![]() |
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1068 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1134 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1143 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1151 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1155 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1227 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1243 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1266 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1267 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1349 Scrie acolo că sufletul moare, ori scrie că sufletul e "nemuritor" ? http://yoursmiles.org/csmile/question/c0315.gif |
Citat:
”Cine va număra pe urmașii lui Iacov și gloatele din Israel cine le va socoti? Să moară sufletul meu moartea drepților acestora și să fie sfârșitul meu ca sfârșitul lor!" (Numeri 23,10 - versiunea Sinodală) Dacă sufletele drepților ar dispărea în neant sau și-ar înceta existența la sfîrșitul vieții pămîntești, atunci cum rămîne cu pilda săracului Lazăr care a fost dus în sînul lui Avraam, cum rămîne cu locuința morților citată de atîtea ori în Biblie? Cine a locuit în sînul lui Avraam și cine a ajuns în locuința morților? Cît despre ucigașii care "ucid om" sau "ucid suflet", sînt ei exterminatorii sufletelor celor omorîți? Ar fi ridicol. Deci: sufletele care pier sau sînt pierdute sînt cele care se îndepărtează de Dumnezeu, ajungînd în ceea ce numim Iad. În Iad va fi și moartea cea de-a doua, care nu va fi o nimicire, ci o separare de armonia Bisericii prin amestecarea cu îngerii căzuți. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Interesant si trist este ca, foarte, foarte rar s-a amintit de invatatura pe care ne-o da pilda si care se gaseste, ca o concluzie, la sfarsitul pildei. In schimb, despre ceea ce nu vorbeste pilda, se vorbeste in mod obsesiv. Cand aveti de gand sa lasati pilda sa ne invete ceea ce ne invata, fara sa o folositi pentru a argumenta ceea ce nu spune nicidecum? |
Citat:
Dumnezeu continuă vorbirea figurativă: "Și acum ești blestemat de pământul care și-a deschis gura sa, ca să primească sângele fratelui tău din mâna ta."(Facerea 4,11 - versiunea Sinodală) Asemeni sângelui, nici pământul nu are gură să înghită, iar Cain a înțeles și de data aceasta, căci nu cere explicații. Așa că lasă-te și tu divagații și răspunde concret: unde scrie că sufletul e nemuritor ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
9. Iar măslinul a zis: Lăsa-voi eu oare grăsimea mea, cu care se cinstește Dumnezeu și oamenii se mândresc și mă voi duce să umblu prin copaci? 10. Atunci copacii au zis către smochin: Vino tu și domnește peste noi! 11. Dar și smochinul a răspuns Să-mi las eu oare dulceața mea și fructul meu cel bun și să mă duc să cârmuiesc copacii? 12. Apoi au zis copacii către vița de vie: Vino tu de domnește paste noi! 13. Și vița de vie a zis către ei: Cum să-mi las eu mustul meu care veselește pe Dumnezeu și pe oameni și să mă duc să cârmuiesc copacii? 14. În cele din urmă au zis toți copacii către un spin: Vino tu și domnește peste noi! 15. Iar spinul a zis către copaci: Dacă voi mă puneți cu adevărat împărat peste voi, atunci veniți și vă odihniți sub umbra mea; iar de nu, atunci va ieși foc din spini și va arde cedrii Libanului." (Judecători 9 - versiunea Sinodală) |
Citat:
Eu vorbeam despre pildele lui Iisus nu despre literatura SF.Avem foarte multe in Biblie.Cate din ele sant imposibile pentru mintea noastra ? Doar asta cu Lazar si cu bogatul ? |
Citat:
|
Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de duhurile drepților :25: celor desăvârșiți, :1: Prin credință, Abel a adus lui Dumnezeu mai bună jertfă decât Cain, pentru care a luat mărturie că este drept, mărturisind Dumnezeu despre darurile lui; și prin credință grăiește și azi, deși a murit. :25: |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
De unde reiese din textul ala ca dreptii de acolo sant vii ? Ai vazut tu pe Discovery ? Textul e destul de clar la fel cum e si cel despre Abel.Dar daca tu crezi ca "mortii nu stiu nimic" pentru ca atat intelege mintea ta din ce nu scrie in Ecclesiast de ce mai ceri dovezi ? |
Citat:
Citat:
|
sufletul moare (11)
"Și a zis Samson: "Mori, suflete al meu, cu Filistenii!" Apoi s-a sprijinit cu toată puterea și s-a prăbușit casa peste fruntașii Filistenilor și peste tot poporul ce era în ea. Și cei pe care i-a ucis Samson la moartea sa au fost mai mulți decât toți cei pe care-i ucisese în viața sa." (Jud.16,30 - versiunea Sinodală) ...și a murit sufletul lui Samson împreună cu alte 3.000 de suflete. Eh, cum mai e cu cele 3.000 de suflete "nemuritoare" ale lor? Cum ar fi să cer și eu 3.000 de cazuri biblice în care "sufletul nu moare" ? |
Citat:
Un exemplu de pilda, din Sfanta Scriptura, ti-a dat osutatafaraunu. Numai ca tu o numesti povestire SF. Ciudata afirmatie care spune multe despre respectul pe care-l acorzi Cuvantului lui Dumnezeu. Daca am fi spus noi asa ceva, sa vezi ce percutau luptatorii impotriva "ereticilor". Vrei sa iei literar pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar? O sa intri in multe incalceli. Nu stiu cum o sa explici in ce stare se afalu bogatul si Lazar (de vreme ce inca aveau trup - fara sa se pomeneasca ceva despre suflet) sau cum este cu sanul lui Avram fara urma de Dumnezeu, s.a.m.d. |
Citat:
|
Citat:
Duhurile slujitoare sant creaturi vii ? Ce inseamna creaturi vii ? Au un suflet adica "trup + suflare de viata" cu, credeti voi ? Sau sant doar suflare ? Au vointa libera sau nu ? Unde anume tin vointa daca o au si daca sant doar suflare de viata ? |
Citat:
|
Citat:
Asta e problema nu ? Refuzam sa credem ce scrie acolo pentru ca noi stim deja ca ne-a spus profeata. Il inventam pe Noe unde scrie de Hristos pentru ca ne-a spus profeata ca e imposibil sa existe duhuri in inchisoare .Cautam prin codex-uri sa gasim noi ca nu scrie duh acolo unde scrie duh si nici macar cand ni se arata clar ca si acolo scrie duh nu recunoastem. Care scriptura sa o cred ? Asta cu Noe in locul lui Iisus si unde nu scrie duh la Luca 24:39 ? Asta pe care ti-ai construit-o singur ca sa te minti si ca sa-i minti si pe altii ? |
Citat:
Luca 3 18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, 19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, 20. Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă. Poate m-am exprimat eu în viteză. Cei care sînt, care urmează să fie omorîți, sînt ei exterminați complet de ucigașii lor în momentul crimei? Adică desființați întru totul din existența de orice fel? E trist că gîndiți așa. |
Citat:
Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. Domnule, Scrie mai sus că au murit cei doi și au fost duși unul sus și unul la adînc? Da sau nu? Dacă existența lor ar fi fost temoprar suprimată pînă la Învierea de obște, după cum susțineți, cine a fost dus în sînul lui Avraam și cine a fost dus în Iad? Da, ideea care ni se transmite este să nu ajungem și noi în situația bogatului celui idiot. Dar atenție! Aici Hristos narează o întîmplare reală, istorică, a unor evenimente care s-au întîmplat în realitate din moment ce îi spune lui Lazăr pe nume. Este singura parabolă în care Iisus spune numele unui om, or asta este o dovadă foarte clară că acea persoană a trăit, a murit, a existat și există încă în momentul de față și pentru totdeauna în vecii vecilor! |
Citat:
Credeți domnule în Scriptură că e Cuvântul Adevărului lui Dumnezeu! Altfel vă rătăciți rău de tot... |
Citat:
Și acum te întreb și pe tine: tu crezi în "nemurirea sufletului", ori în "nemurirea duhului"? Ca să știu și eu cu cine am de-a face... Citat:
|
Citat:
Iisus spune clar : "am carne si oase nu sant duh".Daca asa scrie acolo , si asa scrie si daca scrie ca Dumnezeu e duh si ingerii sant duhuri si diavolii sant duhuri necurate atunci de ce pare greu de crezut ca si duhurile dreptilor cei desavarsiti traiesc ca si duhurile tinute in inchisoare ? |
Citat:
Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjurați de întuneric, legați cu lanțuri și păstrați pentru judecată; Uite cum duhurile stau legate in lanturi .:1: |
99 ce parere ai de versetele astea din cartea apocrifa Intelepciunea lui Solomon ?
El se face pe sine că are cunoștință despre Dumnezeu și se numește: fiul Domnului. El este pentru noi ca o osândă a gândurilor noastre și ne este greu chiar când ne uităm la el. Căci viața lui nu seamănă cu viața celorlalți și cărările lui sunt schimbate. Înaintea lui suntem socotiți ca necurați și de căile noastre se ferește ca de o spurcăciune; el fericește sfârșitul celor drepți și se laudă că are pe Dumnezeu drept tată. Deci să vedem dacă cuvintele lui sunt adevărate și să cercetăm ce i se va întâmpla ieșind din această viață. Căci dacă dreptul este fiul lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu îl va apăra și-l va scoate din mâna potrivnicilor săi. Să-l încercăm cu ocări și cu chinuri, ca să vedem cât este de răbdător și să încercăm suferința lui. Să-l dăm unei morți de ocară căci, după vorba lui, "Dumnezeu va avea grijă de el". |
Citat:
Ori vă faceți că nu înțelegeți diferențele acestea din spirit de contradicție, ori sunteți stăpâniți de o grozavă întunecime spirituală - ceea ce mi-e greu să cred. Faceți dom'le odată lumină în definirea acestor termeni de antropologie biblică, că nu duceți lipsă nici de inteligență, nici de Cuvântul lui Dumnezeu pus la dispoziție în atâtea variante! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele este suflet; să nu mănânci sufletul laolaltă cu carnea;" (Deut.12,23 - versiunea Anania) "Ai grijă ca nu cumva să mănânci cu sânge, deoarece sângele este viața; să nu mănânci viața împreună cu carnea" (Deut. 12,23 - versiunea NTR) "Numai asigură-te că nu mănânci sângele; pentru că sîngele este viața; și să nu mănânci viața cu carnea."(Deut. 12,23 - versiunea Biblia Fidela) Deci, sângele este suflet, este viață. Nu că ar avea suflet... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pneuma se traduce numai ruah celalalt cuvant se traduce mereu πνοη και επλασεν ο θεος τον ανθρωπον χουν απο της γης και ενεφυσησεν εις το προσωπον αυτου πνοην ζωης και εγενετο ο ανθρωπος εις ψυχην ζωσαν Uite si la 7:22 και παντα οσα εχει πνοην ζωης και πας ος ην επι της ξηρας απεθανεν Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viată în nările lor, au murit. Uite-l si la Faptele Apostolilor 2:2 καὶ ἐγένετο ἄφνω ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἦχος ὥσπερ φερομένης πνοῆς βιαίας, καὶ ἐπλήρωσεν ὅλον τὸν οἶκον οὗ ἦσαν καθήμενοι· Și din cer, fără de veste, s-a făcut un vuiet, ca de suflare de vânt ce vine repede, și a umplut toată casa unde ședeau ei. Uite-l si la Fapte 17:25 οὐδὲ ὑπὸ χειρῶν ἀνθρώπων θεραπεύεται προσδεόμενός τινος, αὐτὸς διδοὺς πᾶσι ζωὴν καὶ πνοὴν καὶ τὰ πάντα Nici nu este slujit de mâini omenești, ca și cum ar avea nevoie de ceva, El dând tuturor viață și suflare și toate. Ce legatura este intre suflare si duh ? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:54:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.