![]() |
Citat:
|
99 dar scrie in Biblie ca umbra lui Petru si batistele si sorturile lui Pavel faceau minuni ? Da sau nu ? :1:
Ia citeste pasajul si vezi ce scrie acolo la batiste si sorturi si poate ghicesti si de ce se inchina oamenii la icoana. |
Citat:
|
Citat:
Chiar nu cunosc un ortodox care sa se inchine unei reprezentari materiale, noi ne inchinam numai lui Dumnezeu si cinstim pe Sfintii sai. |
Citat:
|
Citat:
Nu trebuie sa folositi icoana ca mijloc teologic, n-am pretins asta, doar sunteti iconoclast, trebuie doar sa cunoasteti, nu sa condamnati pe baza preconceptiilor. Eu ma bucur ca am intalnit un adventist luminat, pentru ca datorita activitatii lui 99, a d-voastra si clonelor multiple, am ajuns sa am o parere extrem de proasta despre modul de gandire al adventistilor, pe care l-am vazut extrem de inchistat (datorita d-voastra). Se pare ca nu toti gandesc insa asa. |
Citat:
|
Citat:
Ce parere aveti despre faptul ca Sfintii Apostoli nu s-au inchinat in fata icoanelor? Au gresit cu ceva? Au omis ceva? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Problema este ca nu ne-ati lamurit de ce Sfintii Apostoli nu se inchinau inaintea icoanelor. Mai am o nelamurire: daca urmez exemplul Sfintilor Apostoli ce patesc? |
Citat:
Nici nu ma mira ca un lautar nu stie notele dar le potriveste dupa ureche. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Beniamin, daca Sfintii Apostoli nu foloseau internetul, d-voastra, care doriti sa-i imitati, de ce il folositi?
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Partea cu simtirea pe care o am o stie numai Dumnezeu. Eu raman la exemplul Sfintilor Apostoli si nu ma voi inchina in fata icoanelor? Dvs. pe cine aveti ca exemplu cand va inchinati in fata icoanelor? |
Citat:
Sa se inchine la icoane ar fi putut sa o faca. Dar nu au facut asa ceva. |
Citat:
|
Citat:
Singura referinta o vedem la Petru care spune ceva despre scrierile lui Pavel. Si anume ca unii bat campii in legatura cu ele.:21: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ar fi mai greu sa gasesti dovezi materiale. Exista icoane pictate de Sf Evanghelist Luca dar voi nu vreti sa le acceptati. Exista si reprezentari la Fecioarei din secolul II, dar... ignorati si asta. In schimb marea dovada o reprezinta Sf Traditie. Oamenii care doreau sa se mantuiasca, si vorbim de cei care aveau si cultura, cunosteau inclusiv VT si porunca care interzicea inchinarea la idoli, ar fi respins cultul icoanelor daca nu ar fi avut traditie apostolica. Si nu vorbim de un caz izolat, de o persoana-doua, nu vorbim de o practica generalizata sustinuta de Sf Parinti ai Bisericii. Daca ar fi fost parerea catova ar fi fost respinsa ideea. Doar ca parerea catorca a fost cea a iconoclastilor care au fost respinsi de Biserica. Biserica a suprafietuit 2 milenii avand aceasta practica pana sa vina dupa mai bine de 1500 de ani unii rataciti, fara o legatura directa pana la Hristos si Sf Apostoli care au interpretat Sf Scriptura dupa capul lor si au ajuns la niste concluzii proaste. Dar.... ei sustin ca au fost inspirati de Duhul Sfant. Asta este punctul lor de rezistenta. Nu explica in schimb niciodata si mereu evita mereu subiectul asta, cu Duhul Sfant, care, potrivit credintei lor, inspira pe tot cel care cerceteaza cu inima si mintea deschisa Sf Scriptura, dar... exista atatea interpretari cat numarul celor care incerca sa interpreteze dupa capul lor. Si o completare. Nu. Sf Apostoli nu s-ar fi folosit de internet pentru propovaduire. Propovaduirea se face direct. Explicarea Evangheliei se face direct. Epistolele au reprezentat doar niste sfaturi, completari si corectii. Tocmai pentru ca din niste epistole, fara invatatura directa se putea ajunge la concluzii gresite. Si pentru ca daca s-ar fi scris toate cele spuse, invatate si facute de Hristos "una câte una, socotesc că lumea aceasta n'ar cuprinde cărțile ce s'ar fi scris." |
Citat:
|
Citat:
Infiinteza alta biserica cei care vin cu deviatii de la Cuvantul lui Dumnezeu si le numesc invataturi crestine. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Deci cei care au facut asta au infiintat o alta Biserica. |
Citat:
|
Citat:
P.S. Nascocirea aceea cu icoana pictata de Sfantul Evanghelist Luca, nu o puteti numi dovada istorica. Jigniti istoria. Sfantul Evanghelist nu a scris nimic despre nascocirea dvs. Chiar el a scris si cartea Faptele Apostolilor, fara sa pomeneasca ceva despre vreo icoana. |
Citat:
|
Citat:
Deci cine l-a botezat pe primul adventist ? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:28:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.