Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Religia nu mai este obligatorie in scoala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17521)

abaaaabbbb63 22.12.2014 19:25:10

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 575593)

O sa fie constitutionala ora de religie in momentul in care este furnizata o astfel de ora pentru fiecare cult recunoscut de statul roman in parte. Pana atunci, sa ai numai ora de religie ortodoxa este neconstitutional.

Trebuie ori pus la punct un sistem mai bun, ori schimbat acesta pe care il avem. Este anormal sa fii inscris by default la un curs optional, probabil impotriva vointei tale. Normal este ca tu sa te inscrii la acel curs. Cum ar fi ca toti sa fim inscrisi la scoala de soferi la varsta de 18 ani automat?

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 575619)
Iata ca se poate sa fim numiti idioti pentru ca suntem crestini. Evident, aceasta nu este discriminare!!! Evident, nu este crestinofobie!!! Evident, asadar, nu trebuie sanctionata!!!

Este o exercitare de opinie, nu discriminare. Discriminare este atunci cand ti se iau (sau dau) drepturi pe care restul le au (sau nu le au).

Mihnea Dragomir 22.12.2014 20:02:18

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 575623)
O sa fie constitutionala ora de religie in momentul in care este furnizata o astfel de ora pentru fiecare cult recunoscut de statul roman in parte. Pana atunci, sa ai numai ora de religie ortodoxa este neconstitutional.

Trebuie ori pus la punct un sistem mai bun, ori schimbat acesta pe care il avem. Este anormal sa fii inscris by default la un curs optional, probabil impotriva vointei tale. Normal este ca tu sa te inscrii la acel curs. Cum ar fi ca toti sa fim inscrisi la scoala de soferi la varsta de 18 ani automat?

Subscriu intru totul! A trebuit sa-mi retrag copiii de la ora de religie in clipa cand mi-am dat seama ca ei sunt victime ale propagandei ortodoxe. Ei invatau la ora de religie ca se scrie "Hristos" si nu "Cristos", ca se scrie "Iisus" si nu "Isus" si ca a face altfel inseamna a-L jigni pe Domnul, facandu-L magar.
Cand va exista o limba ortodoxa obligatorie in loc de limba romana, am sa fiu de acord cu astfel de lucruri. Pana atunci, alaturandu-ma ASUR-ului, le calific drept idiotenii si propaganda de doi bani, care imi aminteste de cum ne invatau comunistii rusofili ca trebuie sa scriem cu â din i, in speranta ca ne vom rusifica. Decat asemenea "religie" la scoala, mult mai bine lipsa.

Numai ca e bine sa stie si ceilalti parinti: cererile de a nu face religia sunt privite cu o anumita rezerva de directiunile scolilor: asteptati-va sa fiti intrebat ce va face copilul o ora, daca ora de religie la care nu se duce este in interiorul programului din ziua respectiva.

bluester 22.12.2014 20:09:58

Citat:

Este o exercitare de opinie, nu discriminare.

Intr-adevar , fiecare avem dreptul la opinie insa nu suntem indreptatiti sa umilim in public anumite categorii de persoane.
Un drept poate fi exercitat in limitele in care nu sunt lezate drepturile celor din jur.

Yasmina 22.12.2014 20:10:05

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 575619)
Cand cretinii vorbesc: “Toma Pătrașcu, președinte A.S.U.R. – Copiii creștin-ortodocși sunt idioți”

,,Președintele Asociației Secular-Umaniste din România, într-un articol publicat pe platforma contributors.ro, ca răspuns la un alt articol care argumentează în favoarea păstrării orei de religie în școlile publice, a declarat nici mai mult nici mai puțin că:
“problema fundamentală este dată de introducerea în școli a unui sistem idiot care atrage idioți și care, la rîndul său, produce generații noi de idioți.”
Sublinierile îi aparțin domnului Pătrașcu."
Sursa:
http://theologiepatristica.wordpress...ioti/#more-585

Iata ca se poate sa fim numiti idioti pentru ca suntem crestini. Evident, aceasta nu este discriminare!!! Evident, nu este crestinofobie!!! Evident, asadar, nu trebuie sanctionata!!!

Corect,nici noi nu putem fi discriminati ca suntem crestini dar uite ca se poate!
Important este cine striga mai tare"hotul!"

Theodore_of_Mopsuestia 22.12.2014 20:13:47

Parerea mea!
Ar trebui puse probleme etice sau de viata, si coroborate cu diverse citate din diverse credinte. Azi omilia unui rabin, maine a unui sfant catolic, poimaine a unui sfant ortodox, miafizit, apoi discutata o predica de pastor, de preot yezidi, saman, etc.
Deci copiii sa inteleaga ca viata traita in ateism e cu adevarat autodestructiva. Apoptoza e un proces ziditor pe linga "productivitatea pseudo-s[irituala" a unui ateu.
Daca as fi prof de religie-sau-ce-o-fi, le-as da spre dezbatere scrierile Monseniorului Lefebvre sau predicile Fericitului Vladimir Ghika. E de invatat din ele pentru sute de vieti!
Nici propaganda confesionala majoritara nu e ok, dar totusi toma patrascu asta, daca se exprima asa, e mai prejos, spiritual vorbind, de niste bacterii ce se bucura de viata intr-o fosa septica, sau de niste oxiuri veselindu-se linga perineul gazdei. A simtit "de unde bate vintul", si isi marcheaza si el teritoriul pentru "cauza", aglutinindu-se cu altii ca el sub steagul albastru cu stele in cerc.

bluester 22.12.2014 21:22:18

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 575627)
Subscriu intru totul! A trebuit sa-mi retrag copiii de la ora de religie in clipa cand mi-am dat seama ca ei sunt victime ale propagandei ortodoxe. Ei invatau la ora de religie ca se scrie "Hristos" si nu "Cristos", ca se scrie "Iisus" si nu "Isus" si ca a face altfel inseamna a-L jigni pe Domnul, facandu-L magar.
Cand va exista o limba ortodoxa obligatorie in loc de limba romana, am sa fiu de acord cu astfel de lucruri. Pana atunci, alaturandu-ma ASUR-ului, le calific drept idiotenii si propaganda de doi bani, care imi aminteste de cum ne invatau comunistii rusofili ca trebuie sa scriem cu â din i, in speranta ca ne vom rusifica. Decat asemenea "religie" la scoala, mult mai bine lipsa.

Numai ca e bine sa stie si ceilalti parinti: cererile de a nu face religia sunt privite cu o anumita rezerva de directiunile scolilor: asteptati-va sa fiti intrebat ce va face copilul o ora, daca ora de religie la care nu se duce este in interiorul programului din ziua respectiva.

Domnule Mihnea , nu va pot intelege motivatia de a va alatura ASUR si de a sprijini lupta anti-Ecclesiala...

Nu toti profesorii de religie sunt bine pregatiti , la fel cum nici toti profesorii de chimie sau de matematica. Faptul ca dascalul de religie spune ca numele Domnului se scrie cu 2 de "i" nu e nimic gresit (ba din contra , dar mai bine sa nu depasim sfera topicului)... insa a spune ca "Isus" inseamna magar este intr-adevar o greseala. Dar haideti sa gandim si din alta perspectiva : Sa spunem ca chimia ar fi fost "optionala" la fel ca religia; si intr-o zi profesorul de chimie ar spune ca alcoolul metilic este mai putin toxic decat etanolul. In acest caz v-ati fi retras copilul de la orele de chimie ? Presupun ca nu , ramanand in speranta ca poate va invata ceva folositor la acele ore - chiar daca profesorul de chimie respectiv sta prost la capitolul biochimie.

Pe de alta parte , am vazut ca asemanati orele de religie cu orele de gramatica predate de comunisti... Ironic sau nu , daca veti citi articolul postat de AntoniaP, veti observa ca Toma Patrascu (fondator ASUR) acuza Biserica de bolsevism (acuzatii , evident , fara fundament).

abaaaabbbb63 22.12.2014 22:29:53

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 575638)
Domnule Mihnea , nu va pot intelege motivatia de a va alatura ASUR si de a sprijini lupta anti-Ecclesiala...

Probabil pentru ca dumealui este catolic, si era discriminat de stat prin impunerea de ore de religie ortodoxa copiilor lui catolici.

Mihnea Dragomir 22.12.2014 23:56:15

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 575638)
Sa spunem ca chimia ar fi fost "optionala" la fel ca religia; si intr-o zi profesorul de chimie ar spune ca alcoolul metilic este mai putin toxic decat etanolul. In acest caz v-ati fi retras copilul de la orele de chimie ?

Ca sa imbunatim comparatia, mentinand termenii analogiei, ar trebui sa vorbim despre un profesor de chimie care sa sustina ca nu este corect sa spunem "alcool metilic", ci ca trebuie spus "alcool metAlic". Si mai mult, ca oricine spune, in mod gresit, "alcool metilic" il dezonoreaza pe Dumnezeu.

Daca asa ar sta lucrurile, fara doar si poate ca as dori sa retrag copilul de la asemenea ore, care nu mai au legatura cu chimia.

DragosP 23.12.2014 00:02:32

Fii binecuvântat!

catalin2 23.12.2014 01:32:28

Citat:

Nu ai obosit sa repeti aceeasi prostie, la care ti-am raspuns chiar eu de cateva ori? Nu ti-am spus ca se face de obicei pentru fiecare cult? Cineva spunea odata ca venea cineva pentru un cult neoprotestant chiar daca erau 2-3 din acel cult in scoala. Desigur, nu in toate locurile ajung, mai ales unde sunt 1-2 dintr-un lat cult in acea scoala.
Citat:

Este anormal sa fii inscris by default la un curs optional, probabil impotriva vointei tale.

In primul rand nu e optional in primele clase, abia la clasele mai mari e optional. Dar pentru a nu-i deranja pe parintii atei fara prea multa minte s-a introdus si cererea de a-si nenoroci copilul, daca are parintiii atei. Asadar, era un curs obligatoriu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:40:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.