![]() |
Citat:
|
Despre genealogii malefice
Profesorul Universitar Dr. Ilie Bădescu cunoscut și pentru articolele sale deosebit de interesante ce au apărut în Ziarul Lumina , în săptămânalul Lumina de Duminică și nu în ultimul rând în realizarea unor mese rotunde la Radio Trinitas și în realizarea unor reportaje la Trinitas Tv, a semnat și un articol interesant ce dezbate problema Genealogii malefice , din care voi reproduce câteva fragmente : " Există genealogii binecuvântate , prin care s-a făcut voia lui Dumnezeu din tată în fiu. În etnografia populară se spune despre unul că e de neam bun , iar despre altul că e de neam rău, ba , în jargon, se spune : de neam prost. Sunt cunoscute în istoria culturii mari familii, care au slujit o cultură și un popor generație după generație, prin ofrandă de creativitate ori prin jertfă de sânge, prin fapte exemplare care-i aleg și-i fixează în memorie. Familia Henri H. Stahl , de pildă , exemplifică minunat o asemenea genealogie binecuvântată. ( autorul vorbește puțin de această familie, susținându-și exemplul ) . . . La fel, putem găsi exemplificărh prin marile genealogii harismatice , anume hărăzite de Dumnezeu, precum marea dinastie a Mușatinilor, căreia neamul românesc îi datorează venerație ca față de sfinți , cum a și așezat Biserica noastră prin canonizarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ori genealogia harismatică a Brâncovenilor. . . . Tema este , cum știm , una biblică ( referindu-se la genealogii harismatice ) . În Sfânta Scriptură , cum știe tot omul, este recapitulată genealogia pământească a Mântuitorului Hristos, într'atât de importantă este linia genealogică prin care se propagă harul lui Dumnezeu și harismele sale în istoria omenirii. Știința societății, sociologia și etnografia vor trebui să opereze cu această distincție dintre genealogiile harismatice, binecuvântate de Dumnezeu, chemate, adică , de către Dumnezeu la o misiune divină directă. Ideea a fost cunoscută de sistemul monarhic din toate culturile, monarhii fiind socotiți figuri hărăzite prin harul lui Dumnezeu răsfirat asupra întregii lor linii genealogice. Însă chemarea aceasta la lucrare divină n-a fost , întodeauna , primită, astfel că, pe lângă genealogiile harismatice , istoria consemnează și genealogii malefice , neamuri blestemate. ( Va continua ) ~
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
oricum, daca ar fi gasit ceva care nu se potriveste cu mostenirea genetica ar fi luat nobelul deja |
Citat:
|
Citat:
Canonul 69 Daca vreun Episcop sau Prezbiter, sau Diacon, sau Ipodiacon, sau Citet, sau cantaret, sfantul marele Post nu-l posteste, sau miercurea, sau vinerea, sa se cateriseasca. Fara numai de s-ar opri pentru boala trupeasca. Iar de ar fi mirean, sa se afuriseasca. (Sobor 6: 29; 89; Laodiceea 49, 51, 52; Petru 15; Dioni: 1; Timot.8, 10;9) In Tâlcuire se precizeaza ca nu pentru Pasti si nu pentru Cruce postim, ci pentru pacatele noastre... De aceea cu totii suntem chemati sa postim petnru a ne curati de pacate. |
Citat:
Or Hristos ne cheama pe fiecare, personal, la El. Din ce neam credeti ca faceau parte pleava societatii care l-au rumat pe Hristos la inceput, prostituatele si vamesii? Cati sfinti au iesit din 'neamuri proaste'? Asta cu linia genealogica prin care se imprastie sau propaga harul este valabila mai degraba pentru Vechiul Testament. Si si acolo, uitati-va cati regi criminali sunt in genealogia chiar a lui Hristos. Uneori iese o perla rara dintr-o familie de netrebnici, alteori iese un golan nenorocit dintr-o familie exemplara. Toate familiile sunt amestecate si au in ele diverse elemente si tendinte. Ca exista uneori tendinte dolinante, este un lucru care nu trebuie generalizat. Aceste idei imi seamana prea mult cu teoria indiana a castelor, care in anumite contexte o fi avand avantaje, dar nu se potriveste de loc cu credinta crestina. |
Tot respectul pt. dom' profesor Ilie Badescu, pt. ziarele si lucrarile dumnealui dar probabil ca prost alese pasajele . Este greu de acceptat ca un profesor universal nu stie ca marile familii nobiliare , romanesti sau nu ,erau macinate de ,,eroziunea morala" a pacatelor grele si ca exemplul castelor binecuvintate este unul gresit ales . In familia Musatinilor sunt suficienti tradatori de neam si cazuti de la dreapta credinta(prin faptele lor si nu prin declaratia bisericii) criminali si desfrinati versati, bastarzi, etc . Din letopisete stim ca insusi marele Stefan a avut peste 40 de bastarzi , dar de ce a voit D.zeu sa fie trecut in rindul sfintilor ...este o taina in esenta ei . Familiile Balenilor, Cantacuzinilor, Basarabilor, Brincovenilor asemenea sunt . Pai ce facem cu istoria, sau pe asta nu o mai citim ? sau o dam temporar la cos ? sau poate printro cosmetizare inspirata proferam teoria ariana(brahmana) a castelor indiene si a binecuvintarii garantate astfel.
Nu mai vorbim de faptul pe care-l stim cu totii , sau cei mai multi, ca Mintuitorul in mod special a ales pe cei fara nume si renume ba din contra , pe cele ,,proaste" si neinvatate tocmai pt. a-i rusina pe cei de cinste si renume formal total departati de duhul lui D.zeu. Dumnezeu a ridicat sfinti de acolo de unde doar singur a stiut de ce, pt. ce si cum . Facind o comparatie cu gindirea teologica structurata si schematizata si fortind o comparatie putem spune ca aceasta teorie a familiilor binecuvintate si a celor prigonite ( in esenta f. asemanatoare cu cea a castelor)este cel mult o ,,teolegumena" dar nu o ,,dogma" . Dar eu propun sa mai cauti frate material documentar ca poate pina la urma vei reusi cumva sa fi chiar contra Mintuitorului , care a spus clar din care motive patimeste omul in lume(de aici le-am invatat si eu !) , tu ascunzindu-te cu alte pareri in spatele nu stiu caror autori desvoltind doar o situatie particulara . Si daca pina acum nu am fost clar ma repet si-ti spun cu dragoste frateasca ca eu nu am nimic cu tine (afirm ca si tine acelasi lucru), sa nu intelegi asta pt. ca este gresit , nu astept raspunsuri , binecuvintari sau prietenii formale,eu am treaba cu substanta , adica cu ceea ce postezi .Munca eroica este buna cind are o finalitate clara si precisa la tema aleasa. Spor binecuvintat in continuare ! |
Citat:
Noile contra-elite se recurtează din și se afirmă prin genealogii cu un profil malefic : tați și copii , soți și soții , nepoți și nepoate etc . . . << VA CONTINUA >> |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:53:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.