Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

moromete 12.10.2012 21:01:22

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476140)
toata lumea aici stie cu ce se mananca adventismul.

Mai putin dvs. si altii asemenea.

Citat:

mai bine intelegeti ca nu aveti Duhul Sfant ! vreti sa va demonstrez ca nu aveti Duhul Sfant? in doi timpi si trei miscari.

Ati mai inceput o demonstratie, acum cateva zile, si ati abandonat discutia din fașă.

Eu zic sa nu discutam despre ortodoxie sau adventism, ci sa discutam despre invataturi crestine (adica, venite de la Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli).

Doriana 12.10.2012 21:36:37

Citat:

mai bine intelegeti ca nu aveti Duhul Sfant ! vreti sa va demonstrez ca nu aveti Duhul Sfant? in doi timpi si trei miscari.

Iti spun un secret: daca tot insisti pe partea cu Duhul Sfant si exorcizari se prind colegii de forum ca vii de la penticostali si n-ai nici in clin nici in maneca cu ortodoxia. Nu ca nu ar fi evident... Asa ca fii si tu mai atent, de dragul unui trolling reusit.

MihaiG 12.10.2012 21:48:54

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476130)
deci nu este posibila o inchinare alaturi de fratii domnului MihaiG, catolic carismatic, care se roaga in limbi si fumeaza pipa????!!!!!

De unde ați scos prostia asta, că mă rog în limbi sau că aș face parte din mișcarea carismatică ?!

osutafaraunu 12.10.2012 21:59:09

Citat:

Nu e nevoie, ați demonstrat deja altceva într-un timp și o mișcare. În locul dumneavoastră aș fi mai reținut când e vorba de posedarea Duhului Sfânt. În loc să ne dăm cu cărămida-n piept, mai bine ne-am da cu pumnu-n piept murmurând: "Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului!"

Illuminatu 12.10.2012 23:11:13

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 475967)
Asta consider si eu adevarata minune. Cunosc astfel de minuni (oameni transformati radical, intorsi de la viata lor cea rea).

Si eu cunosc pe unul: pe mine. Dar marturisesc ca nu am reusit sa scap de patima mea cat am stat pe la sambetisti. Numai dupa ce am revenit la Ortodoxie am reusit sa scap, dupa impartasirea cu Sf.Taine.

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 475967)
Era nevoie de o eliberarea de acei demoni. Nu am exclus niciodata asa ceva.
Eu nu condamn pe nimeni. Doar amintesc ce spune Cuvantul lui Dumnezeu:
Limpede si fara echivoc.

Cand un om se pocaieste si isi schimba viata (renuntand la betie, curvie, minciuna si altele) nu credeti ca este o vindecare de cele diavolicesti? Te poti considera posedat de cel rau si atunci cand minti, furi, curvesti, lovesti, ucizi, etc. Nu este nevoie sa faci spume la gura.

Cui ii lasati pe cei care "doar" fura, mint, curvesc, etc? Pe ei de ce nu ii "exorcizati", desi roiesc prin jurul nostru? Unde este "harul" sau "duhul" cu care va laudati?

Se vede treaba ca e un talmes-balmes prin capul Dvoastra.
Dvoastra.afirmati:
"Nici o biserica, oricat de mult s-ar lauda cu "harul" sau "Duhul" pe care a pus monopol, nu-i va putea scapa pe betivi, curvari, mincinosi, etc(despre care spuneti ca eu ii condamn)."

"Te poti considera posedat de cel rau si atunci cand minti, furi, curvesti, lovesti, ucizi, etc. Nu este nevoie sa faci spume la gura."

La Dvoastra.la sambetisti vietuiesc betivi, curvari si mincinosi sau nu?
Daca da, cum ii exorcizati? Ce folositi la exorcizare?

Lucrurile sunt distincte: una este omul care pacatuieste (minte, fura sau curveste), dar se lupta impotriva acestor patimi si alta este cand omul nu asculta de mustrarea ce vine dupa savarsirea acestor fapte si se adanceste tot mai mult in patima pana cand devine posedat.
Si atunci numai o exorcizare il mai poate scapa.

Ah, am uitat: sectarii ocupa un loc special. Fiind slugile dracilor, acestia nu ii mai ispitesc pe sectari ca sa vada lumea ca sectarii sunt virtuosi cu scopul de a atrage pe cat mai multi la minciuna; ba chiar le induce o anume smerenie pentru ca lumea sa le arate respect crestinesc (vezi cazul Doriana: Doriana ar trebui sa fie prezentza speciala a acestui forum, Insusi Duhul Sfant Se salasluieste intru ea in mod special, de aceea are intotdeauna vorba cea mai duhovniceasca pentru ca este asemenea cu Proorocii).

O regula de aur pe care voi, sec(a)tarii ati cam uitat-o: ereziile vin in urma vietuirii patimase, pacatoase!!!
Deci exista o cauza a minciunii (ereziei), si anume viata in pacat, viata traita in patimile necuratzate care gadila mandria omului si-l face sa enunte aberatii cu statut de adevaruri!!

moromete 13.10.2012 07:47:57

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476194)
Si eu cunosc pe unul: pe mine. Dar marturisesc ca nu am reusit sa scap de patima mea cat am stat pe la sambetisti. Numai dupa ce am revenit la Ortodoxie am reusit sa scap, dupa impartasirea cu Sf.Taine.

Despre ce patima este vorba? Sa fie cumva atitudinea fata de semeni? Daca da, inseamna ca ati facut schimbarea intr-un sens gresit.

Citat:

La Dvoastra.la sambetisti vietuiesc betivi, curvari si mincinosi sau nu?
Daca da, cum ii exorcizati? Ce folositi la exorcizare?

Vin pe la noi betivi, curvari si mincinosi. Noi suntem neputinciosi. Asa ca-i ducem la Domnul (prin rugaciuni si indemnuri de a cerceta Cuvantul Domnului - Sfanta Scriptura).

Eu am fost un betiv fruntas. Uneori, veneam la biserica adventista, mahmur. Domnul m-a scapat definitiv de aceasta patima (nu-mi mai place alcoolul - nu am mai pus picatura de cca 6 ani). Rugaciunile (ale mele si ale celorlalti), apropierea de Dumnezeu (pe care-L cunosteam tot mai mult din Cuvantul Sau - Sfanta Scriptura) m-au scapat de aceasta patima care imi intuneca viata. Stiu ca aceasta lucrare a fost facuta de Dumnezeu, nu de oameni.

Citat:

Ah, am uitat: sectarii ocupa un loc special. Fiind slugile dracilor, acestia nu ii mai ispitesc pe sectari

Erezie (ca tot vorbiti de asa ceva, mai jos). Adevarul este ca dracii nu ii mai ispitesc pe cei ce li se impotrivesc si se supun lui Dumnezeu. O spune Sfanta Scriptura:
"Supuneti-va lui Dumnezeu, impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi."(Iacov 4:7)

Citat:

ca sa vada lumea ca sectarii sunt virtuosi cu scopul de a atrage pe cat mai multi la minciuna; ba chiar le induce o anume smerenie pentru ca lumea sa le arate respect crestinesc (vezi cazul Doriana: Doriana ar trebui sa fie prezentza speciala a acestui forum, Insusi Duhul Sfant Se salasluieste intru ea in mod special, de aceea are intotdeauna vorba cea mai duhovniceasca pentru ca este asemenea cu Proorocii).

Cred ca sunteti invidios pe Doriana. Nu ar fi mai bine sa incercati sa fiti ca ea (in loc sa o jigniti)?

Citat:

O regula de aur pe care voi, sec(a)tarii ati cam uitat-o: ereziile vin in urma vietuirii patimase, pacatoase!!!
Deci exista o cauza a minciunii (ereziei), si anume viata in pacat, viata traita in patimile necuratzate care gadila mandria omului si-l face sa enunte aberatii cu statut de adevaruri!!

V-am dat (mai sus) exemplu de erezie: cea cu ispitele dracilor. Mai este valabila paralele dvs. (intre erezii si vietuire)?

Cornel Urs 13.10.2012 08:27:29

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 476177)
De unde ați scos prostia asta, că mă rog în limbi sau că aș face parte din mișcarea carismatică ?!

domnule, sper sa nu fie cu suparare, era doar o "punere in scena", plauzibila, deoarece ati afirmat public ca simpatizati cu catolicii carismatici.

acest coleg de forum, "osutafaraunu", a emis ideea nefericita ca toate cultele crestine apartin de drept crestinatatii, numai ca sunt in stadii diferite de dezvoltare.

asa ca am vrut sa verific daca chiar crede asta, ar merge "osutafaraunu" la mormoni sau la carismatici...ori la catolici?

noi ortodocsii suntem avizati cu privire la aceste miscari religioase extrem de pagubitoare sufletului...

la mormoni se vorbeste in limbi, la carismatici se cade pe spate...se duce *99 la astfel de manifestari? nu, pentru ca in sinea sa stie ca acolo sunt activitati demonice, dar de ce nu are curajul sau barbatia, ori onestitatea, luati-o cum vreti, sa recunoasca asta public? de ce spune ca toate aceste miscari sunt crestine, prin urmare posesoare ale Duhului Sfant? ca sa se puna bine cu userii acestui forum?

fatarnicia, ipocrizia ce supureaza in cazul acestui element straniu, de neinteles, al formului nostru crestin ortodox, e vorba de osutafaraunu, ma oripileaza si eu personal iau atitudine.

cat va mai tot invartiti dupa deget si umblati cu cioara vopsita, stimate osutafar'unu?

Cornel Urs 13.10.2012 08:30:46

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476181)
În loc să ne dăm cu cărămida-n piept, mai bine ne-am da cu pumnu-n piept murmurând: "Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului!"

faceti asta? atunci e bine, e primul pas catre Iisus Domnul nostru.

Cornel Urs 13.10.2012 08:39:15

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476168)
Mai putin dvs. si altii asemenea.

las ca stiu eu, am destui vecini apartinatori diverselor culte religioase si sunt destul de bine informat.

Citat:

Ati mai inceput o demonstratie, acum cateva zile, si ati abandonat discutia din fașă.

probabil cei vizati, nu au "percutat", preferand sa se retraga acoperiti de afirmatii eschivante...

Citat:

Eu zic sa nu discutam despre ortodoxie sau adventism, ci sa discutam despre invataturi crestine (adica, venite de la Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli).

invataturile crestine le gasiti in cadrul Bisericii Ortodoxe.
insa aici, discutam despre "sectanti".

eu nu consider ca aceste culte precum penticostalii ori adventistii sunt sectanti, deoarece a trecut demult vremea cand aceste miscari erau in minoritate absoluta si privite ca niste ciudatenii...astazi avem penticostalii in numar extrem de mare, chiar majoritari in anumite localitati, spre exemplu Bihor ori Suceava, sunt acolo penticostali cu zecile de mii...nu mai vorbim de SUA !
eu privesc aceste religii ca pe niste miscari desacralizate, menite sa stoarca de bani pe aderenti, fara Hristos ci aducand surogate ieftine, traditii omenesti mai ales privind partea pecuniara sau miscari apartinand domeniului ocult, in care fenomenele supranaturale, paranormale, se petrec cu intensitate sporita, spre a atrage pe cei curiosi, pacalindu-i ca sunt crestine.

Illuminatu 13.10.2012 13:06:52

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476235)
Despre ce patima este vorba? Sa fie cumva atitudinea fata de semeni? Daca da, inseamna ca ati facut schimbarea intr-un sens gresit.

Una mult mai subtila decat betia. De betie se poate scapa si in mod nereligios, va asigur de asta, sunt o gramada de multe cazuri cand au scapat de betie oameni necredinciosi.

Citat:

Vin pe la noi betivi, curvari si mincinosi. Noi suntem neputinciosi. Asa ca-i ducem la Domnul (prin rugaciuni si indemnuri de a cerceta Cuvantul Domnului - Sfanta Scriptura).

Se vede treaba ca stati greu cu intelesul lucrurilor. S-ar putea sa fie de vina neuronii pierduti la betie.
Eu am intrebat 2 lucruri:
1.daca si betivii, mincinosii si hotii sunt de fapt cazuri de posedare de demoni, cum ii exorcizati? Fac spume la gura sau nu? Daca da, cum ii exorcizati?
2.ati intalnit cazuri de demonizati - asemnea celor intalniti in Evanghelia din care v-am reprodus mai-sus - care au venit la voi, sectarii sambetisti sa fie exorcizati - sau vindecati, daca nu va place cuvantul "exorcizare"?

Citat:

Erezie (ca tot vorbiti de asa ceva, mai jos). Adevarul este ca dracii nu ii mai ispitesc pe cei ce li se impotrivesc si se supun lui Dumnezeu. O spune Sfanta Scriptura:
"Supuneti-va lui Dumnezeu, impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi."(Iacov 4:7)

Sfatul Sf.Ap.Iacov se refera la cei aflati in Biserica, boteazati cu un botez real, impartasiti cu Sf.Taine, si nu la cei aflati in afara Bisericii, care sunt ca pleava vantului si demonii nu ii mai ispitesc pentru ca ... pur si simplu le apartin.

Citat:

Cred ca sunteti invidios pe Doriana. Nu ar fi mai bine sa incercati sa fiti ca ea (in loc sa o jigniti)?

Cred ca aberati. Doamne fereste sa fiu ca ea! Sa ma laud peste tot ca Duhul "Sfant" vorbeste omenirii prin mine si pe de alta parte sa nu stiu sa fac diferenta intre bun-simt si nesimtire? Nu, mersi.

Citat:

V-am dat (mai sus) exemplu de erezie: cea cu ispitele dracilor. Mai este valabila paralele dvs. (intre erezii si vietuire)?

Nu mi-ati dat nimic si n-am primit nimic de la Dvoastra. Doamne fereste de asa ceva!
Ce ati afirmat, insa mai-sus reprezinta dovada ca intelegeti Scripturile ca si cand nu ati fi treaz la gandire.

Doriana 13.10.2012 13:18:32

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476263)
Doamne fereste sa fiu ca ea! Sa ma laud peste tot ca Duhul "Sfant" vorbeste omenirii prin mine si pe de alta parte sa nu stiu sa fac diferenta intre bun-simt si nesimtire? .

Dragul meu, ai spus ca ti-e dor de discutii duhovnicesti si te-am lasat. Daca asta este ideea ta despre discutii duhovnicesti si daca tot te tii de mine, arata macar locul unde am spus ce afirmi mai sus, ca sa nu pari mincinos. Dar fii sincer si obiectiv; utilizatorii acestui forum au destula maturitate sa isi dea seama cand cineva acuza pe drept sau isi imagineaza scenarii.

Illuminatu 13.10.2012 14:17:11

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 476265)
Dragul meu, ai spus ca ti-e dor de discutii duhovnicesti si te-am lasat. Daca asta este ideea ta despre discutii duhovnicesti si daca tot te tii de mine, arata macar locul unde am spus ce afirmi mai sus, ca sa nu pari mincinos. Dar fii sincer si obiectiv; utilizatorii acestui forum au destula maturitate sa isi dea seama cand cineva acuza pe drept sau isi imagineaza scenarii.

Discutiile duhovnicesti le-am gasit in alta parte, nu aici. Aici oricum cu voi nu se poate discuta duhovniceste: crede-ma, am incercat la inceputurile mele pe acest forum si nu am reusit.
Aici e un camp de batalie "intru cuvant".
Eu asa il consider.

Daca tu te consideri "destul de matura" am speranta ca iti vei da seama de ce te-am ales de exemplu negativ, doar ai pe Duhul "Sfant", nu-i asa?
Si eu am convingerea ca utilizatorii acestui forum sunt maturi pentru a cantari si lucrurile pe care le postez eu. Ca si ceeace postezi tu, dealtfel.

Dar de ce sari ca arsa cand esti acuzata? Iti place imaginea ta pe acest forum, nu-i asa, si tii la ea?
Crede-ma, eu nu tin deloc la imaginea mea aici, pe acest forum tocmai pentru ca ii consider pe utilizatorii sai ca sunt destul de maturi pentru a cantari ceea ce spun indiferent sub ce forma.

osutafaraunu 13.10.2012 15:06:15

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476236)
fatarnicia, ipocrizia ce supureaza in cazul acestui element straniu, de neinteles, al formului nostru crestin ortodox, e vorba de osutafaraunu, ma oripileaza si eu personal iau atitudine.

cat va mai tot invartiti dupa deget si umblati cu cioara vopsita, stimate osutafar'unu?

Domnule, sunteți de un comic desăvârșit când vorbiți de fățărnicie și ipocrizie!:21:

Cornel Urs 13.10.2012 15:53:24

cine e ipocritul?

spuneti ca sunt crestine toate confesiunile, inclusiv mormonii, martorii lui iehova, catolicii, iar daca este intrebat un adventist ce parere are despre papa, va spune ca e anticrist.

cum poate fi cineva si crestin si anticrist in acelasi timp??

osutafaraunu 13.10.2012 16:05:43

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476290)
cine e ipocritul?

O întrebare cu retorică prea grea pentru dvs.

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476290)
cum poate fi cineva si crestin si anticrist in acelasi timp??

Foarte simplu: când i se urcă la cap creștinismul, se așează în templul lui Dumnezeu și începe să se dea drept Dumnezeu. Valabil nu doar pentru papă, ci pentru toți "papii" mai mici de prin biserici.

Cornel Urs 13.10.2012 16:11:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476295)
Foarte simplu: când i se urcă la cap creștinismul, se așează în templul lui Dumnezeu și începe să se dea drept Dumnezeu. Valabil nu doar pentru papă, ci pentru toți "papii" mai mici de prin biserici.

a, deci a fi anticrist este doar o stare psihotica, probabil perfect tratabila prin neuroleptice.

ar trebui sa compatimim pe individul asta, nu sa-l acuzam, nu credeti?

osutafaraunu 13.10.2012 16:14:48

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476296)
a, deci a fi anticrist este doar o stare psihotica, probabil perfect tratabila prin neuroleptice.

Ar fi o astfel de stare, dacă s-ar mărgini doar la declarații, din păcate trec și la fapte -și chiar mai grav- sunt și crezuți!

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476296)
ar trebui sa compatimim pe individul asta, nu sa-l acuzam, nu credeti?

De compătămit da, trebuie compătimiți, iar de acuzat îi acuză Cuvântul lui Dumnezeu.

Cornel Urs 13.10.2012 16:18:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476297)
Ar fi o astfel de stare, dacă s-ar mărgini doar la declarații, din păcate trec și la fapte -și chiar mai grav- sunt și crezuți!

ei acum, chiar daca mai fac si mici rautati acesti anticristi, totusi sunt buni crestini, cu toate ca pe un nivel de evolutie inferior unor adventisti.

putem totusi, sa-i numim frati de credinta (cel putin asa se deduce din ce ati scris in aceste ultime doua zile).

osutafaraunu 13.10.2012 16:22:51

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476298)
ei acum, chiar daca mai fac si mici rautati acesti anticristi, totusi sunt buni crestini, cu toate ca pe un nivel de evolutie inferior unor adventisti.

Acesta a fost un exemplu de "mică răutate"?

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476298)
putem totusi, sa-i numim frati de credinta (cel putin asa se deduce din ce ati scris in aceste ultime doua zile).

Puteți să-i numiți "frați de credință" dacă au aceeași credință.

Cornel Urs 13.10.2012 16:27:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476299)
Puteți să-i numiți "frați de credință" dacă au aceeași credință.

eu nu-i numesc asa deoarece nu va impartasesc crezul, ca toate confesiunile sunt crestine daca-L recunosc pe Hristos ca Mantuitor personal al lor.

este profetit ca vor fi profeti si hristosi mincinosi care vor cauta sa insele.

degeaba vine mormonul cu anumite declaratii daca baga si o erezie demonica sau degeaba urla pe stadioane penticostalul ca Hristos mantuieste daca el cade la pamant sub actiunea unui duh demonic.

ps: cu privire la vizitarea unei manastiri ortodoxe, ati mai reflectat? m-as bucura sa aud ca da.

Doriana 13.10.2012 16:34:44

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476280)
Discutiile duhovnicesti le-am gasit in alta parte, nu aici. Aici oricum cu voi nu se poate discuta duhovniceste: crede-ma, am incercat la inceputurile mele pe acest forum si nu am reusit.
Aici e un camp de batalie "intru cuvant".
Eu asa il consider.

Daca tu te consideri "destul de matura" am speranta ca iti vei da seama de ce te-am ales de exemplu negativ, doar ai pe Duhul "Sfant", nu-i asa?
Si eu am convingerea ca utilizatorii acestui forum sunt maturi pentru a cantari si lucrurile pe care le postez eu. Ca si ceeace postezi tu, dealtfel.

Dar de ce sari ca arsa cand esti acuzata? Iti place imaginea ta pe acest forum, nu-i asa, si tii la ea?
Crede-ma, eu nu tin deloc la imaginea mea aici, pe acest forum tocmai pentru ca ii consider pe utilizatorii sai ca sunt destul de maturi pentru a cantari ceea ce spun indiferent sub ce forma.

Nimic concret. Deci vrei doar sa te certi. Daca te simti bine asa, da-i inainte. Dar eu ma voi retrage. Pentru unii mai exista si viata in afara forumului. Numai bine!

osutafaraunu 13.10.2012 16:34:45

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476300)
eu nu-i numesc asa deoarece nu va impartasesc crezul, ca toate confesiunile sunt crestine daca-L recunosc pe Hristos ca Mantuitor personal al lor.

Ei, aici chiar ar fi multe de discutat (Hristos ca Unic Mântuitor și Mijlocitor) căci nici eu nu împărtășesc crezul celor ce neagă această unicitate. Chiar dacă creștini sunt și ei...

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476300)
ps: cu privire la vizitarea unei manastiri ortodoxe, ati mai reflectat? m-as bucura sa aud ca da.

N-am avut ce reflecta, am vizitat mănăstiri ortodoxe. Doar am mai spus că sunt deplin lămurit în această privință. Nu-mi cereți amănunte că nu discut acest aspect.

Illuminatu 13.10.2012 18:43:17

Citat:

O întrebare cu retorică prea grea pentru dvs.

... si pastorii de prin cotetele de rugaciune ale sectarilor sambetisti si nu numai.

Cornel Urs 13.10.2012 18:57:48

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476303)
N-am avut ce reflecta, am vizitat mănăstiri ortodoxe. Doar am mai spus că sunt deplin lămurit în această privință. Nu-mi cereți amănunte că nu discut acest aspect.

Dumnezeule ! tocmai ati spus ca toti sunt crestini, inclusiv noi ortodocsii, suntem crestini.

daca eu va fac invitatia sa veniti la o manastire, de ce ma refuzati? puteti sta trei zile, o sa primiti cazare gratuita, masa gratuita.

veti primi rugaciunile calugarilor mult folositoare...

chiar daca ati mai fost, totusi ganditi-va ca la adventisti va duceti aproape zilnic! ati spus ca-i preferati pe penticostali sau pe baptisti, totusi aveti acum invitatia de a vizita o manastire ortodoxa, nu inteleg refuzul !

daca ati spus cu toata convingerea ca acolo, la manastire, gasiti crestini, de ce nu vreti sa veniti? sau nu cumva va temeti ca modul de vietuire al calugarilor va va impresiona incat poate va veti decide sa va lasati de cele lumesti, imbratisand viata monahala? "ti-ar fi greu sa arunci inapoi cu piciorul intr-un tepus." ??

Grabriella 13.10.2012 20:49:41

Din pacate este foarte adevarat titlul topicului.Nu pot fi ajutati. Doar Bunul Dumnezeu ii poate salva, ca si pe noi toti, dealtfel.

osutafaraunu 13.10.2012 21:12:26

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476320)
Dumnezeule ! tocmai ati spus ca toti sunt crestini, inclusiv noi ortodocsii, suntem crestini.

daca eu va fac invitatia sa veniti la o manastire, de ce ma refuzati? puteti sta trei zile, o sa primiti cazare gratuita, masa gratuita.

veti primi rugaciunile calugarilor mult folositoare...

chiar daca ati mai fost, totusi ganditi-va ca la adventisti va duceti aproape zilnic! ati spus ca-i preferati pe penticostali sau pe baptisti, totusi aveti acum invitatia de a vizita o manastire ortodoxa, nu inteleg refuzul !

daca ati spus cu toata convingerea ca acolo, la manastire, gasiti crestini, de ce nu vreti sa veniti? sau nu cumva va temeti ca modul de vietuire al calugarilor va va impresiona incat poate va veti decide sa va lasati de cele lumesti, imbratisand viata monahala? "ti-ar fi greu sa arunci inapoi cu piciorul intr-un tepus." ??

Domnule Urs, cum am mai spus sunt lămurit, am avut ocazia să fiu într-o mănăstire ortodoxă nu doar în calitate de vizitator-turist ci și într-o ipostază cu totul inedită. Dar vă rog, nu mă provocați că s-ar putea să sară în aer forumul... prefer să țin pentru mine ceea ce am constatat.

nutucutu 13.10.2012 21:33:26

Citat:

V-ati facut un scurt autoportret? De cand sunt pe forum am constatat ca le stiti pe toate, nu gresiti niciodata, pentru toate aveti raspunsuri, primite in particular de la Duhul Sfant. Sunteti intruchiparea descrierii de mai sus.

Illuminatu 13.10.2012 21:46:42

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 476350)
V-ati facut un scurt autoportret? De cand sunt pe forum am constatat ca le stiti pe toate, nu gresiti niciodata, pentru toate aveti raspunsuri, primite in particular de la Duhul Sfant. Sunteti intruchiparea descrierii de mai sus.

Domnule nutucutu, acest osutafaraunu este un om fara scrupule, pus pe galceava si fara pic de coloana vertebrala: chiar cand este pus in fata unor dovezi clare nu le recunoaste. Cu un astfel de om este imposibil de discutat.
Ca urmare, raman 2 alternative: fie ii raspund in aceeasi maniera, fie parasesc aceasta sectiune a forumului, cum dealtfel au facut-o din cauza lui si altii. Am ales prima varianta, deocamdata, pentru ca unui asemenea om dezaxat TREBUIE sa i se raspunda.
Sau nu?

Illuminatu 13.10.2012 21:48:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476348)
Domnule Urs, cum am mai spus sunt lămurit, am avut ocazia să fiu într-o mănăstire ortodoxă nu doar în calitate de vizitator-turist ci și într-o ipostază cu totul inedită...

... de posedat de demoni.
A reusit exorcizarea? Hmmm, nu prea cred!

osutafaraunu 14.10.2012 06:12:28

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 476350)

Sunteți foarte spirituală. Încă puțin și-l ajungeți din urmă pe Illuminatu.

moromete 14.10.2012 08:00:44

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476238)

invataturile crestine le gasiti in cadrul Bisericii Ortodoxe.

Nu stiu ce numiti dvs. ca fiind invataturi crestine. Eu cred ca sunt invataturile lasate de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Iar aceste invataturi, adresate oamenilor simpli, le gasim numai in Sfanta Scriptura (nu in vreo biserica).

moromete 14.10.2012 08:22:28

Citat:

Una mult mai subtila decat betia.

Care este acea patima de care ati scapat? Eu v-am spus despre o patima de a mea. Spuneti-mi si dvs.

Citat:

Eu am intrebat 2 lucruri:
1.daca si betivii, mincinosii si hotii sunt de fapt cazuri de posedare de demoni, cum ii exorcizati? Fac spume la gura sau nu? Daca da, cum ii exorcizati?
2.ati intalnit cazuri de demonizati - asemnea celor intalniti in Evanghelia din care v-am reprodus mai-sus - care au venit la voi, sectarii sambetisti sa fie exorcizati - sau vindecati, daca nu va place cuvantul "exorcizare"?

Sa lamurim lucrurile. Eu (personal) nu am intalnit nici un caz de demonizat (din acela cu manifestari ciudate). In schimb am intalnit o sumedenie de cazuri de oameni care au fost impovarati de patimi iar Dumnezeu i-a eliberat.

Haideti sa facem o intelegere: la dvs. sa mearga cei cu spume la gura iar la noi sa vina betivii, curvariii, mincinosii, hotii, etc. Noi nu avem cele necesare pentru primii (tămâie, lanturi, cruci si alte cele) iar dvs. nu aveti leac pentru cei din a doua categorie.

Citat:

Sfatul Sf.Ap.Iacov se refera la

Oricum ati incerca sa o intoarceti, Sfantul Apostol Iacov a fost limpede. Daca aveti probleme cu cel rau, este pentru ca nu v-ati apropiat de Dumnezeu si nu v-ati impotrivit diavolului (recititi Iacov 4:7). Nu mai puteti sa facti o virtute din faptul ca, la dvs., cel rau ispiteste mai mult. In plus, nu va mai puteti lega nici de cei care au scapt de ispite (spunand, in mod rautacios, ca pe acesrtia diavolul ii lasa in pace, pentru ca sunt de-ai lui). Corect?

Cornel Urs 14.10.2012 10:12:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476348)
Domnule Urs, cum am mai spus sunt lămurit, am avut ocazia să fiu într-o mănăstire ortodoxă nu doar în calitate de vizitator-turist ci și într-o ipostază cu totul inedită. Dar vă rog, nu mă provocați că s-ar putea să sară în aer forumul... prefer să țin pentru mine ceea ce am constatat.

eu nu va provoc la nimic, doar va dau sugestii vazand ca sunteti ratacit si fara pastor...

forumul nu are cum sa sara in aer, pe mine cel putin nu ma mai socheaza nimic, am vazut destule...

si eu am vazut la adventisti, dar mai ales la penticostali niste chestii...de te infiori, cat de rai si meschini pot sa fie ! copii adevarati ai lui aghiuta sau scaraotschi.

Cornel Urs 14.10.2012 10:14:31

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476397)
Nu stiu ce numiti dvs. ca fiind invataturi crestine. Eu cred ca sunt invataturile lasate de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Iar aceste invataturi, adresate oamenilor simpli, le gasim numai in Sfanta Scriptura (nu in vreo biserica).

deci acele invataturi corecte le gasim numai in Sfanta scriptura si nu in vreo biserica.

bravo, asta e crezul oricarui nedenominational, independent !

pentru ce va mai duceti la adventisti?

Cornel Urs 14.10.2012 10:20:22

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476400)
Sa lamurim lucrurile. Eu (personal) nu am intalnit nici un caz de demonizat (din acela cu manifestari ciudate).

nu ati intalnit astfel de cazuri deoarece nu aveti Duhul Sfant care sa determine o activitate a demonului din omul respectiv, demonizat.

sa ne amintim ca la vederea Domnului Iisus sau a apostolilor Sai, dracii din cei demonizati se manifestau, la fel si astazi, in cadrul Bisericii ortodoxe, preotii plini de har, cand se roaga, determina o actiune a demonului care urla, tranteste pana cand iese afara.

Citat:

Haideti sa facem o intelegere: la dvs. sa mearga cei cu spume la gura iar la noi sa vina betivii, curvariii, mincinosii, hotii, etc. Noi nu avem cele necesare pentru primii (tămâie, lanturi, cruci si alte cele) iar dvs. nu aveti leac pentru cei din a doua categorie.

Biserica ortodoxa a tamaduit pe multi din cei cu patimi care s-au lasat de ele, beneficiind de insanatosire a trupului dar si a sufletului !

totusi, asta nu e tot, pentru ca alcoolicul sau fumatorul se poate lasa de viciu nu doar prin apropierea de cele sfinte dar si prin intermediul medicilor a stiintei, care-l conving de efectele negative.

dar exorcizari, scoateri de draci din om nu gasiti niciunde decat in mediul crestin adevarat si acela este cel ortodox nicidecum cel adventist, unde astfel de lucrari nu numai ca nu exista dar sunt si prohibite.

Illuminatu 14.10.2012 10:36:47

Citat:

Sa lamurim lucrurile. Eu (personal) nu am intalnit nici un caz de demonizat (din acela cu manifestari ciudate).

Dar care, totusi, exista.
Si care nu merg la voi sa se vindece, ci vin la Ortodoxie. Nu va intrebati de ce nu merg la voi?
Nu merg la voi pentru ca stiu ca NU puteti sa-i vindecati, ca la voi religia e ca pantrunjelu'-n zama, nici gust nu da, nici culoarea-i schimba.. E un fel de "nati-o ca ti-o iau", iar rugaciunile sunt niste gadilari ale autosuficientei in care va balaciti.

Citat:

Noi nu avem cele necesare pentru primii (tămâie, lanturi, cruci si alte cele)

Drept graita-i! Gura pacatosului adevar graieste!

Citat:

.. iar dvs. nu aveti leac pentru cei din a doua categorie.

Daca avem leac pentru cei din prima categorie, atunci puteti fi sigur ca si pentru cei din a 2-a categorie avem. Pentru ca cei din prima categorie sunt intr-o situatie mult mai grava decat cei din a 2-a categorie.
Pe cand la voi, daca n-aveti leac pentru cei din prima categorie, este putin dubios leacul celor din a 2-a categorie.

Illuminatu 14.10.2012 10:42:26

Citat:

Oricum ati incerca sa o intoarceti, Sfantul Apostol Iacov a fost limpede. Daca aveti probleme cu cel rau, este pentru ca nu v-ati apropiat de Dumnezeu si nu v-ati impotrivit diavolului (recititi Iacov 4:7). Nu mai puteti sa facti o virtute din faptul ca, la dvs., cel rau ispiteste mai mult. In plus, nu va mai puteti lega nici de cei care au scapt de ispite (spunand, in mod rautacios, ca pe acesrtia diavolul ii lasa in pace, pentru ca sunt de-ai lui). Corect?

Oricate minciuni ati scoate pe gura, va pun si Dvoastra.intrebarea:

"7.Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1.

Credeti ca Mantuitorul Hristos a venit in trup sau nu?

osutafaraunu 14.10.2012 10:44:00

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 476404)
eu nu va provoc la nimic, doar va dau sugestii vazand ca sunteti ratacit si fara pastor...

Atâta vreme cât Îl am pe Păstorul cel Bun (Ioan 10,14) și Lumina Cuvântului Său (Ps.118,105) nu mă pot rătăci.

Citat:

forumul nu are cum sa sara in aer, pe mine cel putin nu ma mai socheaza nimic, am vazut destule...

Asta e drept, însă de fiecare dată când e scos la lumină un trist adevăr, vă scandalizați de parcă n-ați ști că așa stau lucrurile în Biserica Ortodoxă.

Citat:

si eu am vazut la adventisti, dar mai ales la penticostali niste chestii...de te infiori, cat de rai si meschini pot sa fie ! copii adevarati ai lui aghiuta sau scaraotschi.

Oameni răi și meschini sunt peste tot, Biserica adevărată a lui Iisus nu se caracterizează prin absența totală a acestora, ci prin curăția învățăturilor ei.

Illuminatu 14.10.2012 11:13:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476411)
Oameni răi și meschini sunt peste tot, Biserica adevărată a lui Iisus nu se caracterizează prin absența totală a acestora, ci prin curăția învățăturilor ei.

In sfarsit, un pas inainte: pana nu demult 666 credea ca sambetistii sunt curati ca lacrima.

nutucutu 14.10.2012 11:30:29

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476397)
Iar aceste invataturi, adresate oamenilor simpli, le gasim numai in Sfanta Scriptura (nu in vreo biserica).

Unde scrie in Sfanta Scriptura ca aceste invataturi le gasim numai in Sfanta Scriptura si nicaieri in alta parte?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:20:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.