Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6131)

Geony 06.02.2011 16:33:39

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 333465)
Spuneti-mi ... nu a-ti avut niciodata nici o mica banuiala ca s-ar putea sa ne judecati gresit? Si asta nu din rautate - pentru ca nu cred ca sunteti un om rau - ci doar din nestiinta ?

Dragum meu, nimeni nu va judeca pe voi ca persoane. Stim ca cine e amagit si inselat numai mila lui D-zeu il mai scapa.
Noi judecam invatatura NP, care e schimbatoare si care se crede a fi dupa Biblie...am crede, dar cand vedem cate culte NP sunt si toate se cred perfecte, suntem indreptatiti sa credem ca sunt roadele lucrarii proorocilor si invatatorilor mincinosi...

docmana 19.03.2011 18:16:09

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333857)

Atât îți spun, respectă pe Maria, pe sfinți, pe îngeri! Dacă arăți lipsă de respect față de cei care-L slujesc pe Dumnezeu, arăți lipsă de respect față de Dumnezeu. Până și musulmanii știu s-o respecte pe Maria, chiar dacă probabil nu i se închină. Repet, respectați sfinții!

ii respectam foarte mult pe toti acestia, dar eu una aleg sa nu ma inchin lor, inchinarea este rezervata in exclusivitate lui Dumnezeu.

Erethorn 19.03.2011 19:54:19

Citat:

În prealabil postat de docmana (Post 348949)
ii respectam foarte mult pe toti acestia, dar eu una aleg sa nu ma inchin lor, inchinarea este rezervata in exclusivitate lui Dumnezeu.

Nici ortodocsii nu se inchina sfintilor, nici catolicii.

tricesimusquintus 19.03.2011 23:01:24

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 348963)
Nici ortodocsii nu se inchina sfintilor, nici catolicii.

Păi va trebui odată și odată să vă hotărâți, vă închinați ori nu?:106:

Erethorn 20.03.2011 08:04:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348990)
Păi va trebui odată și odată să vă hotărâți, vă închinați ori nu?:106:

Latrie - (Din gr. latréia, slujirea unui stăpân). Cultul de adorație datorat numai lui Dumnezeu. Prin el omul recunoaște măreția nesfârșită a lui Dumnezeu, stăpânirea sa asupra noastră și dependența noastră de el. Prin el este închinat și preamărit Dumnezeu Creator, Răscumpărător și Sfințitor, Domn și Stăpân a toate câte există, Iubire nemărginită.

Dulie - (Din gr. douléia, supunere, servitute). Venerare a îngerilor și sfinților din cer, datorită harului deosebit pe care l-au primit de la Dumnezeu.

Hiperdulie - (Din gr. hęper, peste, și douléia, supunere, servitute). Cult special rezervat Preasfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, în virtutea superiorității sale în rândul sfinților din ceruri.

Din Mic dicționar creștin catolic de pr. Ioan Tămaș

tricesimusquintus 20.03.2011 08:32:12

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 349015)
Latrie - (Din gr. latréia, slujirea unui stăpân). Cultul de adorație datorat numai lui Dumnezeu. Prin el omul recunoaște măreția nesfârșită a lui Dumnezeu, stăpânirea sa asupra noastră și dependența noastră de el. Prin el este închinat și preamărit Dumnezeu Creator, Răscumpărător și Sfințitor, Domn și Stăpân a toate câte există, Iubire nemărginită.

Dulie - (Din gr. douléia, supunere, servitute). Venerare a îngerilor și sfinților din cer, datorită harului deosebit pe care l-au primit de la Dumnezeu.

Hiperdulie - (Din gr. hęper, peste, și douléia, supunere, servitute). Cult special rezervat Preasfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, în virtutea superiorității sale în rândul sfinților din ceruri.

Din Mic dicționar creștin catolic de pr. Ioan Tămaș

Creștinul de rând (reprezentat în țara noastră la nivel de milioane!) nu face această diferență, el făcându-și la fel cruce în fața icoanei maicii Domnului, ori a Mântuitorului și pupând la fel de evlavios cele două reprezentări - care la urma urmei sunt doar niște obiecte neînsuflețite. Electricianul din Aruncații din Deal poate cel mult să se amuze la cum ar arăta super dulia aceea...:21:

docmana 20.03.2011 17:19:45

de dulie eu nu am auzit, credeam ca sunt alea de la tabloul electric.

catalin2 20.03.2011 18:58:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 349016)
Creștinul de rând (reprezentat în țara noastră la nivel de milioane!) nu face această diferență, el făcându-și la fel cruce în fața icoanei maicii Domnului, ori a Mântuitorului și pupând la fel de evlavios cele două reprezentări - care la urma urmei sunt doar niște obiecte neînsuflețite. Electricianul din Aruncații din Deal poate cel mult să se amuze la cum ar arăta super dulia aceea...:21:

Niciun ortodox cand se roaga la icoana nu se roaga sa-l ajute icoana, se roaga sa-l ajute Dumnezeu sau sfantul din acea icoana. Doar neoprotestantii inteleg gresit. Iar cand ne rugam la sfant il rugam se sa roage la Dumnezeu pentru noi. Spre deosebire de adventisti si martori noi restul credem ca nimeni nu moare de tot, iar sfintii sunt in Rai si sunt mai aproape de Dumnezeu. iar in Biblie scrie sa ne rugam unii pentru altii.

septuagesimus 17.05.2011 07:52:51

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 349079)
Spre deosebire de adventisti si martori noi restul credem ca nimeni nu moare de tot, iar sfintii sunt in Rai si sunt mai aproape de Dumnezeu. iar in Biblie scrie sa ne rugam unii pentru altii.

Cât de biblică, hristică, ori apostolică poate fi o credință în semi-moarte, în reîncarnare (mai exact dez-carnare)? Și apoi, la ce bun să ne mai rugăm pentru alții ("alții" fiind conform frazei dvs. sfinții) din moment ce ei sunt deja în Rai?

Theodor_de_Mopsuestia 24.07.2011 17:29:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 349016)

Iata o mostra perfecta de umor infantil si jignitor pe deasupra... In al catelea instar sunteti? Cu siguranta, nu aveti nici macar pteroteci... Aaa, scuzati, sunteti uman... Ciudat, dupa replicile cand stereotipe (copiate dupa Arminius, Miller si White), cand infantile (precum cea de mai sus), as fi zis ca termitele au invatat graiul omenesc... Nu de alta, dar doar insectele sociale si...sambatarii par a avea "hive mind"... =)) Spun asta fiindca toti neosaducheii/sambatarii/hiliastii/neoarminienii/toti inselatii astia, etc., vorbesc si scriu la fel. Cel putin pe forumul asta. Asa ca se poate presupune ca si gandesc la unison. Exact ca insectele dintr-un musuroi. In nici un caz ca oameni care au o relatie personala si vie cu Dumnezeu, prin Scriptura si/sau Biserica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:23:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.