Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=568)

erzbet 29.05.2007 23:42:40

Imi cer scuze, mesajul era adresat Ioanei

Ioana_D 30.05.2007 00:04:32

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

În prealabil postat de Ioana_D
"Nu vreau sa te superi, vroiam sa accentuez ca este usor sa zici "da, fac copilul, ce daca mor" dar incearca sincer sa te pui in acea situatie."

Nu-i nici o problema, nu ma supar deloc, imi place sa aud pareri si fiecare dintre noi are dreptul sa isi sustina punctul de vedere...sa stii ca de multe ori m-am gandit ce as face intr-o astfel de situatie....daca as avea un copil in urma unui viol, nu as avorta si am sa-ti spun si de ce : personal nu as putea sta inaintea Lui Dumnezeu la judecata si sa-i spun ca am ucis copilul caruia EL Insusi i-a ingaduit sa vina pe lume pentru acest motiv, chiar nu vad cu ce ar fi de vina acel copil ca sa-i iau viata....sa stii ca un copil are viata din momentul conceptiei, asta o cred si e dovedit, urmareste conferinta si ai sa intelegi mai multe...chiar a fost un caz in care s-a nascut un copil la vreo 4 luni si ceva, nu mai stiu exact si a trait, in incubator bineinteles, dar s-a dezvoltat in continuare si traieste...cazurile astea nu sunt de dorit, dar vroiam sa subliniez faptul ca fatul are viata, simte si e constient de ce se intampla in jur chiar daca e foarte mic....si daca ar fi sa nu am cu ce sa-l cresc, eu mi-as pune nadejdea in Dumnezeu, sincer nu cred ca Dumnezeu ar lasa balta un om daca el i-ar cere ajutorul si si-ar pune toata nadejdea in El, sa ne amintim ca a zis Dumnezeu sa nu ne ingrijim ce o sa mancam si cu ce ne vom imbraca pt ca asa cum pasarile cerului au cele de trebuinta cu atat mai mult noua ne va da ce avem nevoie ( am scris din amintiri, poate nu e exact cum am zis eu )
Problema cu copiii cu malformatii e intr-adevar mai dificila, dar eu cunosc cazuri de familii care au astfel de copii si ii cresc asa cum pot, mai greu dar oricum nu e imposibil...eu cred ca trebuie sa ne ducem crucea pe care o avem, e o parere personala, dar eu una nu mi-as ucide copilul doar pentru ca are un handicap, in fond dincolo de acel handicap are un suflet care e de la Dumnezeu.

"Puneti-va fiecare intr-un caz concret si fiti sincer cu voi"
Inteleg ce zici si sunt de acord cu tine, e foarte usor sa zici ce vei face intr-o situatie dar cand ajungi acolo nu ti se mai par lucrurile atat de simple, dar totusi asta e parerea mea, asta imi spune constiinta.

"In plus, sa stii ca o sa mori daca nu intrerupi sarcina este sinucidere. Eu stiam ca este pacat. Mi se pare un pic egoist sa faci copilul doar pentru a nu pacatui in fata Domnului si sa il lasi singurel(imagineaza-ti ca nu are nici tata)."
Ar fi o solutie in cazul asta....credinta, dar stii cum? credinta care muta si muntii...minuni se intampla, cati oameni s-au vindecat de cancer si alte boli atunci cand medicii le dadeau doar cateva luni sau chiar saptamani de trait, dar au avut credinta...la fel se poate intampla si in cazut descris de tine, Dumnezeu ar putea sa faca in asa fel ca femeia sa nu moara, ca doar este atotputernic, a inviat si morti, numai ca de multe ori credinta noastra prea putina ne impiedica sa avem parte de astfel de minuni.

"Mai sa fie...ce "produs de conceptie exista" cand se foloseste prezervativul? Sau el nu este o metoda contraceptiva?"
Ia-ti conferinta de pe net si urmareste cu atentie, o sa vezi ca doamna doctor explica frumos despre metodele contraceptive si ce se intampla de fapt.

Doamne ajuta!

hehe..am inteles ca nu ai fost nici o data in aceasta situatie...de aia vorbesti asa "expert". Stii ce e aia "VIOLATA"? Nu iti doresc sa afli. Daca nu stii du-te si intreaba una eventual mai vezi un video...ca vad Biserica nu prea se ingramadeste sa puna un video ce se intampla in cazul unui viol. Ce e in filme e nimic. si tanti dupa suferinta care o induri psihica si fizica...la 16-18 ani...sau eventual casatorita...nu avortezi chiar daca sotul nu e de acord sa iti creasca bastardul si distrugi o familie de 2-3 copii si sot?sau acel copil sa iti aminteasca permament de suferinta acelui viol? si sa mai fie si cazul ca avel violator sa isi revendice dreptul de tata??? acu sa imi raspunzi!

Si de ce crezi ca D-zeu ar fi asa de crunt sa voiasca un asa copil in asemenea conditii? Stii ca in Vechiul tesmament D-zeu a ordonat uciderea femeilor care au cunoscut barbat indiferent daca erau sau nu insarcinate? si mai citeste pe internet daca nu ai alt fel de informatii obstetrice...un fat de 4 luni jumate NU POATE supravietui nici macar in conditii de laborator. Sunt exceptii la 6 luni cand au supravietuit in urma avorturilor spontane in conditii de incubator. Un beben nou nascut NU ESTE CONSTIENT nici macar in timpul nasterii. Creierul nu este suficinet dezvoltat. Chiar vedere nu ii este dezvoltata , primele 2 luni imaginea care o vede este "rasturnata". IAr constiinta desine apare la 3 ani cand copilul e capabil sa retina in memorie amintiri. La 4-5 ani un copil isi da seama de diferentiere a sexuala (ca este fetita sau baiat).

In Biblie copilul are viata cand apare prima suflare ( Exod 21/22-25). Iar in societate copilul isi exercita drepturile din momentul in care s-a nascut ...deci?
In Biblie nu are nici o regula impotriva avortului ci sa nu ucizi o viata...s iatata timp cat si Biblia nu considera ca fatul are viata atunci cum avortul e considerat crima.
Si daca tot zici ca nu trebuie sa ne ingrijim de viata copiilor nostri..atunci de ce in cazul violentei domenstice in familie este recomandat divortul caci afecteaza psihicul copilului? De ce sunt legi care reglementeaza drepturile copiilor? Poate in acel avort a fost exprimata si vointa lui D-zeu! de ce D-zeu si-ar exprima ca vointa moartea mamei in cazul sarcinilor patologice si nu si-ar exprima aceeasi vointa in cazul avorturile care s-ar intrerupe doar cursul formarii unei potentiale fiinte umane.

Cred ca tocmai faptul constiinet de a aduce pe lume un copil handicapat este o atitudine egoista. Cat ai vrea tu sa imi explici nu as putea intelege acest mod de a gandi, sa condamni un copil la o viata de mizerie si nu numai, acel copil dar si familia in care s-a nascut va suporta acest chin.

Exemplul tau e asa pueril ca si faptul ca boschetarii ar putea fi salvati de D-zeu...tot prin acelasi miracol.

In cazul sarcinii extrauterine o femeie moare 100%.

"hehe..am inteles ca nu ai fost nici o data in aceasta situatie...de aia vorbesti asa "expert"."
Ai inteles grestit, chiar am precizat ca este parerea mea, nu sunt un expert, mai am multe de invatat in aceasta viata, eu am spus doar ce as face in situatia descrisa, asa cum gandesc in momentul de fata...nu-mi doresc sa ajung acolo si multumesc Lui Dumnezeu pentru ca El m-a ferit sa ajung in astfel de situatie...sunt convinsa ca e traumatizant, dar imi sustin parerea, NU AS AVORTA, nu cred ca exista un motiv suficient de bun pentru a lua viata unui om...in cele 10 porunci Dumnezeu a spus "sa nu ucizi" si nu a adaugat nici o exceptie....asa vad eu lucrurile, daca exagerez sau am inteles grsit porunca Domnului, El ma va judeca.

"si mai citeste pe internet daca nu ai alt fel de informatii obstetrice...un fat de 4 luni jumate NU POATE supravietui nici macar in conditii de laborator."
In conferinta doamna doctor aminteste de un caz intalnit in Anglia, in care un copil s-a nascut la 3 luni si traieste, te rog sa vezi conferinta, cred ca nu vorbea aiurea si era bine informata doamna doctor...oricum, nu am spus de la mine pt ca nu am auzit personal de acest caz.

"In Biblie nu are nici o regula impotriva avortului ci sa nu ucizi o viata...s iatata timp cat si Biblia nu considera ca fatul are viata atunci cum avortul e considerat crima. "
Repet si insist, fatul are viata, este dovedit, s-au facut filme, se vede ecografic daca tot ai amintit de metodele de investigare.

"Si daca tot zici ca nu trebuie sa ne ingrijim de viata copiilor nostri..atunci de ce in cazul violentei domenstice in familie este recomandat divortul caci afecteaza psihicul copilului?"
Este o cu totul alta situatie, nu la asta ma refeream, vorbeam de faptul ca nu trebuie sa ne ingrijim cu ce ne crestem copiii, ma refeream la lucruri materiale.

"Cat ai vrea tu sa imi explici nu as putea intelege acest mod de a gandi, sa condamni un copil la o viata de mizerie si nu numai, acel copil dar si familia in care s-a nascut va suporta acest chin."
Da, fiecare are dreptul la parerea lui, eu mi-am spus-o pe a mea, normal ca nu ai putea sa intelegi oricat ti-as explica pentru ca tu vezi lucrurile altfel, e dreptul tau .... in fond, fiecare o sa dam socoteala pentru propriile fapte, ganduri, atitudini, Dumnezeu e singurul care ne cunoaste sufletul cu adevarat si ne poate judeca, doar judecata Lui e dreapta.

Ioana_D 30.05.2007 00:13:37

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Nu stiu la ce conferinta te referi insa am citit si pe acest forum topicuri despre contraceptie, dar stiu si eu un lucru primar: celula ou se formeaza din ovul si spermatozoid. Cum prezervativul inpiedica aceasta formare, nu se formeaza celula ou, nu are loc zamislirea deci nici viata.

Imi place faptul ca ai spus ce ai face tu in aceste situatii si nu ce ar trebui sa faca o femeie, la modul general. Doamne fereste, vorbeam numai ipotetic.
Iar legat de doctori si cercetari sa stii ca sunt si de cealalta extrema: am vazut multe reportaje cum ca embrionul devine fat cam dupa 3 luni, ca pana atunci este doar embrion. Oricum sunt de parere ca sarcina, nasterea sunt miracole pe care inca nu le-am descoperit complet.

Iar legat de avort..asa cum ti-ai exprimat tu parerea, ce ai face, asa au dreptul toti oamenii. Am fost acuzata de n ori ca instig la avort:nicidecum, Ci pur si simplu cred ca decizia apartine fiecaruia, nu sunt de acord cu interzicerea avorturilor.(avem exemplu perioada comunista). Toare cele bune!

Am scris site-ul, e ortodoxmedia.com la sectiunea "Pro Vita", chiar te rog sa te uiti, e foarte interesant, ti-ar putea fi de folos, eu am asistat la conferinta in Cluj si am ramas impresionata...nu cred ca ar strica sa vezi explicatiile unui medic, expune foarte frumos.
Si insist, ma bucur ca ai inteles, eu doar imi expun parerile asa cum face toata lumea pe aici, in fond asta e scopul discutiilor, fiecare are dreptul la o parere, nu vreau sa atac pe nimeni sau sa critic, oricum cred ca avem de invatat unii de la altii.

Doamne ajuta!

erzbet 30.05.2007 10:14:15

O sa intru cat mai curand pe acel site si o sa imi exprim parerea :) multumesc

Ioana_D 30.05.2007 12:05:59

Citat:

În prealabil postat de erzbet
O sa intru cat mai curand pe acel site si o sa imi exprim parerea :) multumesc

Pentru putin :)
Eu nu am vazut intreaga conferinta inregistrata, am inceput sa o vizionez, insa acum nu prea am timp, dar am asistat ( dupa cum am mai zs :D ) la conferinta tinuta de doamna doctor in Cluj si banuiesc ca spune aceleasi lucruri, din cat am urmarit eu e la fel ca cea pe care am vazut-o eu ... motivul pentru care am scris link-ul e ca sincer cred ca e de folos pentru tineri si nu numai sa auda aceste lucruri...doamna fiind medic stie ce vorbeste, si crede-ma sunt lucruri pe care oamenii nu le stiu pentru ca medicii nu le recunosc si nu pentru ca nu sunt adevarate, o sa vezi ca explica ce se intampla in toate metodele contraceptive folosite, inclusiv prezervativul, lucrurile nu stau asa simplu cum cred unii... nu vreau sa intru eu in detalii pt ca sunt multe de scris, o sa vezi daca iti iei conferinta de pe net, sunt explicatii simple si de folos :)

Si daca stiti femei ( in special, dar nu numai ) care au indoieli sau se gandesc sa avorteze, aratati-le aceste filme care se gasesc pe site, sunt foarte impresionante.

Sper sa fie de ajutor, eu personal am aflat multe lucruri pe care nu le stiam si m-a ajutat sa-mi fac o parere mai clara asupra lucrurilor :)

Doamne ajuta!

philalex 30.05.2007 13:29:03

avortul e un pacat.....dar ce fac fetele, care afla tarziu?..sa il nasca si daca nu au posibilitatea sa il creasca, sa il dea la o casa de copii...o solutie...desi e frumos sa ia un copil......:dontgetit:

vsovi 30.05.2007 13:51:19

Dilema draga si erzebet, poi in vechiul testament deshi spune Domnul sa omoare toate femeile care au cunoscut barbat, eu nu am citit din ce spui tu, n-am ajuns pe acolo sincer, dar fiindca te cred, ca precis asha spune despre femeile ushoare care se ocupau de astfel de lucruri si precis ishi si faceau intreruperi de sarcina sau ishi lepadau copiii, fireshte cu consimtzamintul sau la indicatzia barbatzilor respectivi... ca daca ai citit Coranul, atunci Biblia tzi-a fost floare la ureche, totusi trebuie sa incerc sa subliniez cum ca, adevarul este ca, noi nu stim cand anume se petrece procesul in care viitorul fat devine constient si este un copil viitor om, o persoana, deci poate fi considerat un seaman cu noi, sau momentele in care tanara femeie devine mama sau cand respectivul fecior devine tata, dar un lucru este sigur, primul lucru care trebuie aparat din punct de vedere medical, ca voi asha atzi ridicat si discutat problema cu ajutorul Ioana_D, atunci primul lucru care trebuie aparat, eu asha banui si cred ca e bine ce zic, deci din punct de vedere medical, viatza existenta, atunci a mamei se apara in mod regulat de catre medic intrucat acestia trebuie sa respecte juramantul "primum non nocere" si care este un juramant moral de bresla, obligatoriu pentru aceasta profesiune, in functie de care medicul decide in sfatul pe care il da femeii respective, daca are cu cine discuta si nu e urgentza sau nu se gasesc apartzinatorii. Uneori se prefera sa traiasca mama, alteori cand aceasta este bolnava grav se prefera sa sfatuiasca sau sa decida un fel de eutanasie la nashtere deci si asta se intampla... Acuma din punct de vedere religios, sau si religios?! Cum am putea feri mai bine de pacate pe cineva sau cum i-am putea ajuta mai bine? in cazul tinerelor mame?! Poi nu au fiecare dintre acestea parintzi, si nashi si fratzi si surori, ca sa nu mai vorbim de duhovnici? Sa-i intrebe si speram ca li se va raspunde, sau sa nu-i intrebe ca oricum stiu ei mai bine ce au de facut, ca shi in inimile lor se afla legile lui Dumnezeu de la-ntemeirea lumii si pana in veac. Iar cei care vor sa dea totusi sfaturi, ar fi bine sa caute pe acei orfani care nu stiu ce si cum, dar imi este foarte frica, cum ca acestia, orfanii adica, vor sti mult mai bine decat respectivul sfatuitor cum trebuie sa procedeze in cazul respectiv... asha ca aceste subiecte sunt deprisos... sunt doar politica si iar politica si propaganda care fac numai sa intarate in beneficiul diferitelor cabinete bine dotate sau ale unor materiale ajutatoare... in rest... multa si foarte multa teorie... nu strica doar ca, doar ca...

Cui ii trebuiesc copii mai presus de mame sa mearga pe la orfelinate si sa-i salveze pe aceia... asta ma refer la diferitzi barbatzi care mor de pacatele atator femei si nu-si gasesc deloc timp sa-si infieze un copil ca sa nu stea degeaba pe lume, sau macar sa-i viziteze, cam ca pe nishte animale, ca la circ. :angry: ca oricum imi dau seama ca e mai mult o chestie de cruce individuala. Nici crucea ta nu tzi-o duci si nici de crucea celuilalt nu-ncapi, fiindca tzi-o cam duce si pe a ta, fireshte.

chiar ca mai bine taceam! ????????????_???

Ioana_D 30.05.2007 14:41:36

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Dilema draga si erzebet, poi in vechiul testament deshi spune Domnul sa omoare toate femeile care au cunoscut barbat, eu nu am citit din ce spui tu, n-am ajuns pe acolo sincer, dar fiindca te cred, ca precis asha spune despre femeile ushoare care se ocupau de astfel de lucruri si precis ishi si faceau intreruperi de sarcina sau ishi lepadau copiii, fireshte cu consimtzamintul sau la indicatzia barbatzilor respectivi... ca daca ai citit Coranul, atunci Biblia tzi-a fost floare la ureche, totusi trebuie sa incerc sa subliniez cum ca, adevarul este ca, noi nu stim cand anume se petrece procesul in care viitorul fat devine constient si este un copil viitor om, o persoana, deci poate fi considerat un seaman cu noi, sau momentele in care tanara femeie devine mama sau cand respectivul fecior devine tata, dar un lucru este sigur, primul lucru care trebuie aparat din punct de vedere medical, ca voi asha atzi ridicat si discutat problema cu ajutorul Ioana_D, atunci primul lucru care trebuie aparat, eu asha banui si cred ca e bine ce zic, deci din punct de vedere medical, viatza existenta, atunci a mamei se apara in mod regulat de catre medic intrucat acestia trebuie sa respecte juramantul "primum non nocere" si care este un juramant moral de bresla, obligatoriu pentru aceasta profesiune, in functie de care medicul decide in sfatul pe care il da femeii respective, daca are cu cine discuta si nu e urgentza sau nu se gasesc apartzinatorii. Uneori se prefera sa traiasca mama, alteori cand aceasta este bolnava grav se prefera sa sfatuiasca sau sa decida un fel de eutanasie la nashtere deci si asta se intampla... Acuma din punct de vedere religios, sau si religios?! Cum am putea feri mai bine de pacate pe cineva sau cum i-am putea ajuta mai bine? in cazul tinerelor mame?! Poi nu au fiecare dintre acestea parintzi, si nashi si fratzi si surori, ca sa nu mai vorbim de duhovnici? Sa-i intrebe si speram ca li se va raspunde, sau sa nu-i intrebe ca oricum stiu ei mai bine ce au de facut, ca shi in inimile lor se afla legile lui Dumnezeu de la-ntemeirea lumii si pana in veac. Iar cei care vor sa dea totusi sfaturi, ar fi bine sa caute pe acei orfani care nu stiu ce si cum, dar imi este foarte frica, cum ca acestia, orfanii adica, vor sti mult mai bine decat respectivul sfatuitor cum trebuie sa procedeze in cazul respectiv... asha ca aceste subiecte sunt deprisos... sunt doar politica si iar politica si propaganda care fac numai sa intarate in beneficiul diferitelor cabinete bine dotate sau ale unor materiale ajutatoare... in rest... multa si foarte multa teorie... nu strica doar ca, doar ca...

Cui ii trebuiesc copii mai presus de mame sa mearga pe la orfelinate si sa-i salveze pe aceia... asta ma refer la diferitzi barbatzi care mor de pacatele atator femei si nu-si gasesc deloc timp sa-si infieze un copil ca sa nu stea degeaba pe lume, sau macar sa-i viziteze, cam ca pe nishte animale, ca la circ. :angry: ca oricum imi dau seama ca e mai mult o chestie de cruce individuala. Nici crucea ta nu tzi-o duci si nici de crucea celuilalt nu-ncapi, fiindca tzi-o cam duce si pe a ta, fireshte.

chiar ca mai bine taceam! ????????????_???

Imi pare rau daca am spus ceva nepotrivit, eu m-am gandit ca ar fi folositor pentru toti sa vada aceasta conferinta, mai ales ca e tinuta de un medic ( avand in vedere ca medicii nu prea recunosc ca avortul este de fapt o crima ) si mai mult este si sotie de preot, iar la conderinta participa si un preot, deci este analizata problema si din punct de vedere medical si duhovnicesc.
Bineinteles ca aici e doar teorie, Doamne fereste sa ajungem in asemenea situatie, dar uneori nu strica sa deschidem asemenea subiecte, poate mai invatam unii de la altii....si da, cel mai bine e sa intrebam duhovnicul in aceasta situatie, ne poate da cel mai bun sfat, dar atunci de ce mai exista astfel de forumuri daca nu sa discutam si sa ne spunem parerile?
Oricum daca am suparat pe cineva, imi cer iertare, nu era intentia mea.

Doamne ajuta!

D.C. 30.05.2007 15:11:36

ca si barbat sunt la fel de raspunzator de acest grav pacat. Nu numai femeia este vinovata ci si barbatul in egala masura. Acolo unde e putina credinta e si CRIMA.

dillema 30.05.2007 17:42:00

Ce cred eu...nu sunt pentru avortul la cerere. Pana si ateistii considera avortul imoral. dar sunt pentru avort cand viata mamei este pusa in pericol, in cazul unui viol cand viitorul unei familii poate fi destramat sau viitorul unei copile. In cazul cand acestea accepta sa aiba copilul ...pe astea le consider martire. Mama care moare stiind ca viata ii este pusa in pericol din cauza sarcinii...este sinucidere.

Sunt destule versete in Vechiul Testament care sustin ca fatul nu e fiinta umana.

Ex. 21:22-25- in cazul in care o femeie avorteaza lovita din greseala i se va plati recompensa. Daca ea este ucisa plata va fi "ochi pentru ochi", "viata pentru viata".
Genesis 2:7 -viata incepe o data cu suflarea de viata in Adam.

D-zeu a ucis bebelusi

Psalmi 136/9

Numeri31/17
17. Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut barbat, lasati-le pe toate vii pentru voi.

Deuteronom 2/34
In vremea aceea am luat toate cetatile lui si am nimicit toate cetatile lui, barbati, femei si copii, si n-am lasat pe nimeni viu.

Deuteronom 28/35
53. Si vei manca tu rodul pantecelui tau, carnea fiilor si fiicelor tale, pe care ti-i va fi dat Domnul Dumnezeul tau in timpul impresurarii si al stramtorarii cu care te va stramtora vrajmasul tau.
Isaia 13/16-
Copiii lor vor fi zdrobiti inaintea ochilor lor, casele lor vor fi jefuite si femeile lor necinstite.

Isaia 13/18
Arcurile oamenilor de lupta vor dobori pe cei tineri. De roada pantecelui nu se vor milostivi, si pentru copii ochii lor nu vor simti nici o mila.
Osea9/14
14. Da-le lor, Doamne, ceea ce trebuie sa le dai! Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte!

Luca23/29
29. Caci iata, vin zile in care vor zice: Fericite sunt cele sterpe si pantecele care n-au nascut si sanii care n-au alaptat!

Iar Legea, Moise, Hristos,Sf.Pavel au ignorat orice sansa de a condamna avortul. daca avortul era o problema importanta, de ce Biblia nu spune nu avortului?

Eu cred ca Biblia a fost scrisa sub influenta Duhului Sfant de oameni-barbati, dar carora nu le-a fost anulata personalitatea...de aceea si tenta misogina
de ex:

"Geneza3/16 Iar femeii i-a zis: "Voi inmulti mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani".

Aici e sarcina este privita doar din perspectiva unui barbat...ei vad doar durerea...dar in cazul unui copil dorit venit in conditii normale, barbatii nu stiu cat e de minunat sa fii in legatura directa cu puiul tau din abdomen, parte din tine (fara de tine el nu ar fi putut supravietui, legatura prsihologica creata intre mama si copil inainte si dupa nastere. Apoi momentul cand tii in brate acel sufletel nou nascut, femeia uita si de barbarbat...de aceea si gelozia care se naste in barbat cand apare un copil.

Apoi inca un lucru. Dupa viata de zi cu zi... barbatul este atras de femeie si tot Biblia zice ca barbatul isi va parasi mama si tata pentru femeie...deci barbatul este atras de femeie si nu invers. Iar faza cu stapanirea...realitatea a demonstrat contrariul. Un barbat nu poate trai fara o femeie, o femeie poate trai fara barbat si chair poate creste singura copii.

Daca ati citi cele spuse de Hristos....ati intelege care e adevarata invatatura. Hristos a ascultat de Maica Domnului cand si-a inceput activitatea si anume a trasnformat apa in vin in nunta din Cana Galileii!

Dar ca m-am indepartat de subiect...legat de avort nu e mentionat nimic in Biblie...mai mult chiar sunt versete care sunt pro avort.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:49:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.