Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

ioanna 17.03.2013 22:03:40

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510645)
Și de ce mă rog ar trebui să "înțeleg" icoana?

Pentru a iesi din bezna ignorantei.

iuliu46 17.03.2013 22:06:47

99 dar scrie in Biblie ca umbra lui Petru si batistele si sorturile lui Pavel faceau minuni ? Da sau nu ? :1:
Ia citeste pasajul si vezi ce scrie acolo la batiste si sorturi si poate ghicesti si de ce se inchina oamenii la icoana.

centesimusoctavus 17.03.2013 22:09:25

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510652)
99 dar scrie in Biblie ca umbra lui Petru si batistele si sorturile lui Pavel faceau minuni ? Da sau nu ? :1:
Ia citeste pasajul si vezi ce scrie acolo la batiste si sorturi si poate ghicesti si de ce se inchina oamenii la icoana.

Da, acum încep să înțeleg! Deci cei ce se închinau batistelor și șorțurilor "au ieșit din bezna ignoranței"...

ioanna 17.03.2013 22:09:40

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510652)

Nu-l puneti sa citeasca, degeaba studiaza Biblia.Ne spune cu aroganta ca e "idolatrie prosternarea in fata unor reprezentari materiale", dar idolatria copiilor adventisti cuceriti cu imagini tropicale nu o vede.

Chiar nu cunosc un ortodox care sa se inchine unei reprezentari materiale, noi ne inchinam numai lui Dumnezeu si cinstim pe Sfintii sai.

beniamin777 17.03.2013 22:11:11

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510649)
Pentru a iesi din bezna ignorantei.

Sfintii Apostoli au ramas in bezna ignorantei, pentru ca ei nu au folosit icoane in inchinarea lor.

ioanna 17.03.2013 22:14:25

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510656)
Sfintii Apostoli au ramas in bezna ignorantei, pentru ca ei nu au folosit icoane in inchinarea lor.

Pentru a iesi din benza ignorantei trebuie sa cunoasteti.
Nu trebuie sa folositi icoana ca mijloc teologic, n-am pretins asta, doar sunteti iconoclast, trebuie doar sa cunoasteti, nu sa condamnati pe baza preconceptiilor.

Eu ma bucur ca am intalnit un adventist luminat, pentru ca datorita activitatii lui 99, a d-voastra si clonelor multiple, am ajuns sa am o parere extrem de proasta despre modul de gandire al adventistilor, pe care l-am vazut extrem de inchistat (datorita d-voastra). Se pare ca nu toti gandesc insa asa.

iuliu46 17.03.2013 22:17:28

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510658)
Pentru a iesi din benza ignorantei trebuie sa cunoasteti.
Nu trebuie sa folositi icoana ca mijloc teologic, n-am pretins asta, doar sunteti iconoclast, trebuie doar sa cunoasteti, nu sa condamnati pe baza preconceptiilor.

De multe ori ma intreb dacaa nu cumva Biblia poate fi cel mai mare idol...adica intelegerea unuia despre ceea ce scrie acolo si construirea unui dumnezeu original pe baza "studiului".

beniamin777 17.03.2013 22:23:20

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510658)
doar sunteti iconoclast,

Numiti-ma cum vreti. Eu stiu ca sunt un om care vrea sa urmeze credinta crestin-apostolica. Iar Sfintii Apostoli nu s-au inchinat in fata icoanelor.

Ce parere aveti despre faptul ca Sfintii Apostoli nu s-au inchinat in fata icoanelor? Au gresit cu ceva? Au omis ceva?

centesimusoctavus 17.03.2013 22:24:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510662)
De multe ori ma intreb dacaa nu cumva Biblia poate fi cel mai mare idol...adica intelegerea unuia despre ceea ce scrie acolo si construirea unui dumnezeu original pe baza "studiului".

Din ce în ce mai interesant! Deci pentru a ieși din bezna ignoranței, trebuie să ignorăm înțelegerea Scripturii și studiul ei... Să ignorăm în definitiv porunca lui Hritos de a studia Scripturile (Ioan 5,39), cele care mărturisesc despre El și ne arată calea spre viață veșnică! Unde am ajuns!

ioanna 17.03.2013 22:24:37

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510667)
Numiti-ma cum vreti.

Cum era sa va numesc? Iconodul?
Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510667)
Eu stiu ca sunt un om care vrea sa urmeze credinta crestin-apostolica.

Si ortodocsii incearca sa faca acelasi lucru, sa-si traiasca credinta in spiritul evangheliei.
Citat:

Ce parere aveti despre faptul ca Sfintii Apostoli nu s-au inchinat in fata icoanelor? Au gresit cu ceva?
Nu au gresit cu nimic, asa cum nici Biserica nu greseste.

beniamin777 17.03.2013 22:30:39

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510669)
Cum era sa va numesc? Iconodul?

Nu este o problema cum ma numiti.

Problema este ca nu ne-ati lamurit de ce Sfintii Apostoli nu se inchinau inaintea icoanelor.

Mai am o nelamurire: daca urmez exemplul Sfintilor Apostoli ce patesc?

iuliu46 17.03.2013 22:33:54

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510668)
Din ce în ce mai interesant! Deci pentru a ieși din bezna ignoranței, trebuie să ignorăm înțelegerea Scripturii și studiul ei... Să ignorăm în definitiv porunca lui Hritos de a studia Scripturile (Ioan 5,39), cele care mărturisesc despre El și ne arată calea spre viață veșnică! Unde am ajuns!

Din pacate pentru tine cel care citesti Biblia lautareste, acolo la Ioan 5,39 nu e o porunca, e o mustrare de genul " Cititi acolo si va credeti salvati dar cititi degeaba pentru ca nu-l intelegeti pe Dumnezeu nici cand sta in fata voastra". Probabil pentru adventisti a fost scris acel mesaj.
Nici nu ma mira ca un lautar nu stie notele dar le potriveste dupa ureche.

ioanna 17.03.2013 22:34:07

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510672)
Problema este ca nu ne-ati lamurit de ce Sfintii Apostoli nu se inchinau inaintea icoanelor.

Moise se tamaia in fata ingerilor reprezentati pe Cortul Marturiei, dar banuiesc ca nu ati suspectat niciodata ca se inchina ingerilor, ci lui Dumnezeu. Considerati ca a gresit?
Citat:

Mai am o nelamurire: daca urmez exemplul Sfintilor Apostoli ce patesc?
Puteti fi un imitator bun, dar daca lipseste simtirea, e in zadar formalismul. Eu nu va condamn ca n-aveti icoane in practica cultica, nu e obligatoriu, d-voastra condamnati pe altii, fara a intelege.

centesimusoctavus 17.03.2013 22:34:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510669)
Si ortodocsii incearca sa faca acelasi lucru, sa-si traiasca credinta in spiritul evangheliei.

Spiritul Evangheliei în ce privește închinarea este în duh și adevăr. Ioan 4,24.

ioanna 17.03.2013 22:35:32

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510675)
Spiritul Evangheliei în ce privește închinarea este în duh și adevăr. Ioan 4,24.

Exact, in duh si adevar, asa e inchinarea ortodoxa.

iuliu46 17.03.2013 22:36:52

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510675)

Ce inseamna sa te inchini in duh si adevar ?

ioanna 17.03.2013 22:41:00

Beniamin, daca Sfintii Apostoli nu foloseau internetul, d-voastra, care doriti sa-i imitati, de ce il folositi?

centesimusoctavus 17.03.2013 22:41:17

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510673)
Din pacate pentru tine cel care citesti Biblia lautareste

Mă obligi să fiu iarăși dur: eu nu citesc Biblia lălăind-o.http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif

Citat:

acolo la Ioan 5,39 nu e o porunca, e o mustrare

Bun, mustrare. Deci mustrările Domnului trebuiesc ignorate?

Citat:

" Cititi acolo si va credeti salvati

Hristos nu spune de citire, ci de studiu. Știi ce presupune studiul?

centesimusoctavus 17.03.2013 22:42:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510677)
Exact, in duh si adevar, asa e inchinarea ortodoxa.

Ferice de ea, dacă nu e doar o amăgeală...

ioanna 17.03.2013 22:42:45

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510683)

Sa aprofundam interpretarile biblice ale doamnei Ellen G. White?

centesimusoctavus 17.03.2013 22:44:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510679)
Ce inseamna sa te inchini in duh si adevar ?

Înseamnă să nu te închini în opusul lor, adică în materie și minciună. http://yoursmiles.org/tsmile/idea/t9204.gif

centesimusoctavus 17.03.2013 22:45:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510687)
Sa aprofundam interpretarile biblice ale doamnei Ellen G. White?

Era vorba de Scripturi, nu de EGW -veșnica dumneavoastră obsesie.

ioanna 17.03.2013 22:47:52

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510689)
Era vorba de Scripturi, nu de EGW -veșnica dumneavoastră obsesie.

Pai daca doamna ocupa un loc de cinste in formularea doctrinelor cultului din care faceti parte, ce sa fac? E inevitabila pomenirea ei. Ea e cea care a modelat gandirea adeventistilor, modul lor de a intelege Scriptura. Era atat de preocupata de litera formularii, ca n-a intrezarit duhul formularii:) Si tot d-voastra ne aratati cu degetul, cand idolatria e instalata confortabil in AZ7.

iuliu46 17.03.2013 22:48:33

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510683)
Mă obligi să fiu iarăși dur: eu nu citesc Biblia lălăind-o.http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif

Bun, mustrare. Deci mustrările Domnului trebuiesc ignorate?

Mai omule tu intelegi un repros ? Tocmai asta spune acolo Hristos ca iudeii si-au facut din Scriptura un idol si ca ocupati cu "studiul" nu-l pot vedea pe Subiectul studiului atunci cand se afla in fata lor in ADEVAR.

beniamin777 17.03.2013 23:11:24

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510674)
Moise se tamaia in fata ingerilor reprezentati pe Cortul Marturiei, dar banuiesc ca nu ati suspectat niciodata ca se inchina ingerilor, ci lui Dumnezeu. Considerati ca a gresit? .

Nu stiu de unde ati scos-o pe asta cu Moise si tamaierea in fata ingerilor. Poate va referiti la slujbele preotului in Sfanta si slujba marelui preot in Sfanta Sfintelor. Chiar daca in Cortul Marturiei erau unele reprezentari, niciodata nu s-a savarsit inchinare in fata lor.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510674)
Puteti fi un imitator bun, dar daca lipseste simtirea, e in zadar formalismul. Eu nu va condamn ca n-aveti icoane in practica cultica, nu e obligatoriu, d-voastra condamnati pe altii, fara a intelege.

Si nu este un lucru bun sa fiu un imitator al Sfintilor Apostoli? Sfantul Apostol Pavel ne indemna sa calcam pe urmele sale caci si el calca pe urmele lui Hristos.

Partea cu simtirea pe care o am o stie numai Dumnezeu.

Eu raman la exemplul Sfintilor Apostoli si nu ma voi inchina in fata icoanelor? Dvs. pe cine aveti ca exemplu cand va inchinati in fata icoanelor?

beniamin777 17.03.2013 23:15:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510682)
Beniamin, daca Sfintii Apostoli nu foloseau internetul, d-voastra, care doriti sa-i imitati, de ce il folositi?

Sfintii Apostoli foloseau cele mei moderne mijloace de comunicare, din vremea lor (epistolele). Daca aveau acces la internet, l-ar fi folosit.

Sa se inchine la icoane ar fi putut sa o faca. Dar nu au facut asa ceva.

beniamin777 17.03.2013 23:21:54

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510691)
Ea e cea care a modelat gandirea adeventistilor,.

Sfanta Scriptura modeleaza gandirea adventistilor. Aratati cu Scriptura ca adventistii gresesc. Eu unul ma dezic de orice invatatura gresita, demonstrata cu Scriptura. Nu este nevoie sa apelati la subterfugii gen Ellen White. Impreuna, ortodocsi si adventisti, avem Sfanta Scriptura. Sa ramanem la ce "este scris" asa cum au spus Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli.

iuliu46 17.03.2013 23:22:16

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510699)
Sfintii Apostoli foloseau cele mei moderne mijloace de comunicare, din vremea lor (epistolele). Daca aveau acces la internet, l-ar fi folosit.

Biblie aveau ? A zis Pavel : "Conform Ioan 3:12 etc, etc ?
Singura referinta o vedem la Petru care spune ceva despre scrierile lui Pavel. Si anume ca unii bat campii in legatura cu ele.:21:

iuliu46 17.03.2013 23:23:08

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510702)
Sfanta Scriptura modeleaza gandirea adventistilor. Aratati cu Scriptura ca adventistii gresesc. Eu unul ma dezic de orice invatatura gresita, demonstrata cu Scriptura. Nu este nevoie sa apelati la subterfugii gen Ellen White. Impreuna, ortodocsi si adventisti, avem Sfanta Scriptura. Sa ramanem la ce "este scris" asa cum au spus Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli.

Spune-mi unde anume in Biblie cineva infiinteaza o alta biserica. Uite asta ar fi un inceput.

beniamin777 17.03.2013 23:28:58

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510703)
Biblie aveau ?

Aveau. Sfantul Apostol Pavel ii spune lui Timotei: "din pruncie cunosti Sfintele Scripturi care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Iisus. "(2 Timotei 3:15)

Lucian008 17.03.2013 23:30:29

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510699)

Serios? Si pentru asta te bazezi pe...? Pe dovezi istorice?
Ar fi mai greu sa gasesti dovezi materiale. Exista icoane pictate de Sf Evanghelist Luca dar voi nu vreti sa le acceptati. Exista si reprezentari la Fecioarei din secolul II, dar... ignorati si asta.
In schimb marea dovada o reprezinta Sf Traditie. Oamenii care doreau sa se mantuiasca, si vorbim de cei care aveau si cultura, cunosteau inclusiv VT si porunca care interzicea inchinarea la idoli, ar fi respins cultul icoanelor daca nu ar fi avut traditie apostolica. Si nu vorbim de un caz izolat, de o persoana-doua, nu vorbim de o practica generalizata sustinuta de Sf Parinti ai Bisericii. Daca ar fi fost parerea catova ar fi fost respinsa ideea. Doar ca parerea catorca a fost cea a iconoclastilor care au fost respinsi de Biserica. Biserica a suprafietuit 2 milenii avand aceasta practica pana sa vina dupa mai bine de 1500 de ani unii rataciti, fara o legatura directa pana la Hristos si Sf Apostoli care au interpretat Sf Scriptura dupa capul lor si au ajuns la niste concluzii proaste. Dar.... ei sustin ca au fost inspirati de Duhul Sfant. Asta este punctul lor de rezistenta. Nu explica in schimb niciodata si mereu evita mereu subiectul asta, cu Duhul Sfant, care, potrivit credintei lor, inspira pe tot cel care cerceteaza cu inima si mintea deschisa Sf Scriptura, dar... exista atatea interpretari cat numarul celor care incerca sa interpreteze dupa capul lor.

Si o completare. Nu. Sf Apostoli nu s-ar fi folosit de internet pentru propovaduire. Propovaduirea se face direct. Explicarea Evangheliei se face direct. Epistolele au reprezentat doar niste sfaturi, completari si corectii. Tocmai pentru ca din niste epistole, fara invatatura directa se putea ajunge la concluzii gresite. Si pentru ca daca s-ar fi scris toate cele spuse, invatate si facute de Hristos "una câte una, socotesc că lumea aceasta n'ar cuprinde cărțile ce s'ar fi scris."

Lucian008 17.03.2013 23:31:59

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510705)
Aveau. Sfantul Apostol Pavel ii spune lui Timotei: "din pruncie cunosti Sfintele Scripturi care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Iisus. "(2 Timotei 3:15)

Timotei avea mama evreica. De aceea cunostea Scripturile.

beniamin777 17.03.2013 23:32:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 510704)
Spune-mi unde anume in Biblie cineva infiinteaza o alta biserica. Uite asta ar fi un inceput.

Cine a infiintat o alta biserica? De vreme ce urmezi invataturile lui Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli, inseamna ca te gasesti in Biserica lui Hristos.

Infiinteza alta biserica cei care vin cu deviatii de la Cuvantul lui Dumnezeu si le numesc invataturi crestine.

Lucian008 17.03.2013 23:34:50

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510702)
Aratati cu Scriptura ca adventistii gresesc.

Fapte 10,10-16

iuliu46 17.03.2013 23:35:37

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510705)

Aveau Vechiul Testament si nu altceva. Eu am intrebat de Biblie. Il vezi pe Pavel citand din vreo carte a Noului Testament ? Daca nu inseamna ca toate s-au dezvoltat pe parcurs. La fel este si cu icoanele, desi dupa cum am aratat cea mai veche sinagoga descoperita avea si ea peretii acoperiti de icoane.

Lucian008 17.03.2013 23:36:20

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510710)
Cine a infiintat o alta biserica? De vreme ce urmezi invataturile lui Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli, inseamna ca te gasesti in Biserica lui Hristos.

Infiinteza alta biserica cei care vin cu deviatii de la Cuvantul lui Dumnezeu si le numesc invataturi crestine.

Exista deci o singura Biserica. Dar daca unii au o invatatura si altii alta, clar unii gresesc. Cum pot unii care invata gresit despre Hristos sa faca parte din Biserica Sa.
Deci cei care au facut asta au infiintat o alta Biserica.

iuliu46 17.03.2013 23:37:44

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510710)

Unde scrie asta ? Pavel cand a primit revelatia de sus a trebuit sa fie botezat si apoi invatatura lui a trebuit sa fie cercetata. Unde scrie in Biblie ca cine citeste Biblia si ii urmeaza invataturile face parte din Biserica ?

beniamin777 17.03.2013 23:38:40

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 510706)
Serios? Si pentru asta te bazezi pe...? Pe dovezi istorice?

Nu am nevoie de "dovezi istorice". Am peste 20 de carti despre credinta Sfintilor Apostoli, chiar in Sfanta Scriptura. Nu se pomeneste nici un cuvintel despre inchinarea in fata icoanelor.

P.S. Nascocirea aceea cu icoana pictata de Sfantul Evanghelist Luca, nu o puteti numi dovada istorica. Jigniti istoria. Sfantul Evanghelist nu a scris nimic despre nascocirea dvs. Chiar el a scris si cartea Faptele Apostolilor, fara sa pomeneasca ceva despre vreo icoana.

beniamin777 17.03.2013 23:44:55

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 510716)
Exista deci o singura Biserica. Dar daca unii au o invatatura si altii alta, clar unii gresesc. Cum pot unii care invata gresit despre Hristos sa faca parte din Biserica Sa.
Deci cei care au facut asta au infiintat o alta Biserica.

Mi se pare corecta gandirea dvs. Cei care invata gresit despre Hristos nu fac parte din Biserica Sa. Sa vedem cine invata gresit. Pentru asta trebuie sa mergem numai la Sfanta Scriptura. Este singura Carte unde gasim invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Apostolilor Sai.

iuliu46 17.03.2013 23:47:11

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510723)
Mi se pare corecta gandirea dvs. Cei care invata gresit despre Hristos nu fac parte din Biserica Sa. Sa vedem cine invata gresit. Pentru asta trebuie sa mergem numai la Sfanta Scriptura. Este singura Carte unde gasim invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Apostolilor Sai.

Nu, cei care nu sunt botezati in primul rand nu fac parte din Biserica.
Deci cine l-a botezat pe primul adventist ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:28:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.