Fani71 |
19.05.2010 23:28:36 |
Citat:
În prealabil postat de anna21
(Post 250589)
Stiu ca este pacat sa ai relatii intime in perioada in care alaptezi. Un preot ar putea lamuri mai bine, eu vorbesc din ce-am citit cu muuult timp in urma (cand nici nu ma interesa acest aspect). Presupun ca o preoteasa resp[ecta aceasta perioada.
(daca stai sa te gandesti este si logic: ca daca ramai insarcinata in perioada alaptarii, bebelusul are de suferit.. trebuie intarcat).
|
Ai citit la parintele Arsenie Boca. La altcineva nu am auzit aceasta teorie si nici nu exista nici un canon care sa vorbeasca de ea.
Daca il gaseste cineva eu ma retrag de pe forum.
Si sa stii ca alaptarea (aia din primele 6 luni, suta la suta) chiar ofera 95 la suta contraceptie. Asta scrie in toate prospectele (necrestine) despre contraceptie, are si un nume: MAMA, parca (cel putin in Belgia). Pentru ca hormonul produs la alaptare inhiba ovulatia; de aia nici nu avem ciclu in general in primele luni, daca alaptam.
Dar sigur, ajunge sa ramai insarcinata dupa 6 luni ca sa ai un copil la aproape un an distanta. Sau sa nu alaptezi suta la suta, sa incepi sa ii dai legume la 4 luni.
Dar chiar si in lunile de dupa, daca alaptezi inca intensiv sunt mult mai putine sanse sa ai alt copil.
|