Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Miscarea de reinnoire carismatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13707)

Penticostalul Traditional 09.02.2018 11:45:24

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 658130)
vezi Doamne, fara a fi facuta in limbi, rugaciunea nu este bineplacuta lui Dumnezeu.

A zis apostolul Pavel asa ceva? Nu. El a afirmat doar ca cel care se roaga in limbi multumeste lui Dumnezeu foarte frumos. Punct.

Nu mai pune de la tine!
Lasa-l pe Apostol s-o spuna, el stie.
Citat:

nu consider vorbirea in limbi ca pe un upgrade al rugaciunii

Te inteleg, strugurii sunt acri.
Insa Apostolul scrie clar ca rugaciunea in limbi este "Kallos Eucharesteis".
Citat:

Duhul Sfant nu se coboara peste oricine, asa cum sustii tu.

Nu am sustinut asa ceva niciodata.
Insa orice crestin adevarat care cere insistent Duhul Sfant, il va primi.
Citat:

Vorbirea in limbi, poate fi provocata si de alte duhuri, nu doar de Duhul Sfant

La fel e cu toate darurile Duhului care se manifesta in Biserica Ortodoxa.

Insa faptul ca exista bancnote false nu ne face sa respingem orice bancnota.
Mi se pare ca tu cam primesti unele bancnote.

Cornel Urs 09.02.2018 20:54:59

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658107)

Dar faptul ca cineva cunoaste sau nu invataturile crestine de baza, NU este conditie eliminatorie pentru botezul in apa sau cu Duhul Sfant.

Stiai asta, nu?

Știai că vorbește dracul prin tine?
Cum adică să nu cunoști învățătura de bază? Ce creștin mai ești? Și cum să primești Duhul sfânt, dacă nici măcar asta nu faci, să citești și tu o catiheză?

Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. (2Tim.4:3)

a venit acest timp și tu ești vârful de lance al falsității!

Penticostalul Traditional 09.02.2018 21:33:12

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658141)
Știai că vorbește dracul prin tine?
Tu ești vârful de lance al falsității!

Ursuletule, nu te recunosc, prietene.
Sper ca nu te-ai apucat de baut :2:
Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658141)
Cum adică să nu cunoști învățătura de bază? Ce creștin mai ești? Și cum să primești Duhul sfânt, dacă nici măcar asta nu faci, să citești și tu o catiheză?

Păi nu cunosti invatatura de baza pentru ca esti un crestin incepator.
Pana astazi, la pranz, ai fost pagan, azi dupa amiaza ai auzit Evanghelia si te-ai convertit. Spre seara, predicatorul te boteaza in apa iar Hristos te boteaza cu Duhul Sfant. Toate in aceeasi zi.

Ce vina ai tu ca nu stii... Catehismul Ortodox?

Il vei invata de maine. Vei fi un crestin silitor. Vei face chiar si Facultatea de Teologie. Dar ai primit Duhul Sfant inainte de toate astea.

Cine te poate judeca ca Hristos te-a botezat cu Duhul Sfant inainte de a citi Catehismul?
Asa cum au primit Duhul cei din casa lui Corneliu...

Cornel Urs 10.02.2018 10:05:13

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658142)
Pana astazi, la pranz, ai fost pagan, azi dupa amiaza ai auzit Evanghelia si te-ai convertit.

Și ce înseamnă că ai auzit Evanghelia și că te-ai convertit? Că tu crezi în Iisus, Dumnezeul Atotputernic. Dacă nu crezi asta, nu poți fi mântuit. Cu siguranță că înainte de a fi botezați, ucenicii au fost întrebați, credeți voi în Sfânta treime, Dumnezeu. Nimeni nu a fost botezat până nu a mărturisit credința în Sfânta treime. Altfel nu se poate. Deci un nivel de bază al învățăturii creștine fiecare ucenic proaspăt botezat îl avea.
Duhul sfânt a fost turnat peste neofiții care tocmai ascultaseră o predică și crezuseră cele spuse acolo despre Iisus Dumnezeul nostru.
Mormonii, martorii lui iehova, branhamiștii, oneness, cred cu totul diferit. Apostolii nu au învățat că Iisus este numele Tatălui. Ucenicii știau clar cine este Iisus. Ăsta este ABC-ul creștin. Prima pagină. Peste asta nu poți să sari.
Prin urmare, mișcarea carismatică este de la DIAVOLUL, fiindcă îmbină dogme fundamentale CONTRADICTORII.
Ceea ce tocmai ai acreditat dumneata ieri seară a fost o idee drăcească, și anume că nu contează nimic, totul este să vorbești în limbi. Păi de asta zicem noi că mișcarea carismatică este demonică! Charismatic Chaos.

Penticostalul Traditional 10.02.2018 20:58:14

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658155)
Cu siguranță că înainte de a fi botezați, ucenicii au fost întrebați, credeți voi în Sfânta treime, Dumnezeu. Nimeni nu a fost botezat până nu a mărturisit credința în Sfânta treime. Altfel nu se poate.

Romanii din casa lui Corneliu nu au fost botezati inainte de a crede, de a intelege perfect si a marturisi, in cor, credinta in Sfanta Treime. Ai dreptate, e dincolo de orice indoiala.
Citat:

Duhul sfânt a fost turnat peste neofiții care tocmai ascultaseră o predică și crezuseră cele spuse acolo despre Iisus Dumnezeul nostru.

Vezi, cam asta e adevarul: niste pagani au auzit O SINGURA predica, nici macar dusa pana la capat, si au fost Botezati cu Duhul Sfant. Si au vorbit in limbi.

Nici urma de Manual de Cathism in 14 lectii, nici urma de facultate de teologie, nimic. Nada.
Au auzit doar o predica neterminata si au si vorbit in alte limbi.

Duhul Sfant coboara si peste cei care sunt lipsiti de teologie.
Ce face un astfel de om DUPA ce primeste Duhul Sfant e, de fapt, determinant.
Citat:

Prin urmare, mișcarea carismatică este de la DIAVOLUL, fiindcă îmbină dogme fundamentale CONTRADICTORII.

Prin urmare, daca premisa este falsa, concluzia este falsa.
Citat:

Ceea ce tocmai ai acreditat dumneata ieri seară a fost o idee drăcească, și anume că nu contează nimic, totul este să vorbești în limbi.

Asta este o deformare (aproape) draceasca a ceea ce am acreditat eu si ieri seara si in orice alte seri.

Cornel Urs 11.02.2018 12:09:32

Romanul Corneliu și casa sa deja cunoșteau pe Dumnezeu sfânta treime al evreilor.
Eu ți-am spus ție că nu cunoști Biblia.

Fapte 10:
2. Omul acesta era cucernic si temator de Dumnezeu, impreuna cu toata casa lui. El facea multe milostenii norodului si se ruga totdeauna lui Dumnezeu.

Penticostalul Traditional 12.02.2018 10:37:31

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658196)
Romanul Corneliu si casa sa deja cunos™teau pe Dumnezeu sfânta treime al evreilor.

Scrie Sfanta Treime cu majuscule, ca altfel se prind colegii ca esti antitrinitar :1:
Si ortodox antitrinitar, mai rar, bobocule.
Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658196)
Eu t›i-am spus t›ie că nu cunosti Biblia.

Eu sunt de acord cu tine dar o mare multime de oameni este impotriva opiniei noastre

.

Cornel Urs 12.02.2018 11:21:25

Dar ai dreptate când spui că la carismatici în cadrul aceste mișcări interconfesionale (căci, de fapt, asta este o caracteristică a mișcării carismatice, aceea de a fi interconfesională), sunt ”botezați” cu Duhul sfânt persoane care habar nu au de nimic. Pur și simplu vorbesc în limbi. Dacă le spune pastorul lor că Dumnezeu este o trinitate, ei așa zic, că așa o fi, dacă le zice pastorul că Dumnezeu este o persoană cu numele Iisus, ei zic la fel, dacă preotul le zice de papă, că este locțiitorul lui Hristos, ei cred. Fără să verifice. Uiți faptul că și mormonii vorbesc în limbi, și ei sunt carismatici. Ori aceștia au o evanghelie foarte diferită.
Dar ce ne spune Domnul Iisus? În ce constă viața veșnică? În cunoașterea Sa și a Tatălui Său.
IOAN 17:3.

catalin2 12.02.2018 12:38:17

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658175)
Vezi, cam asta e adevarul: niste pagani au auzit O SINGURA predica, nici macar dusa pana la capat, si au fost Botezati cu Duhul Sfant. Si au vorbit in limbi.

Nici urma de Manual de Cathism in 14 lectii, nici urma de facultate de teologie, nimic. Nada.
Au auzit doar o predica neterminata si au si vorbit in alte limbi.

Duhul Sfant coboara si peste cei care sunt lipsiti de teologie.
Ce face un astfel de om DUPA ce primeste Duhul Sfant e, de fapt, determinant.

Nu e nevoie sa stie teologia la nivelul facultatii, e suficient sa suplineasca ceea ce nu stie cu a crede ceea ce invata Biserica, pentru ca este stalp si temelie a adevarului. Chiar si cand a fost vorba doar de o singura invatatura gresita cei ce o marturiseau au fost exclusi din Biserica.

Penticostalul Traditional 12.02.2018 12:46:29

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658243)
Dar ai dreptate când spui că la carismatici în cadrul aceste mișcări interconfesionale (căci, de fapt, asta este o caracteristică a mișcării carismatice, aceea de a fi interconfesională),

Spune-i asta si domnului Palama!
Dumnealui viseaza ca doar penticostalii vorbesc in limbi.
Nu stie nimic nimic nici despre catolicii nici despre ortodocsii, nici despre evanghelicii care vorbesc in limbi. El nu prea citeste. Crede ca Duhul Sfant trebe sa-i vorbeasca fara ca el sa se strofoace prea mult cu cititul Bibliei. Seamana extraordinar de mult cu unii penticostali. Dar nu-si da seama.
Citat:

sunt ”botezați” cu Duhul sfânt persoane care habar nu au de nimic. Pur și simplu vorbesc în limbi.

Aleluia! Ca cei din Scripturi, din casa lui Corneliu.
Asa alege Dumnezeu sa lucreze. Daca oamenii sunt sinceri si primesc credinta, El ii boteaza cu Duhul Sfant. Fara ca ei sa fie niste mari teologi. E modul Lui, Suveran, de a lucra. Nimeni nu-i poate zice: " - Stai asa, Doamne Dumnezeule! Cu astia mai asteapta! Pe astilalti nu-i boteza ca mie nu-mi plac! Ce faci Tu nu e bine, ar trebui sa faci altfel, dupa cum ma duce pe mine capul...". Nu.
Citat:

Dacă le spune pastorul lor că Dumnezeu este o trinitate, ei așa zic, că așa o fi, dacă le zice pastorul că Dumnezeu este o persoană cu numele Iisus, ei zic la fel, dacă preotul le zice de papă, că este locțiitorul lui Hristos, ei cred. Fără să verifice.

Vezi, asta e motivul pentru care Apostolul Iacov avertizeaza:
"Nu vă faceți voi mulți învățători, frații mei, știind că (noi, învățătorii) mai mare osândă vom lua."
Pastorii, preotii, invatatorii spirituali trebuie sa fie extrem de atenti in citirea si interpretarea Scripturilor. Pentru ca oamenii ii cred.
Si, daca invata gresit (la biserica, in aer liber, pe forumuri, oriunde), MARE OSANDA vor lua.
Citat:

Uiți faptul că și mormonii vorbesc în limbi, și ei sunt carismatici. Ori aceștia au o evanghelie foarte diferită.

Eu cred ca vorbirea in limbi poate veni din trei surse:
- de la Duhul Sfant
- din prosteala oamenilor (gibberish)
- din surse demonice.
Eu cred ca Duhul Sfant vine peste crestini (chiar neinvatati sau chiar cu fisuri teologice) NU peste necrestini.
Necrestinii care vorbesc in limbi au o alta sursa, NU Duhul Sfant.
Citat:

Dar ce ne spune Domnul Iisus? În ce constă viața veșnică? În cunoașterea Sa și a Tatălui Său. IOAN 17:3.

Botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi NU asigura mantuirea.
Viata vesnica este a acelora care continua sa-L cunoasca, sa-L iubeasca si sa-L slujeasca pe Hristos.

Penticostalul Traditional 12.02.2018 13:05:54

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 658244)
Nu e nevoie sa stie teologia la nivelul facultatii, e suficient sa suplineasca ceea ce nu stie cu a crede ceea ce invata Biserica, pentru ca este stalp si temelie a adevarului.

Romanii din casa lui Corneliu NU cunoasteau nicio teologie, nicio Biserica, absolut nimic.
Teologic vorbind, erau niste pagani care traiau in intunericul necredintei.

Il cautau insa pe Dumnezeul adevarat.
Probabil dupa ce s-au mutat cu serviciul in Israel, niste evrei au cautat sa impineasca porunca pe care Dumnezeu le-a dat-o in VT: "vestiti paganilor Numele Domnului!". Si Corneliu, impreuna cu casa lui au inceput sa se roage lui Dumnezeu, sa faca fapte bune, sa adopte un mod de viata cucernic.

Vazandu-le dorinta de a-L cunoaste, Dumnezeu li s-a descoperit prin predica Apostolului Petru si, in acelasi moment, fara niciun fel de instruire teologica, Duhul Sfant s-a pogorat peste ei si au inceput sa vorbeasca in alte limbi.

Sunt de acord ca, mai tarziu, ei au fost invatati preceptele credintei, in Biserica.
In biserica apostolica penticostala. In aceea vreme nu existau catolici si ortodocsi.
Doar crestini botezati cu Duhul Sfant.

Cornel Urs 12.02.2018 13:58:44

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658245)

Botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi NU asigura mantuirea.

Arată dacă ești mântuit sau nu.

Si daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi, Cel ce a inviat pe Hristos Isus din morti va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi. (Rom.8:11)

Cornel Urs 12.02.2018 14:04:44

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658246)
Romanii din casa lui Corneliu NU cunoasteau nicio teologie, nicio Biserica, absolut nimic.

Cunoșteau pe Dumnezeu. Se rugau lui Dumnezeu și făceau milostenii. Corneliu le zidise Templul evreilor. Nu există niciun loc în Biblie în care a venit Duhul peste cineva care nu știa cine este Dumnezeu. Baza o aveau fiecare, asta cu siguranță.

Penticostalul Traditional 12.02.2018 16:03:00

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658248)
Arată dacă ești mântuit sau nu.

Si daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi, Cel ce a inviat pe Hristos Isus din morti va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi. (Rom.8:11)

Aiureli.
Faci confuziile clasice ale unui penticostal preumblat prin grupuri dizidente exotice.

Cornel Urs 12.02.2018 20:30:21

Nu există creștin fără Duhul sfânt, nu există creștin fără pecete.

El ne-a si pecetluit si ne-a pus in inima arvuna Duhului. (2Cor.1:22)

Nu mi-ai spus ce crezi tu, Brigham Young, creștinul zilelor din urmă, vorbea în limbi și tălmăcea prin Duhul Sfânt, da?

Penticostalul Traditional 12.02.2018 23:07:45

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658267)
Nu există creștin fără Duhul sfânt, nu există creștin fără pecete.
El ne-a si pecetluit si ne-a pus in inima arvuna Duhului. (2Cor.1:22)

Povesti de la fratii mai batrani din adunarile penticostalilor dizidenti.

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658267)
Nu mi-ai spus ce crezi tu, Brigham Young, creștinul zilelor din urmă, vorbea în limbi și tălmăcea prin Duhul Sfânt, da?

Nu am auzit despre Brigham Young.
Cine-i tinerelul?

Cornel Urs 12.02.2018 23:25:27

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658273)

Nu am auzit despre Brigham Young.
Cine-i tinerelul?

Un frate de-al tău, carismat.

Penticostalul Traditional 13.02.2018 09:06:02

Domnul sa-l binecuvinteze!

Cornel Urs 13.02.2018 12:13:56

A murit demult. Dar dacă vrei, biserica lui este și în România.

https://www.mormonii.ro/locations

Alexandria: Str. Alexandru Colfescu nr. 59
Arad: Str. Eftimie Murgu 72
Bacău: Str. Neagoe Voda nr. 55
Brașov: Str. Artur Leiter nr. 1
București: Șos Mihai Bravu nr. 495-497; sau Șos Panduri nr. 16-18
Cluj-Napoca: Str. Aron Densușianu nr. 9
Constanța: Str. Theodor Aman nr. 1
Craiova: Str. C. D. Fortunescu nr. 4
Galați: Str. Nicolae Bâlcescu nr. 4
Iași: Str. Ipsilanti nr. 28
Oradea: Str. Mihai Pavel nr. 26
Pitești: Calea Craiovei nr. 76-78
Ploiești: Str. Rudului nr. 19
Sibiu: Str. Dealului nr. 13B
Timișoara: Str. Filaret Barbu nr. 4

Penticostalul Traditional 13.02.2018 13:26:59

Sa-i fie tarana usoara!
Nu vreau sa stiu, e suficient ca stii tu.

stefan florin 13.02.2018 14:13:36

Citat:

pai cum se aflau in intunericul necredintei, daca ei se rugau lui Dumnezeu, ceea ce arata ca il cunosteau?

Penticostalul Traditional 13.02.2018 15:12:27

Asa am citit de un sfant parinte: "sutasul Corneliu fiind în întunericul necredinței, avea lucrările luminii și, deși era păgân, a viețuit ca un creștin, și pe Hristos, pe care nu-l știa, prin milostenii îl cinstea."

Si m-am gandit ca o fi adevarat.
Daca era pe un site ortodox, cum ar fi putut fi?

Cornel Urs 13.02.2018 15:13:02

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658286)
Sa-i fie tarana usoara!
Nu vreau sa stiu, e suficient ca stii tu.

Eu știu, dar nu mă duc acolo, nu merg niciunde unde se vorbește în limbi. Dumnezeu nu este autorul acestui haos. Este diavolul. Carismatismul este o lucrare de înșelare, cu semne și minuni false, care va precede apariția Anticristului. Este lepădarea de credință profețită de Biblie, învățătura dracilor, oamenii își dau mințile dracilor.

stefan florin 13.02.2018 15:23:30

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658289)
Asa am citit de un sfant parinte: "sutasul Corneliu fiind în întunericul necredinței, avea lucrările luminii și, deși era păgân, a viețuit ca un creștin, și pe Hristos, pe care nu-l știa, prin milostenii îl cinstea."

poti sa spui numele acestui sfant parinte si numele lucrarii din cate tu ai citat?

Cornel Urs 13.02.2018 15:33:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 658293)
poti sa spui numele acestui sfant parinte si numele lucrarii din cate tu ai citat?

https://doxologia.ro/sfantul-sfintit...rneliu-sutasul

catalin2 13.02.2018 19:18:52

Citat:

Il cautau insa pe Dumnezeul adevarat.
Probabil dupa ce s-au mutat cu serviciul in Israel, niste evrei au cautat sa impineasca porunca pe care Dumnezeu le-a dat-o in VT: "vestiti paganilor Numele Domnului!". Si Corneliu, impreuna cu casa lui au inceput sa se roage lui Dumnezeu, sa faca fapte bune, sa adopte un mod de viata cucernic.

Scrie ca se ruga lui Dumnezeu si faceau fapte bune, milostenii. Era in intunericul necredintei inainte, cand era pagan si nu se ruga lui Dumnezeu. Nu fusese unul din prozelitii facuti de farisei, altfel scria asta. Asa cum arata si Sfantul Serafim de Sarov, paganilor care fac fapte bune le arata Domnul adevarul si ii poate aduce in Biserica. Ceea ce le-a povestit Sfantul Apostol e chiar teologie, este invatatura revelata. Cum nu li s-a facut instruire teologice daca tocmai li se expus invatatura revelata, adica li s-a facut cateheza?
Citat:

Sunt de acord ca, mai tarziu, ei au fost invatati preceptele credintei, in Biserica.
In biserica apostolica penticostala. In aceea vreme nu existau catolici si ortodocsi.
Doar crestini botezati cu Duhul Sfant.

Vrei sa ne amuzi, nu existau catolici si ortodocsi, dar existau penticostali! Erau ortodocsi, toti, ortodox inseamna dreapta credinta. Au aparut si eretici inca di primele secole (nu stiu daca erau si atunci), dar toti erau in afara Bisericii, ca si acum.

catalin2 13.02.2018 19:20:32

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658289)

Si mai departe scrie ca se ruga lui Dumnezeu, cum scrie si in Sfanta Scriptura.

Penticostalul Traditional 13.02.2018 19:50:36

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 658299)
Scrie ca se ruga lui Dumnezeu si faceau fapte bune, milostenii. Era in intunericul necredintei inainte, cand era pagan si nu se ruga lui Dumnezeu.

Se pare ca stii mai multe decat teologii ortodocsi care scriu pe https://doxologia.ro/

Sutasul era in afara Bisericii, prietene. Cine e in afara Bisericii, in afara Duhului Sfant, in afara lui Hristos, poate sa se roage cat o vrea si sa faca fapte bune cat Gigi Becali, tot in intuneric traieste.
Citat:

Nu fusese unul din prozelitii facuti de farisei, altfel scria asta.

Asta e mentalitate protestanta.
In Biblie nu este scris totul. Nu poti spune ca daca ceva nu-i scris in Biblie, nu exista.
Citat:

Ceea ce le-a povestit Sfantul Apostol e chiar teologie, este invatatura revelata. Cum nu li s-a facut instruire teologice daca tocmai li se expus invatatura revelata, adica li s-a facut cateheza?

Asta inseamna, la ortodocsi, a catehiza pe cineva, sa-i prezinti o jumatate de predica?
Nici nu-i de mirare ca majoritatea e necatehizata.
Citat:

Vrei sa ne amuzi, nu existau catolici si ortodocsi, dar existau penticostali! Erau ortodocsi, toti, ortodox inseamna dreapta credinta.

Nici vorba. Apostolii vorbeau in limbi.
Citat:

Au aparut si eretici inca di primele secole (nu stiu daca erau si atunci), dar toti erau in afara Bisericii, ca si acum.

In sfarsit, ceva adevarat.

Cornel Urs 13.02.2018 21:01:03

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658302)
Sutasul era in afara Bisericii, prietene.

Sutașul cunoștea pe Dumnezeu sfânta treime, căruia i se ruga cu credință. Nu avusese ocazia să devină creștin. Creștinismul abia apăruse. Prin urmare nu era în întuneric. Cu prima ocazie, a și luat hotărârea pentru Domnul Iisus.
Cei care țineau legea lui Moise erau în întuneric? Nu! Asta a fost pentru timpul lor. Biserica creștină a luat fință în anul 33 e.n.
Prin umare teza drăcească conform căreia Duhul sfânt vine să boteze și persoane care nu cunosc pe Dumnezeu sfânta treime este FALSĂ iar cei care o propagă, niște impostori.

catalin2 15.02.2018 15:30:26

Citat:

Se pare ca stii mai multe decat teologii ortodocsi care scriu pe https://doxologia.ro/

Sutasul era in afara Bisericii, prietene. Cine e in afara Bisericii, in afara Duhului Sfant, in afara lui Hristos, poate sa se roage cat o vrea si sa faca fapte bune cat Gigi Becali, tot in intuneric traieste.

Am explicat destul de clar ce scrie acolo, nu scrie nimic gresit. Sutasul nu se nascuse intr-o familie de credinciosi, a fost pagan o perioada de timp. De aceea scria ca era in intunericul necredintei. Se pare ca tu nu citesti Sfanta Scriptura nici cand discutam, acolo scrie ca se ruga lui Dumnezeu, nu se ruga zeilor pagani. Devenise credincios, probabil, dupa ce venise in Israel, fara sa il converteasca cineva, vazand doar credinta si faptele iudeilor. Asa cum scrie si in Sfanta Scriptura, sa faca iudeii cunoscut numele Domnului, nu prin propovaduire, ci prin credinta si faptele lor. Desi nu se convertise la iudaism avea si credinta adevarata si fapte bune, la fel cum scria in Lege. Biserica abia se formase, doar cativa iudei fusesera botezati si niciun pagan.
Citat:

Asta e mentalitate protestanta.
In Biblie nu este scris totul. Nu poti spune ca daca ceva nu-i scris in Biblie, nu exista.

Nu trebuie sa scrie in Sfanta Scriptura, are legatura cu logica. Prozelitii se converteau la iudaism, desi inainte fusesera pagani. Scrie ca Sfantul Corneliu era dintre pagani, deci nu era dintre prozeliti.
Citat:

Asta inseamna, la ortodocsi, a catehiza pe cineva, sa-i prezinti o jumatate de predica?
Nici nu-i de mirare ca majoritatea e necatehizata.

Invatatura pe scurt este si Crezul, daca cineva este in Biserica este de ajuns. In acea vreme nu aparusera ereziile si culte ce se pretindeau crestine, cu invataturi gresite. Nu exista nici Sfanta Scriptura, invatatua era spusa prin viu grai.
Citat:

Nici vorba. Apostolii vorbeau in limbi.

Nu a contestat nimeni ca Sfintii Apostoli vorbeau in limbi. Dar ce legatura are asta cu penticostalii, care nici nu vorbesc in limbi si au si o invatatura complet gresita, deci neortodoxa? Atat Sfintii Apostoli, cat si crestinii din Biserica aveau dreapta credinta. Nici catolicii, nici protestantii nu au dreapta credinta, azi.

Penticostalul Traditional 15.02.2018 16:07:33

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 658354)
Se pare ca tu nu citesti Sfanta Scriptura nici cand discutam

Eu citeam Sfanta Scriptura din scoarta-n scoarta, pe vremea cand tu rataceai besmetic in intunericul ateismului. Iar de atunci incoace o citesc probabil de vreo douazeci de ori mai mult decat tine.

Asa ca lasa poantele astea!
Citat:

Asa cum scrie si in Sfanta Scriptura, sa faca iudeii cunoscut numele Domnului, nu prin propovaduire, ci prin credinta si faptele lor.

Ca sa stii ce scrie in Scriptura, trebuie sa o citesti.
Daca ai fi studiat-o ai fi ajuns si aici:
Vestiti păgânilor slava Lui, SPUNETI la toate popoarele minunile Lui!
Citat:

Nu a contestat nimeni ca Sfintii Apostoli vorbeau in limbi. Dar ce legatura are asta cu penticostalii, care nici nu vorbesc in limbi si au si o invatatura complet gresita, deci neortodoxa?

Ba da, penticostalii vorbesc in limbi.
Si nu numai ei ci si ortodocsii si catolicii si protestantii.
Unii dintre ei, desigur. Peste 500.000.000 dintre ei, mai exact.

Si ei au Evanghelia Deplina, Invatatura Apostolica, completa si nealterata.
Prin Harul lui Dumnezeu.

Cornel Urs 15.02.2018 19:16:45

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658358)
Peste 500.000.000 dintre ei, mai exact.

Prin Harul lui Dumnezeu.

:24:

Fals, în numărul acestora sunt toate culorile doctrinar-cultice.
Ceea ce experții numesc Haosul carismatic!

Penticostalul Traditional 15.02.2018 20:50:29

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658372)
:24:

Fals, în numărul acestora sunt toate culorile doctrinar-cultice.

Pai asta am zis si eu, citeste mai atent!
Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658372)
Ceea ce experții numesc Haosul carismatic!

Doar Expertii Haosului debiteaza asemenea nerozii.
Miscarea Harismatica este cea mai mare si mai frumoasa lucrare a Duhului Sfant din toata Istoria Bisericii.

Cornel Urs 15.02.2018 23:35:38

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658373)
Pai asta am zis si eu, citeste mai atent!

si atunci ajungem iarăsi de unde am pornit, cum pot avea toti acestia unul si acelasi Duh?
...mormoni, oneness, trinitari, catolici ?????

Devine penibil să stii!
Este clar că nu dai doi bani pe învătătură!

Penticostalul Traditional 15.02.2018 23:48:37

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658378)
si atunci ajungem iarăsi de unde am pornit, cum pot avea toti acestia unul si acelasi Duh?
...mormoni, oneness, trinitari, catolici ?????

Doar crestinii adevarati au unul si acelasi Duh, prietene.
Nu incurca borcanele!

Cornel Urs 16.02.2018 13:49:49

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658380)
Doar crestinii adevarati au unul si acelasi Duh, prietene.
Nu incurca borcanele!

Unul și același Duh presupune o învățătură de bază comună!
Ori hoarda de carismatici de toate felurile, sunt foarte diverși, ai toate teoriile posibile și para-posibile, ceea ce au în comun fiind doar drăceasca vorbire în limbi a zilelor noastre, care este de la Diavol!

Penticostalul Traditional 16.02.2018 14:34:43

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658399)
Unul și același Duh presupune o învățătură de bază comună!

Se numeste Crez. Si e este acceptat de toti crestinii.
Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 658399)
Ori hoarda de carismatici de toate felurile, sunt foarte diverși, ai toate teoriile posibile și para-posibile, ceea ce au în comun fiind doar drăceasca vorbire în limbi a zilelor noastre, care este de la Diavol!

Baliverne ursaresti...

Cornel Urs 16.02.2018 17:24:26

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 658400)
Se numeste Crez. Si e este acceptat de toti crestinii.

Acel crez este aceptat doar de ortodocși.
Catolicii cred că Duhul sfânt purcede și de la Fiul, ortodoșii nu.
Pocăiții evanghelici nu cred că Isus, așa cum spune în Crez, a fost născut înainte de toți vecii din Dumnezeu în Cer. Ei cred doar în nașterea pe Pământ.
Mormonii, oneness, branhamiștii, Jesus only, nu au nicio treabă cu Crezul.
Restul religiilor nu le discutăm fiindcă nu cred în carisme.

catalin2 17.02.2018 13:34:10

Citat:

Eu citeam Sfanta Scriptura din scoarta-n scoarta, pe vremea cand tu rataceai besmetic in intunericul ateismului. Iar de atunci incoace o citesc probabil de vreo douazeci de ori mai mult decat tine.
Asa ca lasa poantele astea!

Degeaba o citesti daca tu contrazici si ce scrie acolo negru pe alb. Acolo scrie ca Sfantul Corneliu se ruga lui Dumnezeu. Toti neoprotestantii inteleg din Sfanta Scriptura doar ce spune cultul lor, nu-i intereseaza ce scrie in Sfanta Scriptura. La ce-ti foloseste sa citesti de atatea ori daca e mai important ce spune cultul tau decat ce scrie in Sfanta Scriptura, care a fost alcatuita de Biserica, de ortodocsii de atunci, cand nu exista niciun neoprotestant. Mai de folos ar fi sa te rogi Domnului sa afli adevarul, cum am mai spus, dar pentru tine e mai important cultul tau si decat Hristos. De aceea te afli intr-un cult complet ratacit, din afara Bisericii, desi citesti de atatea ori Sfanta Scritpura. Eu vreau mai mult ca tu sa te mantuiesti, decat iti doresti tu, tu iti doresti doar sa faci ce spune cultul.
Citat:

Ca sa stii ce scrie in Scriptura, trebuie sa o citesti.
Daca ai fi studiat-o ai fi ajuns si aici:
Vestiti păgânilor slava Lui, SPUNETI la toate popoarele minunile Lui!

Daca doar tu si un scriitor adventist ati ajuns la aceasta intelegere si restul te contrazic, nu ti se pare curios? In catehismul ortodox scrie ca orice credincios poate sa citeasca Sfanta Scriptura, dar nu e bine s-o talcuiasca. Pentru ca fiecare ar interpreta dupa intelegerea lui limitata de cunostintele proprii. Vedem exemplul clar a ceea ce am spus eu, in cazul Sfantului Corneliu sutasul, desi nu l-a convertit nimeni el devenise credincios, vazand doar credinta si faptele evreilor. Asta spune si in acel citat.
Citat:

Ba da, penticostalii vorbesc in limbi.
Si nu numai ei ci si ortodocsii si catolicii si protestantii.
Unii dintre ei, desigur. Peste 500.000.000 dintre ei, mai exact.

Daca i-ai pus si pe ordocsi la socoteala e clar cum e numarul ala, probabil e vehiculat de penticostali ca sa-i prosteasca pe membrii cultului. Nu au cum sa vorbeasca in limbi pentru ca acelea nu sunt limbi, tu spui neadevaruri. Asa cum am aratat, acest lucru nu-l sustin nici penticostalii (in trecut au incercat sa sustina asta), ei spun ca sunt silabe si sunete, iar asta ar fi rugaciune, de aceea nu sunt limbi ale popoarelor.
Citat:

Prin Harul lui Dumnezeu.

Asa cum am spus mai sus, ei talcuiesc Sfanta Scriptura doar in spiritul cultului lor, sunt mii de culte. Doar ortodocsii urmeaza ce scrie in Sfanta Scritpura si nu deviaza cu nimic, invatatura cea dreapta este aceeasi in toate partile globului, fara nici macar un cuvant adaugat in plus sau scazut. Si e aceeasi de la inceput, de aproape 2000 de ani. Neoprotestantii au doar o filozofie, exceptie facand penticostalii, care au si manifestari paranormale. Singura solutie este sa vii in Biserica si nu sa spui ca avem aceeasi invatatura, ceea ce si un orb poate vedea ca nu e asa, altfel nu ne-am mai contrazice pe tema asta.

Penticostalul Traditional 17.02.2018 18:31:21

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 658439)
Degeaba o citesti daca tu contrazici si ce scrie acolo negru pe alb.

Nu am contrazis niciodata afirmatiile Scripturii.
Singurul care le contrazice, esti tu.
Citat:

Acolo scrie ca Sfantul Corneliu se ruga lui Dumnezeu.

Nu oricine se roaga e crestin.
Tocmai de aia a trebuit sa vina Apostolul Petru.
Citat:

Toti neoprotestantii inteleg din Sfanta Scriptura doar ce spune cultul lor, nu-i intereseaza ce scrie in Sfanta Scriptura.

Neoprotestantii, spre deosebire de ortodocsi, au libertatea de a citi si a interpreta Scriptura, prin Duhul Sfant. Nu e ca la ortodocsi.
Citat:

In catehismul ortodox scrie ca orice credincios poate sa citeasca Sfanta Scriptura, dar nu e bine s-o talcuiasca.

De aceea tu nu scrii pe forum ceea ce intelegi clar din Biblie, pentru ca nu ai voie sa zici decat ce spune cultul tau.
Citat:

La ce-ti foloseste sa citesti de atatea ori daca e mai important ce spune cultul tau decat ce scrie in Sfanta Scriptura, care a fost alcatuita de Biserica, de ortodocsii de atunci, cand nu exista niciun neoprotestant.

Cultul Ortodox a fost infiintat in 1054.
Cei care au stabilit canonul Scripturii erau crestini autentici. Neoprotestanti in crez, chiar daca nu si in eticheta.
Citat:

Mai de folos ar fi sa te rogi Domnului sa afli adevarul, cum am mai spus

Te-am indemnat sa te rogi Domnului sa afli adevarul dar nu ai avut curaj.
Citat:

De aceea te afli intr-un cult complet ratacit, din afara Bisericii, desi citesti de atatea ori Sfanta Scritpura.

Cultul nu conteaza asa mult ci Biserica lui Hristos.
Din care eu fac parte integranta de 30 de ani.
Citat:

Eu vreau mai mult ca tu sa te mantuiesti, decat iti doresti tu

Mai bine ti-ai dori mantuirea ta. Ca nici de ea nu esti sigur.
Citat:

Daca doar tu si un scriitor adventist ati ajuns la aceasta intelegere

Tu esti singurul ortodox care nu stie ca poporului Israel i s-a dat sarcina de a-L face pe Dumnezeu de cunoscut intre popoare.
Si poate si prietenul tau adventist pe care doar tu il cunosti si il citezi.
Citat:

Vedem exemplul clar a ceea ce am spus eu, in cazul Sfantului Corneliu sutasul, desi nu l-a convertit nimeni el devenise credincios, vazand doar credinta si faptele evreilor. Asta spune si in acel citat.

Nu spune asa ceva acel citat.
Citat:

Daca i-ai pus si pe ordocsi la socoteala e clar cum e numarul ala, probabil e vehiculat de penticostali

Doar ortodocsii carismatici, care vorbesc in limbi.
Citat:

Nu au cum sa vorbeasca in limbi pentru ca acelea nu sunt limbi, tu spui neadevaruri.

Au cum. Prin Duhul Sfant.
Citat:

Asa cum am aratat, acest lucru nu-l sustin nici penticostalii

Tu nu stii ce sustin penticostalii.
Dar ai putea sa ma intrebi pe mine.
Citat:

Asa cum am spus mai sus, ei talcuiesc Sfanta Scriptura doar in spiritul cultului lor, sunt mii de culte. Doar ortodocsii urmeaza

Ortodocsii sunt membri ai unuia dintre acele mii de culte. Care talcuiesc Sfanta Scriptura doar in spiritul cultului lor.
Citat:

ortodocsii urmeaza ce scrie in Sfanta Scritpura si nu deviaza cu nimic, invatatura cea dreapta este aceeasi in toate partile globului, fara nici macar un cuvant adaugat in plus sau scazut. Si e aceeasi de la inceput, de aproape 2000 de ani.

Aceasta poezie merita bolborosita oriunde. E foarta frumoasa. Daca ar fi si adevarata, ar fi mare lucru.
Citat:

Neoprotestantii au doar o filozofie, exceptie facand penticostalii, care au si manifestari paranormale.

In toate cultele exista credinciosi necesationisti.
Citat:

Singura solutie este sa vii in Biserica

Sunt in Biserica de treizeci de ani. NU vreau sa ies din ea.
Citat:

nu sa spui ca avem aceeasi invatatura, ceea ce si un orb poate vedea ca nu e asa, altfel nu ne-am mai contrazice pe tema asta.

N-am spus NICIODATA ca avem aceeasi invatatura, Doamne fereste!
Dimpotriva, atunci cand am observat devierile ortodocsilor de la Scriptura, le-am amendat ferm.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:09:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.