![]() |
Citat:
|
Citat:
Chiar mesajul de inceput, postat de Daniel, este copiat dintr-o carte plina de neadevaruri. Este vorba de cartea "Ereziile apusului" scrisa de ierom. Visarion Moldoveanu si Bogdan Mateciuc (am aceasta carte). Minciuni la nivel inalt. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" a spus Mantuitorul. |
Citat:
Am spus că adventistii nu consumă carne de porc. Dumneata ai spus că asa este. Am spus că adventistii ca si iehovistii nu cred in existenta Iadului ca loc de chin vesnic. Dumneata ai spus că asa este si ai incercat să mă convingi de acest lucru cu argumente chipurile "biblice". Am spus că adventistii practică spălatul picioarelor in Biserică. Dumneata ai spus că asa este. Am spus că adventisti practica zeciuiala (sau zecimea cum o numiti voi), dumneata ai spus că asa este. Am spus că adventistii ca si iehovistii nu cred in existenta constientă a sufletului după moarte, dumneata ai schimbat subiectul si ai spus că voi credeti numai in Inviere, de părcă noi crestinii nu am crede in Inviere ( doar că la noi Invierea e alipirea de către sufletul nemuritor si constient a unui nou trup duhovnicesc, la voi Invierea inseamnă recrearea de către D-zeu a aceluiasi suflet al omului.) Am spus că Biserica Adventistă a luat nastere in urma activitătii unor profeti mincinosi ( William Miller si Samuel Snow). Dumneata nu ai negat acest lucru, nici nu l-ai combătut. Am spus că fondatoarea principală a acestei secte: Ellen G. White (1827-1915) a fost o escroacă si o mincinoasă. Dumneata ai reactionat deplorabil si ai spus că nu este asa. Eu am folosit ca argument scrierile ei si mărturii ale unor personaje care au activat in cadrul acestei secte, fosti pastori adventisti. Dumneata nu ai ripostat cu nici un fel de argument, ci doar te-ai multumit să te lamentezi intruna si să spui că postez minciuni. Apoi ca orice sectant care se respectă ai inceput să spui că tu te iei doar după Biblie nu după ce au scris fondatorii sectei din care faci parte. Niciodată nu ai venit cu argumente biblice solide, ci doar cu versete si frânturi de versete desprinse din context, niciodată nu te-ai oprit la ce scriau ceilalti si la argumentele biblice pe care le foloseam noi si doar ii dădeai inainte cu versetele care ti le-au arătat sectantii tăi. Am spus că "Biserica Adventistă de Ziua a Saptea" care nu are nici măcar un secol si jumătate de existentă a generat o multime de alte secte care s-au desprins din ea, si că a dăruit Americii o multime de perversi, psihopati si criminali in serie notorii. O Biserica ce se revendică din Hristos!!! Astea or fi "darurile Duhului" la ea! Dacă vrei vin cu biografii si cu exemple concrete. Imi spui si mie ce neadevăruri am scris? Putem să reluăm fiecare punct al discutiei, si de fiecare dată când vezi că scriu ceva in neconformitate cu adevărurile adventistilor va trebui să sustii cu rationamente solide punctul de vedere al tău si al Bisericii tale, nu să zici la modul general că ce scriu ceilalti sunt minciuni si in rest să uiti să le combati. Citat:
Citat:
Sau ele sunt oarbe si nu văd "lucrarea care o face Isus in tine" și cât de mult te-ai schimbat în bine? Citat:
Iar chestia pe care o afisezi cu numai si numai Biblia e iarăsi o minciună sfruntată. Biblioteca ta e plină de brosurici si cărti adventiste. Ce ii spui nevestei tale când inainte să vă faceti datoria conjugală, incepe să iti povestească ce a mai citit de Ellen White sau de alti pastori adventisti. Ii explici că tu te-ai hotărât să te iei numai după ce iti spune Biblia? Citat:
Se pare insă că nu esti prea bine informat. Mai jos iti ofer niste studii si marturii ale sectantilor baptisti efectuate pe originea adventistilor de ziua a saptea, studii realizate de fosti adepti ai adventistilor si chiar fosti pastori adventisti. Paginile care au fost traduse in zeci de limbi, sunt administrate de către baptisti. http://www.ellenwhite.org/rom/egw17.htm http://www.ellenwhite.org/rom/egw16.htm Asa sunteti voi sectantii, vă combateti unii altora erezia, dar fascinant este că atunci când o faceti spuneti intotdeauna adevărul si faceți referire la informatii exacte. Asa va incurca dracul pe voi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
- ati spus ca adventistii fac spalarea picioarelor pentru ca asa a spus un om. Eu v-am arat ca acest ritual se face pentru ca asa a spus Domnul Iisus Hristos. "Deci, dacã Eu, Domnul si Învãtãtorul vostru, v-am spãlat picioarele, si voi sunteti datori sã vã spãlati picioarele unii altora. Pentru cã Eu v-am dat o pildã, ca si voi sã faceti cum am fãcut Eu."(Ioan cap 13:14,15) - ati spus: "evaziunea fiscala a zeciuielii e in floare in biserica adventista mai dihai decat coruptia oamenilor de afaceri si politicieni romani". Frumos mod de a aprecia faptul ca niste oameni considera ca tot ce castiga este cu voia lui Dumnezeu si simt nevoia sa-I multumeasca intr-un fel pe care si Domnul Iisus Hristos l-a aprobat (Matei 23:23) - spuneti ca am schimbat subiectul cand s-a deschis discutia depre existenta constienta a sufletului dupa moarte. Eu cred ca am postat multe versete din biblie care arata clar ca in timpul mortii (pana la inviere) omul nu este constient. Dvs. v-ati agatat cu disperare de parabola bogatului nemilostiv (Luca cap. 16) pe care, se pare, ca nu ati inteles-o corect. In loc sa intelegeti invatatura de la sfarsitul parabolei, ati inventat dvs. o alta invatatura. Spuneati ca, daca Domnul Iisus Hristos a vorbit in acea parabola despre o conversatie intre omul bogat si Avraam, trebuie sa intelegem ca omul bogat, chiar daca era mort, era constient si putea vorbi. Repet: daca eu va spun fabula cu corbul si cu vulpea, dvs. o sa trageti concluzia ca vulpea si corbul vorbesc, in loc sa intelegi morala de la sfarsit. - referitor la schimbarea subiectului cand a fost vorba despre starea omului in moarte: am avut o postare recenta, adresata chiar dvs. la care ati evitat sa raspundeti. Bine ca ati gasit prilejul sa mai aduceti ceva jigniri. De la asta nu va feriti. - ati spus ca aventistii se apropie de modul comunist de gandire, care nu credeau in viata dupa moarte. Mare neadevar. Revenirea Mantuitorului, invierea si viata vesnica sunt cateva din punctele centrale ale credintei celor ce-L asteapta pe Domnul Iisus Hristos. - v-ati laudat ca cunoasteti doctrina adventista si apoi ati spus ca adventistii cred in domnia de 1000 de ani a Domnului Iisus Hristos pe pamant. Alt neadevar. Adventistii nu cred in domnia de 1000 de ani pe pamant ci in cer. Apoi va avea loc revenirea pe un pamant nou. - ati spus ca principul "Sola Scriptura" inseamna interpretarea personala a Scripturii. Alt neadevar. "Sola Scriptura" inseamna "Numai Scriptura" si prin asta intelegem ca orice verset din Biblie se explica cu alte versete din Biblie. Astea sunt o parte din nedevarurile spuse de dvs. Cele referitoare la Ellen White nu prea ma intereseaza. Puteti zice ce doriti despre acea femeie. Nu cunosc prea bine (aproape deloc) istoria vietii ei si nici nu mi se pare important de cunoscut acest lucru. Eu am intrat in biserica adventista pentru ca o consider cea mai apropiata de invataturile Sfintei Scripturi nu de invataturile vre-unui om. |
Citat:
"Muierea" despre care vorbiti dvs. este scumpa mea sotie pa care mi-a daruit-o Dumnezeu, nu sectantii. Ea a venit dintr-o alta biserica eu de la ortodocsi si ne-am intalnit in biserica adventista. Sotia mea s-a botezat cu un an in urma mea si apoi ne-am casatorit. Familia mea, colegii si prietenii au sesizat mari schimbari in viata mea. Membrilor familiei, in special, le era teama ca imi voi pierde serviciul din cauza alcoolului. Fumam ca un sarpe si am baut o cisterna de alcool, la viata mea. Se minuneaza si imi cer sa le explic ce s-a intamplat de nu mai sunt un om cu vicii. Plus alte binecuvantari pe care le-am primit de la Domnul: am pierdut multi ani din viata fara Domnul. Abia la 40 de ani L-am gasit si viata mea s-a schimbat. M-am casatorit abia la 42 de ani si am o familie fericita, in care Dumnezeu e la conducere. Cei din familia mea apreciaza biserica pe care o frecventez, datorita schimbarilor frumoase produse in viata mea. Soacra mea, cu care locuiesc, este ortodoxa dar vine mai des pe la biserica adventista. Nu am incercat sa fac pe nimeni adventist ci sa-L indrept catre Hristos. Imi doresc mult sa-i conving sa citesca Sfanta Scriptura si sa gaseasca Adevarul. La ce biserica vor merge, ma intereseaza mai putin. Sa se duca uunde-i va mana Domnul. |
"Fac o rectificare: voiam sa spun ca toata familia in care m-am nascut este ortodoxa."
asha-i ca ei au fost de vina pentru toate pacatele voastre? shi asha-i ca secta ingerilor fariseilor la care activezi v-a ajutat sa scapatzi de patimi? nu-i asha ca simtzi o verva shi o fericire shi o ravna deosebita? e verva insuflata de diavol shi sfintzenia lui, aia pentru mancare neascultare shi desfranare, ce se ingamfa cu sine insushi crezandu-se vrednic shi cauta mereu slava de la oameni... caci altfel tzi-ai respecta parintzii care au fost ortodocsi shi pentru care ai ajuns o rushine... 982x???:(:( dar sa fii sanatos, shi sa fii binecuvantat... :) (caci nu moartea pacatosului a dorit/lucrat Hristos ci sa se intoarca shi sa fie viu) |
Citat:
Cu parintii am o relatie mai buna ca oricand. Ii respect si ii iubesc si simt acelasi lucru din partea lor. Am mama vitrega si niciodata nu m-am inteles cu ea cum ma inteleg acum. Multumesc pentru urare. Nu mi-ar strica sa te si rogi pentru mine, ca voia Domnului sa se implineasca in viata mea. Am sa o fac si eu pentru tine. Pacea Domnului Iisus sa-ti umple inima. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:52:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.