Ci eu am adus in discutie alte doua lucruri: faptul ca din traditia tinuta prin viu grai, prin bunici, parinti etc. ziua de duminica a fost pastrata ca zi de odihna in care nu era voie sa se faca nimic, exact ca sambata la evrei. Si exact cum la evrei ziua de odihna incepea de cu o seara inainte, din momentul in care femeia aprindea lumanarea, tot asa si pentru bunicii si strabunii nostri, ziua de odihna incepea de cu o seara inainte, de sambata seara. Cum se facea seara in ziua de sambata, bunica imi interzicea orice activitate zicandu-mi ca este deja duminica, ziua de odihna poruncita de Dumnezeu. Si ma enervam pe ea pentru ca eram atee, pentru mine erau simple superstitii. Iar al doilea lucru adus in discutie este Catehismul ortodox care cere pazirea zilei a saptea ca zi de odihna. Ori in calendarul ortodox, ziua a saptea este sambata, s-a revenit la adevar. |
Citat:
|
Citat:
Si cam atat ai demonstrat pana acum :)) Astept si performante mai bune :)) |
Ioana,
Apropos de faptul ca duminica este tinuta ca zi de odihna la ortodocsi: cand eram studenta tare m-am framantat o vreme cum sa fac cu invatatul pentru ca aveam foarte mult de invatat (am studiat medicina) si nu imi permiteam sa fac pauza totala duminica. Asa ca am intrebat un episcop de la Catedrala din Cluj (unde eram studenta) si mi-a zis ca am voie sa invat duminica cu conditia sa nu lipsesc de la Liturghie pentru asta. Nici nu vroiam altceva, era perfect pentru mine. Dar imi aduc aminte si acum, de parca ar s-ar fi intamplat ieri, indignarea unui coleg cu parinti intelectuali, care mi-a zis ca numai comunistii considerau ca munca intelectuala nu ar fi tot munca... |
Citat:
|
Citat:
NU SE INTELEGE NIMIC .... DE ASTA ITI TOT REPET un text si interpretarea sub ... AI INTELES ACUM ? sau iti fac un desen? :4: multa iubire ps pentru tine nu am demonstrat nimic desigur .:4: .. doar un orb cum poate zice ca vede .. e imposibil sau cine stie poate poate ( si sa nu vii cu cel din bibie ca nu e un argument la ce spun eu ) multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire ps revenitul la ziua a saptea este o abureala de-a ei ... nu mai crede toate ineptiile unei sectare ... e tipic lor .... multa iubire |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Adriana, nu te preface ca nu sti :) la inceput mergeau si sambata la sinagoga, insa se intalneau si duminica, in case de rugaciune, ulterior Apostolii au renuntat la mersul la sinagoga si s-au intalnit doar duminica, aceasta fiind Ziua Domnului pe care o celebrau, corelata cu ziua Invierii.
|
Citat:
MULTA IUBIRE |
Citat:
|
Citat:
multa iubire ps ti-am spus eu ca esti sectara si se vede ... continua ...:4: multa iubire |
Citat:
Cat despre sabatul evreiesc, el a fost respectat exact cum zicea porunca, de aceea mancarea de exemplu o pregateau de vineri, ba chiar si atunci cand se hraneau cu mana cazuta din cer, vinerea cadea de doua ori mai multa, si pentru sambata. Evreii insa, ca de obicei au luat litera legii si nu duhul ei si de aceea de exemplu au legiferat cati metri poate sa umble cineva in ziua de duminica, doar cat sa acopere drumul pana la sinagoga si inapoi. Insa pentru interesele lor materiale au legiferat exceptii, nu numai salvarea boului cazut in fantana, dar si de exemplu cautarea unui obiect pierdut. Ca atare, ce faceau viclenii de evrei? Ii puneau pe servitori sa presare de cu seara obiecte pe drumul pe care ar fi vrut sa il faca duminica si ca atare, sub pretextul ca isi cauta obiectele "pierdute" strabateau drumuri care le-ar fi fost interzis sa le strabata sambata. Erau pline de astfel de viclenii evreii. Sau de exemplu, de ce crezi ca s-a maniat atat de tare Domnul in Templu pe cei care vindeau acolo? Ca doar si la noi se vand in biserica lumanari si carti bisericesti. Problema era alta, vanzatorii vindeau la oameni animale care erau apoi sacrificate in Templu insa erau mana in mana cu preotii care gaseau defecte la animale asa ca le refuzau iar bietii oameni trebuiau sa cumpere altele. De aceea Domnul ii face talhari... Aceasta lipsa de iubire sub pretextul tinerii Legii a condamnat-o Iisus si nicidecum Legea in sine, pentru ca Legea in sine este un dar al iubirii lui Dumnezeu pe care Domnul Iisus a venit sa o implineasca. |
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:46:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.