Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Mantuirea - numai la ortodocsi?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4689)

simona62 13.07.2009 19:17:13

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 152993)
De unde ati tras concluzia ca as da dovada de mandrie? Si, ce m-ati sfatui sa fac?

Nu dau sfaturi , oricum ai o gandire originala ,dar te-as ruga sa nu cartesti impotriva religiei acestor locuri...macar din respect...

razvan_m 13.07.2009 21:01:46

Cand observi ca [prea] multi cartesc impotriva modului tau original de a privi religia ortodoxa, ar fi bine sa nu te mai umfli atat in pene si sa nu mai continui cu parerile tale impregnate de atata mandrie despre aceasta religie. Du-te in America, acolo unde sunt capeteniile pagane ale sectei tale daca nu iti convine modul cum esti tratat in Ortodoxie. Pentru Ortodocsi tu esti doar un eretic intre atatia altii.

Litanu 13.07.2009 21:13:17

Citat:

În prealabil postat de simona62 (Post 152995)
Nu dau sfaturi , oricum ai o gandire originala ,dar te-as ruga sa nu cartesti impotriva religiei acestor locuri...macar din respect...

Va asigur ca as daca as putea, as fi mai de folos ortodoxiei decat toti aceia care o "periaza". "Religia acestor locuri" are de suferit nu din cauza celor ca mine, ci din cauza celor care o magulesc (din interes personal, de multe ori), in loc sa o scape de ceea ce-i face rau. Cuvantul "reforma" este considerat o jignire. Mai bine "bagam gunoiul sub pres".

Dar, nu este problema mea. Singurul lucru pe care mi-l doresc este acela de a discuta de pe pozitii egale. De aceea am dat cateva bobarnace; pentru a mai taia din ingamfarea unora.

Litanu 13.07.2009 21:23:48

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 153021)
Cand observi ca [prea] multi cartesc impotriva modului tau original de a privi religia ortodoxa, ar fi bine sa nu te mai umfli atat in pene si sa nu mai continui cu parerile tale impregnate de atata mandrie despre aceasta religie. Du-te in America, acolo unde sunt capeteniile pagane ale sectei tale daca nu iti convine modul cum esti tratat in Ortodoxie. Pentru Ortodocsi tu esti doar un eretic intre atatia altii.

1. Capetenia mea nu este in America ci este in cer. Astept sa se intoarca, asa cum a promis (vezi Ioan 14:1-3).
2. In ortodoxie sunt tratat crestineste. Am foarte buni prieteni ortodocsi (chiar si un preot ortodox imi este bun prieten). De altfel, traiesc intre ortodocsi si ma simt iubit. Colegii mei de munca sunt ortodocsi, si isi schimba programul de munca destul de des, pentru ca eu (adventistul) sa pot respecta sabatul. Iar eu, spre exemplu, nu am avut nici o retinere sa-l duc la o manastire (cu masina personala) pe prietenul meu preot si alte persoane apropiate lui. Si exemplele pot continua. Este un lucru care ne uneste, in ciuda diferentelor teologice: dragostea despre care ne-a invatat Hristos.

Nu vorbiti in numele altora. Nu toti impartasesc ura si dusmania care va macina pe dvs.

simona62 13.07.2009 22:44:58

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 153026)
Va asigur ca as daca as putea, as fi mai de folos ortodoxiei decat toti aceia care o "periaza". "Religia acestor locuri" are de suferit nu din cauza celor ca mine, ci din cauza celor care o magulesc (din interes personal, de multe ori), in loc sa o scape de ceea ce-i face rau. Cuvantul "reforma" este considerat o jignire. Mai bine "bagam gunoiul sub pres".

Dar, nu este problema mea. Singurul lucru pe care mi-l doresc este acela de a discuta de pe pozitii egale. De aceea am dat cateva bobarnace; pentru a mai taia din ingamfarea unora.

"gunoiul de sub pres" e al nostru al oamenilor,al meu... al tau..., nu al ortodoxiei...care nu are nevoie de maguliri...

andrei25 14.07.2009 16:07:55

...

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 152527)
De ce este asa importanta ortodoxia (sau alta confesiune religioasa)? Important este sa-L cunoastem pe Hristos si sa-L lasam pe El sa traiasca in noi (este vorba de viata de zi cu zi, nu de vre-o slujba). "Caci nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine." (spunea Sfantul Apostol Pavel).

"Un singur botez, o singura credinta, un singur Dumnezeu" spune Scriptura.

Litanu 14.07.2009 16:25:30

Citat:

În prealabil postat de andrei25 (Post 153246)
"Un singur botez, o singura credinta, un singur Dumnezeu" spune Scriptura.

Si cine v-a spus ca Scriptura vorbea despre ortodoxie, in acel pasaj? Poate mandria dvs.

georgepacuraru 14.07.2009 16:29:31

Sectarii na-u cum sa se mintuiasca nu exista asa ceva la sectari.Numai adevarata credinta ortodoxa stramoseasca este adevarata credinta care apropie omul de Dumnezeu si de Iisus Hristos si de MAICA Domnului.Si nici arabii sau evreii.

Florin-Ionut 14.07.2009 16:40:07

Citat:

În prealabil postat de georgepacuraru (Post 153257)
Sectarii na-u cum sa se mintuiasca nu exista asa ceva la sectari.Numai adevarata credinta ortodoxa stramoseasca este adevarata credinta care apropie omul de Dumnezeu si de Iisus Hristos si de MAICA Domnului.Si nici arabii sau evreii.

Bine ca n-o sa judeci tu lumea! :)

Doamne ajuta.

monica.miholca 14.07.2009 16:40:29

Ortodoxia trebuie gustata, probata. Dar ca sa fie gustata, trebuie primita...
Dar cine nu gusta, nu stie cum e, degeaba incercati dle Litanu, sa ii gasiti cusur. si daca aflati vreunul, e numai pentru ca o priviti cu ura, si pentru ca nu intelegi in profunzime (nici nu aveti cum, daca nu gustati!) trairile ortodoxe...smerenia, pocainta, Liturghia, icoanele, etc.
"Gustati si vedeti ca bun este Domnul!" (ce frumos!).
Ortodoxia inseamna traire duhovniceasca, nu psihica, nu intelectuala. Inseamna gustare si primire adevarata a Domnului, renuntand la toate ale noastre si iubind voia Lui, renuntand la toate parerile noastre.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:31:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.