Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10821)

cristiboss56 16.02.2013 22:06:01

Tămăduirea unui orb pedepsit pe nedrept

În 1530, în Kerkira, aflată sub ocupație venețiană, un tânăr cinstit, pe nume Ștefan, se întorcea într-o zi din oraș în satul lui. Pe drum a întâlnit și alți călători și mergeau astfel împreună. Deodată au observat în depărtare câțiva tineri care transportau făină de la moară. Cei ce-l însoțeau pe Ștefan au intrat în ispită.

- Nu le furăm făina?, își spuneau între ei. Nimeni nu ne vede. O vom împărți și o vom transporta la casele noastre.

Toți au fost de acord cu acest plan, în afară de Ștefan.

- Este păcat! a protestat el. Și apoi, nu vom scăpa de judecată.. Vom fi pedepsiți ca tâlhari și răufăcători.

Aceia erau hotărâți însă. Și când li s-a apropiat prada, s-au năpustit asupra tinerilor și le-au înșfăcat făina.

Tinerii, jefuiți și bătuți, au mers la casele lor și au povestit ce li s-a întâmplat. Imediat a fost înștiințat judecătorul, Simon Bailos, și acela a trimis soldați ca să-i aresteze pe răufăcători. Soldații l-au arestat ca suspect numai pe Ștefan, deoarece ceilalți dispăruseră. Acela a mers cu ei nepăsător, fiind convins de nevinovăția lui.

Ștefan s-a justificat soldaților cu sinceritate, dar nu a fost crezut. L-au dus direct la închisoare. Când s-a prezentat în fața judecătorului, i-a mărturisit din nou adevărul.

- Mergeam cu tâlharii, dar nu am luat parte la tâlhărie. Mă acuzați pe nedrept.

Judecătorul nu l-a crezut însă și l-a condamnat.

- Ce pedeapsă preferi, l-a întrebat, să-ți taie mâinile sau să-ți scoată ochii?

Și acela a preferat cea de-a doua pedeapsă, deoarece îi părea mai puțin dureroasă. Cu plânsete și lamentații a fost condus la locul de judecată, unde a fost executată îngrozitoarea sentință.

Acum Ștefan, incapabil să se deplaseze, era condus de mama lui. La 18 mile de capitala insulei se afla orașul maritim Kasiopi. Era cunoscut datorită unei biserici a Maicii Domnului pe la care treceau o mulțime de oameni spre a se închina icoanei ei făcătoare de minuni.

Ștefan se hotărăște și pleacă în acel oraș. Va sta în biserica Maicii Domnului și va cere ajutor pentru săraci. S-a închinat împreună cu mama lui icoanei făcătoare de minuni și l-a rugat pe un călugăr să-i dea o chiliuță unde să locuiască.

Prima seară au rămas în biserică. Mama lui, foarte obosită, a adormit imediat. El însă nu s-a putut liniști din cauza durerilor.

Deodată l-a cuprins un somn ușor. Simte atunci cum îl ating două mâini care îi mângâie cavitățile ochilor. Atingerea a fost atât de reală încât s-a trezit imediat, întrebându-se cine l-a atins.

Și, deodată, vede în fața lui o femeie îmbrăcată în straie albe și scăldată în lumină. S-a oprit puțin și apoi a dispărut. Ștefan se întoarce și vede candelele aprinse. O trezește pe mama lui și o întreabă:

- Cine a aprins candelele?

- Taci și dormi, îi spune aceea, crezând că fiul ei visează.

Acela însă insista:

- Văd icoana Maicii Domnului. Nu e închipuire ceea ce-ți spun.

Atunci mama s-a ridicat și i-a privit chipul cu emoție și neliniște. Într-adevăr, nu-i venea să-și creadă ochilor! Era martora unei minuni: cavitățile ochilor fiului ei aveau acum doi ochi albaștri, deși mai înainte de orbire ochii lui Ștefan erau negri.

Imediat mama și fiul i-au mulțumit cu lacrimi de bucurie Preasfintei Fecioare pentru ajutorul dat.

Știrea s-a răspândit repede și călugării au alergat să vadă ce se întâmplă.. Minunea nemaivăzută i-a cutremurat pe toți, și un călugăr a plecat în grabă să-i spună vestea judecătorului.

Acela, uimit, a luat cu el persoanele marcante din Kerkira și l-au vizitat împreună pe Ștefan. I-au văzut ochii și s-au minunat. Ca dovadă, a văzut la pleoapele ochilor semnul provenind de la fierul încins al călăului.

Judecătorul avea însă o îndoială. De aceea, când s-a întors în Kerkira, l-a chemat pe călău și l-a întrebat:

- I-ai scos, într-adevăr, ochii lui Ștefan, așa cum ți-am poruncit?

- Desigur că i-am scos. Se mai găsesc încă într-un vas.

Într-adevăr, în vas se aflau doi ochi și, bineînțeles, doi ochi negri și nu albaștri ca cei pe care îi avea acum Ștefan.

Adevărul a ieșit la suprafață într-un mod mai elocvent și mai convingător. Împăratul, după ce a aflat de Ștefan, și-a cerut iertare și l-a despăgubit cu daruri scumpe. După aceea a refăcut zidul bisericii sfinte a Maicii Domnului [24; 26-28].

Lacrimile unui preot smerit

Mănăstirea Dochiariu are un alt metoc, în Halkidiki. Economul mănăstirii, părintele ieromonah Teofan, povestea adeseori sătenilor multele minuni și faptele cele mari ale icoanei Maicii Domnului Grabnic Ajutătoarea precum și despre grija pe care o arată credincioșilor săi creștini.

Preotul satului de multe ori a avut prilejul să asculte aceste povestiri și se simțea de fiecare dată copleșit de atotputernicia Preacuratei și de marea iubire pe care ea o arată prin minunile sale credincioșilor. La un moment dat preoteasa s-a îmbolnăvit și trăgea să moară. Durerea preotului era de nedescris și îndoită, o dată pentru moartea grabnică a soției și a doua oară pentru cei patru copilași, care urmau să rămână orfani.

Preotul, în marea lui deznădejde, și-a amintit de rugăciunile Maicii Domnului și de trecerea pe care dânsa o are la Fiul său. Cu inima zdrobită și cu lacrimi fierbinți a început să se roage cu nădejde celei Grabnic Ajutătoare și să o cheme în ajutor, implorând-o s-o însănătoșească pe preoteasă. Odată, în timp ce se ruga, a adormit și în vis a văzut o femeie care l-a întrebat:

- De ce plângi?

Preotul i-a răspuns:

- Îi plâng pe preoteasă și pe copilașii mei ce sunt încă mici și neajutorați. Atunci femeia care i se arătase i-a zis:

Eu sunt Maica Domnului cea Grabnic Ajutătoare sau Maica Domnului Dochiarissa. De vreme ce m-ai chemat, am venit să-ți spun că preoteasa nu va muri, ci va mai trăi încă cinci ani. Zicând aceasta, femeia părea că vrea să plece. Atunci părintele a întrebat-o unde se va duce. Preacurata i-a răspuns:

- Merg jos, la părintele Teofan, căci e bolnav și trebuie să-l cercetez și pe dânsul.

După ce a văzut și a auzit toate acestea, preotul s-a trezit. Dis de dimineață a văzut minunea: soția lui, preoteasa, era sănătoasă și pe deplin vindecată. S-a dus apoi la părintele Teofan și i-a povestit lucrurile minunate care i se întâmplaseră în noaptea aceea. Părintele l-a sfătuit pe preot să meargă, așa cum era dator, la Mănăstirea Dochiariu și să-i mulțumească cum se cuvenea Binefăcătoarei sale.

Preotul a făcut întocmai. Când a ajuns acolo și a văzut sfânta icoană, a recunoscut-o pe femeia care-i apăruse în vis și care o vindecase pe preoteasă. Cu umilință s-a plecat și s-a închinat Maicii Domnului Grabnic Ajutătoarea, a plâns și i-a mulțumit pentru negrăita sa binefacere

cristiboss56 19.02.2013 22:06:18

" Dupa ce-i murise sotul, o doamna din Megara a fost instiintata de Serviciul Fiscal sa se prezinte la oficiul local pentru reglementarea unei mari datorii pe care sotul o facuse prin firmele pe care le avea. S-a dus asadar la Fisc ca sa afle despre ce suma de bani este vorba si despre cum se poate achita de datorie. Functionarul i-a spus ca n-o poate primi in acea zi pentru ca se ocupa de alti solicitanti si trebuia sa studieze dosarul cu atentie. Asa ca i-a spus ca-i va telefona in doua-trei zile.
Dar pentru ca bani nu erau, inainte de ziua aceasta grea s-a dus impreuna cu sora ei la Manastirea Maicii Domnului " Grabnic ascultatoarea " si s-a rugat din inima Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu sa " reglementeze "ea chestiunea asa cum stie si poate mai bine.
Si , intr-adevar , dupa trei zile, cand s-a dus la Functionarul Fiscului pentru a afla suma datorata, nu i-a venit sa creada ce a auzit :" Doamna , cazul datoriei dvs . a fost inchis. A venit ieri o doamna si a achitat toata datoria !" Doamna l-a intrebat atunci ce si cum, fiindca ea nu trecuse sa plateasca. "Nu stiu ", i-a spus el, "cine era doamna aceea. Important pentru noi e ca dosarul a fost inchis, pentru ca datoria a fost platita".
Trebuie spus ca despre datoria aceasta nu avea cunostiinta nimeni altcineva in afara de mama si de fiica femeii. Mai stia insa si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,....
Spunea fiica ei c-o auzise pe vaduva zicand apoi: " Preasfanat mea, imi arde inima numai cand ma gandesc la aceasta minune nemaiauzita, cum ai intrat in sediul Fiscului tinand in mana banii pentru datoria noastra, cum ai pasit pe holurile zgomotoase ale cladirii...Cum voi putea spune lumii intregi despre casierul care a luat banii din sfintitele tale maini fara sa se cutremure de nedumerire ? Preasfanta Maica , l-a trecerea ta n-au sunat clopotele, insa ele rasuna in nima mea si vor rasuna cat voi fi , impreuna cu lacrimi de recunostiinta pentru ca m-ai invrednicit sa traiesc asa o minune - eu , o atat de neinsemnata roaba a lui Dumnezeu"....

Minunea s-a petrecut in 1995 si s-a consemnat in cartea Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Stapana cea Grabnic Ascultatoare, editata de Sfanta Manastire Mandra din Attica. Identitatea femeii este cunoscuta Sfintei Manastiri.
Icoana Maicii Domnului "Grabnic Ascultatoarea"a fost pictata in Muntele Athos, in jurul anului 1800 , si dusa de calugarii athoniti in orasul Smirna din Asia Mica.
Odata cu izgonirea grecilor de catre turci si refugierea lor in Grecia, icoana a poposit in insula Mytilini pana in anul 1965, cand a fost daruita Manastirii din Mandra, regiunea Attiki, unde se afla si astazi.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu se afla printre noi, dar noi ne punem prea des nadejdea in cele ale lumii, si prea rar in puterea lui Dumnezeu, a Maicii Sale si a Sfintilor , care atat asteapta de la noi - credinta si putina osteneala in lupta cu propriile patimi...

cristiboss56 22.02.2013 21:58:48

In partile Lombardiei traiau doi soti foarte credinciosi care aveau multa evlavie la Maica Domnului. Pentru aceasta, cuprinsi de dor dumnezeiesc, au pictat pe un perete al casei lor icoana ei, cheltuind multi bani pentru ca ea sa devina cat mai frumoasa si mai mareata. De fiecare data cand treceau prin fata icoanei, se inchinau cu respect si rosteau cantarea ingeresca: “Bucura-te, Ceea ce sti plina de har, Marie…” Pentru acest obicei bun la lor, Maica Domnului le-a trimis toate bunatatile ceresti si pamantesti. Viata lor era plina de fapte bune, traind in pace cu toata lumea. Din acesta pricina oamenii i-au numit “ pasnicii”. Acesti crestini binecuvantati aveau un copil de trei ani care, vazand pe tatal si pe mama lui ca de fiecare data se opreau inaintea icoanei Maicii Domnului si se inchinau cu evlavie, a incept sa faca si el la fel.Incet-incet a invatat si cantarea ingeresca, pentru ca o auzea in fiecare zi de la parintii lui. Copilul insa nu se ruga din evlavie, ci dintr-o obisnuinta buna, deoarece credea ca Maica Domnului, asa cum era zugravita stand pe tron, era Stapana casei.Intr-o zi , in timp ce se juca cu alti copii pe malul raului, din lucrarea diavolului a cazut in adancul apei. Copiii au vestit-o pe mama copilului care, impreuna cu vecinii, au alergat la rau. Doi barbati au sarit in apa, dar in ciuda nenumaratelor lor incercari, nu l-au putut afla pe copil.Atunci mama copilului a alergat ca o nebuna in josul raului nadajduind ca il va gasi acolo. Deodata il vede pe copil in mijlocul raului stand pea pa ca pe un scaun. Vazandu-l, mama lui a strigat cu nespusa bucurie :
- Copilul meu, ce faci acolo ? Esti bine ? – Sunt bine, mama ! Stapana ma tine si de aceea nu ma tem ! Din pricina bucuriei mama copilului nu a inteles despre care Stapana ii spunea el. Doi barbate au inotat pana la mijlocul raului si au luat copilul, pe care l-au dat inapoi mamei lui. Ajungand acasa si intrebandu-l cum s-a izbavit de inec, copilul a raspuns: - Cand am cazut in apa, Stapana casei noastre( si copilul a artatat cu degetul spre icoana Maicii Domnului) m-a scos din apa si m-a tinut pana au venit vecinii si m-au luat. Atunci toti cei care se adunasera sa auda cele povestite de copil s-au inchinat Maicii Domnului si s-au minunat de iubirea de oameni si de milostivirea ei.Toata noaptea au cantat tropare si cantari de lauda in cinstea Maicii Domnului. Desigur cantarea cea mai iubita de toti a fost : “ Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara…

cristiboss56 24.02.2013 13:48:37

Lacrimile unui preot smerit

Mănăstirea Dochiariu are un alt metoc, în Halkidiki. Economul mănăstirii, părintele ieromonah Teofan, povestea adeseori sătenilor multele minuni și faptele cele mari ale icoanei Maicii Domnului Grabnic Ajutătoarea precum și despre grija pe care o arată credincioșilor săi creștini.

Preotul satului de multe ori a avut prilejul să asculte aceste povestiri și se simțea de fiecare dată copleșit de atotputernicia Preacuratei și de marea iubire pe care ea o arată prin minunile sale credincioșilor. La un moment dat preoteasa s-a îmbolnăvit și trăgea să moară. Durerea preotului era de nedescris și îndoită, o dată pentru moartea grabnică a soției și a doua oară pentru cei patru copilași, care urmau să rămână orfani.

Preotul, în marea lui deznădejde, și-a amintit de rugăciunile Maicii Domnului și de trecerea pe care dânsa o are la Fiul său. Cu inima zdrobită și cu lacrimi fierbinți a început să se roage cu nădejde celei Grabnic Ajutătoare și să o cheme în ajutor, implorând-o s-o însănătoșească pe preoteasă. Odată, în timp ce se ruga, a adormit și în vis a văzut o femeie care l-a întrebat:

- De ce plângi?

Preotul i-a răspuns:

- Îi plâng pe preoteasă și pe copilașii mei ce sunt încă mici și neajutorați. Atunci femeia care i se arătase i-a zis:

Eu sunt Maica Domnului cea Grabnic Ajutătoare sau Maica Domnului Dochiarissa. De vreme ce m-ai chemat, am venit să-ți spun că preoteasa nu va muri, ci va mai trăi încă cinci ani. Zicând aceasta, femeia părea că vrea să plece. Atunci părintele a întrebat-o unde se va duce. Preacurata i-a răspuns:

- Merg jos, la părintele Teofan, căci e bolnav și trebuie să-l cercetez și pe dânsul.

După ce a văzut și a auzit toate acestea, preotul s-a trezit. Dis de dimineață a văzut minunea: soția lui, preoteasa, era sănătoasă și pe deplin vindecată. S-a dus apoi la părintele Teofan și i-a povestit lucrurile minunate care i se întâmplaseră în noaptea aceea. Părintele l-a sfătuit pe preot să meargă, așa cum era dator, la Mănăstirea Dochiariu și să-i mulțumească cum se cuvenea Binefăcătoarei sale.

Preotul a făcut întocmai. Când a ajuns acolo și a văzut sfânta icoană, a recunoscut-o pe femeia care-i apăruse în vis și care o vindecase pe preoteasă. Cu umilință s-a plecat și s-a închinat Maicii Domnului Grabnic Ajutătoarea, a plâns și i-a mulțumit pentru negrăita sa binefacere

cristiboss56 24.02.2013 14:21:22

Copilul durerii

Un creștin sărac, spoitor de vase, numit Dimitrios, a ajuns și dânsul la Sfântul Munte, unde spera să-și câștige pâinea cea de toate zilele. Acolo a auzit și el, ca mulți alții, de minunile Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare. Tot lucrând și reparând ceaune stricate, cazane găurite și farfurii ruginite, îl frământa unul și același gând, care-i stârnea o veche și neîmpăcată durere, aceea de a nu avea copii. Se gândea în sinea lui dacă n-ar putea Maica Domnului să scape și inima lui apăsată de această amărăciune? Își zicea în sinea sa: dacă eu, un om simplu și fără carte, sunt meșter care repară vase stricate și găurite la Mănăstirea Maicii Domnului Grabnic Ajutătoarea, cu atât mai mult Preacurata, Mijlocitoarea cea mai puternică în fața lui Dumnezeu, va avea voința și puterea de a da viață, de a învia și de a face să zămislească pântecele mort al soției mele, ca să dobândim și noi un prunc. Oare nu s-a născut și dânsa dintr-un pântece sterp? Oare n-a fost și dânsa un prunc zămislit prin minune? O voi ruga pe preasfânta Dochiaritissa să facă și pentru mine o minune. S-a dus dar și a căzut cu credință la icoana făcătoare de minuni, rugându-se să-i dăruiască copilul cel mult dorit de inima sa. A ascultat cu toată evlavia paraclisul Maicii Domnului, pe care l-a cântat pentru el ecleziarhul, a luat după slujbă puțin mir din candela icoanei și s-a întors acasă. Peste un an, auzea plin de o bucurie negrăită răsunând în casă un plânset dulce de prunc ce părea venit dintr-o poveste. Era plânsul băiețelului, darul sfânt pe care i-l trimisese Maica Domnului

cristiboss56 24.02.2013 21:44:06

Cum a vindecat Maica Domnului pe monahul Ilarion

Arhimandritul Cleopa Ilie, ne povestește cum a vindecat Maica Domnului piciorul cangrenat al smeritului monah Ilarion Ionică din mănăstirea Sihăstria și cum i-a vestit sfârșitul cu un an înainte.

În primăvara anului 1933, bătrânul călugăr Ilarion a fost trimis la pădure să aducă lemne de foc pentru obște. Acolo a fost lovit la un picior și rana s-a cangrenat, încât suferea mult și era îngrijit la chilie de fratele Constantin, devenit mai târziu Arhimandritul Cleopa.

Într-o noapte plângea de durere în patul său și se ruga cu lacrimi, zicând: „Maica Domnului, miluiește-mă și-mi ușurează boala, că nu mai pot răbda durerea piciorului !“. După puțin timp a văzut că intră în chilia lui o femeie foarte cuviincioasă, în chipul unei doctorițe din Târgu Neamț și îl întreabă:

- De ce plângi, părinte Ilarion?

- Doamnă doctoriță, mi-am rupt piciorul și mă doare greu. Simt că voi muri curând și plâng că nu m-am pocăit.

După ce doctorița aceea minunată s-a atins cu mâna de piciorul lui, l-a mângâiat cu aceste cuvinte:

- Nu mai plânge, părinte Ilarion. De acum te vindeci la picior și vei mai trăi încă un an de zile. După aceea te vei odihni…

Apoi a plecat acea sfântă femeie și bătrânul a adormit liniștit. Era Maica Domnului. Dimineață, bătrânul s-a sculat sănătos din pat, s-a dus la biserică și a spus tuturor minunea Maicii Domnului. Mai trăind exact un an de zile, la „Duminica izgonirii lui Adam din Rai“, părintele Ilarion și-a dat sufletul în mâinile Domnului și a fost petrecut de obștea mănăstirii pe ultimul drum până la cimitir

cristiboss56 25.02.2013 21:31:26

Izbăvirea unui prunc aflat în primejdie de moarte

Despre salvarea de la o moarte sigură a unui prunc de numai șapte luni. Minunea s-a petrecut la aducerea sfintei icoane a Maicii Domnului Portărița, așa cum a povestit prea cucernicul părinte Gheorghios Mamangakis, cel ce păstorește comunitatea ortodoxă greacă Sfinții Constantin și Elena din Orange, statul New York. Pruncul de șapte luni Miltiadis Stathis, fiul domnului Miltiadis Stathis și al soției sale din Orange a fost adus în stare foarte gravă la spital, unde părea că-și trăiește ultimele clipe. Medicii specialiști nu-i dădeau nici o speranță. Deși fusese dus la reanimare, dădea din ce în ce mai puține semne de viață și toți îi așteptau din clipă în clipă sfârșitul. La rugămintea tatălui, prea cucernicul părinte Mamangakis împreună cu prea cucernicul părinte Hristos Kontoleon au adus la spital icoana cea sfântă a Maicii Domnului Portărița, care lăcrimează, și au așezat-o lângă patul micuțului. Acolo au cântat împreună Paraclisul Maicii Domnului. În timp ce cântau, pruncul își revenea încet-încet, sângele care-i curgea din tubul digestiv și care-i ieșea pe gură se oprise, iar pruncul începuse să se miște și, curând după aceea, a putut fi hrănit. Medicii care mai înainte își văzuseră zădărnicite toate eforturile disperate de a-l salva, acum, împreună cu toți cei care erau de față, mărturiseau că minunea o săvârșise icoana care lăcrima a Preacuratei – Portărița. Minunea a confirmat-o și unul din medicii de serviciu, domnul doctor Gheorghios Hristidis, care întocmise fișa cu simptomele bolii și care constatase înrăutățirea treptată a stării copilului precum și faptul că nu mai era nici o speranță să fie salvat. Dânsul a recunoscut că, în timp ce i se citea Paraclisul, pruncul și-a revenit complet și că însănătoșirea lui miraculoasă se datorează sfintei icoane care plânge a Maicii Domnului

cristiboss56 25.02.2013 22:33:24

Leac pentru cancer

Nu trecuse nici un an de la căsătoria Erminei, când s-a îmbolnăvit foarte grav. Ea însăși medic, licențiată și cu carieră, știa foarte bine ce înseamnă cancerul.

Durerea, mică la început, creștea cu timpul, până când a doborât-o.

Eric, soțul ei, în loc să o consoleze, o dojenea mereu:

- Să te ia naiba! Rău că m-ai găsit!

- Ai răbdare și speranță, fiul meu, îl sfătuia bunica Erminei. Dumnezeu este mare.

- Dacă este mare, de ce găsește de cuviință să se măsoare cu noi, cei mici, protesta acela.

Boala se întindea pe o perioadă lungă de timp. Eric nu suporta să o vadă pe soția lui în acea stare, dar nici nu o încuraja.

Ermina era foarte palidă. Singurul ei sprijin era bunica ei. Datorită acesteia devenise și Ermina cuviincioasă, serioasă și smerită.

- Bunico, te obosești așa de mult acum când, de fapt, eu ar trebui să te ajut!

- Nu te necăji, fetița mea! Prea Sfânta noastră Fecioară face minuni. Seara și dimineața o rog cu lacrimi să-ți dea sănătate. Roag-o și tu!

La spitalul unde a fost internată, starea ei s-a înrăutățit.

- În starea în care se află, boala nu ne dă prea multe speranțe, erau de părere medicii și plecau tăcuți de la patul bolnavei.

- Bunico, a rugat-o într-o zi Ermina. Mergi la preotul spitalului și spune-i să se roage pentru mine. După aceea vreau să vină să mă spovedească și să-mi dea Sfânta Împărtășanie.

Bunica i-a îndeplinit dorința. I-a adus și o icoană a Celei Milostive și i-a spus:

- Întoarce-te, fata mea, să o privești, să-i vorbești și să prinzi curaj.

Într-o seară, bunica mergea pe holul spitalului.

Deodată îi apare înainte o femeie plăcută, îmbrăcată cu o uniformă albă, de asistentă șefă.

I s-a părut ciudat. Nu era dintre cele pe care le cunoștea deja.

- Vă văd pentru prima dată, doamnă asistentă, a spus bătrâna.

- Eu sunt Maica Domnului, i-a răspuns necunoscuta. V-am auzit rugăciunile și am sosit să vă ajut. Mâine dimineață Ermina se va face bine. Numai să slujească mai mult Fiului și Dumnezeului meu.

Astea a spus și s-a făcut nevăzută.

Femeia vârstnică a rămas înmărmurită. Toate se roteau în jurul ei. A plecat la nepoata ei, pe care a găsit-o foarte bucuroasă și căreia i-a povestit ceea ce i se întâmplase.

- Da, bunico. Și pe mine m-a vizitat Maica Domnului. M-a mângâiat pe creștet și mi-a dat curaj. Nu mă mai doare nimic. Mă simt ușoară.

La ultima lor vizită, medicii au fost surprinși: bolnava stătea pe scaun, îmbrăcată. Îndată ce i-a văzut, s-a ridicat bucuroasă să-i întâmpine.

- Ciudat!, vorbeau între ei. Cu siguranță este vorba de vindecare prin autosugestie. Se pare că s-a activat energia psihologică și parapsihologică.

- Dragi colegi, a spus atunci Ermina, vă aduc la cunoștință că nu s-a întâmplat nimic din cele ce afirmați. Vindecarea mea o datorez în întregime Maicii Domnului.

Eric află și el vestea. Avea însă unele îndoieli.

- Cu siguranță este vorba de o îmbunătățire trecătoare, a spus. Bolile de acest gen revin. Nu am încredere.

- Dar aici nu s-a întâmplat ceva obișnuit: a fost o minune!, i-a explicat cea vindecată.

- Eu nu cred în minuni!

- Și atunci ce se va întâmpla?

- Asumă-ți singură responsabilitatea pentru viața ta! Așa a spus, și a plecat.

Pe Ermina a luat-o însă amețeala. Era ceva fără răspuns. Însă imediat și-a amintit de recomandarea Maicii Domnului: să se pună în slujba Fiului și Dumnezeului ei!

- A, Doamne, Prea Sfântă Fecioară!, a strigat. Numai dragostea Ta este statornică. De asta am nevoie. Acest fel de dragoste îmi va umple sufletul.

A plecat departe de Patra, la o mănăstire cunoscută, și acolo călugărindu-se sub numele Ermiona, s-a dăruit, și cu tot sufletul s-a pus în slujba lui Hristos

cristiboss56 27.02.2013 19:08:29

Cum a vindecat Maica Domnului o femeie grav bolnavă

În orașul Vaslui mai este încă în viață profesorul Dumitru Cotoran. Prin anul 1939-1940 era profesor de filosofie la liceul din Vaslui. Și, după cum singur mărturisește, era un ateu convins. Soția era însă credincioasă. Dar nu avea copii.

Iată, însă, că soția i se îmbolnăvește grav și este internată pentru operație la un spital din București. După operație, ajunsese aproape în stare de inconștiență.

„- Domnule doctor, mai este vreo speranță cu soția mea?”, întrebă profesorul Cotoran.

„- Numai Dumnezeu, dacă mai face vreo minune! Altfel...”

Cum a auzit cuvintele acestea, a ieșit foarte zdrobit la inimă din spital, și, fără să știe unde merge, căută o biserică deschisă în cale. De unde nu intrase în biserică din copilărie, iată acum întâlnește prima biserică a Sfinților Ioachim și Ana, pe strada Traian. Intră repede înăuntru și, căzând în genunchi la icoana Maicii Domnului, a rostit cu lacrimi această rugăciune disperată:

„- Maica Domnului, dacă exiști, salvează-mi soția!”

Apoi s-a întors la spital, unde soția lui se zbătea între viață și moarte. Parcă dormea. Se așeză lângă patul ei. Se rugă în gând pentru ea Maicii Domnului.

Deodată femeia deschise ochii și întrebă:

„- Dumitre, tu ești?”

„- Da, eu sunt, vrei ceva?”

„- Ajută-mă să mă ridic puțin... Acum o jumătate de ceas a venit la mine o femeie în haine albe, foarte frumoasă, și mi-a spus: «Iată, aici, în prăpastia asta era să cazi. Dar pentru rugăciunea soțului tău, te scot deasupra...». Apoi m-a apucat de mână și m-a urcat pe un loc ridicat și luminat.”

Din clipa aceea a dispărut acea fecioară, iar muribunda a început a se întări.

„- Vrei să te plimbi cu mine pe coridor?”, o întrebă soțul.

„Vreau, că nu mă mai doare nimic!”

Când l-au văzut doctorii că se plimbă cu soția, după o operație așa de grea, s-au mâniat pe profesor și i-au zis:

„- Ce faci, domnule, ai înnebunit?”

„- Nu, domnule doctor, abia acum m-am trezit!”

În câteva zile, soția s-a făcut complet sănătoasă și s-au reîntors la Vaslui. Aici, profesorul Dumitru Cotoran și-a schimbat cu totul viața, devenind un bun creștin. Era nelipsit de la biserică, unde în fiecare sărbătoare citea câte un capitol din Noul Testament, și se ruga lui Dumnezeu cu lacrimi

cristiboss56 01.03.2013 17:15:02

Maica Domnului – izgonitoarea diavolilor

Cuviosul Lavrentie, închizându-se de bună voie, se nevoia astfel monahicește. El avea mare sârguință pentru mântuirea sa, tinzând în toate zilele spre mai mari osteneli, omorându-și patimile cu înfrânarea și tăindu-le cu sabia duhovnicească, adică prin rugăciune. Apoi toate săgețile vicleanului cele aprinse, stingându-le cu apa lacrimilor, cu darul lui Dumnezeu, nu numai că era străin de rănirea diavolească, ci a luat dar de la El a tămădui cu minune felurite răni și neputințe între oameni, cum și a izgoni diavolii.

Odată, între alții, a fost adus din Kiev pentru tămăduire un om cuprins de un diavol foarte cumplit, care era purtat de zece oameni. Iar fericitul, dorind să fie proslăvită patria sa cea duhovnicească, adică sfânta mănăstire Pecerska, a poruncit ca să ducă pe acel om acolo. Atunci, îndrăcitul a început a striga: „La cine mă trimiți? Căci eu nici nu îndrăznesc a mă apropia de peșteră pentru sfinții ce sunt într-însa; iar în mănăstire sunt treizeci de monahi viețuitori de care mă tem, și cu ceilalți am război”. Acestea mărturisindu-le cel îndrăcit pentru darul pe care îl avea sfânta mănăstire Pecerska, a poruncit iarăși fericitul ca să-l ducă acolo cu sila, încredințându-se și mai mult de cele grăite de însuși diavolul prin cel îndrăcit. Cei ce-l duceau pe el, știind că îndrăcitul nu fusese niciodată în mănăstire și că nu cunoștea pe nimeni din cei ce viețuiau aici, îl întrebară: „Care sunt aceia de care tu te temi?” În vremea aceea viețuiau în mănăstirea Pecerska 118 frați, iar îndrăcitul numărând pe nume treizeci dintre ei a zis: „Aceștia toți, numai cu un singur cuvânt pot să mă izgonească”. Și iarăși i-au zis cei ce-l duceau: „Noi voim ca în peșteră să te închidem”. Iar el le-a răspuns: „Ce folos îmi este mie ca să mă lupt cu morții? Pentru că aceia acum au multă îndrăzneală către Dumnezeu a se ruga pentru monahii lor și pentru cei ce merg la dânșii. Dar de voiți să vedeți războiul meu, duceți-mă în mănăstire; căci afară de cei treizeci, precum v-am spus, cu toți ceilalți pot să mă lupt”. Și a început a-și arăta puterea sa grăind evreiește, după aceea latinește și apoi grecește, și cu un cuvânt, în toate limbile pe care niciodată nu le auzise omul acela, încât se temeau foarte mult cei ce-l duceau pe el, mirându-se de schimbarea limbii și de felul vorbei lui. Apoi, mai înainte de a intra în mănăstire, a fugit duhul cel necurat din om și a început cel tămăduit a avea înțelegere. Cei ce erau cu el s-au bucurat foarte mult, și intrând în biserica cea făcătoare de minuni a Pecerskăi, au dat slavă lui Dumnezeu. Înștiințându-se de acest lucru și egumenul, s-a adunat cu toți frații în biserică. Cel tămăduit nu îl știa pe egumen, nici pe cei treizeci de părinți care îi numise. Atunci egumenul l-a întrebat: „Cine te-a tămăduit?” Iar el, arătând spre icoana cea făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, a zis: „Cu aceasta ne-au întâmpinat cei treizeci de sfinți părinți și astfel m-am tămăduit”. Numele tuturor acelora el le pomenea, deși în persoană nu cunoștea pe nici unul. Atunci toți au dat slavă lui Dumnezeu și Preacuratei Maicii Lui, și astfel s-a preamărit acel loc sfânt prin iconomia lui Dumnezeu cea vestită prin fericitul Lavrentie, cel ce s-a închis de bunăvoie pentru Dumnezeu

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:40:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.