![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=181 "Nu ți-am dăruit de la mine nimic, eu nu am nimic, tot ce am, am primit, cu un singur scop: să dăruiesc totul, tot ce am primit. Și iubesc atât de mult ce am primit, că nu pot dărui totul, ca un egoist stricat ce sunt, mi-e frică că nu voi mai primi, dacă dăruiesc totul... Dar ăsta-i alt subiect. " |
Pana la urma problema nu sunt astia ca igor-emilian sau trimisul-puciosian ci noi toti astia care vorbim cu ei ca si cand ar fi normali cat de cat.
|
Pai uite ca eu acolo unde fac ei doi sinod, nu ma duc nici sa citesc. Nici nu stii care-i mai ratacit, pucistul care-i mai agresiv si mai smecherit sau banateanul care e asa de smerit incat sunt sigur ca isi inchipuie ca a vizitat si al 3 lea cer. Sau noi care nu ne vedem de treaba si incercam sa-i strunim. :)
|
Iertați-mă frații mei dacă v-am smintit, nu reușesc și probabil nu avem cum, să fim pe placul tuturor, nici Hristos cu Apostolii, cu Mucenicii cu Părinții, nu au fost pe placul tuturor.
Atât pot eu, asta-i măsura mea, știu că supăr pe mulți, dar îngăduiți-mă cu dragoste, și când vreți să mă ajutați, să mă lămuriți, veniți cu argumente, preferabil biblice, patristice, sau de bun simț, nu știu... Suntem aici să ne construim unii pe alții, cum spuneam și acum câteva posturi. Citat:
Deci dovedește ce vorbești. A vorbit de la sine, măgărița singură? :68: |
Citat:
Deci baza pentru pariuri tocmai s-a extins :)) |
Citat:
Citat:
Citat:
Ia incearca sa-ti aduci aminte de bazele teologiei ortodoxe, pentru care nici nu-ti trebuie o facultate, e de ajuns catehismul. Icoana o cinstim sau o veneram/adoram ? Daca e Dumnezeu in icoana (Duhul Sfant) ar trebui sa o veneram. Dar fata de sfinti si icoane, ortodoxa este cinstirea. Vizavi de icoane, invatatura ortodoxa spune clar: cinstirea nu se refera la material/obiectul propriuzis ci la persoana care o reprezinta. Si apropo, magarii nu sunt persoane. |
Unul crede in Verginica iar celalalt se crede Verginica. :)
|
Citat:
Citat:
Dumnezeu a facut-o sa vorbeasca pentru avertizarea profetului. Insa Dumnezeu poate face miracole si fara sa intre personal in fiintele cu care face vreo minune. De exemplu, cand Domnul Isus l-a inviat pe Lazar, nu a fost necesar sa intre in el, pentru ca Lazar sa invieze. A poruncit de afara: "Lazar, iesi!". Dumnezeu are capacitatea de a face minuni prin cuvantul Lui: "sa fie lumina". Tot la fel, El a poruncit corbilor, nu a fost necesar sa intre in corbi. Dupa cum scrie in 3 Regi 17:4 Apă vei bea din acel pârâu, iar mâncare am poruncit corbilor să-ți aducă acolo! Nu avem niciun pasaj biblic in care sa stea scris ca Duhul Sfant intra in animale. Doar despre duhurile rele stim ca au intrat in porci. Ai vreun text in care vreun parinte bisericesc a afirmat ca Duhul Sfant intra in animale? |
Abia acum realizez...
...ca, va dati seama, hula aceea, impotriva Sfintului Duh, de care Domnul personal zice ca nu se iarta nci acum, nici in Cealalta Lume, o spune public si repetat un...viitor preot ortodox (God forbid!).
Asta indica, a milioana oara, daca mai era nevoie, in ce vremuri traim. Vorba lui Vladimir Pustan: "daca nu realizati ca sintem aproape de sfirsit, e rau" |
Citat:
|
Citat:
Problema in ceea ce sustine Igor este ca in invatatura crestina Divinitatea nu se afla in materie, aceasta invatatura este in panteism. Aceasta se intampla pentru ca el confunda harul cu Duhul Sfant. De aceea exista invatatura despre har in ortodoxie, Domnul lucreaza in lume prin har, care este o energie necreata. Ca si limbaj nu e tocmai gresit ce spune, doar intelegerea. Pentru ca, de obicei, se spune ca la Botez se primeste Duhul Sfant, dar e vorba de har. Iar harul este si in sfintele moaste si in alte locuri. Aceasta invatatura despre har, ca energie necreata o au doar ortodocsii. De exemplu protestantii spun ca primesc chiar Duhul Sfant, deci din punctul lor de vedere nu e gresit ce spune Igor. La catolici nu stiu exact daca spun ca primesc harul sau Duhul Sfant, pentru ca nu exista la ei invatatura despre energia necreata, care este in cauza cand se vorbeste despre lucrarea Duhului Sfant (desigur, este harul creat la ei). |
Citat:
Emilian (nu Igor, îl cheamă Botoș Remus Emilian) a susținut că Duhul Sfânt "INTRĂ" în diverse obiecte sau animale (prosoape, măgari ș.cl.). Logica elementară ne spune că dacă ceva INTRĂ în altceva, atunci înainte de momentul intrării acel ceva nu se afla acolo, iar asta contrazice direct atributul omniprezenței divine. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dacă tu, din exhibitionism, din interes, ti-ai publicat datele reale, e treaba ta dar lui ar fi bine să-i respecti intimitatea. Èi oricui altcuiva. Da' stii si tu asta, doar că umbli la intimidare. |
Citat:
Știi de ce păcatele împotriva Duhului Sfânt sunt de neiertat? Cum ar fi să zicem la eretici, păcătuiesc mereu împotriva Duhului Sfânt. Fiindcă acele păcate, te opresc din a mai fi sau a deveni creștin, făcându-te eretic. Nu fiindcă Dumnezeu Treime Iubire, n-ar putea să ierte, ci fiindcă tu singur nu te ierți, cu hilirea și erezia, crezând minciuna, cum au crezut-o Adam și Eva, s-au scos singuri din Rai, ca și arienii, origeniștii, "romano-catolicii", lutheranii, penticostalii, baptiștii și alții... Domnul să aibe milă de ei... Citat:
Nu înțeleg cum lucrează demonii... Parcă nici nu vreau să aflu... Dacă Dumnezeu a făcut-o să vorbească, cum tu spui și dacă a fost un miracol de la Dumnezeu, cum tu spui, crezi că acel miracol era ce? o persoană, o ființă, ceva, cumva care "a făcut" măgărița să vorbească, din senin, fără Dumnezeu? Nu, firesc. Deci a fost Dumnezeu în măgăriță, să vorbească către prooroc sau n-a fost? De ce a fost nevoie să intre în măgăriță? Fiindcă vroia să-l îndrepte, avea nevoie de el, de prooroc, să lucreze prin el. Și numai putea să lucreze prin el, fiindcă el proorocul, nu-i mai permitea lui Dumnezeu să intre în el, să se facă vas al lui Dumnezeu, prin păcatele făcute de prooroc. Și atunci a ales altă cale să-l trezească pe prooroc, să-l facă din nou vas minunat al Domnului, prin care să lucreze pentru oameni, în comuniune cu oamenii. Dar proorocul era liber, ca și noi toți oamenii. Putea să nu se întoarcă de la păcat, să rămână în păcat, erezie, hulire, lipsa dragostei. Dumnezeu îi respecta libertatea? Desigur. Nu mai lucra prin el, îi respecta alegerile. De aceea când bogatul nemilostiv, cere îngerului să-l trimită pe Lazăr sau pe cineva înapoi la rudele lui, să le atenționeze să devină buni, să nu ajungă ca el, îngerul îi spune: "Au pe Moise și pe Prooroci, dacă nu îi cred pe ei, nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți". Așa autoritate aveau prooroci, prin care lucra Dumnezeu. Ca și Moise, fiindcă și Moise era Prooroc. De aceea avea așa mare nevoie Dumnezeu de acel om, în care S-a pogorât și l-a făcut prooroc, cum a lucrat Dumnezeu, în desăvârșirea Noului Testament, prin Apostoli, apoi prin cei unși de apostoli, să fie episcopi, preoți/presbiteri, diaconi, adică Sfinții Părinți, luptând împotriva rătăcirilor, ereziilor, risipirilor, pentru a păstori turma lui Hristos, spre Lumină, a ține întunericul afară, până în ziua de azi și până la Înviere și Judecată. Citat:
Toiagul lui Moise, când devenea șarpe, jos, cine-l făcea șarpe? Șarpele de aramă, când numai se uitau oamenii la el, se vindecau. Prosoapele lui Pavel, puse peste bolnavi și demonizați se vindecau de boli și tot răul. Umbra lui Petru vindeca oamenii, când îi atingea. Pe cei care nu-i atingea, nu-i vindeca. Sfintele Moaște ale lui Elisei, când eu înviat un mort, nu a înviat mortul până nu s-a atins de Sfintele Moaște. Când ai să te trezești? Când o să vă împodobiți pereții locurilor unde vă adunați, cu Sfinte Icoane și cu învrednicirea Sfintelor Moaște? Deci cine transforma toiagul lui Moise în șarpe? Harul sau Duhul Sfânt? Dar ce, despărțim harul de Duhul Sfânt? Este o persoană aparte harul? Nu. Există harul separat înafara Duhului Sfânt? Nu. Lucrează harul individual de Duhul Sfânt? Niciodată. Unde este har, este Duhul Sfânt, care izvorăște harul... Asta nu înțeleg ereticii, când resping și hulesc pe Duhul Sfânt, harul lui, lucrările Duhului Sfânt, Biserica Duhului Sfânt, Ortodoxia, cu Sfinții Duhului Sfânt, cu Sfintele Moaște ale Duhului Sfânt, cu Sfintele Icoane ale Duhului Sfânt. Opriți-vă din hulire, urâtori de Dumnezeu ! Sau n-o să moșteniți Împărăția Cerurilor ! Opriți-vă din hulire, urâtori de Dumnezeu ! Citat:
"Acolo-i peșteră de tâlhari" am auzit un pastor spunând la o predică ! Fără nici un suport... Eram în oraș, aveam cămașă și pantaloni negri, culoarea pocăinței, mergînd pe jos, cum mi-e felul, a trecut un... om, pe lângă mine cu bicicleta și a început să zbiere din toate baierele inimii: "Urască-vă dumnezeeeeu. Voi sunteți popi? Să vă blesteme dumnezeeeeeeu" În inima acelor oameni, e iadul... Acolo când atinge sfințenia, cât timp acolo-i ură, hulire peste hulire, alungarea smereniei, îmbrăcarea mândriei, uciderea ascultării, acolo când vrea sfințenia aduce smerenie, arde. Sfinții Părinți, da aceia, vor judeca pe toți neo-protestanții: "Nu știți că Sfinții vor judeca lumea?" - I Corinteni 6, 2. Și practic judecata Sfinților, nu va fi o judecată lungă, plină de argumente, ci scurtă și concisă: "Uitați-vă și primiți ce a-ți ales încă din șansele date vouă pe pământ, la fiecare răsărit de soare, a-ți ales hula și minciuna, a-ți dorit neascultarea, a-ți urât smerenie și a-ți înmulțit acestea, a-ți ales o viața fără noi, Sfinții Sfintei Treimi, acum a-ți câștigat o veșnicie fără noi." Am lungit prea mult expunerea, tot din dragoste pentru voi. Nu am găsit un text al Duhului Sfânt, printrun Sfânt Părinte, (l-a fel cum Duhul Sfânt și Hristos prin Duhul Sfânt a fost și în Pavel, când scria revelația), fiindcă nu am nevoie de acel Sfânt Părinte, care să spună ce? "Eu, Duhul Sfânt, vă spun că intru în animale". Am Biblia. Cu zeci de versete în care ne arată că El Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Când nu înțeleg Biblia, adică în 99% din cazuri, merg și citesc din alții oameni plini de Duhul Sfânt asemenea lui Pavel, Ioan, Iacov, Petru și alții care au scris Biblia, acei alți oameni Ioan Gură de Aur, Dionisie, Vasile, Grigorie, Chiril, Maxim, Marcu, Fotie, Grigorie, Simeon Noul Teolog și lucrez mântuirea mea, la fiecare răsărit de soare, fără să mă cred niciodată mântuit și salvat, nici în ceasul morții, și atunci plângându-mi păcatele și așteptând mila Domnului. Întoarce-ți-vă ! Veniți la mântuire. Veniți în Biserică. Veniți în Ortodoxie, vă așteptăm la dragoste, smerenie și ascultare, cum au făcut Hristos, Apostolii, Mucenicii, Părinții, adică sfințenia. Ca să vă mântuiți... |
Citat:
Toate rătăcirile neo-protestante, se bucură, doresc să vină sfârșitul, Apocalipsa e cartea lor de bază, fiindcă acolo sunt demascate lucrările demonilor și acei oameni, neo-protestanții, asemenea dracilor care lucrează furibund să adune cât mai mulți cu ei, nu pot să dorească îndepărtarea Apocalipsei spre un timp cât târziu posibil, ci grăbesc venirea Apocalipsei, prin necredința, neiubirea, neascultarea, nesmerenia lor, ca să nu se mai demaște lucrările lor, ci să se termine odată totul... Vai lor... Deci, chiar așa Adriane (cu usere: Romowe, Intrarea Vagonului, Barsaumas, Valkorion, Vitiate, etc.) acest Vladimir Puștan, unealtă a diavolului fiind, cât timp stă înafara Bisericii Ortodoxe, și el ca tine și ca mulți, grăbește Apocalipsa, și indică a milioana oară, că Sfântul Ioan Gură de Aur, avea și are dreptate: "Dar ereticii, răstălmăcind Scripturile după capetele lor și căutând mereu argumente împotriva mântuirii lor, nu-și dau seama că se aruncă singuri în prăpastia pierzării. Că pe Fiul lui Dumnezeu, nici lauda nu-L face mai slăvit, nici hula nu-L vatămă. Nu are nevoie Ființa cea necorporală, de lauda noastră. Ci după cum cel ce spune de soare că e strălucitor, nu-i adaogă lumină la lumina lui, nici cel care spune că soarele e întunecos, nu-i micșorează strălucirea, ci el orb fiind, cuvintele lui, sunt dovada propriei orbiri, tot așa li ereticul dă dovadă de nebunia lui, iar care cunoaște slava Lui, își arată propria-i înțelepciune ce i sa dat. Nici acestea nu Îi folosesc, nici acelea nu Îl vatămă, ci unul luptă împotriva mântuirii lui, iar celălalt pentru mântuirea lui și a tuturor. Deci ereticii, răstălmăcind Scriptura, caută doar, doar, vor găsi un text, care ar părea de acord cu rătăcirea lor. Să nu-mi spui mie că Scriptura e de vină. Nu-i vorba de Scriptură, ci nesocotința și mândria lor. Și mierea e dulce, dar când omul e bolnav, o simte amară. Nu mierea e de vină, ci boala. Tot așa și nebunii, care nu văd lucrurile așa cum sunt ele, nu sunt de vină lucrurile, ci mintea stricată a celui nebun. Dumnezeu a făcut Cerul, ca să-i vedem creația și să ne închinăm Creatorului, dar păgânii însă au considera creația lui Dumnezeu, un dumnezeu. Nu e de vină creația, ci nesocotința acelora. După cum omul nesocotit nu are niciun folos de nicăieri, tot așa și omul cu judecată singur își este de folos. Poate fi cineva egal cu ființa lui Hristos? Nu! Dar Iuda nu s-a folosit. Poate cineva fi mai rău ca diavolul? Nu! Și Iov a fost încununat. Hristos nu i-a de folos lui Iuda, fiindcă acela era nesocotit, nici diavolul nu l-a vătămat pe Iov, fiindcă Iov era un om cu judecată și toată virtutea. Spun acestea pentru ca nimeni să nu hulească Scripturile, pentru rătăcirile ereticilor, ci să biruiască nesocotința acelora care răstălmăcesc învățăturile cele bine spuse, fiindcă nu Scripturile sunt de vină, ci mintea care tălmăcește rău, cele bine spuse." Sfântul Ioan Gură de Aur, La Sfântul Sfințit Mucenic Foca și împotriva ereticilor, Cuvintele din Psalmul 141: "Cu glasul meu către Domnul am strigat, cu glasul meu la Domnul m-am rugat, partea a III-a, în volumul Predici la Sărbători Împărătești și Cuvântări de Laudă la Sfinți, pag. 520-521. "...el, Pavel, numește câini pe cei ce amăgeau pe credincioși, zicând -Păziți-vă de câini- Filipeni 3, 2, iar altă dată îi numește -îngerii Satanei- și -cu conțiința înfierată-" -Sfântul Ioan Gură de Aur, Tâlcuirea Epistolei întâi către Corinteni, Omilia XXVII-a, pag. 283. Au venit ereziile neo-protestante, aduse de câinii și îngerii satanei, cu conștiința înfierată, din America și s-au numit penticostali, baptiști, adventiști, iehovniști, mormoni... Au venit câinii și îngerii satanei cu conștiința înfierată în 1054, în 1518, romano-catolicii, lutheranii, calvinii, și alături de ei, au tras pe mulți cu ei, în iad... asemenea Satanei, care a tras cu el, o treime din îngerii Domnului, cu minciunile lui... Vai lor, vai acelora mulți... ce mult ne doare pentru ei... |
Citat:
Pe urma, nu i-a dat nimeni adresa de acasa sau i-a promis vizite neprogramate cu verisoru' ca sa se simta intimidat. |
Citat:
"După părerea mea evident greșită", tu și toți ereticii care cred în ereticul cel mare, "papa" de la Vatican, sau episcopul Romei, sau toți ereticii protestanți și neo-protestanți, știți nimic despre omniprezență, Duhul Sfânt, harul Duhului Sfânt, Taine, credința creștină... Și tot nimic o să știți cu toții, în toți anii cât timp stați înafara Bisericii... Bisericii Ortodoxe ! Vai, vai, vai... Să nu vă prindă moartea în erezii... Să nu vă prindă eretici... Că nu o să vă mânuiți. Veniți în Biserica Ortodoxă, adică în Creștinism, ca să lucrați la mântuirea voastră în fiecare zi. Citat:
Rămâi în ele, înmulțeștele și dăruiește tot ce ai primit și înmulțit cu Domnul. Iar pe ei, cei care au nevoie de ajutor, lasă-i, dacă eu nu le răspund nimic, nu le răspunde nici frăția ta. Le răspundem dacă știm, dacă putem, dacă vrem, cu multă dragoste și rugăciune, acolo unde trebuie, cât trebuie, după măsura noastră. Mai departe ei, în libertatea lor, vor face ce vor crede, ce vor voi, ce vor putea. Probabil, s-a referit la numele care e pus la profilul meu aici pe forum... :) Deci lasă-i, răspunde-le cu dragoste, ce poți, din talantul dragostei ce ți s-a dat și-ai înmulțit. Bucură-te-n Domnul ! :) |
Igor Emilian, in afara de balacareala, nimic nu stii, teologie ioc, logica ioc, argumentare ioc.
Ti s-a spus sa dai exemple punctuale din Sf. Parinti cu Duhul Sfant care intra in animale, cum zici tu. Ai dat exemple? Nu. Ai impresia ca scriiind o tona de prostii, eventualul cititor va uita care e problema dezbatuta? Este evident ca in afara de balacarit alte culte, nu stii nimic. Orice s-ar discuta, la tine totul se rezuma in final la asta, balacarit pe altii, in rest, nimic, zero absolut. Nu poti sa porti o discutie civilizata, sa dai macar niste argumente pe langa balacareala, salutare si la gara, scrisul mult si inutil nu-ti acopera goliciunea. Eu inteleg ca ai niste probleme la etaj, dar dupa cum vezi, Dumnezeu miracole nu face oricand si oricum iar asta cu balacareala, categoric nu e calea prin care ai sa ajungi cat de cat un om normal. Poate tu iti inchipui (boala, deh) ca faci cine stie ce mare lucrare, adevarul este ca cel mult, in starea care esti, ajungi sa ridiculizezi credinta pentru care crezi ca faci misionarism. Opreste-te pana nu e prea tarziu. |
Deci oare și Hristos, Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți și toți care apărau Biserica și luptau cu ereziile, vorbeau tot bălăcăreli ?
Să-ți fie rușinică... Nu exista culte, confesiuni. Exista Biserica, sau creștinismul și există ereziile majore ale franco-latinilor sau "romano-catolicismul" din care au ieșit alte erezii: lutheranismul, calvinismul și toate eresurile neo-protestante și apoi există ateismul, păgânismul, ocultism, gnosticism, etc. În libertatea și dragostea noastră, fiecare alege... Și culege, acum și mai târziu... Dacă tu vezi "zero absolut cu probleme la etaj, de la boala, deh" în ce am scris în acest topic, zero absolut e în inima ta și doar mândrie multă și neascultare intră acolo. Hristos a înviat ! Citat:
Nădăjduiesc să nu mă mai lipsesc vreodată de dragoste, că e o stare cumplită, care odată ce-ai simțit dragostea în Hristos, înafara dragostei, e o stare dureroasă... |
Citat:
Citat:
Citat:
Sau cum spuneam, placa stricata. Citat:
Nici macar nu esti capabil sa faci diferenta, ca sectarii, poftim, intre "ce este scris" si inferentele tale pseudo-logice. Citat:
O intrebare retorica la care raspunsul ortodox este "NU" dar in capul tau este un "da" fara absolut nici o logica sau referinta ortodoxa. |
Citat:
Citat:
Dar m-a învățat Hristos, pe El și pe ai Lui în Duhul Sfânt: Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți, să-i am exemple, să-i urmez, să învăț din viața și învățăturile lor, să-i imit, să le calc pe urme, și să apăr Biserica, s-o înmulțesc și să lupt cu ereziile și întunericul și să le biruiesc. Asta trebuie să facă toți creștinii. Dar suntem puțini, văd... Doamne miluiește... Citat:
"Litera ucide, duhul face viu" - II Corinteni 2, 6. Nimeni să înțeleagă "ce este scris", după literă, ci după duh. |
Citat:
Citat:
Citat:
Pai fiule ,vad ca multe lucruri le-ai inteles tare pe dos. Citat:
Si cum a ramas cu Sfinti Parinti, mai nou, esti "Sola Scriptura"? Citat:
|
Citat:
Da, nu sunt în toate mințile, din punct de vedere al lumii stricate și lipsite de Hristos, pe care o iubesc. Nu mă supăr să fiu numit nebun pentru Hristos, e un compliment de care nu pot fi vreodată vrednic. Citat:
Citat:
Cu ce-i de vină Biblia că un cititor ateu o ponegrește, și-o hulește? Și pe Biblie și pe Dumnezeu Treime Iubire? Sau că un eretic, hipnotizat de demoni, în mândria lui, își face propriul lui creștinism? Cu ce-i de vină Biblia și Biserica, dacă omul nu se smerește și nu ascultă și nu împlinește? Cititorul să se smerească, să iubească, să se roage, să asculte de Biserică, de Sfinții lui Hristos și atunci va pricepe ce spune Biblia. Atunci cititorul va înțelege ce spune Biblia. Citat:
Citat:
Și prin asta, vom întări în credință și pe creștini. Pe ortodocși, firesc, doar ei mai sunt creștini. Cei care vor să se întărească... Pentru că-i iubim, facem asta, dacă nu i-am iubi, i-am lăsa de izbeliște, oițe rătăcite. Dar după cum spune Domnul: "am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta, și pe acelea trebuie să le aduc." Asta facem noi, aducem oițele pierdute. Cele care vor să vină. Cele care aud, recunosc și urmează glasului Mielului din Biserica Sa. Ai citit ce a spus Sfântul Ioan Gură de Aur, în urmă cu 8 posturi? Smerește-te și mai citește odată, sau citește prima dată... Citat:
E o persoană Biserica? E o femeie? Nu. Biserica suntem noi. Vocea Bisericii suntem noi, creștinii, ce am primit harul Sfântului Botez, harul Sfintei Mirungeri, harul Sfintei Spovedanii, harul Sfântului Maslu, harul Sfintei Împărășanii. Mădularele lui Hristos, suntem noi, Biserica, mlădițele care aduc rod, după măsură, apără Biserica și luptă și biruiesc eresurile stricătoare de mântuire. Ereziile toate, sunt deja biruite, au fost mereu biruite, n-au avut nimic câștigat niciodată, iar Biserica nu face decât să amintească biruința ei în Hristos asupra ereziilor. Slavă Ție, Doamne, slavă Ție. |
Citat:
Nu ma pricep la dulcegarii dar pot sa-ti spun ca nu-ti vreau raul. Vrei sa fii preot? Sa dea Dumnezeu. Mai mult, sfant sa fii. Sa aperi Biserica, sa faci teologie? Doamne ajuta. Dar ca om normal mental si duhovniceste, stapan pe mintea, liber de trecut. Ceea ce acum, evident, nu e cazul, esti o persoana care evident nu e impacata cu sine, intr-o constanta suferinta care nu e nici duhovniceasca nici nu aduce roade duhovnicesti ci dimpotriva, te adanceste intr-o atitudine straina de trairea autentica. |
Omule, tu nu cunoști trăirile mele, nu știi luptele mele, nu știi ce-i în inima și rărunchii mei. Asta numai Domnul știe.
Mulțumesc de doririle de bine, asemenea îți doresc și eu și mulțumesc adminului care-a scos ponegririle tale. Iar normalitatea duhovnicească știi ce este pentru lume? Nebunie. Monahii, monahiile, sunt considerați inadaptați. Pustnicii sunt catalogați de psihologie "delir mistic", "delir religios", delirați, cu psihoze. La fel Mucenicii. Însuși Hristos, Domnul, a fost catalogat la fel, de psihologii și psihanaliștii moderni. La fel majoritatea episcopilor, preoților, diaconilor. Mai scapă de etichetele acestea, doar cei care au gura cât mai mică, nu vorbesc nimic, țin niște predici seci, reci, să se facă cât mai puțin auzit, adică să nu scoată și să arate puroiul lumii afară, că nu le convine, ca să se apere, numesc pe cei ai lui Hristos, cei ai Bisericii, cu diferite și colorate denumiri. Darurile (care nu sunt 7, sunt mai multe, fiecare virtute) și harul Duhului Sfânt, sunt considerate dereglări, psihoze, empatia, jertfelnicia, la fel. Fiindcă sunt din-afara lumii acesteia. "Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște". Nu ești în măsură, nu ai capacitățile să judeci duhovnicești o faptă, un om, fiindcă nu iubești, nu te rogi, nu plângi, nu suferi, nu te doare, nu te smerești, nu asculți. Ca tine mulți... prea mulți... tot mai mulți... asta-i durerea mea cea mare... Doamne miluiește... |
Aia citati de tine nu vin cu inovatii sectare de tip "sola scriptura", isi vad de treaba lor si de ce invata Biserica.
Tu doar dai din gura iar cu practica esti pe langa chiar la nivel de bun simt minimal si asta tot din vorbele tale se vede, ca ai dezvoltat o mentalitate de tip sectar plus viclenia specifica. |
Știu și ai dreptate. Sola Scriptura e o inovație neo-protestantă. Dar nu ne e frică, fiindcă harul Duhului Sfânt, ne învață să-i batem cu propriile lor arme.
Ortodoxia nu se ascunde, nu se rușinează, fiindcă este în întregime dovedită de Biblie ! Tot, tot ce practicăm, e biblic. Ereziile să se rușineze, că au spart creștinismul, nu au din Biblie decât câteva idei, cu care singuri pe sine se osândesc. Dar aici pe topicul acesta, și oricând ne adresăm neo-protestanților, trebuie să fim străluciți în cunoașterea Scripturii și să le dăm Scriptura. Nu dau din gură aiurea, mă silesc pentru apărarea Bisericii, pentru întoarcerea oițelor rătăcite și risipite de neputințele lor, lipsa iubirii, a smereniei, a ascultării. Fac ce pot și cât pot, vreau cât mai mult să pot, pentru mântuirea mea și a lor. Înmulțește-ți și tu dragostea și hai să vedem împreună ce putem face pentru Hristos, Biserica Sa și frățiorii risipitori. |
Citat:
Citat:
Fa mai mult pentru a ta, ca ea are mai mult de suferit. |
Citat:
Citat:
Fiecare om e la o altă măsura, o altă pricepere, o altă dragoste. Sfânta Maria Egipteanca, n-a scris nimic, nu a citit nimic poate niciodată în viața ei și la ce măsura și pricepere a ajuns, că se ridica în aer și lumina ca soarele când se ruga. Deci, și multă chibzuință, discernământ, dreaptă socotință, trezvie, pe lângă pricepere, ca să înmulțim cu pricepere, măsura. "Sus să avem inimile", spunem la Sfânta Liturghie. |
Pai ce sa inmultesti, nu ziceai
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu a creat si magarii, insa nu locuieste in ei :68: Citat:
In Biblie este scris ca Duhul Sfant intra in oameni. Aici suntem de acord Insa NU este scris nicaieri ca intra in animale. Sper ca nu vei ajunge sa ma intrebi si: " - poate intra Duhul Sfant intr-un tomberon de gunoi?". Dar nu asa se pune problema: "poate Duhul Sfant sa...?". Ci: "avem motive suficiente sa credem ca Duhul Sfant intra in animale, in obiecte sau intr-un tomberon?". Iar raspunsul este, evident, NU. Duhul Sfant nu intra nici macar in orice om, Igor. Duhul Sfant intra doar oamenii care au fost iertati si si-au curatit vasul lor prin sangele Domnului Isus. Duhul Sfant NU intra in oamenii necurati. Eu asa cred. Apostolul Petru spune ca oamenii trebuie sa se pocaiasca si sa se boteze intru iertarea pacatelor si apoi vor primi darul Sfantului Duh. Citat:
Cel putin asa nadajduiesc. Doamne ajuta! Citat:
Nu era necesar sa intre Dumnezeu intr-un bat. Nici vorba. Dumnezeu nu intra in bete, prietene. Citat:
Insa expresia "Parinti Bisericesti" este consacrata si uzitata in literatura se specialitate, ortodoxa. La fel ca si Sfintii Parinti. Si probabil ca stii si tu atata lucru. Insa, din prea multa dragoste, strecori tantarul si inghiti camila. Incepand din primele secole crestine, denumirile de Parinti bisericesti, Sfintii Parinti, Parintii Sfinti, Parintii Bisericii, Sfintii Parinti ai Bisericii sau Parintii dascali si invatatori exprima autoritatea suprema in materie de ortodoxie a credintei; Citat:
Dar sa revenim! Daca in Biblie nu scrie nicaieri ca Duhul Sfant intra in animale si daca niciun Sfant Parinte nu afirma asa ceva, inseamna ca este o simpla parere de-a ta, o teologumena, in cel mai bun caz. Eu nu ma simt dator sa fiu de acord cu parerile tale personale, nu te supara. Citat:
Eu am multi fratiori asa ca tine sau poate si mai tari. Insa daca vrei sa convingi pe cinva va trebui sa citezi o afirmatie clara a Scripturii sau o afirmatie credibila a vreunui Parinte Bisericesc. Pretentia ca tu ai Biblia si esti tare-n Duhu', poate convinge ceva lume prin parohia ta, insa, intr-o dezbatere serioasa, e praful de pe toba. Citat:
Nu scrie. Scrie ceva dar tu n-ai inteles. Cum nu ai inteles 99% din ceea ce ai citit in Scriptura.. |
Citat:
Dar deși nu toate manifestările mistice sunt morbide, există și din cele care țin de domeniul psihiatriei. E greu să faci deosebirea, iar dacă ești cuprins de o astfel de manifestare și ești singur, e vai de tine, pentru că vei jura cu mâna pe inimă că ești în adevăr, însă e posibil să fii în înșelare. Nu degeaba marii nevoitori au scris mult despre pașii pe care îi are de urmat cel care apucă pe calea nevoințelor și cum să recunoască semnele înșelării. În general este recomandată reținerea: nu trebuie să te lași impresionat de ceea ce simți, chiar dacă te-ai rugat mult, ai postit, ai privegheat sau ai citit. E mare ispita ca după acestea, simțind o anumită dulceață în suflet, o lumină sau chiar o văpaie, să te crezi dintr-o dată plin de Duhul Sfânt și să începi să arzi de dorința de a-L împărtăși altora, de a-i lumina pe toți. Tu, însă, deși e posibil să fi simțit adierea harului, poate că încă nu te-ai curățit de ale tale, nu te-ai lepădat de tine însuți, porți în sufletul tău mult balast, iar atunci când te vei grăbi către propovăduire, le vei da celorlalți tocmai acest balast, într-un ambalaj strălucitor. Ei vor avea, bineînțeles, senzația unui fals și vor reacționa ca atare, în timp ce tu – care nu-ți conștientizezi lipsurile – îi vei considera nevrednici de darul tău și-ți vei spune că dai mărgăritare porcilor iar ei le calcă în picioare, nefiind la înălțimea la care tu ai ajuns. Și îi vei invita insistent să vină mai sus. Ei bine, îmi amintesc, din vremea în care citeam Filocalia, că Părinții îndeamnă la reținere și la multă lucrare simplă, la evitarea încântării de sine, la smerenie. Nu la efuziuni sentimentale. De aceea o atitudine și o vorbă chiar mai aspră, mai fără înflorituri, mai țărănească, poate fi un semn de mai multă sănătate duhovnicească. Observa Sorin Dumitrescu faptul că în biserică țăranii nu dădeau ochii peste cap, ci aveau o atitudine sobră, cu privirea în pământ. Asta nu exclude bucuria, deși cea autentică și statornică e posibil să vină mai târziu, după deprinderea cu simplitatea și cu smerenia. P.S. Acum, că tot am pomenit despre boală – și eu, și alții –, ar fi bine să facem deosebirea între cea psihică și cea duhovnicească, pentru că este o diferență de nivel. Pot fi bolnav psihic fără să fiu afectat duhovnicește; poate și reciproca e valabilă. Sau pot fi suferind psihic din pricini duhovnicești. O discuție despre relația boală spirituală-păcat, respectiv ce este păcatul și cum scăpăm de el ar merita un topic separat. Poate se încumetă cineva. |
Doamne ce om ii explica colegii de o suta de ori ca este vorba despre harul Duhului Sfant, despre lucrarea lui, si el o tine una si buna cu Duhul Sfant care intra in animale si oameni si probabil si in icoane sau prosoapele lui Pavel. :21:
Dumnezeu e prezent in creatie prin lucrarile Sale, nu prin fiinta Sa. Deci nu poate sa intre Duhul Sfant care-i de-o fiinta cu Tatal in om sau in animal, ca atunci omul ar deveni Dumnezeu, ci intra energia necreata sau lucrarea sau harul Duhului Sfant cum se mai spune la noi la moldoveni. :) Uite iti explica mos Costache, care nu avea doua facultati de teologie ca tine dar intelegea de 10 ori mai bine ca Dumnezeu nu se afla niciunde cu fiinta in creatie. : http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou23.htm |
Și tu ești moldovean? Mă bucur că suntem în același club.
|
Nu-s. Desi in unele timpuri Moldova s-a intins ca URSS-ul, pana unde au vrut domnitorii, asa ca ne putem considera toti moldoveni. :)
|
Îmi pare rău. Dar asta e, nimeni nu-i perfect! :)
|
Citat:
Ascunde Domnul de noi cum anume s-a făcut, poruncit, zidit? Nu. "La început era Cuvântul. Și Cuvântul era la Dumnezeu. Și Dumnezeu era Cuvântul". Iisus Hristos - Cuvântul și Dumnezeu. Și Dumnezeu Cuvântul. Deci lemnul, toiagul lui Moise, a făcut minunile și a împlinit porunca lui Dumnezeu Tatăl, din senin? Cu de la sine putere? Puterea toiagului? Sau a primit putere din aer? "Promisiunea lui Dumnezeu" spui. Promisiunea lui Dumnezeu e o persoană, care începe să scoată energie și har din toiag, ca să facă minuni? "Cuvântul lui Dumnezeu" spui. Adică Hristos era în toiag, înainte să ia trup omenesc, să se nască din Preasfânta Fecioară? "Porunca lui Dumnezeu" spui. Era porunca lui Dumnezeu o persoană? Invizibilă, se juca cu toiagul? Băga putere în toiag? Încărca bateriile? Răspunsul în Duhul Sfânt: În toiagul lui Moise, în Chivotul Legii, în șarpele de aramă, în Sfintele Moaște ale lui Elisei, în măgăriți, în prosoapele lui Pavel, în umbra lui Petru, în Sfintele Icoane, în Sfintele Moaște, a fost, este și va fi, harului Duhului Sfânt, ca energie necreată a Duhului Sfânt Însuși, El Care se manifestă prin harul Lui, în oameni, animale și obiecte. Citat:
Am zis eu că locuiește în măgari? Atenție la exprimare. Nu locuiește în măgari, am spus doar că e intrat Duhul Sfânt în măgariță, ca să-și împlinească lucrarea față de prooroc, apoi a plecat. A locui, înseamnă a sta un timp acolo. Locuiește în trupul omenesc, care este "templu al Duhului Sfânt", spune Scriptura. A acelui om ce merită, desigur. Era Duhul Sfânt în toiagul lui Moise, sau nu era? Era Duhul Sfânt în șarpele de aramă sau nu era? Era în Chivotul Legii, sau nu era? Era în măgăriță dau nu? Era în Sfintele Moaște ale lui Elisei, sau nu era? Era în prosoapele lui Pavel, sau nu era? Era în umbra lui Petru, sau nu? E incapabil Duhul Sfânt să intre în animale să le facă să vorbească? E incapabil Duhul Sfânt să intre în obiecte, să le facă făcătoare de minuni? În Sfintele Icoane, să le facă făcătoare de minuni? În Sfintele Moaște să le facă făcătoare de minuni? Argumentat biblic, te rog. Sola Scriptura. Citat:
Citat:
Dacă Dumnezeu este în iad, deci Duhul Sfânt este în iad, spune Psalmistul David "de mă voi sui la Cer, Tu acolo ești, de mă voi coborâ la iad, Tu de față ești", deci firesc, normal și "evident" :) că Duhul Sfânt este și în tomberonul de gunoi, care-i mai curat decât iadul de un infinit de ori, acel gunoi e dorit de oameni, de acolo se hrănesc mulți oameni, în multe țări. Ce argumente slabe și minte îngustă, la toți neo-protestanții. De aceea sunt atât de ușor înșelați de demoni... Of, treziți-vă... :'-( Citat:
Fi foarte atent, că ai răspunsuri multe, în aceste întrebări simple: De unde știe un om că are harul Duhului Sfânt sau are harul demonilor, care imită harul Duhului Sfânt? De unde știe oricine, că are Duhul Sfânt și darurile Duhului Sfânt, și de unde știe când le pierde? De unde știi care-i erezie și care-i Adevărul? Care-i Biserica și care-i minciuna? Care-i Hristos și care sunt hristoșii mincinoși? De unde știi când a venit la tine satana, sau alți demoni, în chip de îngeri de lumină? De unde știe un om, dacă e în înșelare sau lucrează spre mântuire? De unde știe oricine dacă iubește Sfintele Icoane și crede că Sfântul Duh este în ele, sau urăște Sfintele Icoane și Sfintele Moaște și crede că Duhul Sfânt nu este și nu lucrează prin ele? Citat:
Și nădăjduiesc că veți scăpa. Cu mila Domnului. Doamne ajută și Doamne miluiște, Doamne miluiește, Doamne miluiește. Citat:
Măcar dacă nu te trezești, măcar te muți de pe o parte pe alta. Măcar dacă nu te întorci în Biserica Ortodoxă, măcar te uiți puțin înapoi, spre ea, din alergătura ta spre hăuri. Domnul să-ți ajute să te miluiască să te întorci. Pentru rugăciunile Preacuratei și ale Sfinților. Citat:
În fine, poftim, alt ajutor: https://diacritica.wordpress.com/tag/intr-o-sau-intro/ sau http://scri.ro/intro-sau-intr-o-2461.html Citat:
Iar dacă sunt eretici, sunt tari în har demonic, pastori și diaconi neo-protestanți, dansează demonii pe bulevardele minții și inimii lor. Am avut har demonic, când eram în seminar, mic și prost, citeam din Luther și Calvin. Mă năpădea "haru" lu' ăia din anii 1500. Acum am învățat să strivesc cu călcâiul acel har demonic, prin dragoste, smerenie și ascultare de Biserica și Sfinții lui Hristos Iisus Mântuitorul. Citat:
Iar versete, începe de la postul 1 din acest topic, și cu răbdare, ia-o încet, până ajungi aici la postul ăsta, și ce nelămuriri mai ai, cu dragostea, smerenia și ascultarea ce va fi în tine, ca și în mine, ne vom îmbunătății reciproc, în Domnul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:19:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.