Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

AndruscaCIM 05.12.2009 16:27:12

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188274)
Sigur catolicii nu sunt de acord cu voi si pot dovedi asta. Fiecare si-a scris istoria si legendele in functie de interese.

Voi sunteti primii care ati impartit Biserica in doua [sau i-ati dat voie sa se imparta] si acum ii acuzati pe sectari ca fac ce au invatat de la voi. Nu va dati seama ca astfel va acuzati singuri.

Andrusca, vrei comunicare si luminarea mintii? Asta o face numai Cuvantul Domnului, nu lauda oamenilor. Si, da, toti sunt mandri si cauta adepti, afara de tine, desigur... :5:

Vreau totusi sa vad in ce crezi tu, si cat de corupta ti se pare realitatea din jurul sectei tale, pentru ca suna cam ciudat aceste afirmatii confuze pe care le faci constant...pentru a evita sa crezi in orice altceva!

Parca te protejezi de ceva...de ce anume iti este frica totusi?

Ceva te impiedica sa fii tu...se vede ca nu poti spune exact ceea ce vrei sa spui...dar eu sunt foarte sincera, zic exact ce vreau!!!:67:

Doriana 05.12.2009 16:34:47

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188278)
Ceva te impiedica sa fii tu...se vede ca nu poti spune exact ceea ce vrei sa spui...dar eu sunt foarte sincera, zic exact ce vreau!!!:67:

Ceva ma impiedica sa fiu cum vrei tu sa crezi ca sunt... :21: si faptul ca nu ma poti include intr-un tipar din putinele stiute de tine iti ofera o stare de nesiguranta. Eu ti-am spus simplu ca ma raportez la Dumnezeu si nu la preasfinti parinti. Nu-mi predic cultul si stramosii, doar pe Dumnezeu, atat cat stiu, caci nu sunt atotstiutoare.

Acum sunt nevoita sa fac si putina istorie, si tare nu imi place istoria...La momentul adaugarii Filoque cele doua biserici erau de mult invrajbite si despartite, desi nu se daduse inca lovitura de gratie. Si, apropo de Filoque, asta da motiv de despartire intre doua biserici serioase...a fost doar un pretext.

Ioana-Andreea 05.12.2009 16:38:39

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188274)
Sigur catolicii nu sunt de acord cu voi si pot dovedi asta. Fiecare si-a scris istoria si legendele in functie de interese.

Voi sunteti primii care ati impartit Biserica in doua [sau i-ati dat voie sa se imparta] si acum ii acuzati pe sectari ca fac ce au invatat de la voi. Nu va dati seama ca astfel va acuzati singuri.

Andrusca, vrei comunicare si luminarea mintii? Asta o face numai Cuvantul Domnului, nu lauda oamenilor. Si, da, toti sunt mandri si cauta adepti, afara de tine, desigur... :5:

Catolicii nu ar putea avea adepti daca ar recunoaste ca ei nu sunt Biserica Adevarata.Dar istoria arata cine a schimbat dogmele si cine nu.

AndruscaCIM 05.12.2009 16:42:11

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188285)
Ceva ma impiedica sa fiu cum vrei tu sa crezi ca sunt... :21: si faptul ca nu ma poti include intr-un tipar din putinele stiute de tine iti ofera o stare de nesiguranta. Eu ti-am spus simplu ca ma raportez la Dumnezeu si nu la preasfinti parinti. Nu-mi predic cultul si stramosii, doar pe Dumnezeu, atat cat stiu, caci nu sunt atotstiutoare.

Acum sunt nevoita sa fac si putina istorie, si tare nu imi place istoria...La momentul adaugarii Filoque cele doua biserici erau de mult invrajbite si despartite, desi nu se daduse inca lovitura de gratie. Si, apropo de Filoque, asta da motiv de despartire intre doua biserici serioase...a fost doar un pretext.

Te raportezi la Dumnezeu asa cum s-a raportat Charles...asta e ideea, nu incerca sa pretinzi ca faci abstractie de doctrina lui, sau ca ti s-o fi schimbat cultul si merge pe alta directie acum...tu mergi exact pe urmele a ceea ce a instituit Charles, asta e traditia ta!

Eu nu te reduc la nimic, reduc cultul tau la ceea ce este...atat, dar de ce esti atat de deranjata de acest fapt, il contesti pe Charles, nu iti place, e cumva o jignire?

Noi nu reducem nimic la nimic, vorbim despre religia noastra frumoasa in totalitatea ei si despre toate aspectele ei...nu ne este rusine de nimic din Sfanta Traditie, asta e ceea ce avem noi...si voi nu! Voi incercati sa contestati si putina istorie si traditie pe care o aveti, de ce?

Daca ai fi independenta as putea lua in considerare ceea ce spui, dar tu esti penticostala si asta te defineste...si nu trebuie sa iti fie jena de acest lucru sau de fondatorul tau, care ti-a aratat calea!!!:68:

AndruscaCIM 05.12.2009 16:46:38

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 188287)
Catolicii nu ar putea avea adepti daca ar recunoaste ca ei nu sunt Biserica Adevarata.Dar istoria arata cine a schimbat dogmele si cine nu.

Dorianei nu ii place istoria, nu crede in ea, afirma ca si Biblia a fost contrafacuta, modificata...ea nu stie in ce crede, ce citeste.

Ea crede numai in Cultul penticostal aparut in sec. XIX si in ceea ce a interpretat si instituit Charles, in rest o apa si un pamant, istoria Crestinismului nu are importanta pentru ea... :65:

Doriana 05.12.2009 16:51:30

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188288)
Te raportezi la Dumnezeu asa cum s-a raportat Charles...

Tu nu te raportezi la Dumnezeu? Daca-i asa nu te vad bine...totul se rezuma la raportarea noastra fata de El.

E greu sa intelegi cand ti-a intrat in cap ca traditia e cea mai importanta si definitorie. Altii au pur si simplu alte puncte de reper, iar traditia pentru ei nu inseamna mai nimic.
Poate ma gandesc sa-mi fac un cult numai al meu, de unde stii ca ma defineste penticostalismul? Schismele sunt la moda...

Ioana, ce spui e valabil pentru toti cei ce spun ca sunt singura biserica adevarata.

AndruscaCIM 05.12.2009 16:58:13

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188291)
Tu nu te raportezi la Dumnezeu? Daca-i asa nu te vad bine...totul se rezuma la raportarea noastra fata de El.

E greu sa intelegi cand ti-a intrat in cap ca traditia e cea mai importanta si definitorie. Altii au pur si simplu alte puncte de reper, iar traditia pentru ei nu inseamna mai nimic.
Poate ma gandesc sa-mi fac un cult numai al meu, de unde stii ca ma defineste penticostalismul? Schismele sunt la moda...

Ioana, ce spui e valabil pentru toti cei ce spun ca sunt singura biserica adevarata.

Care e continuitatea cultului tau cu Crestinismul din sec.I si pana acum?

Penticostalii au o traditie, pe ce se bazeaza? Unde scrie in Biblie ca asa a fost primit Duhul Sfant de catre Sfintii Apostoli?

Tu de ce nu spui ca Biserica ta e cea Adevarata, numai o Biserica este si poate fi cea Adevarata, a ta de ce consideri ca nu e?

Pentru tine nu conteaza daca al tau cult este cel din sec. I....de ce, care este motivul? In caz contrar e o erezie.....

Doriana 05.12.2009 17:08:53

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188292)
Tu de ce nu spui ca Biserica ta e cea Adevarata, numai o Biserica este si poate fi cea Adevarata, a ta de ce consideri ca nu e?

Pentru ca Biserica nu este acelasi lucru cu cultul. Biserica e mireasa lui Hristos, care va fi luata la cer. Iti dai sema ca nici cultul nici cladirea nu poate intra in cer, ci doar oamenii. Faptul ca noi am numit cultul biserica deruteaza pe multi.

In rai vor fi ortodocsi si sectanti; la fel si in iad. Daca mantuirea ar veni numai prin BO, nici un ortodox nu ar rata cerul, ceea ce e indoielnic.

Continuitatea cultului meu e continuitatea bisericii Domnuui, adica a celor putini si sinceri care L-au urmat pe Domnul de-a lungul timpului, indiferent de religie [crestina]. Si acum ei sunt regasiti in toate cultele crestine.

Ioana-Andreea 05.12.2009 17:11:45

Cum poti sa spui ca Filioque e ceva banal?asta arata superficialitate.E chiar dogma despre Sfanta Treime,ai spus ca te raportezi la Dumnezeu.Si dogma asta,inventata de catolici,duce la politeism,deci e foarte grav.
Diferenta e ca noi nu dar spunem ca suntem Biserica Adevarata,ci chiar suntem.

Ioana-Andreea 05.12.2009 17:15:34

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188294)
In rai vor fi ortodocsi si sectanti; la fel si in iad. Daca mantuirea ar veni numai prin BO, nici un ortodox nu ar rata cerul, ceea ce e indoielnic.

Pai nu prin simplul botez ajung ortodocsii in cer,ci prin urmarea lui Hristos.
Dar de unde stii ca nu sunt toti ortodocsii in cer?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:27:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.