![]() |
Citat:
Daca în 1% dintre ele exista darul de talmacire, inseamna ca in peste 20 dintre ele se desfasoara o lucrare extraordinara a Duhului Sfant. Marit sa fie Domnul! |
Citat:
Asta vorbesti tu cu Domnul, "afara ploua"? Daca vorbesti cu Domnul si ii zici "afara ploua", asta e o rugaciune, oricum. O rugaciune prosteasca si nerusinata, la misto. Dar tot rugaciune. Nimic altceva. Orice ii spune omul lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant, E RUGACIUNE. |
Dar tu nu spui nimic lui Dumnezeu, tu spui ucenicului care fraier cu este crede că primește Duhul sfânt și tu-i turui la ureche în limbi, nu-i spui nimic lui Dumnezeu eventual dracului pe care vrei să-l scoți din posedat, tot prin vorbire în limbi. La pocăiți, vorbirea în limbi este un panaceu pentru orice problemă. A scris unu că dacă-l doare capul, el se roagă în limbi! Ca să vezi!
|
Citat:
|
Citat:
Nicio exagerare. Purul adevăr. Fără acea tehnică, nu prinde nimeni bolborosirea! |
Citat:
Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... prorocie, Catalin? Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... invatatura, Catalin? Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... cunostinta, Catalin? Cum ar putea sa spuna omul, lui Dumnezeu, o... descoperire, Catalin? Cand omul ii vorbeste lui Dumnezeu, el face UN SINGUR lucru: se roaga. Omul nu poate sa-i spuna lui Dumnezeu altceva decat rugaciune. Oricine pricepe treaba asta. Insa tie nu-ti iese la socoteala. Esti in stare sa zici chiar ca omul ii proroceste lui Dumnezeu, ca il invata pe Dumnezeu. Tu chiar nu iti dai seama ce enormitati spui? |
Nu sunt vindecări la penticostali, nu este prorocie, nu este învățătură, nimic decât vorbire în limbi peste tot.
De rahat. Măcar montaniștii profețeau ceva concret.:21: |
Citat:
Citat:
eu nu am facut si nu fac apel la autoritate, as putea s-o fac, dar nu vreau. pun aici uneori niste informatii, vrei sa le crezi sau nu e treaba ta si a celor ce citesc, problema survine atunci cand le combati gresit si ajungem la controverse insurmontabile pentru ca nu accepti nicio ingerinta in fixatiile tale. treaba cu procesul legionarilor era un exemplu, un fapt, exact asa cum erau si informatiile din presa cu privire la inceputul asa zisei rebeliuni, astea sunt surse primare. tu combati cu pareri, perceptii, supozitii, negru pe alb de internet. vezi? eu nu vreau sa te fac mincinos, revizuieste pe ici pe colo, niciodata nu am scris ceva legat de vreo realizare stiintifica personala, dealtfel nici n-as avea ce sa scriu, am scris insa ca am studiat si citesc numai lucrari stiintifice. atat. |
Citat:
|
Dacă îți prezint un catolic care vorbește în limbi, vei fi de acord să te închini alăuri de el, săruți o statuetă a unui sfânt, ori papucul pontifical? Vei pune la tine în cameră măcar un tablou cu papa ? Ei, catolicii, așa au, inclusiv cei care vorbesc în limbi. Vei fi de acord să înalți rugăciuni Fecioarei Maria, alături de acest frate catolic, în limbi? Ei așa fac.
Aș dori să răspunzi la aceste întrebări. |
Citat:
|
Dar cum crezi tu, amice?
Ai vreo statistica? Sau, vreo incredintare, ceva? Cum sta, în realitate, treaba? |
Citat:
Ce, e pacat sa inalti rugaciuni Fecioarei? Ce vrei sa insinuezi? |
Citat:
Deci? |
Citat:
|
Citat:
La un ortodox fundamentalist, ca tine? Citat:
|
Nu stric nimic, doar ți-am pus o întrebare, cu fratele catolic carismatic, la care văd că nu vrei să răspunzi. Treaba ta, nu mai insist, nu are rost.
|
Citat:
ps: acesta strategie de a fenta statul, este valabila la toate cultele neoprotestante, nu doar la penticostali |
Citat:
|
Citat:
N-ai incercat si tu manevra? Citat:
N-au primit si subventii de la Guvern, tiganusii astia, vecini si vechi preteni cu tine? Amice, tu cui vinzi gogosi infuriate? Stii care e procedura de obtinere a unei Autorizatie de Functionare pentru o biserica apartinatoare unui Cult recunoscut de stat? |
Citat:
Dar eu nu fac tot ce fac fratii mei. Fiecare cu incredintarile lui. De exemplu, eu nu dansez inaintea Domnului, precum fac fratii mei penticostali africani. Sunt alti frati penticostali care nu se inchina Domnului cantand la instrumente, pe cand eu, da. Si sunt multe alte diferente intre ceea ce fac sau nu fac eu in raport cu fratii mei protestanti, ortodocsi sau catolici. Insa eu ii consider frate pe orice crestin nascut din nou, care crede in Jertfa mantuitoare a lui Hristos, iubeste pe Domnul si considera Biblia ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu. Cum ma considera ei pe mine, este problema lor. Eu nu conditionez convingerile mele de felul in care ma privesc ei. |
Citat:
|
Citat:
Nu eu am spus ca acolo e vorba de rugaciune, dimpotriva, am combatut acest lucru cu argumente, tu ai sustinut asta si cultul tau. Deci nu are de ce sa-mi fie jena, pentru ca acea talamcire tine de ratacirea penticostala. Tie ar trebui sa-ti fie jena ca rastalamesti ce scrie in Sfanta Scriptura. Si orice negare a adevarului revelat de Duhul Sfant este o hula, eu incerc sa-ti arat adevarul, ca sa lepezi aceste lucruri. Iti repet din nou, e o minciuna ce sustii tu si penticostali, acolo scrie de vorbirea in limbi, nu de rugaciune. De aceea ti-a spus ca daca vorbesti intr-o limba nu este o rugaciune. Acolo scrie despre faptul ca cel ce vorbeste in limbi (deci vorbeste, nu se roaga) nu este inteles de nimeni, nici de el, daca nimeni nu talamceste. Si este inteles doar de Domnul, nu e vorba de nicio rugaciune. De unde a aparut talcuirea asta la penticostali. La inceput acestia, se pare, sustineau ca vorbesc in limbi ale popoarelor, franceza, germana etc. Dupa un timp oamenii si-au dat seama ca acelea nu sunt limbi ale popoarelor, asa ca au renuntat si ei sa ma sustina asta. Si au inceput sa rastalamceasca Sfanta Scritura, ca sa se potriveasca invataturii lor. Au spus ca ei se roaga si ca nu-i intelege nimeni, ca nu vorbesc o limba omeneasca si ca asa ar scrie si in Sfanta Scriptura. De aici talamcirea cu rugaciunea. Am citit cateva explicatii pe care le-au dat unii penticostali, in timp: ca acea limba e cea vorbita de Adam, sau inainte de Turnul Babel; ca este limba care va fi vorbita dupa venirea lui Iisus, sau ca e o limba vorbita doar de ingeri. |
Citat:
Asadar, astept raspunsul la intrebarea DE CE ERA NEVOIE DE TALMACIRE DACA CEI CE VORBEAU IN LIMBI SPUNEAU DOAR RUGACIUNI? Ti-a scris-o cu litere mari ca sa nu spui ca nu ai vazut-o. Nici nu mai comentez faptul ca tu contrazici ce spune Sfantul Apostol despre vorbirea in limbi si ce se comunica prin aceasta. |
Citat:
Si citeste BIBLIA ORTODOXA! 1 Corinteni 14:2Cand un om vorbeste cu Dumnezeu, ce face el, Catalin? Il invata pe Dumnezeu ceva, ii descoperă vreo taina? Cand un om vorbeste cu Dumnezeu este rugaciune sau nu? |
Citat:
Asa inteleg eu. Ce intelegi tu? Cand un om vorbeste cu Dumnezeu este rugaciune sau predica/ prorocie? Citat:
Voi raspunde imediat, clar si sistematic. Dupa cum mi-e felul. Dupa ce stabilim daca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, aceasta vorbire este rugaciune sau predica. P.S. Daca chiar nu mai ai ce spune si te vezi prins in capcana propriilor tale cuvinte, ai dreptul sa zici: pas! Si trecem mai departe. Dar trebuie sa anunti aceasta, NU sa bagi capul in nisip! |
Citat:
|
Nu numarul conteaza.
Penticostalii sunt turma mica a Domnului. Dar Iisus ii spune cu drag: "Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua imparatia!" |
Citat:
Citat:
Citat:
Si, daca tot veni vorba de evrei, de curand am citit despre un evreu foarte bogat din Romania, care si-a lasat toata averea statului roman, Elias. https://ro.wikipedia.org/wiki/Jacques_M._Elias Erau prostii ce spuneau legionarii despre evrei, preluate de la nazisti. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Penticostalii au aparut acum 100 de ani, ca o confesiune distincta, pe cand ortodocsii au deja aproape 1000 de ani. Daca intr-o suta de ani, penticostalii au ajuns la jumatate din numarul ortodocsilor, care sunt de o mie de ani (bine, ei sustin ca sunt chiar si mai demult, dar asta si mai tare ii dezavantajeaza), iti dai seama ce va fi in urmatoarea suta de ani? Vor fi de cinci ori mai multi ca ei. Secretul aceste cresteri uimitoare este doar Duhul Sfant. La fel ca biserica primara despre care se spune in Biblie ca "sporea prin mângâierea Duhului Sfânt". |
Nu, nu e de la Duhul Sfânt fiindcă toți acești vorbitori în limbi nu s-au pus în acord cu învățătura.
Ceilalți neoprotestanți, care nu au chestia cu limbile, studiază Biblia mult mai serios decât penticostalii, o dezbat mai mult, o cunosc mai bine. Asta ca să fac o comparație între sectari. |
Citat:
Ca fac parte din confesiuni diferite, e irelevant. Pentru Dumnezeu, mai mult valoreaza faptele bineplacute Lui, decat eticheta confesionala. Citat:
|
Citat:
uneori am impresia ca esti un pustiulica d'ala suparat care se pregateste intens ca sa poata da o replica tembela. |
Citat:
edit. ma refer la ce scriam in paginile trecute, despre miracolul comuniunii cu divinitatea. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
NU exista in niciun oras din Romania cinci Biserici Penticostale pe aceeasi strada. Spune despre ce oras este vorba si iti trimit eu linkul cu toate bisericile penticostale din oras. Sau, daca ai dreptate, trimit o sesizare ca Cultul Penticostal. Si una la o televiziune cu audienta. Sau, cel mai bine, fii serios! Nu te cred nici gugustiucii. Citat:
Amice, tu esti scenarist de SF-uri? :1: Dezvaluie-ne si noua orasul in care aterizeaza OZN-urile din care curg de-a valma, la vale, pastorii rromici, manca-ti-as! Nu ma deranjeaza adevarul, ma distreaza minciunile haioase ale asa-zisilor ortodocsi. |
Citat:
A, ca nu ne recunoastem, unii altora, harul, validitatea, prezenta lui Hristos sau altele asemenea, OK. Insa din punct de vedere istoric, orice crestin provine din Biserica de la Cincizecime. Da-mi tu un exemplu din realitate, sau unul ipotetic, in care un crestin sa NU provina, istoric vorbind, din filonul bisericii de la Cincizecime! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:27:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.